Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ezta chip Control dolgot nem igazán értem, de az uv cső 7000-ért kicsit sok szerintem. Vaterán 1500-ért vehetsz arcszolit, alá teszel két nagy könyvet és kész is a levilágító.
Egy kicsit talán túlspiráztad a világítást ! Nekem a műhelyben van egy 60 as izzó a plafonon és egy fehér fénycső az asztal fölött , lamináláskor levilágításkor mindkettő világít ,és semmi baj nincs a DRY fóliával...
Nincsa az túlspilázva. Van ledes levilágítóm is de 10 centi feletti panelhossznál hajlamos alávilágítani. Ha meg uv érzékeny anyagokkal dolgozok, szeretem profin csinálni. Az uv cső a lányom szobájában volt, a chip control csövet meg Simpitől kaptam.
Annyiért nem láttam, de ez egy max ár volt, bolti, nem vadászós, csak azt akartam mondani, hogy nemegy olyan marha nagy összeg, meg nem kell hozzá scannert átbuherálni, és le sem barnulsz tőle
Ha már fénycső, akkor 1490Ft-ért 15W 350nm hullámhossz:
Itt kapható. A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2014
Na, elkészült a nyáklap, amit napfénynél világítottam le.
Mérete: 210x100 mm. Az fólia átlátszó, tintasugaras, egy réteg, üveglap alatt (egy fényképtartót szedtem szét). Reggel 11-kor tettem ki a napra, levilágítási idő 2 perc 30 mp. Előhívás: lefolyótisztító 20%-os egy evőkanálnyi mennyiség 1/2 liter vízben. Maratás: sósav-ipari hyperoxid keverék. Ez egy Quad44 előfok hangszínszabályzója. A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2014
Hát a tervezés nem a legszebb, de a lényeg hogy működik Hogy hívtad elő?
Még nem működik, mert hiányzik egy-két alkatrész. Jackley tárcsák, stb...
Nem én terveztem, hanem a Quad cég konstruktőrei. Ez csak egy másolata annak. Az előhívás meg úgy történt, ahogy leírtam. 20%-os lefolyótisztító, NaOH2 tartalommal, 1/2 liter vízben feloldva, ecsettel simogatva. A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2014
Igen, csak a vakutól olyan, mint a bakeit lenne. De nem az.
Hát ez hihetetlen. Ezt egy cég tervezte? Nyáktervezőről gondolom nem hallottak. Ilyet utoljára középiskolás koromban lakfilccel követtem el, de ott is törekedtem valami szabályos vonalvezetésre. Miért van rajta ennyi girbegurba vezető sáv? Ez valami koncepció, hogy még véletlenül se legyen rajta semmi ami egyenes?
Mikor ezt '77-'78 körül tervezték, még nem volt nagyon nyákrajzoló program, de még számítógép sem sokféle
Valamikor régen minden gyári nyákterv ilyen volt. Pld. a régi magyar EMG műszereknél is. Csak az újabb keletű nyáktervező progik ösztönöznek vízszintes, függőleges, 45 fokos vonalakat.
Mikor voltál középiskolás, ugye?
A BHG Fejlesztési Intézetében a nyolcvanas években kezdődött valami féle programozott nyák tervezés. Én a Quad405-ös erősítőmet 1983-ban építettem. Viszonyítási alapként a Commodore 64-es gépemet 1986-ban vettem. Természetesen nem nyáktervezésre. Üdv.
Szia!
Szerintem nagyon jó lett a nyák, szépek a vezetősávok is. Egy kérdés merült csak fel bennem, ha az alkatrészoldalra ilyen szép feliratokat vasaltál, miért nem vasaltad a rézoldalt is? Én régen világítottam, most vasalok, és annál is maradok szerintem. Persze nem szeretnék ebből vitát indítani!
Itt az eredeti. Az összehasonlítás végett.
A girbegurba vonalak pedig a Jackley tárcsák miatt lehet.
Azért nem vasaltam ( bár szoktam), mert kiváncsi voltam,milyen eredménnyel lehet elkészíteni.
Amint látható ilyen vastag vezetékezésnél inkább a vasalás a nyerő. És olcsóbb.
Mert "annak idején" ilyen szalagokkal "rajzoltuk" a vezetékeket a fóliára, ezeket csak ívben lehetett hajlítani (P20 már akkor is volt). Számítógépen lehetett volna tervezni, de a mátrixnyomtatók még nem tudták ezt a "minőséget" .
Szoktak manapság modern nyáktervezőkkel is ilyen görbe vonalas nyákot tervezni profik is, persze nem ez a gyakori, de megvannak ennek is az előnyei és szerintem egyáltalán nem csúnya.
Szia
Sprint Layout 5.0-val lehetséges görbe vonalvezetés, vagy csak az egyenes van benne definiálva? Egyenlőre csak kíváncsiság, ha lehetne kipróbálnám Elvileg a csúcsoknál, töréspontoknál nagyobb a felületi töltéssűrűség így az átvezetés, átürés esélye is---ha tévednék javítsatok ki Előre is köszi
Üdv!
Nekem sem tetszik igazán, de mivel jobb az egyenes vonalvezetés? Lehet nem trendi, de szerintem a működést nem befolyásolja...
A töréspontokat tudod sűríteni, így a sok apró egyenes messzebbről ívnek hat.
Nem ismerem a Sprintet, az Eagle-t használom, abban lehet ilyet tervezni.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy ugye ezt a kínai UV-s forrmaszk trutyit használom, szép lesz, meg minden, de miután lemostam acetonnal a maradék festéket, utána a TN 160-as kémiai ónozó sehogysem akar rámenni. Mi lehet a gond? Vagy kezdjem egyből ónozással és utána forrmaszk? A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2014
Ha Denaturált szesszel hívod elő a trutyit akkor sem működik az ónozó? Sima nyákon működik?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |