Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Kültéri ajtó készítésbe kérnék segítséget. Bár furcsán hangzik, hogy miért akarok vele vesződni de egy beltéri kamra ajtót már csináltam. Igaz az ragasztott technikával készült vizes ragasztóval. A legjobban a zárszerkezet helyének készítése érdekelne, vagyis a marás.
A zár helyének kimarásához egy spéci gépet használnak az asztalosok, ami úgy néz ki, mintha egy felsőmaró, egy csempevágó, és 2 asztalosszorító vadházasságából született volna.
Bővebben: Link Egy darab miatt nem érdemes ilyenbe beruháznod. Én javasolnám a hagyományos módszert, a deszka élére felrajzolni a méreteket, egy széles vésővel végigkocogtatni a hosszú oldalakat, mjd egy keskeny vésővel a végeinél beütve megfeszíted, és kiszakad a "körbeásott" rész. Lejjebb érve már a végén megfeszítős módszer nem működik, ekkor a rés közepénél megtámasztva a vésőszárat 45 fokban megdöntve kalapáccsal beütöd, és egyik felét mélyíted a horonynak, aztán ugyanezt a másik irányba. Kis lépésekben haladj, mert szétrepesztheted. Kezdd a gyakorlást egy tüzifa kuglin, aztán ha már kb jól megy, egy ajtóvastagságú deszkán. Ha ez sem reped el, mehetsz az ajtólapra.
Nagyon ügyes a fazon, gyönyörű megoldásai vannak a fa megmunkálásához!
De arra a lélekvesztőre én fel nem mennék! Murha nagyon lehet onnan fentről zakózni! Ugye a szerkezet viszonylag könnyű, a súlypont meg fent a tetején (és még mozog is)! Köszi
Szép estét mindenkinek!Van pár idegesítő kölyök a környéken akik rendszeresen dobálják dióval a házakat.A múltkor az ablak előtt ültem és el is találták,de elfutottak.A szomszédéknál a redőnyt is összedobálták vele tavaly.Ma rájuk szóltam,olyan volt mintha a falnak mondtam volna.Megverni ugye nem lehet őket,mert egyből jönne a rokonság meg a rendőrök,ezért arra gondoltam,hogy felveszem őket videóra.Egyéb ötletek?
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2014
Vele sem tudtak mit kezdeni.
Link
Biztos a mókusoktól szedték el... Makkos mikro...
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2014
Sziasztok, nincs valakinek tapasztalata arról, hogy forgalomból ideiglenesen 2002-ben kivont autót(szürke forgalmival, rendszám van, műszaki nincs ) , hogyan lehet megvenni, átíratni. (eredetvizsga kell ilyenkor? az új tulaj intézheti (én) ? biztosítás kell az átíráshoz?) Veterán korú, de nincs veteránvizsgája, azt majd én intézném a felújítás után. Ha lehet privátban, hogy ne offoljuk szét az offot
Az új tulaj mindent intézhet. Eredet vizsga kell meg biztosítás.
Sziasztok. Kis segítség kéne. Adott egy távoli gép W7-el. FTP kapcsolatom van vele. Elérem a teljes C meghajtót. Ez a gépet kéne újraindítanom. Hogyan lehetne?
Ha szabad megtudni, milyen veterán autót vásárolsz?
Team Viewer-el távkezeled. Olyan, mintha előtte ülnél.
Sajnos még nem veterán, csak öreg. Ahhoz majd OT vizsgára kell vinni, ha össze van rakva. 40 éves Ford ...
A Team Viewer leállt ezért kellene a restart.
Hűha! Nagyon menő, de azért egy 3000ccm-es V8-as jobban húzná a kasztnit
Idézet: Nem lehetne egy PIC-el megoldani? „A zár helyének kimarásához egy spéci gépet használnak az asztalosok, ami úgy néz ki, mintha egy felsőmaró, egy csempevágó, és 2 asztalosszorító vadházasságából született volna. ” Eltöltöttem egy kis időt a videók megnézésével, Rengeteg ügyes, ötletes dolog van köztük.
Húúúú! Mit tudhat a @?
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2014
Nem rossz gép. Szeretem ezeket a régi vasakat. Ha úgy adódik én is valami öreg gépet akarok majd venni.
Sziasztok!
Nem tudja esetleg valaki, hogy milyen állat petéje lehet a képen? A függönyön találtam ma reggel, olyan 0,8 vagy 1mm átmérővel rendelkeznek.
Sziasztok!
A biciklit bűvölöm, és a gumit szeretném kicsit ápolni. WD-40 jó rá, vagy hozzak mindenképp glicerinolajat? (A futófelületet békén hagyom, mert ha az is be van kenve, csökken a tapadási tényező, és nem tudok rendesen megállni.)
Melyik részét ápolod a bicikli guminak?
Én ilyenről még sose hallottam. Mihez szükséges ez?
A bicaj szobadísz? Akkor glicerint használj. Amúgy meg használd a bicajt és akkor nem kell kenegetni a gumit.
Én valamilyen pókra tippeltem volna, de hasonló módon lerakott és színű peték láthatók ezen az oldalon lévő képeken, amikre azt írják, hogy a zöld poloska petéi.
Hasonlót sokszor láttam már én is levelek fonákján, csak fehér színben.
Nem szobadísz, de sokan be szokták kenegetni, lassabban öregszik. Bár ha nem olyan lényeges, hagyom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |