Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Sziasztok!
Előre is bocsánatot kérek ha rossz helyen írom a kérdést! Azért fordultam ide, hátha tud valaki segíteni, hátha ismeri valaki ezt a hibát (nem hardwer) a fóliával és a beültetéssel nincs gond azok rendben vannak (PICkit2 klón). A gond az, hogy amikor égetni szeretnék ezt a hibát dobja: MPLAB X: The programmer could not be started: Tool software could not be found: PICkit2PlatformTool, com.microchip.mplab.mdbcore.pickit2.PICkit2DbgToolManager MPLAB IDE v8.91: PK2Error0027: Failed verify (Address = 0x300001 - Expected Value 0x27 - Value Read 0x0) Előre is köszönöm a segítséget! ![]()
Milyen klón? Milyen típusú kontrollert szeretnél programozni? Az MpLabX egyáltalán nem támogatja a PICkit2 -t.
Erről az oldalról készítettem el: Bővebben: Link
Egy PIC18F14K22 -őt szeretnék felprogramozni. Akkor törölhetem az MPLAB X -et, és jó az MPLAB IDE v8.91? Hibás link javítva. Bűvészkedés helyett használd a link gombot! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2014
Szia!
Idézet: „Az MpLabX egyáltalán nem támogatja a PICkit2 -t.” Na ezt nem értem ![]() Nekem saját tervezésű klónom és eredetim is van, mindkettővel és a Watt féle klónnal is jól megy. KDavid753-nál valami más árulás van.
itt a hobbyelektronikán a fórumban találtam egy firmware-t amire azt mondták, hogy jó, és az van benne ha arra gondolsz :\
Az eredeti firmware (ami benne van a pickit2 mappájában) teljesen jó oda, én azt használom mindegyikben.
megtudnád mondani, hogy hogy lehet frissíteni a firmware-t, ebben amit csináltam van valami bootloader, és tudja magát frissíteni, csak én nem tudom hogy :\
ezt csináltam A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2014
A PICKit2 V2.61 Help menü About pontját nézd meg. A firmware 2.32.00, akkor a legfrissebb gyári firmware van benne.
A Pickit2 programon belül a Tools -> Download Pickit2 operating system menüpontot keresd meg.
Igen azt írja. alapból: PICkit 2 found and connected.
Amikor rányomok arra, hogy write, akkor: device error - hex file not loaded. és rányomok hogy write: No device detected.
A Tools / Troubleshoot menüt mérd végig. Vdd -nek 5.00V -ot állíts be.
lefuttattam, de még mindig No device connected
Ha segítséget vársz, póbálj meg több információt adni. Abból, hogy még mindig rossz, nem tudunk tanácsot adni...
A firmware verzió rendben? A Toubleshoot menüpont méréseit műszerrel is mérd meg. Fényképezd le a panel mindkét oldalát, töltsd fel a képeket. A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2014
VDD teszt 5 volttal => 4,86 valódi érzékelt =>5v (gnd-vdd mérve)
VPP teszt family 8,5V => 4,86 valódi érzékelt => 12,5V (gnd - vpp mérve) MCLR ON => 0V (gnd- vpp mérve) MCLR OFF => 0,07V (gnd- vpp mérve) Verify PGD + PGC alapból => D 0V; C 0V toggle30khz => D 2,75V; C 0V HIGH (pgd/pgc-gnd) => D 4,9V; C 0V LOW (pgd/pgc-vdd)=> D 4,9V; C 4,9V Itt van az egész mérés a troubleshoot mérésekből. (Középen nincs megszakadva a fólia, csak rossz a telefon felbontása :\) A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2014
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy a Szilva féle PICkit2 klónhoz létezik valamilyen 3.3V-os adapter? Olvastam a topicot és láttam, hogy egyesek keményen dolgoztak rajta, találtam is egy változatot, csak arról azt írtátok, hogy nem működik jól, mert nem szabályozza a VPP-t. Ha bárkinek bármi javaslata lenne, hogyan lehet gyorsan és egyszerűen megoldani akkor azt nagyon megköszönném, mivel most egy PIC32MX440F512H-ra kellene programot fejlesszek, de nincs ehhez megfelelő programozóm
![]() Előre is köszönöm!
Létezik, de egyáltalán nem ajánlott használni. A Vpp hagas szintjét is 3.3-ra vagy a cél rendszer tápfeszültségére kell korlátozni. Itt az ideje teljes(ebb) klónt építeni vagy eredetit vásárolni.
Köszönöm a válaszod, azt olvastam hogy az az adapter nem korlátozza a Vpp feszütségét.
Csak azért kérdeztem, mert elég sürgős lenne a dolog és most nem lenne időm mégegy klónt megépíteni, és eredetire jelenleg nem futja, s gondoltam, hátha össze lehet dobni valamit néhány ellenállás + tranyó párosból ![]()
Szervusztok,
Megszeretném építeni a Pickit 2 -klónt. Lennétek szívesek egy linket adni a legteljesebb, legsikeresebb változatról ?
Minden funkció, még a ProgrammerToGo is: Furatszerelt klón
Minden funkció, csak a ProgrammerToGo nem: Watt féle klón Csökkentett funkciók miatt nem ajánlott: Vdd állítás és ProgrammerToGo nélkül: Szilva féle klón.
Esetleg továbbfejlesztett klón 18F2550 vagy 16F4550 -nel...
valakit tud küldeni egy olyan oldalt, vagy itt egy cikket, amit már valaki megépített, és biztosan működik? Előre is köszi!
![]()
oh Köszi, csak nem frissítette be
![]()
Sziasztok!
Most térnék át a 18F47J53-ra. Van benne bootloader (MikroE 1.3), így USB-ről tudom programozni, de PICKIT2-ről kényelmesebb lenne. Az a kérdésem, hogy van-e valakinek PK2device.dat-ja, amiben már benne van ez a PIC, vagy hogy a device data file szerkesztővel ha felveszem ezt a PIC-et, akkor honnan lehetne beygűjteni a szükséges adatokat? Az id-t kiírja a PICKIT2 (58E0) de sokminden, pl. family és egyebek nincs meg.
A programozási leírásból: DS39687E. Mivel a leírás sok típust tartalmaz, az egyiket (18F45J50) lemásolva, a paramétereket átállítva megoldható a 18F47J53 kezelése is.
Sajnos ez a PIC nem ebbe a családba tartozik, hanem ebbe: DS39964B
Ebből pedig egy sincs benne, amiből ki lehetne indulni. Elég reménytelennek látszik annak a rengeteg paraméternek, scriptnek a kitalálása, ami a működéshez szükséges lehet... ![]()
Szia!
PICkit2 amit te is megépítettél nekem is megtetszett. Szeretném után építeni, regisztráltam a honlapra, de nem találom sehol azt a bizonyos letöltési felületet. ![]() Idézet: „Az eredeti méretű képek és az Eagle file-ok egy csomagban a letöltési területünkön megtalálhatók (csak regisztrált tagoknak).” Tudnál nekem ezzel kapcsolatban segíteni? És nem mellesleg sikerült már működésre bírni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |