Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   192 / 211
(#) Hp41C válasza Mircsof hozzászólására (») Jún 6, 2014 /
 
Miért pont a Szilva féle? Ha már a Szilva féle, miért nem a kijavított? Direkt nem adtam meg linket, amikor a klónokat ajánlottam. Évekkel ezelőtt feltöltöttem a módosított paneltervét, ami csökkenti a MOS-FET -ek tönkremeneteli valószínűségét. Egyre több a nem 5V -os kontroller. Egy műveleti erősítő, 3 tranzisztor, egy P-MOS-FET lehagyása, egy P-MOS-FET cseréje nem bonyolítja meg annyira az áramkört és egy sokkal nagyobb körben használható eszközt kapnál.
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2014
(#) Mircsof válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 6, 2014 /
 
Szia!
Idézet:
„Miért pont a Szilva féle?”

Valójában néztem az általad közzétett klónt is, de tele van számomra "beszerezhetetlen" alkatrészekkel.
Idézet:
„Ha már a Szilva féle, miért nem a kijavított?”

Azért mert eddig a pillanatig nem tudtam, hogy létezik kijavított abból a verzióból. HA esetleg segítenél rátalálni az jó lenne.

És végül a Watt féle klón ezzel az a baj, hogy kétoldalas a nyák és nem mellékéssen smd alkatrészekből van.
Én nem használnám napi rendszerességgel, de Lc mérőt szeretnék majd építeni. Egyszer ha sikerül persze minden alkatrészt beszerezni hozzá. És ahhoz kelleni fog 1 programozó, pont mind a propeller órámhoz is.
Az első órát amit építettem ha átszámolom forintba akkor 2500-ért programozták fel nekem itt ennyire ritka felénk az ilyesmi, hogy akinek van az is nyugodtan elkérheti az árát...
(#) Hp41C válasza Mircsof hozzászólására (») Jún 6, 2014 /
 
Idézet:
„...de tele van számomra "beszerezhetetlen" alkatrészekkel...”

Mik lennének azok a beszrezhetetlen alkatrészek?
Az EEPromok elhagyhatók,
a műveleti erősítő (MCP6002) helyett használható az LM393 is, de ekkor kell az R42.
U5N (BS170) a D és az S elektróda közötti rövidzárral helyettesíthető,
Q7, Q8 lehet BC547 is.
Ezek szerint marad a 2 db IRF7314...
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2014
(#) Mircsof válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Felkerestem ma a hozzám legközelebb lévö céget (ahol egyébként vásároltam eddig), hogy van-e nekik készleten a számomra szükséges alkatrészekből. A válasz az volt, hogy LM393 van, de az összes többi (ellenállásokat kivéve) nem hogy nincs, de még csak megrendelni se lehet náluk!
Így már nem meglepő, hogy Magyarországra kellet mennem egy kis vacak 1%-os ellenállásé.
Így viszont olvasgattam még 1 keveset és letettem a voksom a Watt féle klón mellett, igaz smd alkatrészekkel van megépítve, de megpróbálom! Remélve, hogy ha gubanc lesz sikerül a segítségetekkel megoldani.
Rögtön az első kérdésem az lenne, hogy a csatolt képen bekarikázott csatlakozókon keresztül kell a készülékben levő picet felprogramozni?
A cikkben erre ha jól értem egy "WPB" nevű eszközt használt. De az helyett egy gyári pickit2 is megfelelne nem? És van ehhez valahol hozzáférhető nyák rajz? Sajna a cikkben szereplő oldalon 404 errort ír.
(#) mps válasza Mircsof hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Szia! Igen, jó a gyári programozó és az a csatlakozó. Itt is megtalálod a nyák rajzot: Bővebben: Link .
(#) Hp41C válasza Mircsof hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Az erősítőbők többféle lábkiosztású SOT23-5 tokos vagy, a rendelésnél ügyelni kell a helyes típusszámra. A bekarikázott csatlakozóval kell a belső kontrollert felprogramozni, de a kiosztása eltér a PICkit2 -étől. A MCLR kivezetés a bekarikázotton a 2. láb, onnan a sorrend jó. A PICkit2 kábelét úgy kell csatlakoztatni, hogy az 1. csatlakozó pontja a panel 2. tüskéjére menjen. Ezen a klónon ITRF7314 és IRF7309 is van. Az SMD tokos erősítő, a MOS-FET -ek honnan lesznek?

Furatszerelt: A BC547 -nél (BC548, BC550) és a BC557 -nél (BC558, BC560) a típus nem lényeges, bármilyen NPN ill. PNP típus jó, ha a lábkiosztása megegyezik. Hasonlóan a BC635 -nél (BC637, BD639) és a BC636 -nél (BC638, BC640), de itt a bázis a szélső láb.A panelen 1-1 pótlólagos furattal BC547 ill. BC557 is hasznáható ezeken a pozíciókon. Ha másnonnan nem is lenne, bontani biztos lehet valamiből. A D4 dióda valamilyen Shottky dióda legyen (Df ~ 0.3V) - egy kapcsoló üzemű tápból bontható. Az induktivitás kapható?
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2014
(#) mps válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Szia! A panelon csak 5 tüske van, a programozó csatin. A rajzon is, a beültetési rajzon van egyel nagyobb csatlakozó.
Viszont én igazából a Te fejlesztésed ajánlanám mindenkinek, a 18F4550-el készültet. Kb ugyan azért a pénzért egy sokkal univerzálisabban használható eszköz birtokosa lehet a megépítő.
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Idézet:
„A PICkit2 kábelét úgy kell csatlakoztatni, hogy az 1. csatlakozó pontja a panel 2. tüskéjére menjen.”

Más szóval, a PK2 csatlakozó első lába a panelen az első tüskére menjen(ami a panelrajzon 2. jelölés, mert a vak szemen nincs tüske, csak azért szoktam így használni, mert akkor nehezebb fordítva rádugni az erre kialakított, szintén egy vakszemmel ellátott 10cm hosszú hosszabbító kábel csatlakozóját, amit érdemes legyártani a PK2-höz, mert az sokszor nem fér oda a nagy háza miatt...)
Megjegyzem, eddig még senkinek nem volt a csatlakoztatással gondja, legalább is levelet ilyen problémával nem kaptam. Aki ilyet épít, tud olvasni rajzot, látja melyik vezeték melyik lábra megy...
(#) watt válasza mps hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Ebben lehet valami, de van már cikk róla? Szerintem nehéz lesz utánépíteni firmware és tervek nélkül, igaz nem lehetetlen egy halom levélváltás után.
(#) ktamas66 válasza watt hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Én terveztem hozzá egy nyákot, két verzióban is megépítettem, mindkettő használható a régi firmware-rel is, a újhoz való alkatrészeket be sem kell ültetni, a 18F4550 pedig nem annyival drágább a 2550-től.
(#) Hp41C válasza watt hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Mindkét firmware -vel használható verziók.
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Ezt korábban is fetetted már? Akkor elnézést, mert arról lemaradtam. A Firmware is fenn van? Vagy a fejlesztős topicban? Még is úgy lenne az igazi, ha cikk is lenne róla nem?
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2014
(#) mps válasza watt hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Az lett volna az igazi, ha nem 6 hanem 7 tüsis csati lett volna és a második a vak. Persze ez az MCHP-n múlt. De nekem már sikerült fordítva rátenni, nem is egyszer Igaz elég strapabíró jószág, a pickit2-vel nem lett semmi baja.
(#) Hp41C válasza watt hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
A két kapcsolási rajzot már feltöltöttem a továbbfejlesztési topikba. A 18F4550 paneltervért köszönet MSP -nek. A firmware sok típussal tesztelve, de még akad néhány, amira várok (dsPIC33EV, PIC32MZ), épen most jelent meg egy új programozási leírás, ami felborítja az egészet...
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
El tudom fogadni az érveidet, de ezen az alapon soha nem fogod közreadni. Aki használja tudomásul fogja venni, hogy lehetnek benne hibák. Ha lesz időd, kijavítod, ha nem nem. Ez ilyen dolog, ezt mindenki tudja, nem tehetnek szemrehányást, viszont a működő részeket sokan szívesen használnák...
(#) watt válasza mps hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Már a 6 is sok helyet foglal. Egyébként én is rádugtam már eltova és fordítva is. Tényleg csoda, hogy semmi nem ment tönkre!
(#) olaszcs válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Köszi, igazad van, nem olvastam végig. Átírtam a pk2devicét és már látja, olvassa a PIC-et bár az utolsó két konfig wordot rosszul olvassa ki, ezért az írást még nem mertem kiróbálni a Clickerrel, majd egy szűz újon, amiben még nincs bootloader.
(#) Hp41C válasza olaszcs hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Változtass a ConfigMask -on a programozási adatlap szerint.
(#) olaszcs válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Azt már beállítottam, de a program memóriában is rosszul mutatja (0x1FFF8-tól tárolja a config wordöket).
(#) olaszcs válasza olaszcs hozzászólására (») Jún 8, 2014 /
 
Ha valakit érdekel a PIC18(L)F47J13 és PIC18(L)F47J53 sorozat PICKIT2-vel történő programozása, a módosított dat file (16 új PIC) letölthető innen: http://pel.hu/down/PK2DeviceFile.dat

Engem érdekelne, hogy másnak hogy működik.
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2014
(#) olaszcs válasza olaszcs hozzászólására (») Jún 10, 2014 /
 
Idézet:
„olvassa a PIC-et bár az utolsó két konfig wordot rosszul olvassa ki”

Közben leellenőrizem a config wordöket és azok voltak gyárilag rosszul beállítva, nem a PICKIT2 tévedett a kiolvasáskor. Átírtam jóra és a PICKIT2 hibátlanul mutatja.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2014
(#) olaszcs válasza olaszcs hozzászólására (») Jún 10, 2014 /
 
Ja, és kipróbáltam, az írás is működik (18F47J53) bátran lehet használni.
(#) Mircsof válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 10, 2014 /
 
Szia!
Watt volt oly kedves és segítőkész, és irt 1 nagyon alapos listát, linkekkel együtt az alkatrészekről az utántöltésre vállalkozóknak !
Az induktivitás és az összes többi alkatrész mind van raktáron a Hq ban.
Elméletileg a nyák elkészíthető vasalásos módszerrel.
Bár nekem kicsit rémisztő mert próbaként kinyomtattam, hogy mégis lássam mivel állok szembe és hát igen nem lesz egyszerű.
(#) KTobi válasza Mircsof hozzászólására (») Jún 10, 2014 /
 
Az első kétoldalas NYÁKom volt és vasaltam, nem lett tökéletes, nem úgy néz ki mint a gyári de nincs baja.
(#) Mircsof válasza KTobi hozzászólására (») Jún 10, 2014 /
 
Én még azon agyalok, hogy illesszem a 2 oldalt egymáshoz illetve az is kérdés, aminek még a nevét se tudom... tehát a két oldal között hogy vezessem át az ont vagy oda pl ellenállás lábból vágjak 1 kis darabot és azt forrasszam a 2 oldal közé? De erről már feltettem 1 kérdést a nyáklap készítés topicba.
(#) bbb válasza Mircsof hozzászólására (») Jún 10, 2014 /
 
Szia!

A Watt féle jó kis nyák, nekem is volt, de nem egyszerű feladat összerakni. Az ellenállások alatt átvezetett vezetősávokra figyelj oda, illetve azokra az alkatrészlábakra, amik átvezetésként is használva vannak! Én az enyémet sokat javítgattam, míg végül eljutottam odáig, hogy inkább terveztem magamnak másikat, amit egyszerűbb megépíteni, de még mindig smd és nincs lehagyva róla semmi
Persze meg kell hagyni, hogy a kínaiaktól már elég olcsón lehet venni olyat, amihez nem kell nyúlni, nem biztos, hogy megéri sajátot készíteni (alig drágább, mint az alkatrészek összessége).
(#) KTobi válasza Mircsof hozzászólására (») Jún 10, 2014 /
 
A két fóliát fény felé fordítva összeilleszted, összekapcsolod (hefteled) három oldalát, közé csúsztatod a panelt, beigazítod a helyére és szorosan megint összekapcsolgatod a fóliát (minden oldalt), fogóval elnyomod egész laposra a kapcsokat (vékonyabb legyen a NYÁKnál) és vasalható. A furatgalvánt alkatrészlábakkal helyettesíted, elő van készítve házi kivitelezésre, nem gond megcsinálni (nincs alkatrész alatt eldugva).
(#) Hp41C válasza Mircsof hozzászólására (») Jún 10, 2014 /
 
A furatszerelt klónon sincs olyan alkatrész, ami pl. a HeStore -ban, Lomex -nél, HqVideo -nál ne lehetne kapni.Egyszerűbb elkészíteni, vasalható, mérés közben kivehetők az IC -k. Sajnos egy kicsit nagyobb a mérete. Viszont ugyanebben a méretben elkészíthető a PICkit2.5 is, csak még egy pár alkatrészt kell rá ültetni és egy két SMD ellenállás, dióda is felkerült már rá. Az alkatrész oldanon csak néhány vezeték fut, azzokat vékony, szigetelt bekotőhuzalból meg lehet csinálni. A SO8 tokokat is DIP8 tokokká lehet alakítani a kis panelkével.
(#) Mircsof válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 11, 2014 /
 
Szia irtad, hogy pár dolgot el lehetne hagyni az általad tervezett klonról. Tudnál segíteni, hogy pontossan mik ezek az alkatrészek? Már elbizonytalanodtam, hogy melyiket építsem meg mind a kettö tudja ami nekem kell! Annyi hogy a Watt féle klon megépítése nagyobb kihivás, az általad tervezethez viszont össze kell vadászni az alkatrészeket, mivel ott nincs konkrét link (és kicsit félek nehogy rosz alkatrészt rendeljek).
(#) Hp41C válasza Mircsof hozzászólására (») Jún 11, 2014 /
 
Az anyagjegyzék.

PicKit2.csv
    
Következő: »»   192 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem