Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Ennyi offolás helyett egyszerűbb lesz leírni, az itt ajánlott módszert.
Inkább ide töltsd fel azt a képet:
Amikor hozzászólásodat írod, a Tallózás gomb megnyomása után kiválaszthatod azt nyüves képet a számítógépeden. Akkor felkerül az itteni szerverre, és később is meg lehet nézni. Ez a módszer bombabiztos.
Ott ordít a fájl melléklet és a tallózás gomb...
Kedves fiatal barátom!
Ami Neked természetes, hiszen ebben nőttél fel, nem biztos, hogy minden korosztálynak az.
De szeretném ha fiatal lennék...
Emellett ha valaki valamivel foglalkozni akar, van egy bizonyos szint... Én sem erőltetem a fametszést! Baromi hülye vagyok hozzá, pedig szeretném megérteni, de nem megy. Ezért inkább nem csinálom, mert sajnálom a fákat! A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2014
Köszönöm minden hozzászólónak jó szándékú segítségét. Eszembe nem jutna kioktatni senkit, legkevésbé olyan szakembereket akiktől segítséget kértem és kaptam is és véleményem szerint e témában magasan fölöttem állnak tudásban! Ezért watt hozzászólását határozottan vissza utasítom, de köszönöm, hogy félre értése ellenére kész segíteni.
Én a képfeltöltés témában is segítséget, magyarázatot vártam mert azzal már máskor is bajom volt. Nagyon is tudom,hogy a kor nem érdem de talán magyarázat arra, hogy miért hibázok ennyit hiszen 77 évesen már elég nehéz egy új kor technikáját kis mértékben is elsajátítani! Üdvözlettel.
Itt mindenki egykorú, nem lenne veled szemben etikus, ha csak a korod miatt kivételt tennénk bármilyen irányban, nem is teszünk.
Leírtuk, hogyan kell feltenni a képet, próbáld meg és próbálunk válaszolni, ha tudunk.
Emberből vagytok! Köszönöm a tájékoztatást! Megpróbálom feltölteni azt a nyűves képet újra.
Ez egy úgynevezett JDM klón, ami nem ajánlott, mert vagy működik, vagy nem. Ha nem, akkor nem tudod, hogy elrontottál-e valamit, vagy egyszerűen a PC-d soros portja nem jó. USB-RS232 átalakítókkal ez nem működik, csak valós COM porttal, azaz laptop felejtős és a legtöbb új gép is.
Egyébként az áramkört pl. a winpic800, vagy az ICProg programok támogatják.
Üdv Mindenkinek! Lenne egy kérdésem: K-150_es programozó, azt irja ki, "Board not responding" Nem volt még időm elmélyülni benne, ICSP porton keresztül csatlakoztattam/programoztam fel kártyákat. lehet, hogy egy rossz volt s azon keresztül kinyírta? Köszi: Mike
Miután egy 16F628A van közvetlenül az ICSP adat és órajel pontokon, akár tönkre is mehet, ha nem jól csatlakozik. De előtte le kellene futtatni egy tesztet. Biztosan támogatja a programja, hogy a lábakat egyenként megmérd...
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2014
Köszönöm wattnak a segítségét, JDM el nem érdemes foglalkozni! Üdv.
Szia! Köszi a tanácsot, most volt időm megnézegetni. Az MCLR-t a 4. lábon megkapja, de a ICSP +VCC-t, már nem kapcsoja fel, ha a programban átállítom, /pedig van közte tranyó, ellenállás, +1 Ls06/. Mindíg USB oldali kommunikációs hibát ír. Drivert, software-t lecseréltem. Szerintem a legolcsóbb, ha veszek egy másikat, 5,5 fontért.
Ha már pórul jártál egy példánnyal, nem lenne érdemesebb egy kicsit drágábban egy PICkit2 -t vagy PICkit2 klónt beszerezni? Bővebben: Link Netalán gyári PICkit3 -at?
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2014
Szerintem is inkább PK2, vagy PK3-at vegyél.
Sziasztok! Pickit2 ezt a hiba üzenetet jelenítette meg mikor 16F648 akartam felprogramozni,
programozás meghiúsult program memória címre 0x0001F5 . Letöröltettem a pic-et vissza olvastatom és nem törölt ki semmit . Kerestem a neten megoldást de még idáig nem találtam.
Elérte-e a Vdd a Bulk Erase által igényelt Vdd minimumot? Próbáld a "Vpp first entry method" -ot, de ekkor az áramkört a PICkit -nek kell ellátnia a Vdd tápfeszültséggel.
Sziasztok!
Egy PIC16F887-et szeretnék felprogramozni a szilva féle klónnal, korábban csináltam már, azonban ma egy érdekes hibaüzenetet kaptam (mellékelve) Valaki, valami ötlet?
oh tényleg, pedig 5ször megnéztem, ezek szerint nekem még reggel van...-.-
Most, hogy nagynehezen sikerült kiválasztani a pic-emet ( )
Ezt a hibaüzenetet kapom íráskor, olvasással nincs gond (lehet, hogy kinyírtam a picet?)
Ki adja a tápot a PICnek? A programozó lábakat kimenetre használja a program? Ha igen, van késleltetés a program elején?
A programozótól kapja a tápot, nem használ programozó lábat, viszont elképzelhető, hogy sikerült tönkretennem a picet.
Volt benne egy program, és most mást olvasok ki, inkább csak memóriaszemetet, de ha azt kiolvasom azt vissza tudja bele írni, mást nem. Valami módszer, hogy megbizonyosodjak róla, hogy működik-e a pic? (Van a honlapon egy cikk, amiben egy programot többször használtam már ezzel a piccel, de most azt se engedi :S)
Ha kitörlöm a benne levő programot, az rendben megy, de ha utána kiolvasom, mi van benne, akkor nem teljesen üres....
Memóriaszemét? Milyen hosszú a kábel a PIC és a PICkit között? Legfeljebb 10-15 cm lehet.
nincs is kábel, tüskesoron csatlakozik + max 2 cm vezetősáv
A programozás alatt a Vdd eléri-e a programozási leírásban szereplő min. 4.5V -ot? Ennyi kellene a teljes törléshez (Bulk erase).
Eldöntöttem oldalra az egészet, hogy meg tudjam mérni, erre meg működött az egész, ezek szerint csak kontakthibás volt az illeszkedés valahol....
Sziasztok!
Picki3, Mplab IDE8.92 környezetben programozok PIC16F628A-t. Az 5V-ot a pickit3 szolgáltatja. Az az érdekes hiba állt elő, hogy ezt az egy típusú PIC-et nem sikerül "újraprogramoznom", tehát szűz PIC-re felmegy a program és működik is a hardveren, viszont újraprogramozni már nem sikerül mert a következő hibaüzenetet kapom: Idézet: „Target Device ID (00000000) does not match expected Device ID (00001060).” Kontakt hiba nincs a pickitnél, és más típusoknál nincs is ilyen problémám. Neten úgy láttam, hogy már többen belefutottak ebbe a jelenségbe, de megoldást nem találtam sehol sem. Van valakinek ötlete, hogyan lehet ezt kiküszöbölni?
A leggyakoribb hiba, hogy a programozó lábakat kimenetként használja a kontroller programja, és nem tartalmaz késleltetést a lábak kimenetre való állítása előtt.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |