Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   27 / 731
(#) szamóca válasza aflmor hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Szia Flatlander!
Halgas aflmorra, nem csak beszél, mond is valamit! :yes:
(#) Sydaemon hozzászólása Jan 13, 2008 /

Sziasztok
Szeretnék építeni egy 3utas hifi hangfalat. A SAL HS 25R-3 as terve tetszik csakhogy van itthon hasonló hangszóróm (MNC Sunflower 30310), ha azt tenném bele az Mnc 13 centisével akkor kell valamit változtatnom?
Milyen magasat es hangváltót ajánlotok?
Vagy ha ezt valaki megcsinálta és nem jó akkor légyszi mondjatok 1 jó tervet amibe 25 centis Mnc megfelel.
(#) Flatlander válasza aflmor hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Hy!Egy Sal SRP2530-as hangszórót vettem bele am....
Hát eredetibe kételem hogy vissza lehet állítani külsőre legalábbis tuti nem..mert volt egy akai sr-hf5-ös hangfalam és annak az elejét tettem rá de itt egy kép most ilyen:Hangfal
Vagy inkább tegyek bele egy középhangszórót mert most ott a cső van...Mert sztem a régi vidi hangszórók is ezmiatt haltak meg mert sztem ahogy a levegő csak a hangszórón tudott kijönni ezért haltak meg a széleik(ezt csak én gondolom lehet nem így van)Meg annyit változttam még hogy a 20-as hangszóró helyére egy 25-öst tettem....Akkor szerinted haggyam a csövet és rakjak bele egy közepet is és maradjon zárt doboz?Csak nemtudom hogy ez a hangszóró jó-e cső nélkül lehet-e úgy hansználni...Am ez az:Hnagszóró
(#) Flatlander hozzászólása Jan 13, 2008 /

Hy!Összeraktam úgy hogy belettem egy rossz közepet csak hogy letakarja a helyet és sokkal jobban szól..De jót tesz ez ennek a hangszórónak?Nem fogja kinyírni hogy nincs cső?
(#) sKari hozzászólása Jan 13, 2008 /

Sziasztok!
Az eddigiekhez képest röhejes kérdésem lenne..
Van egy "kétutas" TV hangszóró-párom, ahhoz szeretnék valami dobozt fabrikálni, viszont mivel adatokat alig tudok róluk, nem tudom kiszámolni mekkora dobozka kellene nekik. Ennyit tudok róluk:
10W-osak, 8Ohm-ok párhuzamosan, 70 meg 50mm átmérővel. Vagy ilyen kicsi hangszóróknál még nem olyan fontosak a méretek?
(#) sound.man válasza Flatlander hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Somogyik inkább zárt dobozba valók, mert ez legalább kicsit visszafogja őket mert amúgy nagyon járnak... Így is de hát azért egy fokkal jobb.
(#) Flatlander válasza sound.man hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Hy!Hát lehet kiszedtem a csövet tehát most egy zárt dobozba van végülis és sokkal jobb mintha szebb lenne a mély és nem is olyan torz...csak nincs itthon középhangszóró ezért egynelőre csak egy fekete lappal elfedtem de sztem a csövet hagyom is....

Később torzít nem?? Meg nem jár annyira... Mert ha mondjuk hangszóród jobban jár és a tekercs már elhaggya a mágnest utána már csak torzítani fog a hangszóró és most pedig nem jár annyira tehát később is torzít. Ha jól tudom.
(#) Flatlander válasza sound.man hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Hát sztem ja..csak venem kell szigetelő anyagot a hangszórók alá rendeset mert most hallani hogyha valahol jön ki a levegő és az elég zavaró....
(#) Flatlander válasza Flatlander hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Csak annyi a baja így hogy mintha kevesebb hangot bírna mert mintha hamarabb torzítana inkább de a bassus mintha nagyobb lenne vagy nem is tudom......Ja és sztem mintha így jobban járna mert így még előre ki is kell jönnie a levegőnek csővel meg könnyben kijön a csövön szóval sztem így joban mozog...most néztem meg...
(#) fekecsbalazs hozzászólása Jan 13, 2008 /

helló mindenkinek erről az összeállitásról szeretném kikérni a véleményeteket .
SAL
sbx 1010 [50/30 W] (ebből 4 db ) mélyközép
dtf 12 [100/50 W ] (ebböl 1 db ) magas
HV 217-8 [max 200 W ] hangváltó

szeretném ha minél többen véleményt mondanának mondjátok nyugodtan ha valamit rosszul gondoltam (a doboz saját tervezés )
(#) Carter válasza fekecsbalazs hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Hali!
Miért jó 4db mélyközép? Szerintem jobb lenne 1 mélyközép és egy pl. 25centis mély.
Ez a sal mélyközép hagszóró nem tud 50 Hz alá menni.
(#) aflmor válasza Flatlander hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Hali! megjöttem... Szerintem, tegyél bele középsugárzót (A kétutas-váltó árán, simán kapsz) és hagyd meg az eredeti hangváltót. A csövet (ennél) felejtsd el. Talán "rendeződnek az erőviszonyok" és szebben fog szólni. (de nem mint az eredeti)
(#) Flatlander válasza aflmor hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Hy!Tehát akkor szinte ugyanazt csináljam meg mintha gyári lenne?Jó telejsen gyári már nemlehet de sztem nemlessz rossz ez a hangszóró sztem nem annyira rossz..A kinézet se csúnya végülis azt az akai is a vidi csináltam csak külföldre..meg hát az csak egy előlap..De sztem is azlessz hogy veszek bele közepet de az a baj hogy amiket néztem azok olyanok mintha körbe egy keret lenne rajtuk és akkor nembiztos hogy ráfog paaszolni a takarólap az akais..mert a magast megoldottam jól ..vagy egy olyan közép kéne mint az eredeti volt..csak akkor nemlenne egyforma színű mert a középnek is sötétszürke a membránja...Ha kihagyom az előlapot akkor meg láccana 4csavarhely az úgy nemszép...Szóval nemtudom milyen közepet kéne bele....Közép
Ezt néztem bele esetleg csak a keret vagy mifene nelenne mert így nembiztos hogy jól elfér..

Elírtam azért nemlenne egyforma színű mert a magas sötétszürke színű és az erdeti vidi az nem vagy tudsz valami jó közepet oda?Magas
Most ilyen van benne.....

És am az nembaj hogyha a hangszóróknak egy helyről adom a negatívot?Mert nemvagyok benne biztos de sztem jól kötöttem be mert ahol a legmélyebb hangjött oda a mélyet a magshoz a mélyet sztem azt nemronthattam el...vagy igen?
(#) aflmor válasza Flatlander hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Amit kinéztél: SK13; 20/40W; 87dB
(az ára kivételesen alacsonyabb, de majd ha kb. harmadszor is cserélni kell, már késő kalkulálni)
Amit én tennék bele: HB 12,5; 50/80W; 93dB esetleg: HB 13; 100/160 W; 90dB

... van élet a d-audio-n kívűl is!

Hát van csak én innen párszor már rendeltem és nagyon gyorsak,megbíhatóak..De am a magas az elég magasnak bele nem?Csak az a baj amiket te linkeltél hogy sztem elég csúnyán néznek ki....Lehet hogy jól szólnak de nemvalami szépek......

Most amúgy neked az a lényeg hogy hogy néz ki vagy hogy hogy szól? Szerintem egy hangfalnak jól kellene szólnia és utána az hogy hogy néz ki kívülről..... szerintem.....

Vagy esetleg az hogy ugyanabból mint a mély egy 10centiset középnek egy egy piezót magsnak de még nemtudom.......De sztem ez se lenne rossz nem?
(#) Flatlander válasza sound.man hozzászólására (») Jan 14, 2008 /

Hy!Hát végülis ja....De sztem azlessz hogy veszek magast meg közepet onnan a hangszóró 2000-től vagy mifene de onnan hogylehete am rendelni??
(#) aflmor válasza Flatlander hozzászólására (») Jan 14, 2008 /

Merre laksz? Nem biztos hogy rendelni kell: viszonteladók
(#) Flatlander válasza aflmor hozzászólására (») Jan 14, 2008 /

Hát erre nemnagyon van bolt..De am Nógrádmegye
(#) Flatlander hozzászólása Jan 14, 2008 /

De am rendelni is lehet nem?Mert akk veszek meg porvédő sapkát is és már nemis olyan csúnya....
(#) Flatlander válasza Flatlander hozzászólására (») Jan 14, 2008 /

Na a rendelés megvan de em ebből melyiket kell rendelni?http://hangszoro.net/lsp/mid.htm az 50/80w-osból?Mert ott van egy csomó szám...Vagy a rendelésbe odaítom hogy 8ohm-osat vagy hogy?
(#) elioke hozzászólása Jan 14, 2008 /

Sziasztok
Tudna e valaki adni valami tanácsot egy autóba való hangszoro (mélyláda) készitésére.Egy pár Boschmann V-1040XYB mélysugárzóról lenne szó és a hozzávaló MB-83 CTi hangváltóról. Bármilyen tanácsot elfogadok.Itt találtam valami infokat a hangszórókról de nem eleget http://boschmann.freeweb.hu/
(#) zuzmow válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

HELÓ!!!
Én is szeretnék építeni egy 3 utas hangfalat,az elektronikai része teljesen oké,de a doboz formáját és méreteit nem tudom.Hol lehet ehez használható info-t szerezni???
(#) lamalas válasza zuzmow hozzászólására (») Jan 15, 2008 /

Udv,

Biztos vagy benne hogy 3 uatasat akarsz epiteni? Biztos vagy benne hogy az elektronikai resze teljesen OK? En belefogtam hangdobozepitesbe es nagyon nem egyszeru ha jo hangminosegu dobozokat akarok kesziteni. Ha eleg csak annyi, hogy szoljon, akkor vegyel olcso hangszorokat es tedd bele egy olyan dobozba ami neked tetszik. Ha jot/jobbat akarsz akkor epits meg egy olyan dobozt amit masok mar megepitettek, kikiserleteztek elotted. Ha pedig magad akarod tervezni es epiteni a dobozokat akkor szerelkezz fel elsokent egy kis elmeleti tudassal, majdpedig meroeszkozokkel, stb. es gyakorlasok, kisebb-nagyobb sikerek es kudarcok utan biztos fog szuletni egy hangdoboz amire azt mondod ez nagyon allatt! Ne erts felre, nem akarlak lebeszelni semmirol, csak sztem nem annyibol all egy 3 utas hangdoboz epitese, hogy veszek 2*3 hangszorot azokat beleteszem egy dobozba majd epitek (vagy veszek) hozza egy 3 utas hangvaltot es kesz. Szolni fog, a kerdes hogyan .... Elso olvasmanynak ajanlom Klinger: Hangdobozepites c. konyvet. Alapmű, de nem az egyetlen a temaban!
(#) zuzmow válasza lamalas hozzászólására (») Jan 16, 2008 /

Az elektronika tuti jó lesz mert már lassan 20 éve ezzel foglalkozom,csak a doboz méretére lennék lennék kíváncsi,meg hogy kell-e rá nyílás,az mekkora legyen,hol,a doboz hány cm-es legyen a hangzsórókhoz viszonyítva,és hogy a doboz azon kívül hogy hány literes legyen,milyen mély-magas és széles legyen.Ehhez nem tudsz egy programot?Vagy ebben a könyvben le van írva?
(#) hüblerattila hozzászólása Jan 17, 2008 /

Sziasztok!
Megépítettetem az alábbi linken Bővebben: Link található ládát 60X60 centis kocka lett és 16 milis anyagból csináltam. Szóval az a gond hogy eléggé csúnyán szól csak morog , de ha legugolok elé tehát a fejem szintjében van a felső nyílás akkor már lehet érezni a mély hangokat de ha felálok akkor semmit sem csak morgást.... Légyszi segítsetek mert rohadt sokat dolgoztam vele és igy kárba megy az egész ha nem tudom megjavitani! Köszi szépen előre is ! Csátok!
(#) k-o-v-i hozzászólása Jan 17, 2008 /

Jobbha képeket teszel fel rola....
Következő: »»   27 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem