Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális fényképezőgép javítás, egyebek
Lapozás: OK   36 / 45
(#) kallaci válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 6, 2014 /

Szia! Töltőm van, ugyan nem autómata a rengeteg teleppel működő gyerekjáték miatt, akuk is, nem gagyik, de nem is az a hű de márkásak. De most te meggyőztél azt hiszem, hogy a gép megérdemel saját akkukat, és töltőt. Ebéd után megyünk is, és megvesszük multiéknál, kerül, amibe kerül. Végül is hosszútávon jobban megéri, mint a szárazelemek.
(#) morticica válasza Zsora hozzászólására (») Júl 6, 2014 /

Köszönöm mindkettőtök segítségét. Sajnos szervizkönyvet Nikon S9300-hoz sehol sem találtam a neten, szerviz meg nincs a közelben, így nem tudom beállítani a gépet, úgyhogy valószínűleg eladom inkább így hibásan. Köszi!
(#) bogca válasza F-Yoci hozzászólására (») Júl 6, 2014 /

Köszönöm szépen!
(#) villanyipi hozzászólása Júl 6, 2014 /

Üdv!
Kaptam javításra egy samsung s860-as fényképező csodát beszorult objektív, be nem kapcsoló készülék.Az objektív már kinyílik, de iszonyúan homályos a kép amit csinál, ráadásul a zoomnál összecsukja a porvédőt az objektíven és kikapcsolva marad a készülék amíg akkut kinem veszem és rakom be újra.
Mi lehet a hiba? A lencséken volt kosz rendesen de lepucoltam, mivel lehetne még javítani a dolgokon?
Előre is köszönök minden segítséget
(#) villanyipi válasza villanyipi hozzászólására (») Júl 6, 2014 /

Hát már megvan a hiba és kiderült le is volt ejtve az objektív belül elvan törve, új kérdésem az hogy honnan vehetnék ilyet hozzá vagy milyen néven kereshetek rá egyáltalán?.
(#) kallaci hozzászólása Júl 6, 2014 /

Sziasztok! Nem volt nagy választék multiéknál, még autómata töltő sem volt se v..ta-ban sem e...gizer-ben sem, mivel fel volt rájuk szitázva a kapacitásoknak megfelelő töltési idő, és mindössze,két ledet tartalmaztak az akkuk pedig 2 amperóra felett voltak, amikről mondtátok, hogy nem azt kell keresnem. Tehát ha már nem volt megfelelő töltő, ezért megakadt a szemem, a t...o márkájú töltőn és két 1,3Ah-s akkuján, ami szintén két ledes és ugyanúgy szitázott. Ki tudja mióta ott állt a polcon, de a készülékbe betéve majdnem csutka akkuszint jelzés, ezért visszakapcsoltam a vakut vígan feltöltöttem lentebb ment az akkuszint, de a következő bekapcsolásnál visszaállt. A belső ellenállása az akkunak nagyon számít ezekszerint fényképezőgépnél.
(#) KTobi válasza kallaci hozzászólására (») Júl 6, 2014 /

Idézet:
„A belső ellenállása az akkunak nagyon számít ezekszerint fényképezőgépnél.”
A fotósok a vakukba "spéci" readytouse (mérsékelt kapacitás, kicsit nagyobb ár, minimális önkisülés) akkukat használnak, nem véletlen. Mindenkinek megvan a saját megoldása rá, de mikor mondjuk a népnek nem akarja elhinni.
(#) kallaci válasza KTobi hozzászólására (») Júl 7, 2014 /

[/off]én hittem neked, és köszi[off]
(#) morticica válasza villanyipi hozzászólására (») Júl 12, 2014 / 1

Ebay-ről Hong Kong-ból vagy Kínából tudsz rendelni hozzá olyan 4000 Ft körül. Vagy esetleg nézz körül valamelyik aukciós oldalon, hátha valakinek van nem objektív hibás ilyen gépe alkatrésznek.
(#) villanyipi válasza morticica hozzászólására (») Júl 12, 2014 /

Közben ebay-en már találtam de még vacilál a tulajdonos kéri-e a javítását Szerintem frankó kis ügyes masina
(#) Ronin hozzászólása Júl 14, 2014 /

Sziasztok.
Van egy ilyen gép : Bővebben: Link, ami csak a C1,C2-es állásban ad képet az LCD-n,ezekben az üzemmódokban normálisan működik. Viszont az összes többinél nincs kép a hátsó LCD-n, de a kukucskálón van. A kérdés tehát hogy miért van az hogy nincs kép az összes többin a hátsó LCD-n? Találkozott már valaki ilyennel?
(#) Ronin válasza Ronin hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Azóta sincs senkinek egy frappáns ötlete?
(#) bbb válasza Ronin hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Nincs rajta olyan gomb, hogy választhatsz hol jelezzen ki? Nekem pl. az Olympus e410 fényképezőmön van egy gomb, amivel váltogathatom milyen üzemmódban menjen a kijelző (beállítások, élőkép, kikapcs).
(#) Ronin válasza bbb hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Szia. Nem tudom, nem nálam van a gép, de meg fogjuk nézni. Köszi az ötletet.
Majd jelzem ha ez "volt" a gond.
(#) Agépész válasza Ronin hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Sziasztok!
Van rajta ilyen gomb: itt látszik a második képen, disp. felirattal.
(#) Ronin válasza Agépész hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Köszönöm nektek. A tulaj azt mondja valóban ez volt a gond. Viszont ő is végignyomkodott minden gombot még régebben, és akkor nem jött vissza a kép. Most meggondolta magát.
(#) BcHuNgArY hozzászólása Júl 27, 2014 /

Üdv! azt szeretném kérdezni,hogy van egy Fuji HS 10-es gépem,és nem tudom hogyan,a frontlencsén keletkezett egy karcolás. az valahogy javítható,vagy mondjak le róla? eléggé zavarja a képeket,mert majdnem a lencse közepén van.javítani ,ha érdemes,hova tudnám elvinni ? Köszönettel: Bence
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2014
(#) vicsys hozzászólása Aug 1, 2014 /

Nem annyira elektronikai kérdés, de hátha tud valaki segíteni... A szeretett kis kompakt gépem elemtartó fedelénél lévő 1mm-es rögzítő műanyag pöcök letörött és nem lehet bezárni a fedelet. Miként lehet ezt javítani?
(#) zolika60 válasza vicsys hozzászólására (») Aug 1, 2014 /

Ezzel a fajta ragasztóval és a hozzá való "varázsporral" pótolod a hiány, majd formára reszeled. Erősebb lesz mint új korában.
(#) sferike hozzászólása Aug 3, 2014 /

Sziasztok!
Canon Powershot A590iS gépemen egyik pillanatról a másikra elment a vaku. Amikor vakuval készíteném a képet, kattintáskor csak villog a vaku jel, és csak többszöri kattintásra (vaku nélkül), vagy egyáltalán nem készíti el a képet. Vaku nélkül minden rendben.
Mi lehet a probléma?
Köszi!

sferike
(#) villanyipi válasza sferike hozzászólására (») Aug 5, 2014 /

Szakadást kéne mérni a vakunál, vagy a kondenzátoránál, ha szerencsés vagy csak a vaku égett ki vagy a kondi, nem nagy macera a csere de várj ki egy tapasztaltabb szerelőt is ne kapd addig szét míg meg nem erősítik.
(#) sferike válasza villanyipi hozzászólására (») Aug 5, 2014 /

Köszi, akkor várok.
(#) attila1 válasza sferike hozzászólására (») Aug 7, 2014 /

Üdv! Első lépésben próbáld ki másik elemmel/aksival. Ezek már olyan csendesek,hogy a vaku kondijának feltöltését sem lehet hallani. Nagyobb az esély,hogy szerintem a vaku elektronikája a rossz,ami tudatja az alaplappal,hogy hiba van. Ezért is villog a kijelzőn a vaku ikon... Ha szedtél már szét ilyet próbálkozhatsz vele,de sajnos szervizben ennek a javítása húzós a korához,és árához képest. Ha lehetőséged lenne egy FW frissítésre,az esetleg segíthet,de ennek kicsi az esélye.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2014
(#) sferike válasza attila1 hozzászólására (») Aug 7, 2014 /

Hali! Akkukat feltöltöttem, de úgy sem ok. Kis sárga led jelezte a kijelző felett, ha a vaku kész, de az sem világít. Ilyet még nem szedtem szét, de nem hiszem, hogy gondot okozna. Szétszedés után csak cserélni kell, pl. egy kis panelt, vagy utána frissíteni is kell? Alkatrészt hol lehet beszerezni? FW frissítést usb - n keresztül is meg lehet házilag csinálni? Köszi!
(#) villanyipi válasza sferike hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

A vakuhoz egy általában a gépen keresztül érő nagy kondi adja a feszkót ezt tölti fel magának külön elektronikával még nem láttam, de ha a vaku két kapcsán nincs szakadás és a kondit feltölti akkor valóban segíthet a fw frissítése a népszerű videomegosztón legtöbb típusnál meg is mutatják hogy csináld, de ha valahol szakadás volna akkor alkatrész hiba vagy leszakadt esetleg hibás forrasztás lesz, ezeket kell átnézni szétszedés csak óvatosan rengeteg pattintó fül lesz azokra vigyázz.
(#) minitrue válasza sferike hozzászólására (») Aug 8, 2014 /

A vég nélkül villogó vaku ikon azt jelzi, hogy a gép nem érzékeli, hogy a vaku energiatároló kondenzátora feltöltődött volna. A mások által említett hibalehetőségek mellé hozzátenném még, hogy a vaku nagyáramú körében is lehet külön biztosíték, ami - okkal vagy ok nélkül - kioldhatott.
Csatolok képet, amin SMD biztosítékok láthatók, egyéb felületszerelt alkatrészek társaságában a viszonyítás kedvéért.
Az a590-hez nincs kiadva firmware frissítés.

smd_bizt.jpg

(#) attila1 válasza sferike hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Csatlakozom minitrue válaszához. Marad a hibakeresés. Sok sikert hozzá,és várjuk a fejleményeket. És ha tudsz,tehetnél fel képeket kedvcsinálónak! Üdv!
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2014
(#) F-Yoci válasza minitrue hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Üdv! Ezek nem biztosítékok szerintem, hanem induktívítások, vagy elkók. De ettől függetlenül lehetnek hibásak. Sőt az IGBT is lehet zárlatos ilyen esetben, ami elsütné a vakut, de zárlat esetén sajnos nem engedi feltöltődni a tárolóelkót.
(#) minitrue válasza F-Yoci hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

A kép csak illusztráció, nem a590-est ábrázol, azonban a jelölt alkatrészek tényleg biztosítékok (a szám elvileg a névleges áramuk, nincs rajtuk polaritásjelzés, stb.). Én általában így kinéző biztosítékokkal találkoztam Canon gépekben, de elképzelhető, hogy a kérdéses gépben más típusúak vannak.
(#) F-Yoci válasza minitrue hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Akkor ez számomra még ismeretlen biztosíték, eddig nem találkoztam illyen kivitellel (igaz Canont ritkán javítok, azokat sem ilyen táp hibával eddig), induktivítással már igen, polarításjelzés valóban nincs rajta. Valóban bizti, mindig tanul az ember Bővebben: Link
Következő: »»   36 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem