Fórum témák
» Több friss téma |
Ha a sebesség igény nem túl nagy, akkor a mezei optók is elviszik. Nagyobb sebességnél ua. mint gtomnak ajánlottam.
Sziasztok!
Nem tud valaki egy olyan optocsatolót ajánlani - ha egyáltalán van olyan - aminek a kimenete 0 szintű, ha a bemenete is az, ill. 1 szintű, ha a bemenetén is 1 szint van? Vagy milyen kiegészítő kapcsolással lehetne átalakítani a másik típusút olyanra mint amilyen nekem is kellene? Előre is köszi!
Egy egyszerű elrendezéssel ez könnyen megvalósítható. :yes:
Legyenszives valaki segítsen nekem.Mivel tudnám helyettesíteni a következő optocstolót: NEC PS2501. Pontos típusokat légyszi.Előre is köszi.Sanyi
az adatlapját megtaláltam de nemtudom hogy az ott közölt adatok közül melyek a fontosak amelyeknek pontosan meg kell eggyezni a helyettesítő típusnál
pl. ez megfelelne? SFH615A-3
Láb bekötések azonosak, és a paramétereik nagyon hasonlók. Szerintem használható helyette...
( SFH615A-3 ).
Hi!
Érdekelne, hogy valaki megépítette-e a cikkek közt szereplő audió jel leválasztásának kapcsolását. Mi a véleményetek róla. PC hangkártyához kéne.
Melyikre gondolsz egeszen pontosan(egy link nem artana)...
Az audio jelet optikailag levalasztani jo minosegben nagyon nehez!
Hat, nem egy audiofül atviteli rendszer ama' biztos...
Van erre sokkal jobb optocsatolo is, a tipusa IL300(remelem jol emlekszem fejbol)... Az egy LED+2 fotodioda, amely egy kozos optot alkot, igy van lehetoseg a kompenzalt atvitel letrehozasahoz. Azzal mar el lehet erni a HI-FI -t!
S ugyanez darlington kapcsolással... Lásd mellék!
Sziasztok nekem van egy ilyen optocsatolóm(kép mellékelve), ami 120V és 3A bír el. Nos ezt hogy tudnám valahogy átalakítani hogy 220-as feszt elbírjon? Mondjuk lámpakapcsoló lenne belőle. A választ előre is köszi.
Van isten találtam egy 240 V AC-sat is. Bár jó lenne belőle több is, de azért betárazok abból is amit mondtál mert nem csak a HIFI-t akarom a számítógéphez kötni. Hanem volna még egy két dolog amivel bűvészkednék, hiszen alkotni jóóó dolog!
Ha időd engedi olvass bele a Szilárdtest relé-s topicba is. Hátha találsz jobb ötletet.
115V AC-s típusod is van? A MOC elvirajzát a 115V AC-ssal lehetne kombinálni. A MOC-os kapcsolások is elég életképesek. :yes: A MOC3021 közvetlen (Akár fázishasításos módban is) vezérelhető. A MOC3061-es típus nullaátmenetvezérlésű. Azaz nullaátmenetkor kapcsol a triak, mint a legtöbb SSR. Ezt nemlehet fázishasításos űzemmódban használni. Viszont kevesebb gond van vele. PL RF-zaj a komutálás során, nem kell a hálózathoz sinkronizálni a vezérlést s ezért egyszerűbb a meghalytása.
Sziasztok!
Adott egy fénymásoló finishere, ami az egyik motor hibája miatt hibakódot ír ki, és nem lehet használni. Megkerestem a hibár részt, önteszt során ez a motor elmozdít egy egységet, amit ezután vissza kellene vinnie kezdőpozícóba. Ez nem történik meg. De kipróbáltam, hogy ha az egységet leszedem az ékszíjról, és a rajta lévó opto kaput úgy mozgatom, hogy parkolóállásból, amikor van közte egy fém lemez elmozdítom, és visszarakom alaphelyzetbe, akkor a gép nem jelez hibát, elfogadja működőnek az egységet. Ennek a szenzornak a helyére kellene valami, ami olyan jelet adna, mint amit a szenzornak kell. A szenzor Sharp A83 (3 érintkezős). Arra lennék kíváncsi, hogy ez a szenzor milyen jelekkel, mekkora feszültséggel működik? Köszi Deniel
Sziasztok!
Hogyan tudnám megvalósítani legegyszerűbben egy optocsatoló illesztését 230V-ra?
Szia!
Elvileg jó a kapcsolás. Szóval működöképes. DE ha soros diódát beépítessz, akkor az ellenálláson kevesebb veszteség fog keletkezni a félhullámú üzem miatt. Persze az ellenkapcsolt paralel diódát még érdemes megtartani a kapcsolásban. (Biztonsági okok miatt...) Ha igy oldod meg, akkor 47Kohmra ( 1/2W ) is lecsökkentheted az ellenállás értékét.... További ötletek a "LED rákötése 230V-ra"-ban...
Köszi, akkor elvileg így gondoltad?
Ha jól gondolom, akkor egy soros 10 µF javítana a veszteségen, viszont egy 400V-os több, mint 500,-, úgyhogy azt ki akarom spórolni.
Nemcsak elvileg.
[off] ( A kondenzátoros kapcsolásokhoz, ( olvass bele az előző hozzászólásombeli linkbe.
De azokban a kondik fóliák, ugye? Mert azok 400V-ra drágák...
Igen. De AC-s, azaz váltóáramút kell beépíteni.
[Off] S 100nF-tól 680nF-os ig elegendő szokott lenni. Jellemzően 220nF-os szoktam én beépíteni...
Akkor a soros diódával sorosan egy 220nF jó lesz? Viszont akkor utána kell számolni az értékeknek, hogy 5-10mA folyjon a körben.
Ha kondival oldod meg, akkor a kondi töltéséről gondoskodni kell...
PL: Kép: Hivatkozás [off]( Az R2 100ohm és 220ohm is lehet.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |