Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit gyűjt, retro cuccok

Témaindító: dizi, idő: Okt 19, 2009
Lapozás: OK   6 / 20
(#) cupika97 válasza fecameca hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Ennek lentről lehet kinyitni és kicsúsztatni belőle. Duracel van benne de már egy másodpercet sem bír.
(#) kristikoma hozzászólása Júl 22, 2014 / 1

Legyen mára is egy készülék: ez egy BRG M10 típusú orsós magnetofon. Ritkább, mint az M8. Elektroncsöves erősítője van, leszámítva az ún. Duo-play áramkörben található 2db AC 107-et. Negyedsávos mono készülék, 9,53-4,76-2,38 cm/s sebességekkel. Gyárilag 9,5 cm/s-on 60Hz- 12kHz az átvitele, 45dB jel-zaj viszony mellett. Viszont egy kazettás 56dB arányához képest kimondottan zajtalan. Ez a különböző mágnesezettség miatt van. A Duo-play egy trükklehetőség, mikor is két negyedsávot akár egyszerre hallgathatunk vissza. Az én készülékem 1967-es gyártmány, eredetileg svéd export. Ez nem meglepő, mivel a BRG számos országba exportált.
(#) DaviS válasza cupika97 hozzászólására (») Júl 22, 2014 / 2

Nekem egy 1991-es 286-os Philips laptopom volt, nem kis darab de az aksija még mindig kibírt vagy másfél órát!
(#) cupika97 válasza DaviS hozzászólására (») Júl 22, 2014 /

Az enyém régebbi ha jól gondolom. Az aksival szerintem valami gond van. Majd utánanézek én.
(#) Tomi94 hozzászólása Júl 23, 2014 / 1

Sziasztok!
Nem találkoztam még ezzel a topikkal, a muzeális készülékek közé meg még azért nem tartoznak a sajátjaim.. Mutatnék párat a saját kezűleg életre keltett / felújított 70-es, 80-as évekből származó magnódeckjeim közül. Mindegyik működik minden funkciójában, amelyiknek kellett, új fejet és gumialkatrészeket is kapott. 90-es évek közepén készült minőségi szalagokhoz beállított elektronikával kb. bármelyik bőven hazavágja az mp3-at és egyáltalán a számítógépes hangkártyát. Inkább a CD-vel vagy az analóg lemezzel van egy szinten szerintem
(#) Tomi94 válasza Tomi94 hozzászólására (») Júl 23, 2014 / 1

Magnódeckek 2. felvonás:
(#) Tomi94 válasza Tomi94 hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Ja, és még egy kis érdekesség. A 2-3. képen levő Akai decket (a vadi új fejjel) aktívan használtam egy időben élőzenei felvételek készítésére. Utólag profi hangkártyán (nem saját) bedigitalizálva szerintem sokkal jobb eredményt ad, mint a laptop + középkategóriás USB hangkártya kombináció. Egy részlet a felvételekből. Az igazi persze a direkt analóg meghallgatás lenne, de az a fórumon keresztül nem igazán kivitelezhető..
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2014
(#) kristikoma válasza Tomi94 hozzászólására (») Júl 23, 2014 /

Szépek ezek a deckek! Meghallgatnál egy orsóst 19cm/s-on, eladnád az összes kazist . Tény, hogy ezek Krómdioxid és Metál kazettával szólnak elfogadhatóan. Ennek ellenére egy Akai HX2-re én is pályázom, az egy viszonylag jó készülék, pedig Fehérvárott készült, japán alkatrészekből. Még annyit, hogy Aiwa deckeket érdemes szerezni, különösen az F220 és F990, ami tőlük jó. Mechanikájuk, mint egy jobbfajta óráé, elektronika meg óvatos, de jól bírja jó kazival a túlvezérlést.
(#) johncutter hozzászólása Júl 27, 2014 / 1

Sziasztok, nemrég felajánlottak nekem egy kazettás decket ingyé, a tulaj állította, hogy Orion, nekem a kép alapján ez Technics-nek néz ki. (Sajnos élőben még nem sikerült megcsodálnom.)
Ha valaki meg tudná állapítani, hogy ez miféle magnó, azt nagyon megköszönném. A minőségért előre is elnézést kérek.
(#) CIROKL válasza johncutter hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

(#) johncutter válasza CIROKL hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

Hű, köszi szépen a gyors választ!
Ahogy nézem, ehhez kéne még egy erősítő, mert ahogy most utánanéztem, semmilyen adatot nem találtam a kimenő teljesítményéről...
De elég jó cuccnak néz ki, nagyon szép is, passzolni fog a Videoton RA6363-hoz
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2014
(#) solti_imre válasza endrusz hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

Most találtam rá erre a csodálatos oldalra - csak ülök és csorog a nyálam... Részemről csak egy Unitra Beta DSS201, Junoszty 401 és egy Sokol 301 a beszálló
(#) Tomi94 válasza johncutter hozzászólására (») Júl 27, 2014 /

Igen, ez ,,csak" magnó DECK, tehát nincs benne végerősítő. Az a VT rádiós erősítő pont jó lesz hozzá, mert ha jól emlékszem, ebben a Technics szériában még volt DIN-es csatlakozás is a hátlapon Amúgy a Deprez-es változata nekem is volt (lásd pár hozzászólással feljebb!), a mechanikája bombabiztos, nem lesz vele gondod. Egy hibája jött csak elő (igaz ez kétszer is), az pedig a felvétel-lejátszás átkapcsoló kontakthibája. De csere nélkül, spray-s kezeléssel megoldható a gond.
(#) elektroncso hozzászólása Aug 9, 2014 / 1

Sziasztok.
De leült ez a téma. Gondolkodtam hogy mit mutathatnék, erre esett a választásom. Majdnem kibökte a szememet. Végig itt volt az asztalomon. Ezzel írtam a felvételit is.

P8090128.JPG

(#) elektroncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 9, 2014 /

Nekem is van orsósom. Bár ez már tranzisztoros. De germánium. A gombjai megvannak, csak valamelyik dobozomban. Ennek a javítása is fenn van a listán, de először a rádiók. Jól néz ki a tiéd is, figyelem a muzeálist, láttam amúgy.

B46.JPG

(#) adapter hozzászólása Aug 10, 2014 /

Sziasztok!
Lehet, hogy nem is jó topicba kérdezem, de most kaptam egy ismerőstől, ezt a zsebrádiót jó pofa holminak néz ki. Megpróbálnám működésre bírni de, nem tudom miféle szerzet...
Ismeri valaki ezt a típust?
Az alkatrészek mintha cirill betűsek lennének, viszont "tone" és "volume" van ráírva, más egyéb nincs, bár esetleg a hátlapon lehetett valami, ami viszont nincs meg....
(#) elektroncso válasza adapter hozzászólására (») Aug 10, 2014 / 1

Cosmos kisrádió:Bővebben: Link. A linkel oldalon ott a kapcsolási rajz. Szovjet gyártmány, de exportra készítették, ezért vannak angol feliratok. Amúgy jó helyen kérdezted.
(#) adapter válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 10, 2014 /

Köszi!

Ez alapján már el tudok indulni!

Köbzoli: Neked is köszi!
(#) kristikoma válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 11, 2014 /

Külső végerősítőről sztereóban használható, de zajos lehet a Ge tranyók miatt. Egyébként a B4 sorozat tagjait érdemes javításhoz felhasználni. Amit talán nehézkes lehet beszerezni, az a laposszíj a motorról. Nekem sikerült közel azonosat szerezni.
(#) elektroncso válasza kristikoma hozzászólására (») Aug 11, 2014 /

Ebben szerencsére ép a lapszíj. Viszont akad a mechanika. Meg elektronikailag is van benne egy is hiba. Majd nekiállok, mert nálam ő képviseli a orsós technikát. De először más van soron. Egy lengyel asztali rádió a 80-as évekből. Szakadt hangerő szabályzó potenciométerrel. Ha elkészül róla is teszek fel képet.
(#) kristikoma válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 11, 2014 /

A mechanikában talán tudok segíteni, van egy B42 itthon. Nem akarom megcsinálni. Kissé hiányos, de jó a mechanikája. Az elektronikája viszont zajos.
(#) fecameca válasza kristikoma hozzászólására (») Aug 11, 2014 /

Sziasztok. Én erről itt már írtam. Az enyém ebből a sorozatból talán a legszebb, a B444-Super-Lux volt. Egyébként mind mechanikailag, mind elektronikában egyformák a B4 sorozat tagjai. A zajosság legfőbb oka szerintem az erőteljes magas hang kiemelés, amit alkalmaztak ezekben a készülékekben, az eredmény: A hi-fi frekvenciamenet ára a majdnem tűrhetetlenül erős zajosság lett. Próbálkoztam Si tranzisztorokkal, semmi eredmény, az a 709-es műveleti erősítős kivitel melyet Sipos Gyula ajánlott (A rádiótechnikában is, és valamelyik szakkönyvben is.) sajnos túl keveset erősít, abból kettőt kell egymás után tenni, hogy úgy szóljon, mint az eredeti, ráadásul hallhatóan kevesebb a magas hangja, az ott közölt szűrőkkel, persze, hogy nem zajol úgy, de nem is olyan szép a hangja. Sajnos ezek csak ennyit tudtak, nem lehet velük csodát tenni.
(#) elektroncso válasza fecameca hozzászólására (») Aug 11, 2014 /

Majd meglátom, ha oda jutok. Átépíteni biztos nem fogom.
(#) fecameca válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 11, 2014 /

Elképzelhető, hogy a kombinált fej gyengéit próbálták a megerőszakolt frekvenciamenettel kompenzálni. Akkor sem érte meg, most meg már pláne drága és értelmetlen lenne kipróbálni benne mondjuk egy Revox fejet. Akkor derülne ki az igazság. Sajnos értelmetlen szélmalomharc volt a küszködésem annak az erősítőjével.
(#) kristikoma válasza fecameca hozzászólására (») Aug 11, 2014 /

Szerintem meg kellene próbálni a B100 kisjelű erősítőjét, válogatott, modern tranyókkal. Abban már Si tranyók erősítenek, lényegesen kevesebb zajjal. Mivel a B4 és B5 sorozatban is ugyanaz az ANP 935 kombifej van, ezért gondoltam erre.
(#) fecameca válasza kristikoma hozzászólására (») Aug 11, 2014 /

Te még kipróbálhatod, nekem már csak az Unitra ZK246 van meg, a Teslákat szétbontottuk már régen, pedig kaptam B100-at is valamikor.
(#) kristikoma válasza fecameca hozzászólására (») Aug 11, 2014 /

Lehet gondolok egyet, és átdrótozom az egészet. Csak akkor, ha elkészülök a többivel. A ZK meg... Jobbat is csinálhattak volna ennyi pénzért...
(#) kristikoma válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 12, 2014 / 2

Én is szereztem Telefunkent(innen az apróból), működik is. Nem működőként vettem, valaki levágta a hálózati kábelt. Ezt pótolva életre kelt a készülék. Szíjak feszesek, görgő jó állapotú, fejen nincs sok kopás. Némi takarítás után eltűntek a macskák is. A gyakoribb darab, 9.5/4.76 cm/s sebességekkel, a kisjelű erősítő sztereó, de még fejhallgatózni is lehet így.
(#) kristikoma válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 12, 2014 /

Köszönöm! Az igazi mégiscsak egy stúdiógép lenne ettől a gyártótól. Egy M5-nek vagy egy M24-nek örülnék. De ez is van vagy 15kg, ami persze nem baj.
(#) elektroncso válasza kristikoma hozzászólására (») Aug 13, 2014 /

Szép darab, jól néz ki.
Következő: »»   6 / 20
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem