Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Megvan hozzá a 328P-PU chip is,meikkel könyebb. Én személy szerint abban a hitben éltem hogy a 88-as többet tud,ezértis lehetne felhasználni erre a célra.
Sziasztok Arduino megát, ha 12 volttal hajtok meg nem lesz baja? Vagy arra gondoltam, az nem működne, hogy sorba kötök egy ledet vele?
Használj 5V-os stabilizátort,nagy valószínűséggel ha 12V-ról próbálnád meg műköttetni tönketennéd a vezérlőt.
De én a 9v-os bemeneten gondoltam.
Ha magán a panelen érted úgy jó,nekemis 9V-ról jár 2db 4,5V-os laposelemről. szerintem a 12V nem tesz benne kárt,de inkább nézz utánna. szerintem stabilizálja magának a feszültséget a panel.
Ok. Köszia a választ.
Sziasztok!
6db sorosan kapcsolt lithium ion cella feszültségét mérem merítés közben, 0.5-1A-res áram mellett. Ha valamelyik cella 3V alá merül, az Arduino csipog, azt a cellát kikötöm a sorból, az ellenállás osztóval együtt, így az Arduino 0V-nak méri azt a bemenetet. Ezután kivonom a legfelső bemeneten mért feszültségből az előtte levő bemenetet, ami nem 0V-os, és így tovább. Soros monitoron visszaírom a feszültségeket. A define résznél szinte minden személyre szabható, 6 cellával próbáltam, de kevesebbel sem lehet túl nagy gond, még nem teszteltem. Akit érdekel, tanulmányozza, kezdőknek sok érdekesség lehet benne. Esetleg ha valamelyik függvényre, vagy akár az egész működésre nézve ötletetek támadna, szívesen meghallgatom. A program kipróbálva, jól működik Arduino Uno-val. Referencia az 5V, A0-A5-re kötött feszültségeket méri. Sima 5V-os csipogó a define-ban megjelölt lábon (azért pont ott, mert mellett 3. láb GND, így az Arduinoba simán be lehet szúrni a csipogót. Köszi!
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2014
Üdv ismét. Ennek a kódja és kapcsolása megfelelne az én segédmotoromhoz?
Sziasztok!
Van olyan köztetek, akinek van Arduinohoz USB Shield és valamilyen újabb generációs Canon DSLR fényképezőgépe /na meg öt szabad perce, hogy kipróbáljon nekem valamit/. Előre is köszönöm.
És még arra gondoltam, hogy ha esetleg beteszek egy 9v-os stabilizátort, az nem jobb? De nem értek a stabilizátorokhoz, hogy milyen típusú kéne.
Ha rátekintesz az adatlapjára, Bővebben: Link, akkor látod, hogy a külön tápcsatin 7-12V az ajánlott, és 20V a maximum. Ha stabilizátort használsz, egy 7809 pl, akkor az a bemeneti feszültségtől és az átfolyó áramtól függően melegedni fog.
A hutoterulettol es a terhelestol fugg.
7.5...12V az ajanlott, 35V a max. De a hutes miatt 15V felett ne legyel, 200mA terheles eseten.
Ennek a programnak a leírás szerint tudnia kéne a Km-t is számolni. Na ha ezt a programot felnyomom a 328p-pu chipbe. Ott kezdődik a probléma hogy itt a kijelző I2C buszon kommunikál,viszont nekem csak 2x16 karakteres kijelzőm van. Ezt hogyan tudnám megváltoztatni a programban? Valaki jártasabb segítségét kérném mivel én még tanulom az Arduino-t,de szeretném elkészíteni ezt a kilométerórát.
Ha miden igaz a beütések száma alapján mondja meg hogy mennyivel fut a motor. A beütéseket előállító kügyüt el tudom készíteni,csak majd még meg kell néznem hogy mennyi beütés nálam 1Km.
Szia! Ezt rendbe hoztam, most már jól működik.
PCF8574-es chipet kell beleültetni és jó is lessz? Ha igen akkor megrendelem a hozzá való chipet és elkezdem készíteni a kütyüt.
Nem lesz jó, mert a te programod, amit lentebb belinkeltél más IC-t és más kijelzőt (7 szegmens) használ.
Sziasztok! Azt szertném megcsinálni, hogy tmrpcm lib segítségével gsm egységen keresztül bejátszik egy hangot az arduino, össze is kötöttem egy jack dugóval a shield mikrofon bemenetét az arduinoval, ha egy hangszórót kötök rá tökéletes, de ha a shieldbe dugom, a telefon túloldalán szakadozva megy át a hang, ha jack kábellel egy zenét játszok be, az jól átmegy. Mi lehet a probléma?
Kicsit problémás így elsőre nekiugorni de nagyon meg szeretném csinálni.
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2014
Sziasztok! Van 6 változóm, ami még most is aktív az Arduinoban, a soros porton csak az ezred részét küldtem át saját hibámból, így nem kiértékelhető a szám. Le lehetne valahogy ennek a változónak kérdezni az értékét soros porton keresztül? Most csak "1"-et látok, de ha már a következő 3 tizedesjegyet láthatnám, mint "1.541", már szuper lenne. Köszönöm!
Nem. Teljeen mas kijelzot hasznal a program.
Sziasztok!
Van itthon egy pár szétszedett autórádióm, és találtam az egyikben egy BU1924f RDS Decoder IC-t. Ezt szeretném összekötni egy TEA5767 FM rádió modullal. Az IC adatlapjából nem igazán derül ki számomra, hogyan lehet az IC-t Arduinoval összekötni (I2C / SPI / egyéb) és működésre bírni! Ha valaki próbálkozott már ilyennel, akkor a segítségét kérném!
Szia!
Ha jól értelmezem az adatlapot, a BU1924f-nek csak tápfeszültség kell, valamint bemenő jel, és már működik is. A RCLK jele az órajel, RDATA pedig az adat, szerintem shiftIn utasítással be tudod olvasni a dekóder jelét.
Tévedés. A kódot megnézve, az Arduino egy linket hív meg, ami egy php-ra mutat, a linkben paraméterekben adja át a változók értékét a php-nak.
A php egy távoli szerveren fut, az arduino pedig mint egy kliens (=böngésződ otthon) meghívja a linket. A php egyébként is szerveroldali nyelv, nem tud kliensen futni. A linkelt kód arra jó, hogy ha pl. van egy adatgyűjtő arduino-d, akkor folyamatosan meghívva azt a paraméterezett linket, a szerver oldali php a kapott paramétereket elmenti. Így megvalósítod az adatok távoli szerverre való eljuttatását, ottani későbbi kiértékelését. Tehát az arduino-n nem tudsz php-t futtatni, ahhoz php értelmező kellene, piszok messze áll ahhoz az arduino. A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2014
Szia!
Köszönöm a válaszodat! Ez a ShiftIn utasítás Nekem még új, de utánna nézek!
Ezen már rég túl vagyunk, ráadásul nem nekem kellett volna címezni.
Időben igen, de jó választ nem találtam a felvetésre, így az archiv kedvéért helyesbítettem. A címzést lehet, h benéztem, elnézést
Sziasztok! Vén fejjel, most sikerült becseppennem, ebbe a témakörbe. Most próbálok újra tanulni programozni, 30-év után... Gyorsan elszállt az idő. Segítséget szeretnék kérni, tapasztaltabb kollégáktól, TFT_320QVT LCD/touch, ITDB02 shield 2.1 for Arduino Mega 2560. Nem nagyon találtam működő sketch file-t amivel gyakorolhatnék. Ha valaki tudna, működő linket küldeni, amin gyakorlatozhatnék, megérthetném a lényegét, azt megköszönném. Eddig az összes letöltött .pde és .ino file-ok compiller után egy sor hibát ír. Egyedül egy működik, amelyik vízszintesen feltölti a képernyőt 4 színnel egymás után, tehát a kütyü jó.
Köszi: Mike A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2014
A library-k hiányoznak a kód mellől valószínűleg.
A pde-k Arduino 0023, az ino-k Arduino 1.0.x verziókhoz jók. Az Arduino 1.5.x verziók beta kiadások, ne azon tanulj!
Üdv!
Egy analóg értéktartományon belül szeretném, ha egy kimenetem aktív, magas szintű lenne. 10 K-s potméterrel leosztott feszültséget nézek az A0-s lábon, és ha az érték 100 vagy ennél kisebb akkor a 7-es lábon lévő lednek világítania kellene. Azért hogy ne csak úgy állítgassam a potmétert, az analóg értéket kiküldöm a pc-re. A pc-n megjelenik a beolvasott érték, viszont a led egyfolytában a potméter állásától függetlenül világít. Én nem jöttem még rá a megoldásra, van valakinek ötlete a megoldásra?
Nincs megadva low érték szerintem bár én még laikus vagyok a témában.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |