Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2350 / 3580
(#) botesz válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 8, 2014 /
 
EU-s előírás hogy kötelesek átvenni.Mondjuk sokat nem számít mert a nagyja megy a méh be.(hűtő mosógép ilyenek oda mennek mert tapasztaltam.Bent voltam a telepen és ki volt dobva egy hatalmas hűtőláda...kérdeztem honnan van?Válasz:Az euronics-os gyerek hozta....még kérdés?)
Az hogy "most most régi készüléke 20000Ft-ot ér!!!" az parasztvakítás ők annyival olcsóbban kapják és hogy szegény vevő ne érezze átvágva magát bedobják az előbb említett szöveget.
Nálunk a Pannonia cég viszi a szemetet és ők szoktak elektronikai hulladékot gyűjteni és valamennyi pénzt is adnak kilójáért.
(#) nagym6 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 8, 2014 /
 
Idézet:
„A tv-k egyébként külsőleg egyben vannak, csak a belük hiányzik.”

Akkor az már nem is elektronikai hulladék, hanem faforgácslemez, vagy műanyag. Gondolom.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2014
(#) Ricsi89 válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 8, 2014 /
 
Meg a képcső van benne, ami üveg. Nem is a műanyag hulladékkal van a gondom, hanem a képcsővel. Nem akarom egy zsákban széttörni őket.
(#) Gabi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 8, 2014 /
 
A kibelezett tv nem elektronikai, hanem veszélyes hulladéknak van nyilvánítva. A hulladékudvarban is csak egészben veszik át ingyen, ha meglátják, hogy hiányos fizetni kell érte.
Nekem is hasonló a gondom, múltkor egy néni volt a hulladékudvarban őt még sikerült "átvernem", másodjára egy fickó volt ott, szemfülesebb volt. Elbeszélgettem vele, hogy akkor így, hogyan várják el, hogy ne az erdő szélére vigyem, a válasz az volt, hogy bontott cuccok esetén öket veszik elő, hogy bontják és eladják. Ez van.
(#) kitartás válasza makrai attila hozzászólására (») Szept 9, 2014 /
 
Nagyon nem mindegy a lap és a lánc, A láncot a meghajtó kerékhez (csillagkerék) kell választani, a lapot pedig a géphez. A láncfeszítő hosszában, megoldásában valamint az olaj bevezetés helyében szoktak eltérni. A nagyobb márkák természetesen saját saját rendszer használnak (sthil, husqarna, Mc) A kisebbek meg valamelyikét. Nem is ragoznám tovább. Legjobb amit tehetsz, hogy egy szervizbe bemutatod a vasat. Majdnem biztos, hogy találnak hozzávalót akár több árkategóriában is.
(#) zolika60 válasza makrai attila hozzászólására (») Szept 9, 2014 /
 
Vidd magaddal a boltba és keress megfelelőt. Természetesen a láncnak és a lapnak szinkronban kell lennie ez egyértelmű. Hosszabb laphoz hosszabb lánc. A beállító csavar bütykének pedig bátran fúrj lyukat oda ahol jó. Nem okoz problémát, ha kettő is van rajta. Nekem egy orosz elektromos fűrészem van, ahhoz is így vettem lapot. Nekem a bütyöknél kellett kicsit reszelnem és az olajozó furatot kellett odébb fúrnom. Évek óta használom és ha elkopik ugyanígy oldom meg legközelebb is.
(#) kérdező válasza Gabi hozzászólására (») Szept 9, 2014 /
 
Én úgy vittem be pár TV-t, hogy belül teljesen ki volt belezve, a hátlapot meg visszaraktam. Ócska ezüstszínű műanyagtv-k voltak. A képcső is jól össze volt törve, de a frontüveg megmaradt. Beadtam, simán bevették. Azt mondták, hogy ők bontják, és külön megy a műanyag, vas, réz, panel. A fémet átadják a MÉH-nek, és abból jelentős bevételük van. (Direkt kiszedtem a rezet az utolsó szálig.) Még szemét is volt benne, tejeszacskó, műanyag palackok meg üvegszilánk és rongyok is. Egyébként is haragszom az ilyen e-hulladék gyűjtő cégekre, mert több helyről is el akartam hozni kincset érő csöves TV-t (Jupiter, Orilux, Tavasz, Duna, stb.) rádiót, és NEM ENGEDTÉK! (Megajándékoztam őket egy kis színesfém nélküli szeméttel.)
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2014
(#) granpa válasza kérdező hozzászólására (») Szept 9, 2014 /
 
De azt tudod, hogy nem ők tehetnek róla; a jobbak tojnak rá, és eladják neked, amit akarsz.
(#) botesz hozzászólása Szept 10, 2014 /
 
Sziasztok!Esetleg nem tudja valaki hogy hol lehet Sony fényképezőgéphez olcsón akkut venni?Sajnos amit gyárilag adtak hozzá az egyszerűen használhatatlan mert kb egy fél napot sem bí ki.(630mAh)
Bővebben: Link

Ez már jó lenne csak félek hogy az enyémhez jó e (pedig ott a DSC W 730 es is) meg nem netről akarok rendelni.
(#) pjg válasza botesz hozzászólására (») Szept 10, 2014 /
 
Utángyárit kapsz 3 ezer alatt. Eredetit ezt találtam legolcsóbban Bővebben: Link.

Amit betettél az utángyártott.
Magyaroszágon drágább. Itt.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2014
(#) szamóca hozzászólása Szept 10, 2014 /
 
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Szept 10, 2014 /
 
Ez van sajnos. Nem tudom, mit tehetnénk ellene.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 10, 2014 /
 
Sajnos nem lehetek ott mindenütt. Egy postást mondjuk kirúgattam azért, mert a teherautóból a kapum elé folyatta az olajat.
(#) kitartás válasza szamóca hozzászólására (») Szept 10, 2014 /
 
Szomorú, hogy nem csak karikatúrán látni. Mikor elkezdtem a Mátrában túrázgatni még tiszta volt. Két hete az Ilona völgyben a vízesésnél is akadt eldobált pet palack, sörös doboz, miegymás. Én egy zacsival ugyan visszahoztam más szemetéből, de nem ez lenne a megoldás.
(#) nagym6 hozzászólása Szept 10, 2014 /
 
Házunk előtt 16 méter szakaszon hetente átlag 5 db. szemét van eldobva. Mellékúton. Nem semmi.
(#) botesz válasza pjg hozzászólására (») Szept 10, 2014 /
 
Szia!Köszi!Nekem nem számít milyen csak passzoljon a géphez meg legyen benne szufla és ne merüljön le 60(!) db fotó elkészítése után csutkára.
(#) botesz válasza pjg hozzászólására (») Szept 10, 2014 /
 
Még egy kérdés az NP BN1 típusú akksiból úgy nézem árgépen 2 is van van az ami nekem 10 ezerért meg van az utángyártott a nagyobb teljesítményű.Na ott nem írja a gépem típusát viszont a másik oldalon írta.hogy akkor nekem az aksi típusát kell mindig néznem vagy azt hogy oda van e írva az én masinám típusa?
(#) zolika60 válasza botesz hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
Természetesen az aksi típusát. Nem sorolhatják fel minden hirdetésben a világ összes készülékét, amibe jó.
(#) szikorapéter hozzászólása Szept 11, 2014 /
 
Gondoltam csak úgy leírom egy történetemet ide hogy vajon szerencsés voltam-e aznap vagy balszerencsés. Éppen Eger utcáit jártam bevásárlás céljából (később barátnővel való találkozás okán) ,amikoris a négysávos mellet sétálva (persze mai gyerekekhez híven én is séta közben a földet bámulom kincset keresve szemeimmel,és persze az utat figyelve hogy fel ne bukjak ) egyszercsak megláttam a földön egy elektroncsövet. Mintha rám várt volna. Egy PCL86-os cső volt kicsit hajlott lábakkal,a fűben elheverve ahol senki sem lép rá vagy senkinek sincs útjában. Gondoltam elteszem,ekkora mázlim soha nem lessz mégegyszer. Mentem tovább az utamon mikor már a végefelé közeledtem megláttam a gyorsétterem előtt elbiciglizni azt a tanárt akinél még matematikát tanultam és képes volt egész évben ignorálni majd év végén pótvizsgára kényszeríteni,szerencsémre (és felkészültségemnek köszönhetően) továbjutottam. Ezután mikoris oda jutottam hogy összefutottam barátnőmmel elmeséltem neki ezeket és nem tudtuk eldönteni hogy aznap szerencsés ember voltam-e vagy sem. Végszóként annyit hogy az elektroncső épp és sértetlen,működik ahogy annak rendje van,kipróbáltam,letakarítottam,majd ment a gyüjteményem élére,mivel ezt akkor találtam amikor végre megint találkoztam rég látott barátnőmmel. Kíváncsi vagyok ki mit mond a kis történetemről.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2014
(#) botesz válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
Köszi!Először körbenézek itt helyben menyiért adják aztán ha nagyon horribilis az összeg marad a netes vásárlás. Mégegyszer köszi!
(#) mikrokapcsolo válasza szikorapéter hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
Ez mindenképp szerencse, hacsak a matektanároddal való összefutás nem volt egy negatív dolog. Balszerencse az nagyon más, pl ha a cső mondjuk elvágta volna a kezed, mikor felveszed, a barátnőd esetleg nem jön el, stb.
(#) szikorapéter válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
Nekem a tanár látványa is felér egy balszerencsével,szerencsémre a barátnőmmel való találkozás rendben volt. De azért piszkálta őt is a kíváncsiság mire képes egy ilyen cső így ezért is került kipróbálásra. Szerencsére-szerencsémre- tetszett neki is a csöves technika,remélem azért nem tör a babérjaimra.
(#) mikrokapcsolo válasza szikorapéter hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
A bizonyos tanárral való összefutás nálam is van, mikor borzalom. Van olyan ált. iskolás tanárom, akinek a neve hallatán is fel áll a szőr a hátamon. Vagy ilyen a középiskolás kémia tanárom is. Mivel már hál' istennek, nem tanít engem, amikor csak tehetem, kerülöm őt is, meg a termét is, de mivel még oda járok, elkerülhetetlen a találkozás. Mivel azt hitte szeretem a kémiát (téved, csak mindig is 4-5 voltam kémiából) én voltam a kedvence, minden aprósággal megtalált, még olyannal is, amit nagyon nem nekem kellett volna elintézni... De mostmár csak köszönünk, maximum egy mondat, és sarkonfordulok, megyek az ellenkező irányba, még ha nem is arra lenne dolgom.
(#) szikorapéter válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
Sajnos én is összefutok még az épületben a tanárommal,viszont mivel már nem tanít maximum egy köszönés és megyünk tovább mindketten. Nem voltunk egymás nagy kedvencei ezt mindenki látta rajtunk. Hál isten az igazgatóval és a többi tanárral jóban vagyok.
(#) mikrokapcsolo válasza szikorapéter hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
A többiekkel én is jóban vagyok, főleg, hogy idén én lettem a stúdió vezetője (papíron, gyakorlatilag már egy éve én vezetem) és az iskolai DiákÖnKormányzat (DÖK) elnöke, van beleszólásom is jópár dologba. Meg, persze van olyan tanárom, akivel majdhogynem tegezőviszonyban vagyok.
(#) szikorapéter válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
Nagy szerencsémre könnyen szót értek a szakmai tanáraimmal,így nagyon jól megy a tanulás is persze. Az osztálytársak már csak úgy emlegetnek hogy másokdik tanár vagy a tanár helyettese. Mi villanyszerelést tanulunk az iskolában (hálózati),de én még majd szeretnék tovább tanulni.
(#) mikrokapcsolo válasza szikorapéter hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
Mi alapvetően mechatronikát ( elektronika + mechanika + informatika) tanulunk, de vannak olyan osztálytársaim, akikről fogalmam sincs, hogy hogy nem buktatk meg elektróból, hogy jutottak el 11.-be, úgy, hogy nem tudnak fesz osztót számolni... Én bezzeg, két osztálytársammal emelt elekrtó faktra járunk, kitűzött cél jövőre emeltszintű elektró érettségi letétele is.
(#) botesz válasza szikorapéter hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
Én is villanyszerelést tanulok(idén végzek ha minden jól megy) de tavaly nekünk is volt egy olyan tanárunk akivel jobb volt nem találkozni mert naggyából semmit se tanított és mindig mindenkit meg akart húzni(ehhez képest mindenki 3 ast kapott).Összefüggő tanmenete nem volt minden órán más volt a villanyszerelés helyett az oszcilloszkópot akarta szakmai vizsgán kérni.Ez hálisten nem sikerült neki mert idén más tanárt kaptunk de úgy néz ki hogy neki sincs sok fogalma arról mit is kéne tanítani.
(#) szikorapéter válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
Remélem nekemis sikerül a továbbtanulás,nagyon örülnék neki. Persze nagyon érdekel az elektronika anélkül neki sem keztem volna az egésznek.
(#) szikorapéter válasza pjg hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
Általában ebayról rendelek akkoris olyan embertől akinek 100%-os a visszajelzése általában. Így még nem volt probléma amikor a rendelést intéztem,mindig a várt terméket kaptam meg és nem valamit ami csak hasonlított rá. Sajons manapság tényleg előforul az ilyen én 300V-os elkóval jártam így amikor 190V feszültség mellet az elkó egyszerűen szétrepült. Akkor látszott mintha belülről ki lett volna tömve és egy másik elkó lett volna beleforrasztva a nagyobb házba. Azóta ritka hogy alkatrészt rendelek inkább szerzem be ismerőstől vagy bontom ki.
Következő: »»   2350 / 3580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem