Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Ha a készülék a karbantartás előtt jó volt, aztán a panel fürdött. A tusolás után, nem megy a szivi , szerintem is, a pancsika megártott neki.Halkan csatlakoznék toro véleményéhez .Kis szerencsével talán javítható a panel.
Így volt igen, elötte ment!
Köszi... üdv!
Demrad vezérlőpanel javítása ügyében megpróbálhatod a következő címet:
http://elektrotec.kisbiro.hu/
Egy keresőbe ha beirja " demrad panel javítás" a negyedik kerületben van
![]()
Üdv!
Sorstársak és szakik segítségét kérem. SMCOK01 /Demrad kombi cirko/ vezérlésem egyik reggelre "se kép se hang " hibát produkált. Olyan mintha nem kapna tápot. A vezérlő panelon nem látni semmilyen durva hibát /égés v.zárlat nyomok/. A 230-as bekötésnél a kondik viszont "púposak" . Érdemes kicserélni őket? Ja , és az ajánlott "Demraddoki"-t felhívva azonnal látatlanban 60-70 ezres javításokról beszélt, a kazán a felét sem éri. köszi a választ
Szia!
A púpos elkókat feltétlenül cseréld ki! Lehet, hogy a lecsökkent tápfeszültség miatt rossz a vezérlés. Idézet: „...látatlanban 60-70 ezres javításokról beszélt, a kazán a felét sem éri.” Megadtad a választ (is). Ki kell a kondikat cserélni. 5-6 év a "kihordási idejük".
Szia !
Ezen a panelen a táp megy el , amit kondik cserélye nem szokott megoldani. Fentebb irtam keresőbe demrad paneljavítás szerintem menni fog ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2014
Sziasztok,
Ariston BS II 24 kombi fali cirkó kazánom van. Olyan problémával küzdünk, hogy, meleg víz vételnél elindul aztán pár másodperc elteltével leáll és a kijelző lámpák és a leírás szerint "lángleszakadást" jelez. Reset után van amikor elindul, de ha elzárom és újból megnyitom a meleg vizet akkor már nem. Hőcserélő és kémény ki van tisztítva , elektródák ki vannak cserélve benne. Ha 2 ujjnyira kinyitjuk az égéstér előtti védő lemezt, akkor hibátlanul működik elzárásig, újranyitás után szintén nem jó. Panelcserét javasoltak, viszont itt a fórumban olvasgattam és lehet, hogy kondenzátor baja lesz. Csatolok egy képet hátha tud nekem valaki segíteni. Előre is köszönöm a válaszokat.
Sziasztok!
Van egy kb 8 éves Junkers Euroline turbós kazánom. A hibajelenség: bekapcsolás után pár napig minden ok, aztán egyszer csak a használati melegvíz hűvösebb lesz, és csak a 45-ös led világít. A fűtéskörbe nem dolgozik bele. Mintha a gázszelep kevesebb gázt adna... Ki/bekapcsolás után pár napig megint jó. Mi lehet a gond? Vezérlőpanel? Hogyan javítható szerintetek? Köszönettel: Steve
Szia! Valószínű, hogy a rendszered el van koszolódva és ebből kifolyólag túlmelegszik. Ha van kialakítva a rendszerednél leeresztési pont, akkor ott engedj ki egy kis mennyiséget a vízből és ha az koszos akkor indokolt a rendszer átmosása főleg a víz-víz hőcserélő kitisztítása.
![]()
Szia! Elvileg tavasszal kipucolták, savazták. Akkor zajok jöttek a kazánból, de azzal az megoldódott.
Lehet, hogy újra bekoszolódott? De miért megy több napig tök jól? Nem lehet valamilyen vezérlési probléma? Ha jól tudom, ezeknél egy idő után kiszáradnak a kondik... A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2014
Üdv !A tisztítás felesleges mivel a készülék az első 45 fokos leden üzemel, ebből nem lehet 20fokos HMV sem. A váltószelep jó mivel nem megy a fűtés fele. Ha koszos lenne a hőcserélő, akkor 90fokot mutatna, és úgy sem lenne meleg víz . A másik, a dugulás nem oldódna meg egy sima áramtalanítóssal. A gázszelep nyomása ,ha jól megy a készülék rendesen ad meleg vizet, így az is jónak tűnik .Simán lehet panel hiba , de a gázszelepet sem lehetne kizárni. A panelon kiszáradhatnak a kondik, de hogy javulnak meg ,egy újraindítás után. Szerintem lehet valahol egy mikro repedés, ami esetleg ezt okozza. Szerintem keresni kell valakit aki a panelok javításában jártas. Egy keresőbe bekellene írni , „ junkers euroline panel javítás” találni fogsz valakit. Hátha megoldódik
Szia! Akkor most már maradjunk "itt". Én nem csak a kazánról beszéltem hanem az egész rendszeredről, hogy ki kell tisztítani, mert onnan koszolódik el a kazán víz-víz hőcserélője ami miatt a problémák vannak. A szennyeződés okozta torlódás átmenetileg megszűnhet a szivattyú intenzív beindulását követően de az uszadékokat fel fogja kavarni és oda rakja le a szállítás során ahol lelassul az áramlás vagy a szemcsenagyság fel tud torlódni és ez a hely pont az. Az NTC-ket meg kellene nézni, hogy megfelelő értékűek-e és jók-e a csatlakozásuk.
![]()
Üdv!
Köszönöm az infókat a Demrad panellel kapcsolatban. Kicseréltem a táp kondikat és egy ellenállást és életre kelt a vezérlés. Remélem sokáig szolgál még .
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat! Ha mikrorepedés, azt gondolom nehéz megtalálni a panelon... A primerkörben lévő NTC-t már cseréltem, az nem oldotta meg a problémát. Az elmenő víz NTC-jének a cseréje már nehézkesebbnek tűnik... A fűtés a nyáron nem volt használva, onnan nem gondolnám, hogy újra bekoszolódott. (esetleg nem jól pucolták ki a primer kört?) Amikor éppen rossz, akkor szerintetek ki tudnám mérni, hogy a gázszelep a megfelelő feszültséget kapja, vagy sem? Mekkora értéket kell vajon mérni, és hol érdemes? (ha nem a megfelelőt kapja, akkor legalább kizárnám a gázszelephibát)
A fűtésed nem ment de a szivattyú beragadás elleni védelem megforgatja a vizet többször is egy nap alatt.
![]()
.... még valami, hogy azt eddig sem tisztáztuk, hogy a fűtési rész működik-e megfelelően? Ha igen akkor a HMV rész vízmennyiség érzékelővel lehetnek a gondok és az előtte lévő vízszűrővel ami el lehet koszolódva. Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni egy "bos csoport"-beli gyártmánynál.
![]()
Szia! A vízszűrő ha dugult lenne , kevesebb a tömegáram ,így forró lenne a víz, nem langyi.A víz mennníiségét itt nem érzékeli semmi, csak egy jelet ad, az elektronikának , hogy nyitva a csap. A modulációs jelet a HMV NTC adja.
Szia! Igazad van ha jól működik a vízáramkapcsoló. Én úgy gondolom, hogy ha megszakad a vízáram érzékelés akkor leáll a lángmoduláció és hűlni kezd a víz. Ha bizonytalanul kapcsol a reed relé az őt működtető mágnestől ami a szűrő után van, akkor valami ilyesmi történik. Az is lehet, hogy a mágnes vízköves és nem mozog megfelelően a reed alatt és a vízáram nem sodorja a helyes pozíciójába.
![]()
Üdvözlök mindenkit.Tudna valaki segíteni abban,hogy a "RENOVA"mini kazánom el indul akkor is ha a termosztát alacsony hő fokon van,Köszönöm előre.
Szia! Ha leválasztod a termosztátot a kazánról akkor is működik, mert ha nem akkor a termosztátod a hibás. Milyen típusú a termosztát?
![]()
SZiasztok!!
Nekem egy Westsen pulsar 240 fi kombi kazánom van ami folyamatosan tölti magát!!!mi lehet a baj!!A feltöltő szelep már ki lett cserélve!!Csak ha víznyomás alatt van akkor tölti magát!!
Szia! Akkor feltehetően a víz-víz hőcserélő átlyukadt vagy mégsem zár tökéletesen a feltöltő csap. Ez nem javítható csak cserével.
Le kötöttem a termosztátot várom a fejleményt.köszönöm a segítséget.az eredményt közlöm majd.
Sziasztok! Nincs véletlenül közöttetek gázkazán szerelő?
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2014
Szia!
Köszi a választ. A vízmennyiség érzékelőt hogy tudom ellenőrizni? Hogy tudnám megmérni, hogy jó-e. A vízszűrő ellenőrzése egyszerübbnek tűnik... ![]()
Szia,
Az enyém is panelhibás volt kb egy éve. Javították a panelt kondicserével, de a javítás sem olcsó. Aztán idén primerkör tisztítás, savazás. Most is van valami baja, lehet, hogy megint a panel. Szerintem jobban jártam volna, ha egy újat veszek már tavaly... Az enyém 8 éves. Mennyi idős a nővéred kazánja? |
Bejelentkezés
Hirdetés |