Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözlök mindenkit. Én itt ebben a fórumban új vagyok és rögtön egy nagy kéréssel fordulok a a segítő kész emberekhez. Vettem ASM-WPO7N Időjárásálló IR Kamerát # 1/3" Sony Exview CCD II szenzor
# Beépített 2,8~12 mm varifokális lencsék # 700 TV soros # DC 12V # 35-40 méter látótávolság # AGC, ATL, BLC, DNR, OSD # Day & Night # Color: 0,05 LUX, FF: 0,005 LUX # IP 66 # Gammakorrekció: 0,45 # Belső szinkronizációs rendszer # Működési hőmérséklet: -20°C-tól +50°C-ig Ezek paraméterei, de a beállítása a kamerából kijövő vezetéken van egy kicsi joystick és ezzel lehet belépni a kamera menüjébe. A főmenüből nagyon legalább 4-5 almenüt lehet megnyitni a a legjobb beállításhoz. Mivel nincs benne magyar menü és használati utasítás sincs hozzá ezért kérem a fórumban a jó szándékú emberek segítségét, hogy a típus alapján legalább az angol nyelvű használati utasítást elküldenék itt az oldalon. A képek alapján talán segít valaki. Akkor már egy fordító programmal magyarosítom és menne a beállítás. Segítséget előre is köszönöm.
Szia.
Az ASM kamerák magyar termékek. Az ASM-security.hu oldalon a lap alján van egy mail cím, ha ide írsz, akkor elküldik a részletes beállítási útmutatót. vagy skype-on is lehet kérdéseket feltenni munkaidőben. De alapbeállításokkal nyugodtan használd, csak akkor kell belenyúlni a settigs-be, ha nagyon rossz képed van, pl. visszatükröződik egy fényes felületről a nap, és nincs értékelhető kép.
Sziasztok!
Sanan sa-2107b rögzítőhöz Infinon ICAM-660IV3B kamerák vannak, nagyon rosszak a képek, az infra ledek is gyakran tönkremennek. Lehet a meglévő rögzítőhöz jobb képminőségű kamerákat tenni?
Szia
Igen lehet szinte bármilyen analog kamera megfelelő, azért a rögzitöd se top minöség. Sajna még mindig azvan hogy a minöséget meg kell fizetni.
Te mit javasolnál? Új rökgzítőt és kemerákat vagy csak kamerákat? És milyen típusúakat?
A lényeg az lenne hogy lehessen látni pl rendszámtáblát rendesen, a mostanival láthatatlan.
Szia
A rendszámtábla egy nehéz dolog, nézd meg az autopályán is minden sávra van egy és mellé egy célsoftver(100.000-rekbe kerül). A rögzitő minimum H960-at tudjon (MAI, Hikvision ás társaik), a kamera 700TVL vagy inkább fölötte, pl.: Provision, MAZI, Hikvision,Sunel. És a kamerákról még annyit hogy ha lehet akkor variofokuszos legyen.
Köszönöm. szépen.
A H960 és a TVL700 mit takar? A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
H960 - A 960H (960x576 pixel, 0.55MP) rögzítési felbontással, a D1-nél egyharmaddal (34 %-kal) nagyobb felbontású videó felvételek rögzíthetőek.
TVL700 - 700TV lines, 700 sor felbontás, ezt ajánlják a 960H-s rögzítőhöz
Sziasztok!
Sanan sa-2107b rögzítőhöz ha veszek 700TVL kamerákat akkor tudja azt a minőséget rögzíteni amit tudnak a kamerák vagy csak rosszabbat?
Szia
Leírás , én is eből olvastam ki. Rögzíteni tudja de nem egy sebességharcos a cucc. Nem ismerem a gépet de a leírás alapján ezt tudtam kiolvasni belölle. A 8 csatornás egy kibővített 4 csatornás, ez az egység alapból négycsatornás és egy kisebb modosításal lett bvelölle 8-as. Már nem drágák a jófajta rögzítők. Mi MAZI-t használunk és csak jó visszajelzéssel, ingyenes és egyszerü DNS szolgáltatás, magarnyelvü softver, minöségi alkatrészek, és a sebessége se rossz, ja és persze az ára is bőven elfogadható (20410+fa).
Sziasztok,
kis segítség kellene. kaptam egy megfigyelős rögzítőt (CPD501), de a monitor kimenete számomra ismeretlen okból male. A monitoré ugye szintén. Kaptam egy F/F toldót, de azt használva sípolt a felvevő, és persze kép sem volt (szinkronjel sem). Szétszedve láttam, hogy keresztbe volt kötve a toldó, ezért én egyenesbe kötöttem, úgy nem sípolt a felvevő, de így sem olt sem kép, sem szinkronjel. A felvevő jó, mert a BNC-s kimenetre egy videokeverőn rákötöttem egy gépet és azon volt kép, persze lehet ettől, hogy a VGA kimenet rossz, de úgy kaptam ezt, hogy tuti jó a gép, szóval most ne vegyük figyelembe. Szóval tudnátok adni ötletet, hogy hogyan kell bekötni azt a toldót? köszi.
Hello! Nem ismerem ezt a típust, de elképzelhető, hogy a szóban forgó csatlakozó sensor I/O, amihez kellene egy "kifejtő".
Szerintem sem jó csatlakozót nézel.
Az egyszerűség kedvéért: A monitor csatlakozóján 3 sorban vannak a LÁBAK, tehát ez egy male típusú csati. A készülék hátulján D/V a neve. A másik csatlakozón két sorban vannak a LUKAK, tehát ez egy female típusú csati. A készülék hátulján External I/O a neve. Lásd a képet: Bővebben: Link
Igen, közben elkezdtem olvasgatni, és rá kellet jönnöm, hogy az nekem nem jó csati, nem az kell nekem. Csak video-in -es monitorom sincs, majd hálózaton keresztül. Úgy is azon nézem, ha valami gáz történik a kamera látószögében...
Köszi a választ.
Igen, én a D/V csatlakozót akartam (volna) használni. A másikra különféle perifériákat lehet kötni, riasztó, ajtónyitó meg ilyenek.
Neked is köszönöm a választ.
Vagy vesz egy video szervert amire lehet analóg kamerát csatlakoztatni. már kb. IP kamera/50% árban lehet kapni egy kamera bemenettel. Némelyik pendrive méretű és alakú rajta egy BNC bemenettel, ezt már rá tudja dugni a tab ra az OMG kábellel és lőn világosság...
Sziasztok,
Lehet, hogy nem is jó helyen kérdezek, de hátha. Mostanság nagymamámhoz (kisvároska széle) éjjel 2-3 között becsönget valaki. Heti 2-4 alkalommal gyakrabban nem és van hogy 1-2 hétig egyáltalán nem. Szeretném megtudni ki az, de a megfigyelés a random esetek miatt nem jött be.. Mit javasolnátok erre? Valami olyan megoldás lenne jó ahol maga a csengető aktiválná a rögzítést. Technikai megoldás biztosan van, de a második számú szempont az olcsóság lenne, erre nem feltétlenül gondoltam komoly összeget befektetni. Üdv.
Van egy 100m hosszú épület.Érdemes-e rakni 80m látótávolságú kamerát?Ellát tényleg 80m-ig?Vagy inkább rakjak 2db 40m látótávolságú kamerát.
Persze, ellát. Az már más kérdés hogy pl az 50m-re lévő alakot hogy fogod felismerni. Egy kameránál nem csak az a fontos hogy nézz, hanem hogy láss is.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2014
Akkor melyit vegyek hogy elláson messzire meg lássa az emberi alakot.
Ezt így nehéz megmondani. Ehhez általában tudni kellene hogy milyen épület, felépítése ( pl síma téglalap alakú, vagy tele van kiszögelésekkel ), ha belül is akarsz kamerát, akkor a belső elrendezés, stb. 1-2 kamerával egy ekkora épületet jól nemigen lehet lefedni. Az is kérdés hogy akarod-e rögzíteni, vagy csak pl egy monitoron figyelni napközben a mozgást? Én azt javasolnám hogy ha tudsz szerezni kölcsönbe egy kamerát, akkor egy kis tv-re rákötve oda tudod próbálni hogy milyen képet kapsz, mit szeretnél látni, meg ki tudod számolni hogy kb mennyi kamera kellene. Ja és persze az sem mindegy hogy mennyit szánsz rá.
Az épület 300m x150m-es és ezt szeretném körbekamarázni.Igen szeretném rögzíteni.Az épülettől kb 200m-re lesz rakva a DVR.Milyen jeltovábbítót ajánlasz mert kb 800m-re kellene.16 csatornás DVR-t 16db IR IP kompakt kamera.Azt szeretném ha valaki bejön azt lássa.
Ez pusztán csak pénz kérdése.
Bármiben is gondolkozol, minimum 1 guriga lesz. Ha csak nem egyedül építed ki, de akkor számíthatsz rá, hogy hetekig is eltart majd. Azt tudni kell, hogy minél messzebbre akarsz nézni, a látószög annál kisebb lesz. Pl. egy 3.6mm fókusztávolságú optika látószöge kb. 60fok, ezzel elég jól értékelhető kép van kb. 20 méter távolságig. A 8 mm optika már csak kb 30 fok látószöggel bír, de távolabbi tárgyakat jobban meg lehet vele figyelni. Az IP rendszer magasan jobb minőséget képvisel, mint a sima analóg kamera. Az épület amit írtál nagyon nagy. ennek körbekamerázása úgy gazdaságos, hogy oda kell telepíteni kamerát, ahol bejárati ajtó is van. Ha vannak ablakok oda is célszerű, de az ajtó a fontosabb. Illetve olyan területet kell nézni, ahol számítani lehet valamilyen eseményre. IP kamera esetén egy kamera távolsága a switch-től max 100m lehet, ennél messzebb vagy optika, vagy egy újabb switch közbeiktatása kell. A gerinc UTP vagy 1GB/sec/1GHz CAT6 kábel, vagy optika legyen. Optikán több kilométerre is lehet vinni digitális jeleket. IP rendszer gyakorlatilag bármeddig bővíthető, az analóg rendszernél behatárolt a DVR miatt. Persze lehet több DVR-t is használni. Analóg rendszernél 300m felett már kell valamilyen aktív erősítő eszköz. 16 kameránál már jelentős a többlet költség. Ráadásul egy analóg kamera sem veszi fel a versenyt egy 1MP IP kamerával. A legjobb analóg is max 0,4MP effektív felbontást tud. Az analóg átvitelen alapuló HD-SDI., vagy HD-CVI technológia pedig drágább, mint egy IP, új kiépítésnél nem javasolt.
Tudsz nekem nekem árajánlatot adni Analóg és Ip rendszerről 16 csatornás complett csomag kellene+a kiegészítők. Ez az épület egy sertéstelep ólak és 14db bejárata van és 150m ablak van két oldalt.Inkább az lenne a lényeg ha valaki átugrik a kerítésen és azt nézze inkább.Nem lehetséges az internet mert még nincsen bevezetve azt mondták hogy majd lesz de IR IP kompact kamerákat kell felszerelni.
Nagy vonalakban, az árakat te is meg tudod nézni.
IP esetén: Geovision Target, vagy Bullet kamerák, Geo SFV Transceiver optikai illesztőmodul, POE switch-ek Cat5 kábel, optikai kábel, PC, oprendszer, HDD, tápmodulok, szerelvény anyagok, ami most így hirtelen eszembe jut. Analóg esetén UTP kábel, energiakábel, aktív és passzív szimmetrizálók, Tápegység(ek) 16 csatornás DVR, HDD, legalább 700TVL, vagy jobb IR kamerák, szerelvények stb stb... Bocs de árajánlatot ilyen volumenben nem fogok írni, egy ekkora munkához hivatalos megkeresés, és egy felmérés tartozik, majd ezek után tudunk árajánlatot adni az adott épület teljes kivitelezésére. És mivel sertéstelepről van szó a környezet agresszív maró környezetnek felel meg, ahol nagyon nem mindegy, milyen milyen módon van a szerelés kivitelezve. Értem itt a tömítettséget pl. A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2014
Még az lenne a kérdésem hogy 300m hosszú épületen ha 4db kamerát rakok az elég lesz meg milyen látás szöben.ip esetén Amaxot tudod ajánlani vagy analógnàl.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2014
Ha az épület 300 méter, akkor négy kameránál negyedelve, kb. 75m egy kamera átfogása. Az egy kamerának már elég sok. Nagy fókusztávolságú objektívvel, esetleg megoldható, de akkor a látószög eléggé visszaesik. Ha nem akarsz arcfelismerést, akkor is kell ekkora távnál 9-12mm-es objektív, vagy még több. A szűk látószög miatt pedig elég nehéz úgy elhelyezni négy kamerát, hogy ne legyen holttér. IP esetén ekkora távolságnál már elkél a 2, 3 vagy 5MP kamera, ha arcot is szeretnél. Analógnál pedig, ha 300 métert végig szeretnél nézni akkor minimum 8 kamera kell. Az is eléggé határeset.
IP kamerából Geovision. Az Amax egyszer elég volt, többet nem kérek belőle. Kis távolságoknál majdnem mindegy milyen IP kamera van, de az Amax, és Avigilon kamerákat kerülném. Egy Amax kültéri IP dóm kamerát kétszer küldtünk vissza, a két garanciális ügyintézés a disztribútornál is több, mint két hónapba került, és harmadszor is bedöglött az a hulladék. Az Avigilon pedig hajlamos átkonfigurálni magát mindenféle előzmény nélkül. Reset, reconfig, és újra megy, de elég kellemetlen, ha ez sűrűn előfordul. A Geo kamerákhoz ingyen jár egy rögzítő szoftver, ami 32 kameráig kezeli a Geo összes IP kameráját. Csak egy PC kell, és megfelelő háttértár. A Szoftvernek csak egy hátránya van, hogy nem tud szolgáltatáskérésként futni, így a szervert fizikálisan kell elzárni illetéktelenek elől. Ha nem megoldható, akkor egy olyan NVR-t kell használni, ami Onvif kompatibilis. Van olyan rendszerünk, ahol több, mint 60 IP kamera van fenn, és kiválóan, hibátlanul működnek évek óta. Persze az első telepítés óta már jött ki újabb modell, a legújabb bővítés már a kedvezőbb árral rendelkező Targetekkel épült, a képminőség ugyanolyan. Bullet csak oda került, ahová a Target fix objektívei nem voltak megfelelőek. A korábbi kamerák mind Bullet kamerák. Amire IP esetén feltétlen figyelni kell, főképp akkor, ha 2MP, vagy nagyobb felbontású kamerák vannak a rendszerbe, a megfelelő sávszélesség. Jó minőségű kábelek, csatlakozók, és a maximális adatátviteli távolságok szigorú betartása. Analógnál szintén jó minőségű kábel, zavarmentes nyomvonal, erősáramú kábelek közelségének kerülése,(ez igaz az IP-re is UTP esetén, optikának hótmindegy) Földhurokmentes szerelés, nagy távolságoknál villám és túlfeszültség védő modulok. Ekkora távolságoknál az analóg kamerákat is csavart érpárral érdemes szerelni, ugyanis eleve nagyobb távolságokat tud, mint a koax kábeles. De ide is kell a távoli kamerákhoz már egy aktív erősítő elem. Távolságtól függően egyik, vagy mindkét végén. A gyakorlat azt mutatja, hoy 5-600 méterig elég csak vevő erősítő modult használni, ez felett viszont már kell az adó oldali aktív balun. 3-400 méter az a határ, ahol még a passzív balun is működik, de ez erősen környezet, és kábelfüggő is. Energiaellátásnál IP esetén kétféle lehet, az egyik a POE a másik az önálló táp. A POE előnye, hogy elég csak az UTP-t kihúzni a switch-től, viszont a POE switch elég drága. 16 kameránál árban lehet, hogy olcsóbb a külön táplálás. Analógnál ilyen sajnos nincs, ott a videojel mellé kell külön tápellátás is. Mindkét rendszernél meg kell gondolni a szünetmentes energiaellátás megvalósítását, POE esetén pl. egy UPS, külön táplálás esetén pedig egy megfelelő akkus tápegység. vagy egy 230v szünetmentesített gerinc, és a kameráknál egyedi kisebb teljesítményű 230/12V tápok. Vagy 24V gerinc és 24/12 DC-DC tápmodul. Amelyik szimpatikus, vagy amelyiket könnyebb megvalósítani. A környezet nem irodai, ezért minden egyes eszköz, tápegység, switch stb tömített zárt dobozba kell, hogy kerüljön. Mivel az épület nagy, én raknék kültéri riasztórendszert is, és elsősorban a bejáratokra koncentrálnék a kamerákkal. Illetéktelen kerítésen való átmászástól lehet védeni infrasorompós érzékelőkkel, és ez jelzi is, hogy valaki ott van. A kamera csak azt a tényt rögzíti, hogy mászkál valaki. Egy biztonsági őr sem nézi a kamera képeit meredten. Tapasztalatból mondom. Egy riasztó, és egy kamerarendszer kombinálva viszont már eléggé jó biztonságot ad. Amin még érdemes esetleg elgondolkozni, a 300 méteres táv miatt, ott, ahol ablaksor van, lehet, hogy jobb megoldás egy mozgatható dómkamera, ugyanis ezeknek elég jó a zoom képességük. Igaz éjszaka, ha nincs megfelelő világítás akkor nem ér semmit. Viszont, ekkor elég lehet 300 méterre kettő is. főleg, ha kombinálva van riasztóval, mert akkor a riasztó tud kiadni egy kimeneti kontaktot a vezérlésnek, ami automatikusan oda is tudja forgatni a dómot a megfelelő pozícióba. De ez mind pénzkérdés. Ha olcsót szeretnél akkor mindenképp érdemes kevesebb kamera, és riasztórendszer kombinációban gondolkodni. Az ajtóknál ekkor elég a sima analóg kamera is, úgy is ott kell számítani leginkább eseményre. Az ablaksorra pedig infrasorompót telepíteni, vagy még kijjebb akár a kerítés mellé, vagy mindkét helyre. Ez jó hosszú lett...
semmi gond ha hosszú lett jó tapasztalatokat adtál.Nagyon szépen köszönöm
Idézet: Az UTP szimmetrikus jelátvitellel dolgozik, elvileg kioltja a külső zavarokat. Van rossz tapasztalatod ilyen témában? Esetleg árnyékolt UTP?„erősáramú kábelek közelségének kerülése,(ez igaz az IP-re is UTP esetén, optikának hótmindegy)” Idézet: 100m-t tud a táp része is UTP-n keresztül?„A POE előnye, hogy elég csak az UTP-t kihúzni a switch-től, viszont a POE switch elég drága.” Kérdezőnek, Tacsika86: Szerintem ez nagy falat egy olyannak, aki nulla szakmai tapasztalattal kezdi az egészet. Ha saját érdekeltség és ráér, akkor esetleg megéri apránként, részletekben felépíteni odafigyelve és ezek tapasztalatából befejezni. Sokat tanulhatsz belőle, de, ha pénzt akarsz kérni érte, akkor nagy bukta lehet a vége. A kamerarendszerek tudnak riasztani is. Be lehet állítani zónákat, amikben ha megjelenik valami, vagy eltűnik, akkor indul a rögzítés, vagy aktív lesz egy kimenet. Sötétben régen sokat segített az analóg kameráknál, ha PIR szenzoros fényvetőkkel voltak párosítva. Amikor érzékelte a testet, kapcsolt a fény, és jól látott a kamera. Egyéb esetben vagy az állandóan világító lámpák fogyasztása lett volna sok, vagy a nem tökéletes fényben mákos kameraképek miatt folytonos mozgásérzékelés volt és állandóan rögzítette a semmit. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |