Fórum témák
» Több friss téma |
Automatikusan menti a rendszer a hozzászólásokat. Ha még egyszer írsz választ ugyanarra a hozzászólásra, akkor előjöhet.
nedudgi: Módosítani akartam az előző bejegyzésem, de lejárt az idő..
Szépen elszállt... lastewer: no akkor kezdjük előröl. Az egyik legfontosabb a PIC konfigurációs beállítások. Hi-tech C 10-12-16-os fordítóra. Konfiguráció belső OSC-re állítva:
Aztán ha ez megvan akkor jöhet a program:
A delay nem 100%, hogy működni fog elsőre, de elvileg mennie kell. MPLAB-nál meg kell adni a kristály méretét erre majd hiba üzenetet fog feldobni fordításnál. Nem próbáltam ki, de ennek működnie kell.. Azt hiszem nem hagytam ki semmit, bár az adatlapban azért nézd meg, a konfigurációs és a regisztereket, abból sokat lehet tanulni. A LED-et B0 lábra kell tenned. Ne feled, hogy a LED elé vagy mögé tegyél ellenállást. (220-470Ohm körülit) Arra is figyelj, hogy a while ciklus soha ne érjen véget mert különbem reset lesz az eredménye.. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2014
Uh , nagyon szépen köszönöm neked . Mindjárt neki is állok
Szia!
Ezeket a hibákat dobja ki fordításnál : 6.1 undefined identifier "ANSEL" 7.1 undefined identifier "CMCON0" 16.31 undefined identifier "_XTAL_FREQ" Gondolom hiányzik egy include az elejéről , csak azt nem tudom , melyik vagy milyen? Ezzel a kóddal próbáltam :
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2014
A kontrollered 16F628(A).
Ezen nincs ANSEL, helyette a komparátort kell kikapcsolni. CMCON = 0x07; A delay a kontroller órajel frekvenciáját a _XTAL_FREQ változóban keresi. Meg kellene adni:
A számolásod jó, csak nem tudom mire szeretnél kilyukadni vele...
Jól sejtem, hogy azt szeretnéd, hogy a program x ideig várakozzon? Nem tudom, hogy C-ben ez, hogy működik, de ezt nem a fordítónak kellene elintéznie? Én BASIC-ben csak kiadom hogy Waitus vagy Waitms és mögéírom a számot, hogy mennyi us-ig, vagy ms-ig várjon.
Igen-igen a várakoztatás miatt gondoltam egy delay() függvényt írni.
Nem mindegyik fordítónál van előre deklarálva vagy legalább is én nem tudok róla. Gondoltam írok egy sajátot és akkor mindig kéznél lesz... lastewer: igen ahogyan Hp41C írta... Nem próbáltam ki és lehet kicsit kevertem 16F684-el a dolgokat, de azzal a módosítással mennie kell.
Összedobtam , és a feszültség folyamatosan emelkedik és csökken , 1.27 - 2 V között. De a ledem sajnos nem világít , se villog se semmi ..Egy 1k-s ellenállást tettem elé , most jelenleg másom nincs.
Gond nélkül megy..
Az 1k-s ellenállás az elég sok. 220-470Ohm ellenállással tuti jó lesz.. Most teszteltem.. ui: a topik elején sárga dobozban vannak fontos tudni valók azt is nézd meg. VDD és MCLR közé 10K-s ellenállás...stb Végső esetben mutasd a kapcsolásod. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2014
Srácok találkoztatok már olyannak, hogy 18F46K22-nél az EECON regiszter RD és WR bitjére hibát dob?
Idézet: „mcc18.exe -I="C:\Program Files (x86)\Microchip\mplabc18\v3.47\bin\..\h" -p18LF46K22 -fo="main.o" "../main.c" C:\Users\DPTP\Documents\PIC18LF46K22\main.c:113:Error: syntax error make: *** [main.o] Error 3 Error code 2” Nem értem ezt a dolog. Lehet szimulátor hiba? A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2014
Ez tárgytalan..
Az MCP23S17 és az SPI2 kever meg valamit... Még hozzá az, hogy a EECON regiszter bit neveivel azonos definíciókat hoztam létre. Példa értékű ez a hiba Tanuljatok belőlem A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2014
Mennyire lehet hinni a szimulátor számlálójának? Tesztelem a CCP-t használó sebességmérő programot, de a szimulátor teljesen más eredményt mutat mint amit kellene. 10 ms-re beállítva a CCP megszakítást kb 43-nak kéne kijönnie a számítások alapján, de a szimulátor több mint 70-et mutat.
Tegyél fel egy PICkit2 logikai analizátor regisztrátumot min. 1 MHz mintavételi frekvenciával.
Van erről valami leírás valahol, hogy miként kell ezt csinálni? Sose használtam még a PICkit2-t programozáson kívül másra.
Sajnos az előző hozzászólás rossz helyre ment...
Srácok segítségeteket kérném 18F46K22 10bit-es PWM beállításához.. (C18, MPLAB)
Egy olyan PWM jelet illetve rutint kellene írnom ami képes lenne a kitöltési tényezőt is változtatni. Az adatlapot nézegetem de olyan sok állítási lehetőség van ami teljesen érthetetlenné teszi számomra a megértés. RE2/CCP5/AN7-es lábra szeretném a PWM kimenetet. Addig eljutottam, hogy CCP5CON regiszterben bekacsolom a PWM5-ot és hogy a CCPTMRS1 regiszterben beállítom hozzá Timer1, Timer2 időzítőket.
Sajnos ennél a PIC-nél nem működnek az előre megírt C18-as függvénykönyvtárak így az OpenPWM() függvények sem.. Előre is köszi... A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2014
Én ezzel szoktam számolgatni: pic_pwm_calc.
Megnézem... Köszi..
Az utóbbit annyira változtatnám, hogy a C18-as programkönyvtár még is csak támogatja a PIC-et már csak el kellene jutnom odáig, hogy működjön is. Most ezzel próbálkozom:
Úgy néz ki működik is.. Köszi srácok.. A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2014
Sziasztok. Tudna valaki segíteni? 16F877a-hoz lenne szükségem XC8-ban i2c.inc fájlra. Esetleg volna valakinek? Nagyon megköszönném. L.
<Telepítési könyvtár>/include/plib/i2c.h
A mester megelőzött. Az XC8-nak van saját i2c headerje, ott ahol Hp41C kolléga írta. A legtöbb fordítónak megvannak a saját periféria kezelő fájljai,ha rákeresel a telepítési könyvtárban. Esetleg a nagyon régiekből hiányozhat, nem tudom, nem használok őskövületeket.
Kösz a választ mind a kettőtöknek, de sajna nem segít rajtam.
Ha 18F...-eszközt adok meg, akkor hibátlanul lefordul a program. Ha 16F887a-t állítok be eszközként, akkor OpenI2C függvényre undefined symbol üzenetet kapok A program mindössze ennyi:
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2014
AN735 ugyan assembly, de könnyen átírható C -re.
Köszönöm. Nem kis meló De tényleg kösz!
Na igen, de ebben csak deklarációk vannak. Pl. a ReadI2C() függvényé. De vajon hol van definiálva?
Olvasd el hogy működik, és akkor meg tudod írni a saját függvényed. Segítségképpen ajánlom icserny fórumtárs oldalát, igaz az c18-ban van írva, de az alapján meg már pláne könnyű.Bővebben: Link
Köszönöm.
Meg hát! Csak gondoltam hátha valaki már megtette.. De tényleg köszönöm!!!
Ott, ahonnan a link származik, megtalálható egy zip is, benne a rutinot asm forrásával. Bővebben: Link
Köszönöm szépen!
Közben már átírtam, most tesztelem (vagyis tesztelném, ha asszony nem nyaggatna) de egyelőre 0xFF-et olvasok vissza a tesztként beírt adat helyett, szóval nem kerek még a dolog. |
Bejelentkezés
Hirdetés |