Fórum témák
» Több friss téma |
Kazántömítés... Nem hinném, hogy a szerelő miatt, de nem is azért mert le lett engedve a nyomás. Már eleve laza volt. Azt kell mondjam pech-ed volt..
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2014
a cirkó alján jobbra lent van 1 műanyag csőcsonk, azt nyitotta meg és eresztette le a tág.tartályból a vizet, miközben 1 autó lábpumpa gumi végét már a tágulási tartály tetején lévő csőcsonkra felerősítette miközben ott nézte gondolom a belső nyomást, és mikor elért egy bizonyos szintet, akkor pumpálta fel a hóna alatt lévő lábpumpával a rendszert 1.5 bar-ra !......ami jó lett a beüzemelésen, tökre indult minden, fűtött szépen, a kijelző jót mutatott
.... de kb 4 óra múlva megadta magát a hollanderes tömítés !...az különben gumitömítés vagy azbeszt? ...amúgy a tág.tartály nem folyt sehol az első beüzemelésnél..... most meg már orrba-szájba folyik, azóta asse tudom mit csináljak?...levegyem az előlapot megnézzem hol folyik? A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2014
ilyet bizonyítani nem lehet, csak azt szeretném tudni, hogy szopatni akar a szaki
vagy kibujni a felelkősség alól!... ...mert ha ő hibázott csak megkérném, tegye már rendbe a cirkómat vagy mit tudom én!
Általában a hőcserélőnél klingerit tömítést használnak. A szerelő ahogy csinálta a tágulási beszabályozását, az jó. Eleresztette a fűtőköri nyomást közben fújta bele a levegőt. Ha egy fényképen megmutatod, hogy a 4 óra eltelte után hol nyomta ki a vizet, akkor talán tudunk segíteni.
...amúgy köszönöm a sok hozzászólást, sajna úgy látom, én fogom megszívni, hogy szakit hívtam a gázcirkómhoz mert igy nagyobb hiba lett, mint mikor idejött !
Azt én sem szeretem, de szerintem egy szerelő sem, hogy egy szétborított cirkót kell a tulaj után összetenni. Legalább a szelepet és a burkolatot visszatehetted volna mielött ki jön az az utálatos szerelő... Nem? Láttad, hogy vizes volt a vezérlő belülről? Mennyi ideig szárította? Se kép se hang nem jön ki a cirkóból? Fények? Mi a tipusa?
Bocs de ebben az esetben nincs jelentösége hogy lufi vagy membrán.
Hát nem is azért volt a megjegyzés, mert az ügyhöz bárhogy is kapcsolódna.
Igen akár lehetne egy hidrofor tartály membrán és lufi nélkül. Itt Drazin tágulási tartály beszabályozásáról van szó. Hogy a szerelő túltöltötte vagy sem, és ebből eredhetett a hiba vagy sem.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2014
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, van egy Buderus Logamax U012/24 fali turbó kazánom. A gondom a következő - a készülék működik, majd a termosztát leállítja, ezt követően a következő indítás során vagy begyújt vagy nem. Van úgy hogy többszöri bekapcsolásra simán elindul, de aztán valamiért nem indul be, a "G" piros led világít. Reset után elindul és ez így megy - nagyon idegesítő. Arra már rájöttem, hogy ha a kazán burkolatát résnyire megnyitom / a készülék nem a lakásban van / akkor a külső térből tud levegőt szívni és akkor a fenti gondok megszűnnek, rendesen elindul mindig. Valahol hallottam, hogy azon a részen keletkezik egy páracsepp ahol a készülék a levegő áramlását érzékeli és az elzárja a kis furatot és ezért nem gyújt. Valóban ez lehet a gondom forrása?
Akkor levett burkolatnál sem indulna ha az a vízcsepp ott lenne. Vagy karbantartás kell neki, vagy a presszosztáton állítani kell egy kicsit. Nemrég le lett írva a megoldás, olvass vissza...(Kombikazán működési hiba a topik neve)
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2014
Szia!
Megpucoltam és bejött a pasztás trükk. Köszi! Üdv: spgabor
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre. Van egy ATAG BLAUWE ENGEL II kondenzációs kombi kazánom, ami mostanában azt csinálja, hogy fűtés kérés esetén csak kapcsolgat, nem fűt folyamatosan, illetve nem szabályozza a teljesítményt. Mind ez HMV módban nincs, mert ott bekapcsol, és folyamatosan működik illetve szabályozza a teljesítményt.
Szia! Radiátorok melegednek? Váltószelepet ellenőrizni kéne.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2014
Szia!
Köszi a választ. Ezzel nincs probléma, gyakorlatilag már minden elemét szétbontottam, illetve takarítottam. Addig jutottam, hogy "becsapom" a vezérlést, mert a hárumutas szelep mikor átvált fűtésre, kihúzom a vezetékét, azért hogy ne tudjon vissza váltani. Majd bekapcsolom a melegvíz készítést és csodálatosan megy a fűtőkör, a kazán szabályoz, a hogy az kell. Csak ugye a szoba termosztát nem kapcsol, mert nem a fűtés, ha nem a melegvíz program megy. Amit nem igazán értek, ha a melegvíz készítés működik, szabályoz, fűt, kikapcsol ha a tartály eléri a hőfokot, akkor a fűtésnél mi lehet a gond. A tűztéren lévő érzékelők ugyan azok, nem változik semmi, kezdek alaplap hibára gondolni. viszont a sok próbálkozás során előfordult, hogy mondjuk félnapig működött rendesen, aztán megint nem. Hát most valahol itt tartok.
Milyen termosztátod van? A meleg vizet rendesen, hőfokra fűti, vagy esetleg túlfűti?
A honeywell váltószelep motor végállás kapcsolója megállítja a motort, vagy ahogy kinyit azzal a lendülettel megállás nélkül zár is? A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2014
Akkor én a termosztátban lévő relé nem jó kontaktusára vagy magában a szobatermosztátra gyanakszom. De ha ezt is rövidzárral már kipróbáltad, akkor passz. Valami csap ikon LED van a készüléken, ami a melegviz készítésnél világít? Az előnyt élvező melegviz kört is meg kell nézni majd. Ez sima fűtőkazán és tároló van mellette, vagy tényleg kombi?
Szia!
Sima ki-be kapcsoló termosztát. Semmi gond a meleg vízzel, azt ahogy a nagy könyvben meg van írva neki úgy csinálja. Programjában lehet ellenőrizni, mikor holtart, meleg víznél a táp víz max 85 fok lehet, a bojler max 65 fok. Ez rendben is van.
Fűtésnél a váltószelep, folyamatosan ki be kapcsolgat? Ha a meleg vizet 50 fokra állítod, rendesen leáll 50 fokon?
Meg kéne nézni a váltószelep motorját leszedve, hogy az alatta lévő rugó tüske kombó könnyen mozog? Benyomod egy fogóval, lassan jön vissza vagy könyedén visszaugrik? Zoszka a tárolóban lévő NTC hibájára gondol. Mert az is lehet ludas.
Természetesen mind a fűtés, mind a meleg víz készítésnél van led, de az csak az adott program bekapcsolt állapotátt jelzi. Kombi kazán 24kw-os.
Kombi kazán beépített tárolóval? Sima átfolyós HMV kszítéses?
Bocs! Lehet nem fogalmaztam elég pontosan, de nem a váltó szeleppel van gond, ha nem magával a kazánnal. Az nem akar fűtéskor folyamatosan dolgozni, és szabályozni, hanem csak be-ki kapcsol, és így nem is csinál megfelelő táp vizet, max 50-55 fokot. Az meg ugye fűteni kevés
Amikor megcsinálta a melegvizet elalszik a melegvizkészítését visszajelző LED? Annak visszajelzése?
Akkor ha jól értem, a váltó stabilan a fűtés oldalra kapcsolva marad fűtéskor, csak a készülék kapcsolgat ki be. Időjárás követő, külső hőmérséklet jeladó esetleg van a rendszeren?
Jókat kérdezel, igazi szakember vagy. Gratula. Megkérdezném azt is, hogy hidraulikus váltó van e rendszerben? Utána esetleg szivattyú? Vagy esetleg a kazánban lévő bypass szelep felragadása.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |