Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell

Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   77 / 90
(#) Orbán József válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Gondolnád, hogy ebben a pillanatban adtam volna legolcsóbban a repcsit. Aztán mégis egyben, futóra érkezett!

DSC_8253.jpg

(#) Orbán József válasza attila1 hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Nézd EZT is meg...
(#) attila1 válasza Orbán József hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Szia. Köszi,de ez nekem első nekifutásra sok lett. Olyan furcsa nevek vannak,hogy lövésem sincs,mi-mit jelent. Hogy segítsek kicsit neked,meg pixinek,meg persze magamnak...
Pixi videóján,az 1/8 elektromos truggy nagyon bejön. Fürge,mozgékony,a mocija rúg,és elég jónak tűnik a hatótávja. Persze,ha láttam volna ezeken kívül még vagy 100 videót,biztos mást mondanék,de nem akarok annyira variálni. Nagyon tetszik a gép!!
(#) Ge Lee válasza Orbán József hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Amit most kinéztem arra futó sem kell, akár motor nélkül is szépen lesiklik (Hawk Sky (BLDC, 1,3m szárnyfesztáv, 60 deka körüli összsúly)). Azt írják mindenhol hogy kezdőgépnek tökéletes, csak az a baj hogy használtban nincs csak a 3 csatornások, azokon meg nincs csűrő. A repülő csűrő nélkül meg olyan mint a sánta ember.
Aki érdekes dolgokat akar látni annak érdemes ellátogatni ide, brutális, 6 méter szárnyfesztávú gépek is vannak. Néhol a leírás mellett videó is van.
(#) Ge Lee válasza attila1 hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Az a truggy tényleg nagyon jó, de szerintem ahhoz a pici mérethez brutális az a motor, folyamatosan arra kell ügyelni hogy ne repüljön el, vagy ne boruljon fel.
(#) Ge Lee válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Amit ezek művelnek az meg elképesztő.
(#) Orbán József válasza attila1 hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Sajnos autós témában nekem sincs lövésem, nem voltam/vagyok érdekelt, azért mutattam azt a lelőhelyet, mert ott az alapoktól a csúcsig minden van. Ha beregelsz, kérdezhetsz és segíteni fognak.
(#) Pixi válasza attila1 hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Ezeknél a motor szabályzó és akku szinte minden esetben variálható, és lehet akár a cellaszámokkal is variálni. Nekem az a truggy úgy jött ki hogy 35000 volt a motor+szabályzó, 16000 a két új két cellás LiPo akku, a motortartó konzol 3000 volt, mert ez nitrós volt, és az autó nitro motor táv szett nélkül volt 30000. Töltőt lehet 5-10000 közt, távszett meg 2,4Ghz-es kell és 99% hogy nem lesz sem hatótáv sem zavar problémád, és ilyen szett is van már 10000 alatt is. Amúgy azt olvastam hogy a FlySky GT2-es táv ami van már 7000-ért is szettben, elvileg tud 1200 métert is. Nekem 2,4-es távval még nem volt hatótáv probléma. A Mhz-es távoknál inkább a max 100m a jellemző, de vannak kivételek. Igaz ilyenekből 2-3000-ért is van, de ott könnyen lehet zavar is. Én 2,4Ghz párti vagyok. Főleg hogy nincsenek hosszú antennák sem.
Ezek az autók nem olcsóak, de nagyok, és bírják a kiképzést is, mert borulást és ütközést is bírják. A villanymotorok kefe nélküliek és majdnem 3 lóerőt tudnak. Azért van 1/10 truggy az azért minden szempontból olcsóbb, és elég bele egy két cellás akku is. Amúgy a játékidő az enyémeknél olyan 25-30 perc.
Ez pl 1/10 autó, és újba 45000Ft körül jön meg igaz akku és távszett kell hozzá, de kefe nélküli motoros és összkerék hajtásos. Erről lenne szó. Akku két cellás újonan is van 6-7000Ft-tól.
(#) Pixi válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Azért annyira nem nagy, mert az autó 56cm hosszú 42cm széles és 38cm magas. A súlya menetkészen olyan 5-6 kiló közt van. Amúgy Xerun 150A szabi és Xerun 4274SL motor van benne, két 6000mAh 60C 2S LiPo. (a képen még kisebb akku van)
Képek:
(#) attila1 válasza Pixi hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Sajnos én abszolút nem vágom ezeknek az összeszerelését,hogy mi kell hozzá,stb.Ezt bevallom őszintén. Én eddig teljesen más ,,körökben" mozogtam,és mozgok jelenleg is. Arra már biztos rájöttél,hogy számomra egyenlőre egy kész szett lenne a legideálisabb. Amit rögtön lehetne strapálni. A lecke fel van adva,ugye?

Van egy gagyi távszabos autóm elfekvőbe Nem nagy,kb. 15-17 cm hosszú,8-9 széles,és ugyanennyi magas talán. Olyan Jeep szerű. Ebből lehetne kihozni valamit?Motor,aksi,adó-vevő,szabályzó biztos kéne bele. Vagy teljesen felesleges ezzel foglalkozni?
(#) Pixi válasza attila1 hozzászólására (») Okt 28, 2014 /

Azzal sajnos nem nagyon lehet mit kezdeni. Azok az egyszerű távirányítós autók nem kompatibilisek az ilyen alkatrészekkel, és nagy eséllyel egy erősebb motort sem bírna el a hajtáslánc.
Hát a kész szett is megoldható, de akkor a méret az lehet kicsi is? Vagyis 1/16?
Pl egy ilyet ki lehet hozni 30-40e körül.
Itt van róla videó is.
(#) attila1 válasza Pixi hozzászólására (») Okt 29, 2014 /

Regisztráltam,megkérdezem a tulajt,hogy mit rejt a gép. Utána jelentkezem.Ahhoz,ami az előző linkeden van,50euros,kell még valami,hogy üzemképes legyen?
(#) Pixi válasza attila1 hozzászólására (») Okt 29, 2014 /

Ahoz még kell akku, táv szett és töltő. Táv szett van most 6000 körül ugyan ott, töltő meg van nekem új 2-3 cella LiPo-hoz balanszeres ami közvetlen 220-ról működik, 3500Ft. Akku 2-3000 körül lenne /db.

Akkor arra az oldalra is regelni kell,hogy vásárolni tudjak esetleg,ugye? Lehet ott fizetni Paypal-lal? Meglátjuk,mit ír vissza a srác .

Igen, van paypal fizetés, de az EU áruházban nézelődj majd.

Szia. Válaszolt a srác,és leírta,mi van a csomagban. Légyszíves,mondj rá valamit,hogy mire képes a verda ezekkel a dolgokkal.
Idézem: ,,Aksi:1600 nimh 7.2v.Motor:Blast S10.Adó-vevő:LRP a2-STX 2.4GHz.Szabályzó:LRP A3-Rx.Tehát minden gyári.
(#) attila1 válasza attila1 hozzászólására (») Okt 29, 2014 /

Ilyen van a srácnak,mint ami a linken? Akkor nem olyan rossz a gép,nem? Bővebben: Link

Ez kefés motor, igaz kezdésnek ez is jó lesz, ugye a motor szabi szett cserélhető. Az akku az elég kevés, de lehet bele nagyobbat abból is LiPo-t. A táv szett nagyon jó, én is ilyet használok évek óta, van belőle kettő, egy a monster egy meg a truggy számára. Az akkut lecseréled LiPo-ra már sokkal másabbul fog menni. Az LRP A3-RX meg nem a szabi hanem a táv vevője. Az ára is jó sztm.
(#) attila1 hozzászólása Okt 29, 2014 /

Értem. És ha később javítani szeretnék rajta,akkor aksi,motor,és szabályzó kell bele másik? Azt mennyiből lehet kihozni?

Igen, elvileg az amiről szó van. Sztm jó kis verda. LiPo akkum és töltőm meg van ha érdekel, és talán még LiPo őr is akad az akkuhoz.
(#) James Watt hozzászólása Nov 5, 2014 /

Szerintetek melyik a jobb: repülő vagy helikopter?
(#) zolika60 válasza James Watt hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Kinek mi. A helikoptert kicsit nehezebb vezetni, kezdőknek nem annyira jó.
(#) James Watt hozzászólása Nov 5, 2014 /

De melyik a gyorsabb/ strapabíróbb/ minőségibb
(#) attila1 válasza James Watt hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

A heli szerintem jobb. Bár én repcsit nem használtam,csak helit. Volt egy 42cm-hosszú gépem,dupla rotoros,girós.Stabil,mozgékony,és nagyon erős gép volt. Biztos,hogy most is helit vennék,de nagyobbat!!
(#) pucuka hozzászólása Nov 5, 2014 /

Tissztelt modellezők!
Az NMHH kiadott egy tájékoztatót a pilóta nélküli légijárművek rádió rendszereinek üzemeltetési lehetőségeiről. Érdemes tanulmányozni!
Bővebben: Link
(#) Massawa válasza pucuka hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Akkor semmi gond, majdnem minden dron megfelel ennek (igaz, hogy máshol még a tömeget is kikötik, de itt csak a frekit - az meg rendben van).

(#) pucuka válasza Massawa hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Ez csak a használható frekikről szól, a többire viszont utal. (légügyi hatóság)
(#) Ge Lee válasza James Watt hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Az leginkább ár függvénye. Ami már komoly élményt nyújt az 300000Ft körül van menetkészen, és nem is biztos hogy robbanómotoros, mert láttam egy helikoptert amit ennyiből raktak össze és BLDC motor hajtotta. Igaz hogy egyetlen szempillantás alatt fent is volt a földről a harmadik emelet tetején.
A helikopter szerintem nem ad olyan élményt, az inkább olyankor jó ha nincs helyed, és egy 10-20 méter sugarú körben lebegteted ide oda. A 4 csatornás repülővel meg ugyanazok a figurák megcsinálhatók mint a nagyokkal, sőt vannak kimondott műrepülő gépek.
Rengeteg videó van a youtube-on, nézelődj. Nekem a sugárhajtóműves gépek tetszenek igazán, de az már nem az az árkategória amire áldoznék.
(#) kormika válasza attila1 hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Szia! Itt nézelődj, én már a sokadik VRX járgányt rendelem tőlük a környékbeli gyerkőcöknek, kezdő autóknak tökéletesek, filléres az alkatrész csere, minden van hozzájuk, és gyári állapotban is 35-40km/h körül mennek, de ha a gyári metálhidrid akku helyére lipo-t teszel, akkor 50-55 között van a végük. Totál golyóscsapágyazott az egész autó, a hajtáslánban a spur kerék kivételével minden fém, a műanyag nagyon jó fajta, rugalmas, nem törik könnyen. Szerintem az áruk sem sok, 40 körül már kapsz RTR-t, amivel csak annyi a dolgod, hogy kicsomagolod, feltöltöd a mellékelt töltővel az akkut, és használod.
Következő: »»   77 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem