Fórum témák
» Több friss téma |
Az NTC produkálhat ilyen hibát. Sőt kacifántosabbat is. Kezdeti meghibásodásban
Akkor lehet ez lesz a gond. A nyáron takarítottam az égéstér környékét, és hát a visszatérő víz ntc tetejét leütöttem, már úgy, hogy szétesett. Én meg fogtam össze pakoltam, kis ragasztó, hogy ne ugorjon szét, aztán vissza tettem a helyére. Meg kell próbálnom szerezni másikat.
1-2 percre az NTC helyére beteszel egy 10K ohm os ellenállást, de nem többre, és megnézed mit csinál. Utána meg kicseréled az NTC-t. De szerintem nem ez a baj.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2014
Más lehet, mert csak a kupakot kellett ragasztani, hogy a belső rugó ne nyomja szét.
Ez lenne:
Ezzel csak az a baj, hogy △t-t figyel. először nagyon kicsi lesz, aztán nagyon nagy. Nem sok változás lesz a működésben szerintem
Rugó? Akkor ez nem biztos hogy NTC. Viszont akkor tuti hogy ez a ludas. Védelmi hiba miatt áll le, és azért mert nincs eléggé előfeszítve. Nem jól lett vissza ragasztva, korábban old le...Ezért nem modulál vissza, csak kikapcsol.. Az egy bypass biztonsági termosztát lesz...
Próbáld meg rövidre zárni és nézd meg mit csinál
Vedd le a fűtőkörröl és nézd meg egy ohm mérővel mennyit mutat.
Ez egy forráspont elleni vésztermosztát is lehet.
Azt írtam csak másképp mivel a visszatérőn van
Rendben, én Téged értelek.
Mindjárt megnézem, mert nincs előttem..
Mára elegem lett. Lehet, hogy kimegyek a József Nádor térre. pihenni.
Jó szórakozást
Belinkeled amit leírtál a szörnyűségedről? Nem találom...
Ez a fajta van benne?
mérhető.... 6 fokozat fel / 4 fokozat le
VK8525MR: modulációs gázszelep Elektromos adatok Biztonsági szelep üzemben Nyitó feszültség: 22 V DC ± 1,5 Vdc Tartó feszültség (szabályozott): 12 Vdc ± 1,5 Vdc Fogyasztás: 4 W maximum Csatlakozás: 2.8 x 0.8 mm tabs Fő szelep steppermotor Tápfeszültség: 24 Vdc -4 / + 6Vdc Fogyasztás: 6 W maximum Csatlakozás: JST XHDP-06V-1 A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2014
Na úgy néz ki a szikráztatás megszűnt egy kondi cserével,már csak a vizet forralja...vagyis fűti a radiátorokat Ennek is neki esek ,hozzászólás vadászat Köszönöm az eddigi segítségeket emberek!
Sziasztok! Sikerült a szikráztatást likvidálni Kondi csere megoldotta a problémát,viszont.....
Van még egy gond amire ez nem volt gyógyír,mégpedig: Mily est megnyitom a meleg vizet elkezdi fűteni a radiátort,és nem áll le.....Ha a kazánon állítom a víz hőfokot akkor lekapcsol de ha megnyitom a vizet nem kezd el fűteni Termosztát levéve teljesen és a kazánon a radiátor is! Csak forralja a vizet,gondolom.....erre esetleg valami megoldás? Előre is köszönöm
Hát levettem, három darabban.
Össze rakva, kicsit langyos volt 9,5 KΩ, most, hogy kihűlt 11,2-11,8 KΩ Azért kíváncsi vagyok, hogy akkor ez pontosan mi is lenne?
Akkor most tedd azt, amit Zoszka javasolt!
Zárd rövidre a helyét, egy próba idejére. Ha "megbolondul" a kazán tőle, akkor NTC szonda "volt", ha meggyógyul, akkor egy túlfűtés korlátozó Klixon "volt".
E04 hiba! szabályzás vagy hiba feszültség kiesés miatt
Akkor úgy tűnik NTC De mi az az érték ami hidegen illetve melegen kell, hogy legyen?
Idézet: „De mi az az érték ami hidegen illetve melegen kell, hogy legyen?” Megveszed hozzá az újat, és megtudod. De egyébként erre is kaptál már tippet, csak néha átsiklasz a leírtak felett. A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2014
Érdekes megoldás.... Ez egy 10k-s NTC A,B, vagy C az így nem lehet tudni. Rakd össza nyugodtan. Nem korlátozó és tedd vissza. Ez akkor okoz hibát ha kezdeti meghibásodása van. Mérj rá amikor összeraktad és melegítsd meg 50 fok körülre. Közben folyamatosan mérd. Ha ugrik a műszer akkor rossz.
OK! Igazad lehet, de az a 10KΩ szerintem csak próbának szólt.
Keresgéltem már, de úgy nézki nálunk ezt a típust nem lehet kapni, csak kintről lehet rendelni. Holland oldalakon találtam is. Na majd holnap jobban utánna járok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |