Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba

Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   27 / 83
(#) Tomi111 válasza eszgye hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

Üdv!
Ahogy zoszka is írt, nem a szivattyú lesz az. Akkor vízmelegítéskor is hallanád. Ugyanaz a szivattyú működik akkor is. Ezek a Grundfos szivattyúk sokat kibírnak, persze használatfüggő.
Tisztítani persze nem árt 9 év után, de ha folyamatosan ég a láng, míg a víz felmelegszik, akkor nem lehet vészesen vízköves. Akkor van gond, ha a melegvíz kéri a fűtést( jelez a LED), és a láng kis időközönként ki-be kapcsol, ugyanis a fűtővíz felmelegszik és a hőcserélő a vízkő miatt nem tudja átadni a hőt. Ezt észreveszed, pl zuhanyozáskor a vége felé nem jön (olyan) meleg víz.
Esetleg nem áll le a motoros szelep motorja? Ezt viszont zoszka lehet jobban tudja, hogy lehetséges-e, és azt hallod???
(#) Tomi111 válasza zoszka hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

Üdv!
eszgye-nél nem lehet, hogy a motoros szelep motorja megy folyamatosan? És azt hallja? Ebben végálláskapcsoló van? Ezt még nem szereltem.
(#) zoszka válasza Tomi111 hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

Szia!

Ez a motor ritkán, de inkább nem szokott olyan módon meghibásodni, hogy tovább forduljon. Ahhoz be kéne égnie az egyik végállás kapcsolójának. Mivel a motor benne össz-vissz 2-4W-os, ez nem igazán elképzelhető. A másik. Még ha így is lenne, akkor a hibajelenség ciklikus fűtés és tároló túlfűtés lenne, de nem járna hanggal. Van benne valahol egy visszacsapó/bypass szelep, ami a szivattyú maradék nyomását hivatott elvezetni. Ha ki van kopva az tud rendesen hangot adni. Ezen kívül van benne egy fűtési vízszűrő amibe bekerült esetleg valami és az zörög. Vagy mindkettő. Szűrő eldugult, következésképp a bypass szelep nyit. Én a szűrő tisztításával kezdeném a hibafeltárást/javítást. A rajzon bekeretezve (19, 20)
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014

240Fi.jpg

(#) zoszka válasza zoszka hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

Sorry... 23,24
(#) zoszka válasza eszgye hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

A hőcserélő spirál ritkán, vagy egyáltalán nem vízkövesedik, mert a kicsi a hőlépcső miatt (16-20fok), nem tud kiválni. Mivel folyamatosan hűtve van nagy felületen, így nem tud a kicsapódási határig melegedni a spirál felülete.

Üdv!
Azért írtam, hogy te biztosan jobban tudod, mert én nem vagyok szakember, csak a sajátunkat szereltem. Ezen kb 6 évi használat után volt a spirálon úgy fél cm vastag vízkő. De könnyen lejött, kézzel le tudtam pattogtatni róla nagy darabokban.

A legtöbb tárolós kazán 16-20C°-os △t-vel fűti a hőcserélőt az éppen aktuális hmv hőmérséklethez képest . Ezek szerint a tied még nem ilyen, azért csapódik ki a vízkő.

Hát nem tudom. Westen Boyler 240 Fi - 2006-os. Ezen a kijelző szerint hmv fűtéskor a legnagyobb (80 C-os) LED is vílágít, pedig a víz(hmv) nincs melegre állítva. A Comfort felirat közepe után van kicsivel a poti. Mikor vízköves volt és a hmv kérte a fűtést, akkor is 80 fok fölé ment, láng kikapcsolt, keringető tovább ment. Majd mikor kialszik a 80-as LED, akkor indul újra a láng, amíg fel nem fűti a tartályt. Tisztítás után nem kapcsol ki a láng, csak mikor felfűtött a tartály. Gondolom ilyenkor nem tud túlmelegedni a fűtővíz,mert leadja a hőt.

Amit leírtál az így van (pontosabban 88C°). Amit meg én, az csak annyiban tér el hogy nem fog vízkővesedni és nem terheli annyira a környezetet. Mostmár az összes indirekt tárolós kazán ezzel a kis módosítással kerül forgalomba, vagy a rétegtöltés technológiával, de ez már nem ez a téma.
(#) Bencsikne hozzászólása Nov 1, 2014 /

Hello!
Segítséget szeretnék kérni,igaz nem ez a széria. Adott a VESTEN 280fi kazánunk. Ma este arra értünk haza,hogy furcsa hangot ad,folyamatosan villog az 50 fokos led,ami ventilátor/kéményelzáródást jelez. Körbenéztem,és észrevettem,hogy a kivezetés végébe bele volt dögölve egy madár. Kivettem,belevilágítottam a csőbe,semmit nem látni,de csak villog a led. A fűtés bekapcsol,de a ventilátor csak furcsa hangot ad,mintha nem is indulna el,de ebben nem vagyok biztos. Mihamarabb keresek szerelőt,de addig is szeretném tudni hogy mégis számíthatok.
Előre is köszönöm.
(#) zoszka válasza Bencsikne hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

Valami beleesett a ventilátorba...
(#) Bencsikne válasza zoszka hozzászólására (») Nov 1, 2014 /

A madárnak minden része megvolt . Remélem tényleg csak megakasztotta valami és nem elromlott
(#) Bencsikne válasza Bencsikne hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Most végzett a szerelő,szerencsére csak ki kellett takarítani a ventilátort. Viszont volna még egy kérdésem,hátha ebben is kapnék választ. Tavasszal a kéményseprő bemérte a kazánt,azt mondta a kapott értékekre,hogy szinte az új kazánéval vetekszik/rendszeresen ellenőriztetjük egyébként/. Azt kérdezte,hogy menni időnként kell vizzel utántölteni a rendszert,hogy a nyomás meglegyen:2-3 havonta,erre azt mondta hogy akkor ne aggódjunk a kazán miatt. Most erre azt mondta az a szerelő aki kijött,hogy ez baj,de nem magyarázta meg hogy miért.Valaki elmagyarázná?
Köszönöm
(#) eszgye válasza zoszka hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Sziasztok!
Köszi a sok-sok segítséget!
A vízkövesedéssel akkor ezek szerint, amíg van rendes melegvíz, és nem kapcsolgat fűtés közben nem nagyon kell törődni, esetleg egy egészségügyi tisztítás.
Aprópó melegvíz. Az normális, hogy amikor fürdéshez töltöm a kádat egy idő után már nem jön forró, csak langyos, tehát nem melegít olyan gyorsan, mint a maximumra nyitott csap (hideggel keverve) kívánna?

A szűrő tisztításba belefoghat egy "amatőr"? Műszakilag nem tartom magam analfabétának, de egy gázkészülék mégis kényes téma. Ha igen, mi a tisztítás menete? Gondolom le kell zárni a fűtés rendszert és valahol a nyomást elengedni?
(#) gazszeres válasza Bencsikne hozzászólására (») Nov 2, 2014 /

Ha már egyszer a "kéményszerelő" azt mondta-de félre a tréfát, nem jelentős a 2-3 havi utántöltés, de ha ennél sűrűbbé válik,
akkor már ellenőrizni kell majd a tágulási tartályt.
(#) Bencsikne válasza gazszeres hozzászólására (») Nov 3, 2014 /

Köszönöm a választ,csak tudnám ezt miért nem mondta el a szerelő,mikor rákérdeztem.
(#) Hobog hozzászólása Nov 3, 2014 /

Sziasztok!
Van egy Star Master 240Fi tipusú kazánom, melyben a minap panel csere volt a kazán kb 1,5 éve nem volt használva.
Jelenség a amit a csere után produkál : próbál indulni, szellőztet, szivattyú megy, áramlás megindul, mikrokapcsoló kapcsol, nem szikráztat hibakódot nem ír ki. 3-4 perc után teljesen kikapcsol majd automatikusan újra indul.
Segítséget szeretném kérni, hogy mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm!
(#) Tomi111 válasza eszgye hozzászólására (») Nov 3, 2014 /

Üdv!
A szűrő ill. a csavarja alulról hozzáférhető/látható. A kazán alá nézve a szivattyú alján látsz egy réz/bronz? színű csavart. Azt kell kihajtani, abban van a szűrő. Talán 27-es kulcs? Előtte zárd el a két fűtéscsövet, így csak a kazánról megy el a nyomás.
Én 9 év után már kipucolnám, biztos van benne azért vízkő. Ki-be gondolom azért nem kapcsolgat, mert ahogy zoszka írta, ez már nem max. lánggal fűt, hanem szabályozza a lángot. Egészségügyi tisztítás nem kell. A kazán kb hetente egyszer a beállított hőmérséklet helyett felfűti a vizet 80 fok fölé, pont a fertőtlenítés miatt. Biztos észrevetted már, hogy néha forró víz jön, pedig nem állítottál a hőfokon.
(#) vargabriella hozzászólása Nov 9, 2014 /

Szia,

nekem egy fél éves Westen Quasar D van beszerelve. A legutóbbi áramtalanítás óta próbálom újra begyújtani az"R" gomb segítségével. A begyújtás sikerül is, de kb 15 mp után magától leáll és E01 hibakódot mutat. Tudnál tanácsot adni? Előre is köszönöm.
Gabriella
(#) zoszka válasza vargabriella hozzászólására (») Nov 9, 2014 /

Lehet, hogy fordítva van bedugva a konektorba?
(#) vargabriella válasza vargabriella hozzászólására (») Nov 9, 2014 /

Sikerült a problémát megoldani. Áramtalanítás előtt egyedül a kazán volt a konektorba dugva. Áramtalanítás után egy elosztón keresztül helyeztem vissza a kazán csatlakozóját a hálózatba. Az elosztóval lehet valami, ugyanis utóbb visszacsináltam a folyamatot, most egyedül a kazán van csatlakoztatva és hihetetlen, de most működik.

Mindent köszönök.
Nagyon jó ez a fórum.
(#) szamóca válasza vargabriella hozzászólására (») Nov 9, 2014 / 1

Nem hihetetlen, mindössze az van amit zoszka írt. Fázishelyesen működik csak.
(#) vargabriella válasza szamóca hozzászólására (») Nov 10, 2014 /

Èrtem, köszönöm.
(#) barazda hozzászólása Nov 11, 2014 /

Sziasztok!
Van egy Westen 280i típusú gázkazánunk, eddig nem volt vele semmi gond, de most sajnos úgy döntött, hogy nem csinál meleg vizet (fűtésre nem használjuk!) Bekapcsoláskor hol szikráztat hol nem. Ha éppen úgy dönt, hogy begyullad, akkor pillanatok alatt felfűti max. hőfokra (legalábbis az összes led világít ) hangosan zúg, majd leáll és villog a led 60 foknál! Előre is köszönöm a segítséget!
(#) szmeti hozzászólása Nov 14, 2014 /

Üdv. mindenkinek!

Van egy Westen Energy 240fi típusú gázkazánunk. Az utóbbi időben elkezdett csöpögni a víz a hidraulikus mikro differenciál presszosztátnál, lyukas a membrán. Ezért vettem is belevalót.
Valaki leírná a membráncsere lépéseit röviden?! (Még ilyet nem csináltam.)
Előre is köszönöm!
(#) iszavics hozzászólása Nov 21, 2014 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnénk kérni tőletek!
Western 240 fi kazán, a termosztát fűtésre kapcsol, de a kazán nem indul. Ha két vezetéket összeérintem, akkor se. Mi lehet a baj?
Melegvíz van, ha megnyitom a csapot.

Előre is köszönöm!
(#) zoszka válasza szmeti hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Ha a membrán lyukas, attól még nem csöpög, legfeljebb nem teszi a dolgát.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2014
(#) zoszka válasza iszavics hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

A szivattyút elindítja?
(#) szmeti válasza zoszka hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Tulajdonképpen a váltószelep elülő záródugójában lévő O-gyűrű mehetett tönkre.
Valaki megmondaná ennek az alkatrésznek a nevét? Illetve azt, hogy ehhez hogyan férek hozzá?!
Előre is köszönöm!
(#) Kel válasza Kel hozzászólására (») Nov 27, 2014 /

Sziasztok!

Kb. 1 éve kértem itt tanácsot a hangos kazán miatt, egy quasar d24-es kazánnal kapcsolatba a hiba a következő volt: "előjött egy sziszegős sistergős hang ami morgós dübörgőssé váltott amire a hatásfokot vette vissza a hiba nem szűnt meg csendesebb lett a kazán. Kértem tőle utána, hogy állítsa vissza a hatásfokot mert így több gázt fogyasztott de lassabban melegített, ez a nyáron volt és most hogy indult a fűtési szezon újra előjött a hiba: elindul a fűtés normál lánggal és 1-2 perc után a láng ereje megduplázódik a hőmérséklet a kijelzőn elkezd emelkedni és előjön a sziszegés sistergés, ami egy morgós recsegő hanggá alakul és a hőmérséklet is fokozatosan emelkedik és eléri a 60 fokot (gondolom az van beállítva a felső értéknek) és akkor lekapcsolja a gázt és elveszi a lángot és utána csökken a hőmérséklet a kijelzőn, de a fűtés ikon aktív és 30 foknál újra begyújt és következik az egész elölről. " akkor egy savazással megoldotta de sajnos nem volt hosszú életű és megint előjött a hiba a fűtési szezon végére és akkor tanácsolta, hogy van valami tisztító vegyszer ami 2 részből áll az elsőt be kell juttatni a rendszerbe és elvileg kioldja a vízkövet, meg az iszapot a rendszerből és ha a kazán már csendes kb 1 hét múlva akkor a teljes rendszerről le kell engedni a vizet és akkor kerül bele a 2. védő folyadék, ami meggátolja, hogy újra lerakodjon az iszap meg a vízkő. Szeretném a véleményeteket kérni, hogy pontosan mi is a neve a folyadékoknak, valaki már használta, milyen hatást ért el vele?
Válaszokat előre is köszönöm.
Következő: »»   27 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem