Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba

Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   53 / 93
(#) eSDi válasza vjenci75 hozzászólására (») Nov 21, 2014 /

Üdv!

Mivel nem mai darab szegény, ezért ráfér egy alapos takarítás. Az akku érintezőit kellene lepucolni mindenképpen, ha be mered vállalni, akkor pedig bellül sem árt neki. Ha ezután is csinálja, akkor akku csere. És csak mindezek után kell a telefon hibájára gondolni. Egyébként pedig csak a GSM és esetleg a 3G tud akkora áramot felvenni, hogy rossz érintkezés miatt a feszültség le essen és a telefon újra induljon. A WiFi/BT és a GPS elhanyagolható áramfelvételű a GSM/3G több amperes igényéhez képest.

Elég könnyen szét lehet szedni: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2014
(#) Gafly válasza eSDi hozzászólására (») Nov 21, 2014 /

Csatlakozom. Hihetetlenül nagy áramot tud felvenni az adórész, amikor még nincs meg a kétirányú kommunikáció a hálózattal és le nem egyeztetik a szükséges adóteljesitményt. Ilyenkor a létező legnagyobb teljesitménnyel ad a mobil, például Location Update esetében (ami véletlen szerűnek tűnhet a számodra).
(#) dave500 hozzászólása Nov 23, 2014 /

Üdv!
Galaxy S2 telefonom elkezdte azt csinálni, hogy nem tudja eldönteni miről kapja a delejt..ha hálózati töltőre dugom (gyári, saját töltője) azt írja ki, hogy USB-s töltés, ha gépre, akkor néha azt, hogy USB-s, néha azt, hogy hálózat.. és egyik USB portban sem ismeri fel a telefont semmilyen gép, továbbá ha kikapcsolom, magától visszakapcsol. Leejtve nem volt, Egyszer kétszer még kiírta, hogy USB csatlakoztatva, és akkor tudtam is rá másolni, de azóta nem jó, csak a töltés.
Cyanogenmod 11 M12-es android van rajta..
Mi lehet a baj?
(#) Ricsi89 válasza dave500 hozzászólására (») Nov 23, 2014 /

Ez lehet akár az usb csati hibája is, hasonló dolgokat produkált húgom telefonja is, amikor vacakolt a csatlakozó.
(#) dave500 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 23, 2014 /

Pénteken történt vele egy kis baleset, amikor a már mókolt gyári töltője (műanyag le volt szedve, és ráforrasztva a kábel) szerintem nagy vidámságomba rákönyökölhettem a telefonra, mert ez a töltő széttört.. akkor valószínűleg sérült az USB is.

Az lehetséges. Lehet felszakadt a töltő aljzat forrasztása és azért csinál ilyen hülyeségeket.

Nemsokára belenézek. Csak nem akarom azt, hogy valami balul süljön el és ne tudjam tölteni utána.. hol tudok venni hozzá micro usb-s aljzatot?

Én legutóbb megjártam az utángyártott kínaival, pár hónap alatt a silány forrasztás elengedett, így legutóbb egy bontott gyári csatit vettem bele. De neten keresve, vaterán, hardveraprón is lehet találni csatit hozzá, akár újat, akár használtat. Pl:Bővebben: Link

Köszönöm, picit olcsóbban szeretném megúszni..

ha van időd várni 3 hetet, akkor az ebay-ről is vehetsz olcsóbban. Bővebben: Link

Sajnos nincs, már kihúzott állapotban is azt hiszi, hogy tölti..
Külön csak az USB-t hol tudok venni? Cseréltem már ilyet, menni fog azthiszem.

Nem ajánlom a cserét, elég vacak helyen van, nem hátul vannak a lábai, hanem bentebb, forrasztópákával alig hozzáférhető. Én is próbáltam javítani a hibás forrasztásos csatit, de egyszerűen nem lehet. Fel fog válni a fólia a nyákról. Szenvedtem vele egy fél órát feleslegesen. Az is lehet, hogy már most fel van válva a fólia és azért nem jó. Akkor meg feleslegesen vennéd meg a csatit, ha egyáltalán kapható. Régebben cseréltem egy telefonon csatit, kb egy ezres volt csak a csati. Itt meg 2000-ért megkapod kompletten, a csere meg 10 perc.

Akkor előtte ránézek.. hátha egy kis forrasztással meg tudom orvosolni. Mert törve nincs vagyis az a kis kiálló rész bent a csatiba nincs törve, az biztos.
(#) kocsgab002 válasza dave500 hozzászólására (») Nov 23, 2014 /

Ne foglalkozz a csati cseréjével. Dobj bele egy ilyen modult:
Bővebben: Link
(#) dave500 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Sajnos nincs 3 hetem várni egy ilyenre.. mert nincs csere telefonom és már egyre rosszabb..
Ha a belső pöcök nincs törve, van esély rá hogy átforrasztva meg tudom menteni?
(#) dave500 válasza dave500 hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Illetve még a kérdés az, mivel a telefonnak fingja sincs, hogy mikor kap töltést mikor nem, és össze vissza ugrál a százalék, ez is felróható a fizikai hibának? Egyszer 90%, ez 80%, aztán 52%..
Az akkumlátor eddig tökéletes volt.

Elnézést a topik szemetelésért, leírom amit tudok.
Kitakarítottam az USB port, szét is szedtem a telefont, hibát nem látok sehol, nem lötyög, stabil.
Gépre dugva felismeri, tudok róla így már adatot másolni, levenni is, ki is írja, hogy töltés, a telefonra akkutöltöttség mérő programot telepítettem, (andorid tuner) mutatja, hogy 593 mA-el tölt, majd 81% után 100%-ra ugrik, ebből következően az akku kapacitása 1250 mAh-ról felugrik 1650 mAh-ra, illetve azt írja, hogy több mint 4 A-errel tölti a telefont.. ez lehetetlen..
Másik dolog, ha kikapcsolom, magától bejön a töltő menü. Akku kivétele után is.
Az előbb 0 %-os merülésre hivatkozva kikapcsolt, holott az akkura mérve 4,070 V van, ha hálózati töltőjére dugom, és éppen hogy betolom, kiírja, hogy töltés, amint betolom teljesen, azt írja nincs töltés. Illetve ha gépre van dugva és lehúzom, ugyan úgy azt hiszi, hogy fel van dugva, folyamatosan ott az ábra, hogy USB csatlakoztatva, és mutatja, hogy töltődik..
Már nem vagyok benne biztos, hogy csatlakozó hiba, pár napja frissítettem Cyanogenmod 11 M11-ről M12-re.. mit próbáljak még meg?
Előre is köszönöm!
(#) kameleon2 válasza dave500 hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Szia! Hallottál már az akku töltöttség mérő program vírusról? Szerintem vedd le a szükségtelen szoftvereket és hagyatkozz egy mérőműszerre! Mérd az akksit terhelés közben külön a telefontól. Válaszd szét a virtuális valóságot a tényektől, mielőtt elkezdesz egy gépnek hinni.
(#) eSDi válasza dave500 hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Üdv!

Például azt, hogy vissza rakod a gyári, nem gányolt Firmware-t. Ha ezután is hibásan jelez mindent, akkor hardveres hiba lesz.
(#) dave500 válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Üdv! Ilyenről még sosem hallottam, de kikapcsolt állapotban is tud töltést színlelni? Következő lépés az lesz hogy mérem az áramfelvételt mert biztos megy bele töltés, hisz tegnap óta megy.
eSDi:
Tény hogy vannak gányolt romok sz*r firmware-al, d szerintem a Cyanogenmod az egyik legjobb és legstabilabb rendszer, messze jobb mint a gyári! Én inkább azt mondanám gányolásnak, szét fagy vele a telefon illetve nem tud fagyás nélkül lejátszani videót! Ezért is van fent más és eddig sosem volt vele baj.
Azért gondoltam eddig hogy hardveres hiba mert mint mondtam történt egy kis baleset és úgy gondoltam hogy sérült az usb port. De kitakaritva hibátlanul tudok adatot mozgatni.
Szerk:
Azt írja amikor nincs bedugva de jelzi hogy tölt, hogy "túlfeszültség".. es irreálisan magas készenléti időt saccol.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2014

Két dolog lehetséges. Az egyik a hardver hiba. Ha lehúzod róla az USB-s modul flex kábelét, és ha ekkor is csinálja, akkor vagy szoftveresen van összebarmolódva a rendszer, vagy a tápellátásért és töltésért felelős IC van megdögölve rajta (ez utóbbi esetben sajnos kuka a telefon). Nem véletlenül mondtam, hogy tedd vissza a gyárit. Akkor legalább kiderülne, hogy szoftveres e a probléma!

Szerény véleményem szerint maga az ANDRIOD rendszer úgy ahogy van, egy gányolt vacak. Szóval ezen a stabil és jó moddolt rendszeren csak mosolygok. Nem véletlenül akar a SAMSUNG áttérni a saját OS-re.
Egy jó OS olyan, hogy nem kell folyton bűvölni, ha azt akarod, hogy valamennyire használható legyen. Csak fogod és használod, minden idegeskedés és hajtépés nélkül. Sajnos ezek erre az OS-re pont nem igazak a legtöbb esetben.
(#) dave500 válasza eSDi hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Mindjárt szétszedem, most rámértem, veszi a töltést! 500mA felveszi!

Panel lehúzva hibátlanul működik, nincsen semmi kínja! Szóval akkor csere lesz..

Na ugye, hogy meg lett a baja!

Jobban örültem volna, ha csak szoftveres, de így nem kínlódok + kockáztatok, hogy odinnal visszarakjak gyárit, mert felesleges. Amikor rá van dugva a panel, folyamatosan töltést jelez, és bekapcsol magától, ha nincs rádugva nem indul magától, és nem jelez töltést. Akkor ez így egyértelmű, nem?

Igen az a modul lesz a baja. Valószínűleg zárlatos lett rajta az USB vonalon, az ESD védelem.

Azt csinálhattam a stepup fabrikált töltőmmel?

Ha nincsenek a kimenetén nagy feszültség tüskék, akkor nem hiszem.

Ez örök kérdés marad, minden esetre volt 1500 µF szűrés + 100nF hidegítő, soros zavarszűrő tekercs + védi dióda.
(#) tungsram válasza eSDi hozzászólására (») Nov 24, 2014 /

Igazad van miután voltam telefon műszerész.Bár ez inkább csak a gyártásnál fordul elő. Ott viszont hamar ki is jön a hiba. Házilagosan viszont nem igazán javítható.
Következő: »»   53 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem