Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Okozhatja igen , és tüzetesen kimérni mindet , vagy inkább cserélni.Mi előtt hazavágná az Y sus boardot .Az már kicsit húzósabb árban , mint pár kondi.
Az elkók környéke mennyire melegszik?
Érdemes lenne szilárdtest kondikra cserélni az egészet. A táp szerintem kapcsolt üzemű és az eléggé tud rádiózavart kelteni, ha nem megfelelő, szerintem az is beteg, vagy valami ragasztás engedett el (nagy hő?). Látatlanba részemről ennyi.
Halál pontosan!
De ugyan ennyit mértem kb. 2 napja is mikor még nem volt a táphoz hozzányúlva. Ahogy elnézem a rajzot túl sok lehetőség nincs az egyszerű állításhoz. Most jön P1 piszkálása? Neked melyik rajz van meg? A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
Keresek egy teljesalakos képet googliba, hogy megtudjam mutatni hol mértem a bibit.
LCR mérőm nincs, feltöltődés alapján saccolok azóta is. Amit találtam kondikat, vagy nagyon kapacitásvesztett (kb 4 másodpercig teljesen átvezet), vagy SMD méretű és teljesen átment drótba.
Jó akkor ezt hagyjuk , így mivel terheletlen a táp.
Na most még annyit kell megnézned , hogy ugye írtad , hogy a relé próba test vezetékét is felfogattad.Nos nem kell most izzót tenni sehová , csak azt próbáld ki , hogy ha azt a vezetéket leteszed testre , akkor hallod e a relé húzását .Ezt a vezetéket ugyan oda érintsd ahová a szekunder oldalon a közös pontra tetted a vezetéket méréskor.Ha minden jól megy fogod hallani , hogy a relé meghúz , illetve ha elveszed a vezetéket , akkor el is fog ejteni. Na ezt nézd meg. A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
Ha igaz amit írtál, és nem néztél el valamit (SMD tuti kondi?), akkor ott nagy gáz van készülőben!
Ha az SMD kondi, és átvezet, még jobban megnő a hőterhelés, mivel valószínű hogy az áram is megnő,és rádió zavar lép fel! A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
Hú ezt el is felejtettem kipróbálni nagy örömömben!
MÜKÖDIK!!! Ott vagyunk mint négy nappal ez elött!!! A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
Na végre egy eredmény tehát a táp működik.
Annyi még , hogy azt mérd már ki még , és akkor a táppal végeztünk is , hogy a relé érintkezőin , ezt a rajzon le tudod követni , hogy kimennek e a feszültségek.Tehát +145v stb. Ha igen , akkor a táp tiszta.
Valószínű a többi kondenzátor is cserélendő. Raktam fel képeket. Nem én készítettem, nagyban hasonlít az enyémhez.
Szüleimé a készülék. Kb 4 éves. Már 3 hete igy használják. Most nem tudok ránézni már, mert nem vagyok ott. Nem is értem hogyan vezethet át elkó, úgy hogy működik a készülék. lg 50pt350
Mindjárt kimérem.
De nem rég mikor visszarakta én hülye optimista (műagyag keret, fém ház), meg sem nyikkant, TV-t nem lehetett bekapcsolni! Most is legyek optimista? Vagy pakoljam így be, nagyon körültekitően, hogy jobban lássam az indiánok füstjelét?
Előbb lássuk a mérés eredményét ne kapkodj az nem vezet jóra tudod .
Ezek a smd elektrolit kondenzátorok kimérési értékeik másak mint a nem smd elektrolit kondiké.
Nos a második képen az Y sus látható ezen gondolkodás nélkül minden kondenzátort cserélnék. A harmadik kép a controller board , itt a szalag kábelek jó érintkezése a fontos főleg ami az y sus felé megy , és Z board felé.Ezek tudnak pixel hibát okozni , ha kontaktosak.A negyedik kép a Z board gondolkodás nélkül minden kondit cserélni.Ötödik kép a táp egység ezen kimérés utján , de ha lehet itt sem válogatnék cserélnék minden kondit.Hatodik kép a main board itt is a csatlakozások szoktak trükközni. Ha ezeket betartod min 5 - 10 évig nem lesz gond a tévével. A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
Azért kérdeztem, hogy kondenzátor hiba tud e ilyen zavart okozni. Cserélem akkor őket.
Akkor a táp a kondi miatt zug, és megszórja a mainbordot. SMD kondikat hasonlítottam, mert van még rajta jó is a panelon... Szalagkábeleket átnéztem.. Ezért nemértettem, hogy miért vezet át. Elvégre elkó.
Nos jól sejtettem, kapcsolt üzemű táp, (nagyot nem hibázhattam, mivel már szinte mindenhol ezt használják), a zúgás első sorban SZERINTEM elengedtek a ragasztások, ha a zúgás nem a hangszóróból jön. Ilyen kondikkal nem lesz hosszú életű. Amit megtudtam nézni a képeidből az kondi volt. De vigyázz, mert van ilyen formájú biztosíték is.
Nem mindig látszik egy kondenzátoron , hogy rossz.Viszont érték vesztett , illetve kiszáradt , és egyéb hibáik lehetnek.Ezek közül a leggyakoribb az amikor kiszárad , vagy felpúposodik , és megnövekszik a belső ellenállása .Ami miatt jócskán betudja terhelni az adott áramkört legyen az táp , vagy más.Ezt kifejezetten esr műszerrel lehet csak kimérni hagyományos multiméter erre nem jó.Ha ilyen műszered nincs , akkor én a helyedbe újra cserélném a kondikat az a biztos.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
Nem szokásom kapkodni.
A relé Behúz, és minden érintkezőjén ott a megfelelő jel.
Akkor ez tudod mit jelent ?
Hoppá hoppá apropó a +220volt is meg van B4 es biztin? A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
Igen 245V.
Szerintem mára végezzünk. Holnap műanyag keret vissza, fémház vissza, újra végigmérem a tápot, és csak utána teszem vissza a helyére.
Ok rendben.A táp most már jó úgy gondolom.Ha esetleg én nem lennék itt nyugodtan, és bizalommal fordulj kadaristhoz , ha itt lesz , hisz együtt kezdtétek el , és szerintem ő legalább annyira segítőkész lesz mint én hanem jobban.És jó szakember ő is.Most már elvileg könnyebb lesz behatárolni a hibát.
Üdv. A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
OK!
A tápfesz pontos beállításához nem kell majd megint szétszednem? Ez most jutott az eszembe. Jó éjszakát, és köszönöm a közreműködésed!
Nem hisz ne felejtsd el , hogy teljesen terheletlen volt most a táp.Ha majd összeszereled minden bizonnyal beállnak a helyes értékek.
Szívesen , és neked is jó éjszakát. A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014
Sziasztok!
Vissza építettem a tápot, minden rendben, be tudom kapcsolni, Relé behúz, hang van, nagyfesz is mintha lenne fülre. BU bázis és kollektor leforrasztva. "M" csatlakozó nincs rádugva, helyette izzó van berakva, de ki van most tekerve. Esetleg most jöhetne Praxis kolléga javaslata? "Az izzót közvetlenül a sasszi és a BU kollektoráról leforrasztott vezeték közé gondoltam, így terhelve láthatóvá válik a táp helyes működése." Elég logikusnak tűnik nekem, bár nem vagyok TV spiller. A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2014
Béla, a táp kipróbálásán már túl vagyunk. Most jön a sortrafó cseréje, tudod, ahogy az elején írtam.
Rendben visszakeresem.
Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2014
Kadarist!
A bontott sorkimenőmön a tekercs nagyon lötyög. Hőre lágyuló ragasztóval beragaszthatom? Ott mekkora hőterhelés van?
Hőre lágyulót nem teszünk melegedő helyre Életveszélyes lehet ám
Csak sejtettem, de nem voltam biztos benne.
Köszönöm! Esetleg mivel tudnám kiékelni, vagy ragasztani, (bár a ragasztó száradását ki kellene várnom). Epokit, vagy műgyantára gondolnék elsősorban.
Találtam szilikon karkötőt!
Nekinyomtam a pákát, de meg sem kottyant neki,szerintem ez beválhat. Gyufaszál, nem volt valami bizalom gerjesztő.
Üdv!sorkimenő melleti lévő kondi a halott!1,6 kilov!Valameik rosz!Most fejből nemtudom hány nanos!Amikor szétcsúszik olyankor többet is kap!
Epokit jó lehet bár leginkább átmenetileg előbb várd ki Kadarist kollégát addig ne ragassz semmivel, ha eleve a sortrafód hibás kár vesződni vele, piszok nagy feszültségek vannak azon a részen, ha más baja is van belső zárlat szakadás akkor érdemes ha nem is újat de szervizből működő bontottat szerezni, bár ez utóbbinál is megeshet hogy szerelés utolsó fázisán hibátlan lesz, de ha kihűlt és újra bekapcsolod ismét hibás.És mindenképp várd ki a kollégát ne kezdj el újból ezer felé menni a hibákkal belementetek egy hibaszálba azon jussatok át addig ne terelje a figyelmed semmi el mert sose végzel
|
Bejelentkezés
Hirdetés |