Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Még egy információra szükségem van .Jó volt a tv , vagy már eleve ilyen volt tehát hozott vett tv.Vagy jól működött , és egyszer csak ilyen lett ?
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2014
Kb 10éve vettem, eddig kifogástalan volt, egy hónappal ezelőtt kezdődött a jelenség, de eddig nen nagyon zavart, csak mióta erősebben görbül a szélén, hirdetésekkor néha ki is kapcsol. Apránként, fokozatosan romlik. Kondira ,ellenálásra gondoltam, ami gyanús volt már kicseréltem, de nemigen hozott változást.
Fura hang is jön néha belőle esetleg (áthúzás, pattanás)?
Amennyiben minden kondenzátor ok a sorvég környékén (nagyfeszültségűek is), akkor sajna sorvég. Megy össze a kép széle, ahogy nő benne a zárlat.
A rajzon megjelölt érték meg van rendesen ?
Illetve folyamatosan kellene mérni műszerrel , hogy amikor változik a képméret akkor is marad e az érték vagy elmászik.
Hanggal nincs probléma, Ami furcsa, hogy a kép csak jobb oldalán problémás.
Nézd meg , amit írtam , illetve figyeld , ha az a rész jó , akkor a E/W körnél lesz a gond.
Csak egyszerű mérőműszerem van, nem hiteles, azzal 150v körüli értéket mértem, amikor kondit cseréltem . A probléma az, hogy kikapcsolás, illetve a képgörbülés pillanatában nem tudni a fesz. értékét. Az akkori képről fényképet sem tudok készíteni, oly gyors a folyamat.
A 4.7 ohmot a műszerem 5.2-nek mutatja, de az újonan vásároltat is.
Értem .Hát nem túl jó , így hibát keresni.
Annyit azért lehet tenni , hogy teljesen sötét környezetben látható e a kikapcsolás pillanatában valamilyen fényjelenség .Áthúzás , stb .
Kipróbáltam , nincs sem áthúzás se semilyen fényjelenség, nagyon halk kattanásszerű hang van.
Ami a rajzon 3487 4.7 ohm , az a tvben kondenzátor!?
Az egy jóképű ellenállás.Ha az neked 4,7 ohm , akkor az jó bár írod , hogy a te műszered olyan amilyen , így nem tudom eldönteni , és véleményezni rendesen hogy az valóban jó e.
Hali. Van egy TV, már másodszor van nálam..
Először vízszintes csík, csak kontakthiba volt. Most bekapcsolom a tv-t, sorvég működik (éles sípolás), de nincs kép. Kikapcsolás gombra is reagál. Később bejött a kép is, de minden piros. A világos részek meg feketék. Az az érdekes, hogy utolsó javitásom óta, (amikor megofrrasztottam az eltérítés dugaszát) a TV jól működött. Eltettem, be se volt kapcsolva. Ma bekapcsolom, hogy megnézzem megy-e, mert oda akartam adni valakinek, hát nem megy... A típus OES TVP 551
Az egy 2,2 mikrofarados 160v -os Kondi. Szereztem egy jó műszert, a pontos fesz az elkón 128v,- kevésnek tűnik.
Az amiért egy kondin a feltüntetett feszültség van az nem azt jelenti , hogy pont annyinak is kell lenni.Kisebb persze lehet , de nagyobb soha nem , mert eldurran felrobban.
Ha szereztél pontos műszert , akkor a rajzon a feltüntetett feszültségeket mérd meg , és ha minden stimmel , akkor kutakodunk tovább , de ha valamelyik eltér , akkor viszont jelezd , hogy hol.Legfőképp a E/W kör , illetve A2 rajzon szereplő értékek a fontosak.
Akkor egyértelmű lehet még további kontakt hibákat keresni , mert még biztos van.
128 volt a feszültség, ahol 140v-nak kellene lenni.
Kontakt hiba okoz olyat hogy a képernyő hosszú idő után kapcsol csak be?
Meg, lásd kép, ez nem olyan hogy hiányzik az egyik szín. Itt sötét minden. A képen, ha épp normálisan adná le, egyértelműen látszódna minden, annála résznél nincs is sötét rész, a TV mégis úgy adja le.
Túlságosan nagy a kontraszt. Állítsd visszább.
... Mitől álítódott volna el?..
Érdekes, teljesen le volt tekerve az óramutató járásával ellentétes irányba. Kicsit ráadtam már jó. Aza fura, hogy eddig jó volt?.. A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2014
Persze , hogy okozhat kontakt hiba olyat , hogy a kép csak kis idő eltelte után jelenik csak meg .De ehez ugyebár tudni kellene , hogy hol is lehet ez a kontakt hiba , vagy esetleg egy már gyengébb alkatrész , ami miatt ez a következmény.Én a táppal kezdeném, és szép sorjában utána mindent átnéznék.
Na látod az mindjárt nem is jó kevés .Azon a körön kell átnézni mindent visszafelé , hogy miért is nincs meg ott a 140v .Egész a tápegységig bezárólag .
Volt már pár TV-m olyan, hogy recés volt a kép. A vízszintes eltérítés mintha picit rángatózna. Ez a jelenség kondihiba nem? (általában)
Mit adtál rá? A G2-t, mert az nem a kontraszt.
Ja, G2 screen. Végülis megjött a színe.
helló igazad lehet de a tda 8174 függőleges térítő körülötte minden kondit kicseréltem példa: 1uf100v,1000uf16v,47uf 63v 10uf 25v 100uf25v stb..... ezeket az új tda8174 behelyezése előtt kicserélgettem de a kép még mindig nem terjed szét függőleges irányba alul felül 1,5cm marad el és 4:3 üzem mód van beállitva minden csatornának
mit tudsz vagy tudtok javasoplni hogy mit cseréljek ki még köszike előre is!!!
Ezek szerint azt kellett, de az nem a kontrasztot állítja, hanem az alapfényerőt.
Végülis megy, de még mindig nem tudom miért?..
Úgy volt eltéve hogy ment szépen gond nélkül. Ott állt nekem a pincébe, sneki nem használta, majd egy hónap múlva nem megy?..
Üdv.
Videoton (Thomson) készülék a képeken látható hibát produkálja. Oldalirányban homorú a kép, hátul a ")(" jelű trimmer potival nem lehet kikorrigálni. Telefonnal fényképeztem, így képen nem annyira feltűnő, de a szakértő szemek így is látni fogják. Mi lehet a probléma? |
Bejelentkezés
Hirdetés |