Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapunyitás gombnyomásra olcsón! - avagy automata kapu házilag
Lapozás: OK   79 / 108
(#) zsoltee0001 válasza gellertt hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Szia
Van ez a modellező program szárnyaskapukhoz, itt ki lehet számolni, hogy x lökethossz mellett mennyi az elmozdulás, meg minden.
Bővebben: Link
Üdv
(#) gellertt hozzászólása Nov 19, 2014 /
 
Köszönöm a linkeket nagyot segitett nekem.Holnap a módélezővel kiszámítom a méreteket.Uvd
(#) kameleon2 válasza gellertt hozzászólására (») Nov 20, 2014 /
 
Szia! Ha szárnyaskapura gondolsz, akkor nyugodtan csináld meg a két szárnyat stabilra, könnyű forgáspontokkal. Ha megvan - a súlya is meglesz, Ha megvan a súlya - lehet nekiveselkedni a mechanikának. Az nyilván adottság lesz, hogy mettől- meddig nyílik a szárnyad. Érdemes 90 fok fölött nyitni a kényelmesebb behajtás miatt. Ha megvan a nyílásszög, akkor megvan a két végpontod. A motorral a két végpont között kell mozgatni. Azaz ennek megfelelő egyenes vonalú, vagy kényszerpályás mozgást kell létrehoznod. Ha egy sima fúrógépet képzelsz a forgatás pontjára aminek rögzíted a tokmányát, a fúró fog elfordulni a tokmányhoz képest. Nagyjából ennyi a motor - csak áttételezve, hogy bírja a szükséges súlyt. Ha a forgáspontod máshová kerül - akkor jól jön a csuklókaros megoldás. például ilyen: csuklókaros motor Ha egy szárnyad van kész is vagy, ha kettő, akkor a vezérlés kicsit bonyolultabb lesz, mert az egyik szárnyat illik rácsukni a másikra a stabil zárás miatt. Ha jó az áttételed - kézzel nem tudod benyomni a kaput. Azonban nem árt elgondolkodni azon, hogyan nyitod ki, ha valami műszaki gond adódik. Erre vagy oldható kuplung a megoldás, vagy valamilyen függetlenítő szerkezet, amivel könnyedén leválaszthatod a motort (például csapszeg).
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2014
(#) bence0121 hozzászólása Nov 24, 2014 /
 
Helló! Lenne egy olyan kérdésem, hogy 2 szárnyas nyomógombbal vezérelhető vezérlőegység kapcsolási rajza esetleg nincs-e valakinek. Annyi plusz kellene, hogy az egyikre lehessen késleltetési időt beállítani.
Proteco Leader 4-hez kellene. Ha lenne valakinek egy bevált kapcsolási rajza és esetleg meg is osztaná, annak előre is köszönöm! További szép estét mindenkinek.
(#) sevi hozzászólása Nov 30, 2014 /
 
Sziasztok,
Szeretném a segit ségeteket kérni,,van egy új king kapunyitó motor ha egymás után töbször ,, megálitom és újra inditom, össze vissza megy ,,nem áll meg nem megy le kihuzom az áram körböl és ujra be dugom ,,P2-3 gombokat lenyomva tartom lemegy és feljön utána minden rendben- lemerült az elem a gyári, és utána nem lehetett a távirányitot törölni és újra programozni, a másikkal szembe lett téve úgy lett jó,
mi lehet a hiba, tudna valaki segiteni köszi-
(#) proli007 válasza sevi hozzászólására (») Nov 30, 2014 /
 
Hello! Esetleg nagy kérés lenne, ha mondatokra tagolva írnád le a kérdésedet, hogy érthető is legyen? Végén esetleg nem vesszőkkel?
(#) kameleon2 válasza elektromos hozzászólására (») Dec 13, 2014 /
 
Szia! Nekem van ilyen kinézetű távirányítóm. Ezen bár nem látom jól a tiéden melyik chip, de az enyémeken az SC2272 chip található. Érdemes a chip gyári rajzait (pdf) megnézned - ott sok választ kapsz. Az én paneljeimen rajta van az adón és a vevőn is az átforrasztható pad-sor amivel kódolható. Az adó és a vevő fixkódos. Azaz ugyanannak a lábnak kell vagy H vagy L lábon lennie az adón és a vevőn is.
(#) elektromos válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 13, 2014 /
 
Köszönöm, ki fogom próbálni.
(#) stubo hozzászólása Dec 18, 2014 /
 
Sziasztok!

Szeretnék egy 8m hosszú kb 200kg tolókapút,elektromosra megcsinálni.
24V motorral szeretném meghajtatni(ablaktörlő,elektromos roller motor,stb)
Az lenne a kérdésem hogy milyen 24V motor lenne a megfelelő,és hozzá való elektronikát,távirányítót hol tudok venni,vagy van e valaki aki tud elektronikát készíteni?
Minden segítséget előre is köszönök.

Üdvözlettel
stubo
(#) Szammer válasza stubo hozzászólására (») Dec 18, 2014 /
 
Szia!
Hát ha mindent magad akarsz csinálni, elég körülményes lesz és a végeredmény kétséges (vagy beválik, vagy nem). Amit egy tolókapunál tudsz (szerintem) spórolni az max. az elektronika, bár már azt is röhelyes áron árulják. Én megvettem a gyári motort fogasléccel, a többit én csináltam, és már vagy 5 éve hiba nélkül megy. Mielőtt nekilátnál nézd meg itt: Bővebben: Link
(#) Szammer hozzászólása Dec 18, 2014 /
 
És még valami. Ha összeszámolod, hogy mi kell hozzá házilagos kivitelezésnél:
motor, kuplungolható mechanika, fogaskerék, fogasléc, tápegység, távszi, esetleg infra, villogó. Egy komplett olcsó szettel lehet hogy jobban jársz. Ha csak elektronika kell, keress meg privátban és megbeszéljük milyen igényeid vannak.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2014
(#) stubo válasza Szammer hozzászólására (») Dec 18, 2014 /
 
Szia!

Köszönöm a felvilágosítást.
Számoltam és is:motor,elektronika,távirányító,trafó,(ezek kb 45-50 ezer)+még a motorra és a kapura esztergáltatni tengelyt,tárcsákat.
Én drótköteles megoldást szeretnék,fogasléc helyet,mert van egy kis holtjátéka a kapunak,le és fel is,kb 2cm.
(#) zsoltee0001 válasza stubo hozzászólására (») Dec 19, 2014 /
 
Szia
Csatlakoznék az előttem szólókhoz, ha nagyon spórolni akarsz akkor vegyél szerintem használtan tolókapunyitót, fogasléc meg nem egy ökör ár, nem igazán értem a drótköteles elképzelést, láttam már bicikliláncos megoldást, de az se időjárásálló.
Az ilyenekre oda kell figyelni, mert külömben nem lessz hosszú életű a technika.
Üdv
(#) Szammer válasza stubo hozzászólására (») Dec 19, 2014 /
 
Szia!
Láttam már drótköteles megoldást, de nem igazán tartom jónak (olyan elven működött, mint a régi rádiók skálahúrozása), mert figyelembe kell venni az időjárás állóságot (-10-20° -> +30-40°). A drótkötél hőtágulását mechanikusan nehéz kompenzálni, márpedig ha ezt nem veszed figyelembe, vagy túl feszes, vagy túl laza lesz. Nem véletlenül preferálja majdnem az összes gyártó a műanyag fogasléces megoldást.
A másik: egy tolókapu jó motoros működésének az alapja a jól kivitelezett mechanika. A fel-le 2 cm holtjátékot nem értem, mert akkor billegni kellene a kapudnak, esetleg nem tökéletesen van síkba a sín? Ha ez van először ezt a hibát kellene kijavítani.
Egyébként egy precíz kivitelezés esetén is dühítő pl. egy áramszünet (kocsiból ki, kiskapun be, kuplung kiold, kézi nyitás).
Üdv: Zsolt
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2014
(#) zosza18 válasza stubo hozzászólására (») Dec 19, 2014 /
 
Szia!
Nekem a műhelyajtóm(tolós) drótköteles megoldással készült és készítettem hozzá egy "autómata spanoló" szerkezetet, ami annyit tesz, hogy feszíti mindig a drótkötelet. Szerintem jó megoldás ez is, 4 éve megy így az ajtóm. (kb.140-150kg-os az ajtó)
Nem beleszólni akartam amúgy, csak elmondtam a véleményemet, hogy nem kell annyira elriadni a drótköteles megoldástól.
(#) Atis41 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 19, 2014 /
 
Szia !
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van olyan laktanya ahol EVIG végállás kapcsoló állítja meg a motorláncos kaput ( súlya kb 350-400 kiló)amit 1 hajtóműves motor mozgat . A szerelés ránézésre legalább 25 éves.
Olyan nyomógombok vezérlik amit már nagyon régen nem gyártanak.
(#) stubo hozzászólása Dec 19, 2014 /
 
Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a hozzá szólást,segítséget és a tapasztalatokat.
Munkám során,több helyen láttam drótköteles megoldást,amik évek óta működnek a tulajdonosok szerint.
Ezért gondoltam én is ezt a megoldást.
Azért ha van valakinek ilyen megoldása,szívesen néznék róla közelebbi képeket(főleg ha saját megoldás és készítés),sőt ha Pest megyében lakik akkor személyesen is meg nézném.
Minden segítségnek örülnék.
(#) Szammer válasza Atis41 hozzászólására (») Dec 19, 2014 /
 
Sziasztok!
Azért a láncos (akár bicikli vagy motorlánc) megoldásnál én kiszámolnám az egy méterre eső költséget (hacsak nem MÉH telepen kilóra veszi valaki a láncot).
Van egy olyan érzésem, hogy többe jönne, mint egy fogasléces megoldás. Most a legolcsóbb műanyag fogasléc métere 2.200.- bruttó. A láncos megoldás ráadásul folyamatos karbantartást igényel. Én már csináltam pár tolókaput, így nem kötekedni akarok, csak tapasztalataim alapján mondok véleményt. De ne ragozzuk tovább a dolgot, mindenki olyan megoldás mellett dönt, amit jónak lát.
(#) sirály12 válasza Szammer hozzászólására (») Dec 19, 2014 /
 
Aki keres talál.
2000Ft+postá-ért vettem 5 méter láncot az egyik végén feszítővel.
(#) Szammer válasza sirály12 hozzászólására (») Dec 19, 2014 /
 
(#) dbase válasza Szammer hozzászólására (») Dec 20, 2014 /
 
800ft egy sima biciklilánc mely 1,5méter. Innen kezdődnek az árak felfele, nem drága szerintem. Jó a motor lánckerék is hozzá csak el kell csiszolni a vastagságából.
(#) zsoltee0001 válasza Atis41 hozzászólására (») Dec 20, 2014 /
 
Nem vitatom, hogy van létező opció
(#) sanaxx hozzászólása Dec 21, 2014 /
 
Sziasztok,
A kérdésem nem egyszerű, nekem jelenleg most meg van az elektromos kapunyitószett: http://www.ditec.hu/wp-content/uploads/2013/01/OBBI-telep%C3%ADt%C3...B3.pdf

Ő lenne az. Nagydivat mostanában a gsm távvezérlés, nem olcsó de találtam egy videót youtube-on és a hirdetését: https://www.youtube.com/watch?v=L4Bwh8f0T2g

Szóval az lenne a kérdésem hogy megoldható e ezzel a vezérlés, természetesen automatán, nem szeretném másodjára, hívogatni hogy becsukódjon, nem e lesz baja a vezérlőnek hogy folyamatos áramot kap vagy a gyárija is ilyen eleve?
(#) dB_Thunder válasza sanaxx hozzászólására (») Dec 21, 2014 /
 
Ja! A mobilszolgáltató küld egy smst a telóra nyílik a kapud... mekkora biztonság!
Nem tudom miért nem jó a gyári távirányítója neked.
(#) sanaxx válasza dB_Thunder hozzászólására (») Dec 21, 2014 /
 
Most az a kérdés hogy mi jó nekem vagy sem, vagy esetleg maradhatunk a témánál?
(#) sanaxx válasza sanaxx hozzászólására (») Dec 21, 2014 /
 
Köszi a figyelmet, találtam jobb megoldást ami nem is túl drága, ha vkit érdekelne: http://www.mobilcontrol.hu/gsm/kapunyito/
(#) Szammer válasza sanaxx hozzászólására (») Dec 21, 2014 /
 
Ha te ezt szeretnéd, hajrá!
Én azt gondolom, hogy a kapum akkor nyisson mikor látom már. Másrészt ne kelljen a mobillal vacakolnom, csak nyomjak egy gombot a távszin és nyíljon. Az ugrókódos távszi csak hab a tortán, fokozott biztonságot jelent (bár ma már nem-igen lehet mást kapni). A GSM nyitásnak meg szerintem nincs értelme, létjogosultsága, de ha megmagyarázod miért jó és logikus, fejet hajtok. Egyébiránt nem is illik a fórum témájába
Idézet:
„Kapunyitás gombnyomásra olcsón! - avagy automata kapu házilag”
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
(#) sirály12 válasza Szammer hozzászólására (») Dec 21, 2014 /
 
Mert pl. a telefonod mindig nálad van, és nem kell egy távirányítót ezért állandóan magadnál hordani?
Mert nem csak autóból akarod használni(kiskapu funkció), és ekkor előny.
Szerintem jó ha van gsm is benne.
(#) Szammer válasza sirály12 hozzászólására (») Dec 21, 2014 /
 
Hol hordod a távirányítót? A kulcscsomódon! Ez nálad van általában?
Én itt befejeztem.
(#) sirály12 válasza Szammer hozzászólására (») Dec 21, 2014 /
 
Én a kulcscsomómat is leredukáltam a legfontosabb 5 kulcsra és a kocsihoz tartozó riasztó távirjára. Már ezt is soknak találom.
Én nem szívesen tennék még hozzá egy plusz dobozkát feleslegesen, amikor a telefonom mindig nálam van.
Következő: »»   79 / 108
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem