Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   2477 / 3994
(#) Fidel hozzászólása Jan 19, 2015 /

Vettem egy rezonátort a távirányítóba, három lába van.
van kötött sorrend, vagy csak a közepe érdeks?
(#) IOsys hozzászólása Jan 19, 2015 /

Mit lehet csinálni, ha egy IC kipukkadt, nem lehet leolvasni a típust, az eszközről elektronikai témában semmit sem találok, és a gyártó sem válaszol? Innentől tekinthetem hivatalosan is elektronikai hulladéknak?
Amúgy erről van szó: POWERMONKEY EXTREME
(#) nedudgi válasza IOsys hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

A gyártó azért nem válaszol, mert újat akar eladni. Hulladék akkor lesz, ha kidobja valaki. Így csak egy hibás eszköz.
Be kellene határolni, hogy melyik része a hibás. A napelem, a töltésvezérlő, az akku, vagy a DC-DC átalakító.
(#) IOsys válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

A töltésvezérlő IC-re gyanakszok. A képen a bal oldalon jön be a napelem felől a csatlakozó, és tőle feljebb 1 centire az a 8 lábú IC szállt el.
Bármire kerestem rá a neten, akár a burkolaton lévő típusra, akár a nyákon lévő írásra, akár az IC-n megmaradt pár betűre, semmi használhatót nem találtam.
(#) granpa válasza Fidel hozzászólására (») Jan 19, 2015 / 1

Csak a közepe.
(#) nedudgi válasza IOsys hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Ha az akku párhuzamosan kötött cellálkból áll, érdemes lenne visszarajzolni a töltő áramkört. Sok töltésvezérlő IC kapható, elképzelhető, hogy található olyan, amelyik lábkompatibilis.
(#) erdgab válasza Wind-Storm hozzászólására (») Jan 19, 2015 / 1

Ne hagyd ki,hidegítést,zavarszűrést végez,enélkül gerjedhet az 555,nem lesz "stabil" a működése.
(#) IOsys válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Nagyjából megvan, melyik lábra mi megy. Hol kereshetek ilyen IC-ket? Ez egy kínai gagyi, a többi IC-re is csak kínai találatot dobott.
(#) granpa válasza aramis hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Az 1N5822-ket összehozhatod a SD360-nal. Ld. adatlap.
(#) Adrian22 hozzászólása Jan 19, 2015 /

Sziasztok!segitségre lenne szükségem!lenne egy mnc eternal dvd-s autorádiom,a szalagkábel része meghibásodott!hol tudok ilyet venni,javittatni?
(#) Wind-Storm válasza erdgab hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Értem, köszi.
Mekkora a javasolt érték?
PDF-ben nem találtam rá utalást.
(#) morgo válasza Wind-Storm hozzászólására (») Jan 19, 2015 / 1

Szia!
1-10n között van a szokásos értéke. Egyébként én ritkán építem be, nélküle sem szokott probléma lenni.
(#) attirush hozzászólása Jan 19, 2015 /

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni.Az lenne a kérdésem hogyan tudnám ezt a mp3-decoder- bekötni ebbe a tápegységbe? Előre is köszönöm!
(#) Wind-Storm válasza morgo hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Értem.
A 100nF-et az imént kihagytam, és trafós dugasztáppal már félállapota is volt, eltűnt a határozott "treshold".
(#) morgo válasza Wind-Storm hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

A 100n a tápot szűri. A dugasztápok meg nemigen vannak agyonszűrve, de ha kapcsolóüzemű, akkor még rosszabb lehet a helyzet. Főleg amikor elkezd kiszáradni benne az elkó...
(#) holyamoke2045 hozzászólása Jan 19, 2015 /

Sziasztok.
Van nekem egy habvágóm,aminek nem tudom beazonosítani a vezérlőjét. Ha esetleg tudnatok segíteni azt Megköszönném.
Csinaltam néhány fotót, hatha segit a beazonosítani hogy miféle gepem van.
Bővebben: Link

Koszi a segítséget. Üdv István
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2015
(#) attirush válasza attirush hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Üdv!

Meg tudná nekem valaki mondani,hogy tudnék ebből : Output voltage: DC (+25 V) -0 - (-25V) 200W (+15 V) -0 - (-15V) (5W) ilyen kicsi feszültséget és ampert csinálni? :12V
Üzemi áram <200mA-t
(#) pont válasza attirush hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Az áramerősséggel nincs mit tenni annyit vesz fel amennyit szeretne. A feszültségre egy 7812 stabkocka a legegyszerűbb.
(#) attirush válasza pont hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Sajna ez már a második! Pc táp az megölte !

A Pc táp az biztos nem ölte meg, oda ember is kellett

Ja ja ! Én kötöttem rá! De nem bírta a pc tápot és valószínűleg az áram erősséget nem bírta ki! El szált belőle 1 ellenállás.

Hidd el nem lehet egy áramkörrel több áramot felvetetni, mint amennyi a "sajátja" Ha többet vesz fel mint amennyit rendes üzemben kellene akkor meghibásodott.
(#) Wind-Storm válasza morgo hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Igen... egyébként passzív állítható, nem kapcsolóüzemű.

Ha ez így van akkor nem értem,mert a pc táp az tuti 12V mp3 meg teljesen új volt!
Ez konkrétan micsoda?? 7812 stabkocka
(#) gernerakos válasza attirush hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

L7812 néven keresd. Igen, stabkocka, 12 voltos, Max. 1.5A-ig alapkapcsolásban.

Például ha felcserélted a pozitívot és a negatívot, ráadásul a pc tápon -12v-is van, és az áramkorlát csak az 5v-os részt figyeli. Le kell terhelni az 5v-os részt. 7812
(#) attirush válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Köszi! És ezt,hogy kell bekötni?
(#) Fidel válasza granpa hozzászólására (») Jan 19, 2015 /

Köszönöm!
Meggyógyult! Már jó ideje szenvedtem vele, gondolkoztam új vásárlásán is, de az eredeti 5e az utángyártott meg 3500Ft, így azért csak 240Ft volt! Szépen sikerült bedrótozni az smd-t, pont ugyanolyan volt a kiosztása, három kondilábmaradékkal aplikáltam be.
Utálom kidobni ezeket *, meg a sikerélmény! Megit tanultam valamit!

A Pc tápomat már pár éve használom,csak a +- 5V 12V használom a -5V 12 nem! Már így van kivezetve csatlakozóra .
(#) aramis hozzászólása Jan 20, 2015 /

Sziasztok! Szeretnék segítséget a képen látható Videoton tápegység bejelöltem a testeléseket és azt szeretném kérdezni,hogy a trafó közös pontja lesz a GND ami a kondik közös pontján van bekötve ez is ráköthető a többi testpontra?

névtelen.GIF

Következő: »»   2477 / 3994
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem