Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő inverter javítás
Lapozás: OK   29 / 118
(#) Chipmunk1960 válasza sulaco hozzászólására (») Dec 22, 2014 /

Nekem még trafós a MIG gépem, mint írtam, az nem tud ilyet, de kezdetnek elég szép varrat. Takarítsd le az oxidot, vagy picit több gázt, /nem látszik a képen rendesen, a lemezen lévő "füst" miatt/ hogy a varrat 2 széle is egyenletes legyen. A közepe szép, nagyjából egyenletesen tolod. Miután "T" varrat, a két lemez találkozásánál picivel feljebb tartsad az ívet, mert az ömleny úgyis lefele folyik, ezért nem lett szimmetrikus. off-ban írtam, mert ez nem a hogyan hegesszünk rovat. Remélem elnézik nekem!
(#) sulaco hozzászólása Dec 23, 2014 /

Köszönöm, urak!
(#) hunhorvath válasza sulaco hozzászólására (») Dec 23, 2014 /

Nem tudom hogy az a gép tud-e ilyet de a fejlettebb gépeken van egy olyan mód hogy ívgyújtás előtt csökkentett előtoláson közelíti meg az anyagot. Szóval amíg nincs ív nem érte a huzal a felületet addig csökkentett előtolás van. Nekem egy esab gépem van, menüben ez ki és bekapcsolható.
(#) sulaco válasza hunhorvath hozzászólására (») Dec 23, 2014 /

Pont így tesz az enyém is, köszönöm!
(#) madazg77 hozzászólása Dec 25, 2014 /

Sziasztok!

Békés, boldog karácsonyt.
Szeretnék segítséget kérni. Van itt nálam egy GYSMI 183 inverteres gép. A hibája az volt hogy bekapcsoláskor csak cincogó hangot adott. Az IGBT-k közül az egyik zárlatos volt. Cseréltem az IGBT-t a meghajtó fokozatot és az L6386 IC-t is. Labor tápról ellenőriztem a működést. Hővédelmet is ellenőriztem az is jól dolgozik. Szkóppal nézve szép jelek vannak mindenhol. Bekapcsoláskor minden rendben, kimeneten kb. 50V. Amikor kikapcsolom első pillanatra minden rendben zajlik, venitlátor lassul a zöld vissza jelző LED elalszik. Ezután rögtön impulzosokba vissza jön a LED fénye a főrelé kattog a ventillátor meg próbál indulni. Ez egyre gyengülve addig csinálja míg a kondik ki nem sülnek. Minden életben marad, nem megy tönkre semmi. Mivel ennek nincs klasszikus segédtápja hanem a 310V-ból veszi a a 16V-ot és főtrafón is van tápegység ezért végig ellenőriztem a két rész közötti diodákat és zénereket hogy nem-e valahol vissza dolgozik a pufferkondi. minden rendben találtam. A főkapcsoló teljesen áramtalanítja a gépet. Mellékelve csatoltam a gép rajzát. Van valakinek ötlete hogy mi okozza problémát?
(#) BiG_Lui-Gee hozzászólása Dec 25, 2014 /

Nálam 3 db 133-as típus fordult meg, mindegyik így kapcsolt ki, szerintem alapból ilyen, de majd megírják akik jobban értenek hozzá.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2014
(#) Raszputyin60 hozzászólása Dec 26, 2014 /

Sziasztok.

Boldog Karácsony mindenkinek.
Segitséget szeretnék kérni hátha ismeri valaki, vagy már találkozott ilyen géppel.
Hibásan hiányosan került hozzám de nem találok róla semmit.
W13NB60 fet van benne már ami maradt, de nem találok nálunk beszerzési forrást.
Az IGBT-ről még nem vettem le a hűtőt igy az nem tudom milyen.
(#) Raszputyin60 válasza Raszputyin60 hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Még 2 kép.
(#) Chipmunk1960 válasza Raszputyin60 hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Szia, Miért nem jó az IRFP460C ? 10 Db 10€.
(#) Raszputyin60 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Mert nem tudok kintről vásárolni de valahogy majd megoldom. Köszi.
(#) Chipmunk1960 válasza Raszputyin60 hozzászólására (») Dec 26, 2014 /

Én meg otthonról. De ez lenne a legolcsóbb, nem érdemes keverni őket.
(#) szarka.p hozzászólása Dec 27, 2014 /

Helló mindenkinek.
Segítséget szeretnék kérni, hogy nincs véletlenül valakinek Einhell bt-iw 160-as géphez rajza?
Úgy néz ki sikerült megcsinálni, de bekapcsolás után pár másodperc múlva a mágnesszelep veszettül kattogni kezd.
A segítséget előre köszönöm.
(#) mpisti válasza Raszputyin60 hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

A W13NB60 a primer áramköri kapcsolófokozatba nem igazán való, oda az IRFP460 biztosan jobb.
A gyári adatlapja is csak DC/AC átalakítóként ajánlja hegesztéstechnikai alkamazásban.
(#) Raszputyin60 válasza mpisti hozzászólására (») Dec 27, 2014 /

Az én tudásom sajnos kimerül abban hogy kicseréljek egy hibás alkatrészt de behelyettesíteni más alkatrésszel vagy netán áttervezni átépíteni, na az már nem hobbi kategória és én csak hobbi szinten csinálom nem tanult szakmám így az adatlapok összehasonlítása sem megy. De megköszönök minden segitséget.
(#) Chipmunk1960 válasza Raszputyin60 hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Ahogy javasoltam, és Pisti is igazolt, nyugodtan beteheted helyette, nem kell semmilyen átalakítás, a védődióda is benne van.
(#) Pásztor István válasza madazg77 hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Szia!
Ez a kapcsolás így szokott le állni.
Javítottam egy MERKLE 160 ast, az is így állt meg és annak sem volt külön segéd tápja.
Pista
(#) madazg77 válasza Pásztor István hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Sziasztok!

Köszönöm az infót neked és BiG_Lui-Gee-nak. Nem elegáns megállítása egy gépnek.
Üdv.
(#) Itibi56 hozzászólása Jan 13, 2015 /

Boldog új évet mindenkinek!

Van egy Straus Ausztria ST/WD-201 IV tip inverterem amin érzésem szerint nem tudom lejebb veni a hegesztő áramot vagyis nem érzek külömbséget a minimum és a max között.
A potit hiába tekergetem, a 2mm-es zártszelvényt sem lehet folyamatosan hegeszteni mert kiégeti.
Egy autót javitottam de csak pötyölni lehet vele.

Kérlek segitsetek ha találkoztatok már ilyennel.
(#) tibi54 hozzászólása Jan 14, 2015 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Van egy Domtool welder 3.2-es inverterem. Sajnos megadta magát. A javításhoz kapcs.rajzra lenne szükségem.

A segítséget előre is köszönöm.
(#) BlackForce válasza tibi54 hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Üdv!
Kapcsolási rajzom sajnos nincs,de talán első körben nézd át a magasfesz diódahidat,pufferkondikat.Ezek körül kéne hogy legyen kb. 5-7W-os ellenállás,annak értékét ellenőrözd.A meghajtó fetek(igbt-k),a körülöttük lévő diódák,zénerek állapotát nézd át.
Milyen jelzésű IC-k vannak a gépben?Azok is tudnak árulkodni(hogy körülöttük esetleg mit lehetne még átnézni).
(#) Hetope hozzászólása Jan 23, 2015 /

Szebb napot mindenkinek !

Megint kínlódok egy cemax maxarc 1400-as inverterrel. Most az a helyzet hogy indításkor csinálja amit kell vagyis feltölti az elkókat majd a relé zárja az ellenállást beindul a venti megjelenik a + 15 volt de kigyullad a sárga led és nincs semmi feszültség a kimeneten . Az IGBT-ék (2 drb) jónak tűnnek sehol égés nyom se füst . Azt az információt kaptam hogy talán kevés volt a hálózatban a feszültség. Mit kell ilyenkor ellenőrizni ? Jó lenne ha valaki tudna egy ki induló ötletet adni.
Előre is köszönöm !
(#) Chipmunk1960 válasza Hetope hozzászólására (») Jan 23, 2015 /

Szia, A sárga led, nem a túlmelegedést jelzi?
(#) Hetope válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jan 23, 2015 /

Azt is vagyis az előlapon a led mellet hőmérő ábra van csak hogy nem áll fenn ez az eset mivel nem működik semmi ami melegíthetne bármit is.
(#) Chipmunk1960 válasza Hetope hozzászólására (») Jan 23, 2015 /

De attól még az a rész lehet hibás, s leoldja a kimenetet. Rajzot, sajnos nem találok.
(#) Phile80 válasza Hetope hozzászólására (») Jan 23, 2015 /

Ha tennél fel képet róla, lehet könnyebben tudnánk segíteni. A +15V külön segédtáppal van előállítva, vagy csak előtétellenállásokon keresztül a főtápból?
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2015
(#) Pásztor István hozzászólása Jan 23, 2015 /

Sziasztok!
Most nekem is segítségre lenne szükségem.
Korábban javítottam egy FRONIUS Transpocket 1500 as gépet. Akkor szekunder oldali zárlatot mutatott. Cseréltem a túlfesz ellen védő diódákat, mert azok voltak zárlatban. Meg is javult, szépen lehetett vele dolgozni, úgy három hónapig. Most azzal jött vissza, hogy csak enyhén szikrázik az elektróda vége, de ívet nem fog. Bekapcsoláskor le fut a teszt, szépen üzemre áll, de nem ad áramot. Rá kötöttem egy műterhelést és izzítja a 4mm es ellenállás huzalt, csak az a hiba, hogy úgy 40 A állásban ad legkisebb áramot, meg feszültséget. Innen nulla felé is, meg felfelé csavarva a potit is nő az áram, meg a feszültség. Ezeknél a típusoknál állítható a cseppleválás árama, amit ha alkalmazok, mindig változik a készülék üzeme.
Van amikor csak kettyeg az inverter és nincs a kimeneten semmi energia, van amikor viszont az előzőleg leírtakat produkálja. Valakinek valami tapasztalata van e ezzel kapcsolatban?
Megköszönöm, ha segít valaki.
Pista
(#) Hetope válasza Phile80 hozzászólására (») Jan 23, 2015 /

Szia

VIPER20-as IC-vel van megoldva a segédtáp. Volt már gondom az ilyennel csak nem ebben a gépben és a gond az volt hogy amiket most lehet venni azok már hamisítványok és még a lábaik is másként vannak hajlítgatva .
(#) Phile80 válasza Hetope hozzászólására (») Jan 23, 2015 /

Az IGBT-k lábain megvan a négyszögjel?
(#) Hetope válasza Hetope hozzászólására (») Jan 24, 2015 /

Ma talán eljutok a mérésekig addig is egy fotó a gépről
(#) Hetope válasza Hetope hozzászólására (») Jan 24, 2015 /

És még egy a vezérlőről
Következő: »»   29 / 118
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem