Fórum témák
» Több friss téma |
Kijavítottam kisebb hibákat, most már szépen dolgozik a netrádió.
Ujjgyakorlatként az LCD-vel is sikerült eljátszadozni néhány effektet Bővebben: Link Sajna a felvétel nem a legszebb, sorry!
Előbb lett vége a hivatalos bejelentésnek Element14 oldalán, már vannak videók is az új cuccról. Hivatalosan is létezik, mától kapható az új RPi 2!
4 magos, 900MHz Broadcom ARM v7 proci, 1GB RAM, mindez a R Pi B+ kinézetével, elrendezésével, és csatlakozóival megegyező. Gyakorlatilag minden fejlesztés egy az egyben átrakható. Hivatalosan lesz UBINTU, és Windows 10-et is ígérnek, ráadásul ingyen! A régi lemezképek használhatóak maradnak, így a váltás is zökkenőmentes lehet. A legfontosabb számunkra, az ár nem változott, marad a B+ verzió 35$-os ára. Az RPi 2 bejelentése a raspberrypi .org hivatalos oldalán. Az R Pi 2 első bemutatóiból egy. A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2015
Már vannak mérési eredmények is, tápról, bootról, használat közben böngészésről, Sonic pi indításról.
Bővebben: Link Element 14 bemutató. A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2015
A Microsoft bejelentette támogatja a Pi2-t.
Microsoft Announces Windows Support for the Raspberry Pi 2 A mocrosoft.com oldalán is ezt írják... Ráadásul ingyen.
Pont most olvastam a Farnell hírlevelében.
Nagyon vártam már, amint módomban áll tuti beszerzek egyet!
Kösz az infót, én is kíváncsi leszek rá. Ezzel talán már élvezhető minőségben lehet majd netezni, mert a tudása összemérhető a UDOO-val és az MK802 III-al Nomeg milyen lesz a W10 ?
A Windows 10 hasonlit a Windows 8-ra.
Számítógépre letölthető a Windows Technical Preview,ami 100%-ban hasonlít a 10-esre. A Tech Preview legálisan letölthető a Microsoft weboldalárol.
Sziasztok.
Nos, én kipróbáltam ezt az új OMSC, Alpha4 verziót (Open Source Media Center), de egyenlőre nagyon nem győzött meg. Nagyon puritán a kezelőfelülete, akadozik az egér kezelés, filmborítókat nem tudtam letölteni. Maradok egyenlőre az XBMc-nél. Ha van valakinek tapasztalata, szívesen fogadom.
Szerintem csak az Rpi2-n van 1GB ram, meg konkurenseken, Banánokon. "A" verziók 256Mb, "B" verziókon 512 MB, egyik sem bõvíthetõ!. Ha procit ki kell forrasztani, talán, de nem mindenki vállaja be otthon
Ha minden igaz a 2-esre lesz windows 10 ingyen!
Azzal meg lehet csinálni
És PHP-ben is lehet elvileg programozni ami főleg a web-es kezelőfelületeknél nagyon hasznos tud lenni.
Csak jó üzleti fogás!
A Windows 10, az maximum csak Windows RT
Szerintem meg a RASPBERRY PI A-n 256M ram , a B-n 512 ram és a BANANA PI-n meg 1G ram van.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2015
Nyugodj meg nem fognak rajta futni az x86-ra fordított natív programok.
Wine?
Egyébként jól belegondolva igazad lehet sajnos. Bár Android alatt is játszottam már Win95-ös játékokkal szóval a remény hal meg utoljára
Nem tudjátok, hogy nálunk forgalmazza-e valaki? Csak kipróbálnám HTPC-nek..
Egyelőre a "nagyoknál" (Farnell, RS) is beszállításra várnak. Csak előrendelni lehet.
Szerintem kamuznak. Azonkívül nagyon drágán adják.
"Kinntről" házzal ès szállítással együtt kapod meg annyièrt, mint a fent linkelt helyről. Persze ha sürgős, akkor már nem sokkal drágább.
Szerintem VÁM nem mehet rá, mivel EU tagok vagyunk, de nem értek vámoláshoz. ÁFA, dob rajta egy jó negyeddel, meg egy kis szállítás, és az árrés is. Kintről olcsóbb lehet a rendelés, egy fuvarral ha összeállnánk, pl öt kártyára, ötöde szállítás idáig. Itt már csak szét kéne hurcolni. Persze ha HE store oldalon is lenne, onnantól az oldalon hírdetésnek vehetnék. RPi B Hestore oldalról egy ezressel jobb áron volt mikor "B"-met rendeltem, mint az előbb linkelt helyen. Egyébként nálunk simán átszámolva, mai árfolyamon kb. 9800Ft, 12500Ft ÁFA-val, de még mindig nem volt szállítási költség! A maradék 2000 az árrés, és a szállítás nekik.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2015
Nem a levegőbe beszélek. A garancia az olyan amilyen, megoldhatóü. A VÁM-ot gondolom nem gondoltad komolyan, mert az jelen esetben nincs. És igen, ÁFÁ-val értettem.
A Raspberry B-met is onnan rendeltem korábban.
Kicsit más téma, mint az előzőek:
Raspbian OP. Mióta frissítették az XBMC-t KODI-ra, azóta nyűglődöm vele. Az a probléma jött elő, hogy mikor kilépek a KODI-ból (14.0), akkor újra kell csatlakoztatnom az egeret és a billentyűzetet is. Csak ezután működik a dolog, ekkor visszajött az X asztala. Arról nem is beszélve, hogy ha egy videót nem játszott le valamiért (pedig a codec-eket megvettem), akkor egyszerűen kifagy a program és újra kell indítani az egész RPi-t, hogy újra lehessen használni a KODI-t. Az XBMC esetében ekkor csak a hangot játszotta le, de a képet nem, simán lekezelte a dolgot. Majd jött egy frissítés a KODI-ra (14.1), boldog voltam, gondoltam biztos megoldották a problémámat. De a fentebb leírt probléma nem oldódott meg, sőt még rosszabb lett, mivel az X asztalát csak úgy tudtam visszahozni, hogy elindítottam SSH-n keresztül (startx) majd Ctrl+C-vel megszakítottam, ekkor bejött az X eredeti felülete. Van amikor nem mountolja a HDD-t bekapcsoláskor. Szóval az egész egy rakás kaki lett. Persze frissítettek ezt is azt is azon kívül. Úgyhogy fogtam egy novemberi backup-ot és visszaraktam azt. A lényeg a kérdésem: Hogy tudom azt megcsinálni, hogy mikor futtatom a "sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade && sudo rpi-update"-et, akkor ne frissítse az XBMC-t? Be lehet rakni valamiféle kivételek közé? Előre is köszi! Üdv.: PLaci
Most érkezett meg az RPi2-m. FDH-től rendeltem, 11595Ft lett a vége, ez elég baráti!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |