Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Akkor azt nézd meg mit kérdeztünk. Be illetve ki tudod a bázist kapcsolni a távirányítóval?
közben én is kérdezek tőled
Milyen diódát javasolnál a 64 ledes táppanelra wireles pówerhez
A távirányító kicsit érdekes, viszont az nem is kell az elején. a program úgy van írva, hogy ha felpörög egy bizonyos forulatra, akkor az óra bevillan. De ez nekem nem megy. Ez ellen tettem is, hiszen ha nem megy, akkor a fordulat volt a kevés. Beszereztem egy 4800 RPM-es ventit, de még mindig nem.
Egy pc tápból kibányászott schottky diódát. Kell tudnia 4-5 Ampert és gyorsnak kell lenni ez a feltétele egyutas egyenirányítás a legjobb.
Így nem fog elindulni ha nem lépésről lépésre haladsz. Elárulom,hogy 3-400 fordulaton is simán megy.
HA a nyákon a táppanel körül alakítom ki a tekercset szerinted nem okoz galibát a táppanelon
Talán nem de a rotort kell árnyékolni mert a pc motoros verzióval sem működött anélkül mert vagy a tekercs szórása vagy a kapcsolóüzemű tápegység toroidjának a szórása zavarta.
Igazad lehet. A távirányító viszont úgy működik, hogy ha lenyomok egy gombot, akkor elkezd világítani az infra led (kamerával tesztelve), majd ha elengedem a gombot, az infra led úgy marad és világít. valoszínuleg nem így kellene működnie.
Miért nem? Az infra ad egy fix pontot a rotornak, ami ebből kiszámolja melyik ledet mikor kapcsolja.
Amíg a bázist nem tudod ki és bekapcsolni addig nincs értelme találgatni mi a baj.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2015
Igen, ez lehet, de akkor ha megnyomok egy másik funkciós gombot, pl a szöveg kiiratását, akkor azt fogja közvetíteni? Nem kellene először megszakítanom az előzőt?
Félreértettem én a távirányító infra ledre gondoltam.Vagy az marad világítva? Tisztázzuk! A bázison lévő infra lednek kell folyamatosan világítani ha be van kapcsolva a bázis. az csak folyamatosan világít semmilyen más funkciót nem tölt be itt nincs adatátvitel.Most akkor ki illetve bekapcsol a bázis?
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2015
A bázis infra ledje világít folyamatosan, ha feszültség alatt van, az helyesen működik. Viszont a távirányító egy 9V-os elemről üzemel, 7805-ös stabilizátorral. Ha feszültség alá helyezem, még nem világít az infra led, ha megnyomok egy gombot, akkor már igen, de úgy is marad...világít folyamatosan.
Akkor a távirányítóban valami nincs jól.
Szóval ha a távirányítón megnyomok egy gombot, felvillan az infra led ( a távirányítón), s majd ha elengedem, akkor elalszik? Így kellene működnie?
Egy gombnyomásra egy impulzust kellene leadnia majd kialudni az infra lednek.
Látod-látod! Ott van a HE-s cikkben a jó kis nyákterv, Te meg csináltál egy ilyet...
elsőre én is ilyet építettem és nem voltak ilyen gondjaim ezt is meglehet csinálni hogy működjön
De ha akkor tudok ennyit mint most akkor nem is ezt a kapcsolást építem
Szia!
Lekoppintottam a bázisodat és nálam műlödik.
nem kell koppintani elküldtem a nyáktervet
Szia!
Csak a hangból lehet következtetni a fordulatszámra.Nálam így működik.
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem hogy ehhez az órához jó a 16 gombos távirányító vagy másik kell hozzá? Bővebben: Link
Miért pont egy hatéves verziót??? Az utolsó verzió a 2.33 2014 -ből...
Ha komolyan érdekel a téma és tényleg egy jó órát akarsz építeni akkor rászánod azt a néhány estét és végig olvasgatod a fórumot. Rengeteg infót kapsz megtudod melyik órának mik az előnyei hátrányai és ha a képességeidnek megfelelően választass akkor nem fog csalódás érni
Fogod látni a buktatókat Itt az utóbbi időben páran beleestek abba hogy a leg régebbi órát építették és hát most bajban vannak mert nem az a legegyszerűbb ami a legöregebb |
Bejelentkezés
Hirdetés |