Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Kiszámoltam az értékeket és jól is működik. A Te verziód valóban stabilabb ! Viszont a hűtést nagyon meg kell oldani mert 1.5 A felett pillanatok alatt elérte a max üzemi hőmérsékletet. Hűtő ugyan volt rajta de kicsi.
Köszi a segítséget!
Ezt nem szabadott volna megkérdezni. Nyilván DC (még oda is van írva hogy "+").
De lehetne AC is ha egyenirányító híd közé tennénk az egészet. Csak akkor ismét lenne egy kérdés, hogy mire kapcsoljon, mert csak annak csúcsértékére tudna kapcsolni.. A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2015
Igazad van nem láttam csak néztem. Sorry !!!!
Köszönöm, az is jónak tűnik.
Üdv
Áramkorlátra is van ötleted? Szintén akkutöltőhöz, hagyományos 12V, savas akkuhoz ,mondjuk 1,5A-4A ig? Kösz!
Hello! Van számtalan aksitöltős topik, ott vannak kapcsolások, nem is egy. Pld. De több másik rajz is létezik, lehet válogatni.
Sziasztok!
A szomszédomban lakik egy bácsi aki hallássérült, és megkért hogy segítsek neki. Azt kellene valahogy megoldani, hogy amikor becsengetnek hozzá, akkor ne csak a csengő szóljon, hanem egy villogó is elkezdjen villogni, ami a csengő gombjának megnyomása után még kb. 20-30 mp-ig villog. Ez egy panellakás és a lakás közepén lévő csengőre lenne kötve a villogó, ami szinte "bevillogna" az összes helyiségbe. Az én elgondolásom az, hogy ezt egy villanócsöves vagy ledes villogóval lehetne megoldani, csak nem tudom hogy hogyan. Ha tudnátok segíteni, vagy megírnátok hogy melyik topikban érdeklődjek azt megköszönném!
Van ilyen készen is.
Hello! Tessék! Led-ekhez kb. 12V/2A terhelésig. (Természetesen előtét ellenállással..)
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani a képen látható ellenállás paramétereit? Köszönöm előre is a segítséget!
Sziasztok!
Tud valaki segiteni abba hogy ennek a EPCOS B82790S513N201 szürönek mi lehet más a váltoja? köszi
Neke 4,95 kohm 0,25% jött ki, de te is meg tudod nézni itt.
Helló! Az oldalon van ellenállás érték számító program is. Azzal megnézve 49.5 Ohm 0,25%-os. Ránézésre 0,6W-os.
Igen, én is néztem több helyen, de egyik oldalon 4.95kohm, a másikon 49.5 Ohm jött ki. Honnan tudnék ilyet szerezni?
Hentesnél semmikép ne próbáld meg,de szerintem egy elektronikai boltba már több sikerrel jársz.
Én bárhol nézem, az 49,5 Ohm lesz. Ez valami spéci precíziós ellenállás, mert ilyen még az E192 sorozatban is közelítőleg van.
Köszi szépen!
Közben az is eszembe jutott, mi lenne ha a villogó külön kapna 12V-ot, és a csengő csak bekapcsolna egy időkapcsolót vagy relét(nem nagyon tudom mi kell ide), ami mondjuk 20mp-ig adná a 12V-ot a villogónak. Bocs ha hülyén és szakbarbárul fogalmaztam, de az elektronikához annyit értek hogy ha megmondják mit és hová forrasszak azt megcsinálom, de egy kapcsolási rajz nekem már kínai... zolika60: Neked is köszi, csak valamivel olcsóbban gondoltam összerakni valami villódzást, de ha nagyon bonyolult megcsinálni, és lehet hogy drágábbra jön ki, akkor nem szenvedek vele, és marad kész technika...
Egy pontos műszerrel, válogatással az 51 ohm-os ellenállásokból, ha másképp nem.
A villogó különválasztásának csak akkor van értelme, ha a 230V-ot kapcsolod az időzítővel. Ha 12V-ról megy mind kettő, akkor nincs értelme, mert a tápnak mindenképpen járnia kell. A lépcsőházi csengőnél általában 230V van, azt is meg kellene nézni, hogy van-e csengőtrafó, vagy nincs. Mert attól is függhet a jó megoldás. Szóval mi a cél?
Sziasztok! A kérdésem az lenne hogy Bővebben: Link ezen a kapcsoláson az SW1 nyomógomb az csak egy teszt gomb?
Üdv!
Vezetékek teljesítményének a méretezéséhez kérnék egy kis segítséget. Pl: egy 0.08mm-es vezeték mekkora amperrel terhelhető? Hogy kell kiszámolni, a vezeték keresztmetszetéből a terhelhetőséget. Előre is köszönöm a segítséget!
Olyan táblázatot már találtam ahol 0.5 mm2 -től fel van sorolva a vezetékek terhelhetősége, de engem egészen 0.05 - 0.1 mm2 -től érdekelne. Ha valaki tud ilyen táblázatot vagy esetleg tudja fejből hogy egy 0.1 mm2-es vezeték mekkora áramerősséget bír el és megosztaná velem azt megköszönném.
Ha alaposan megnézed a táblázatodat, akkor kiderül, hogy a vezeték terhelhetősége és keresztmetszete között egyenes arányosság van.
Ha 1 mm2 1A áramot bír el, akkor 0,1mm2 0,1A-t bír. Ezt az tarkítja még, hogy a vezetéken eső feszültség nagysága mennyiben befolyásolja az áramkör működését. A szabad levegőn levő vezetékre nagyobb áramot lehet engedni, mint egy transzformátor belső tekercsére. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2015
Szia! Azért kérdem mert a kis panel fent lesz a plafonon a burába,hogy most akkor milyen funkciója lenne egy ilyen nyomógombnak? (mert gondolom nem kell hozzá le föl mászkálni hogy nyomogassam) .
Ő pedig szerintem arra célzott, hogy ehhez a szerkezethez egy program is kell a PIC-be. Az megvan-e és feltudod-e programozni? A nyomogatás mikéntje ez esetben másodlagos.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2015
Ezt a táblázatot találtam. Nem találtam benne pontos összefüggést. Nem értem hogy értetted.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2015
Ezt a táblázatot én sem értem. Nem látom a körítést, mértékegységeket.
Igen! a honlapon megvan a hex is hozzá,meg van amivel felprogramoznom.
(én csak arra akartam kilukadni hogy az elhagyható e az a nyomogomb? és hogy mire szolgálhat? és ha az csak egy teszt gomb és elhagyható akkor gondolom az R6 is kiesik belőle)
Üdv!
Nem tesztgomb, azzal tudod ki-be kapcsolni a lámpát, ha nincs kéznél a távkapcs. Ezenkívűl a gomb segítségével lépsz be a tanuló módba, hogy megtanítsd neki a távirányító jeleit. De amit linkeltél oldalt, ott minden le van írva szépen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |