Fórum témák
» Több friss téma |
Olvasni kellene a Help -et... A hexadecimális megadás nem embernek való... MpLab / Help / Topics / PIC18 Config Settings
Egy 16F628 esetén pl:
Egy 18F2620 esetén pl:
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2015
Ilyet én is találtam, de azt hittem van ennél egyszerűbb, rövidebb is.
Sziasztok.
Küszködök egy Pic16f877a és egy enc28j60 -al , webszervert akarom beüzemelni rajta.Csak hogy ezeket a hibákat írja ki fordításkor ( mikroC pro for pic v6.40 a fordítóm) : Idézet: „ 349 324 Undeclared identifier 'ANSEL' in expression httpserver_example.c[ 350 324 Undeclared identifier 'C1ON_bit' in expression httpserver_example.c 351 324 Undeclared identifier 'C2ON_bit' in expression httpserver_example.c 351 324 Undeclared identifier 'ANSELH' in expression httpserver_example.c ” Ha jól értelmezem , akkor nem találja az ANSEL-t és a többit . Tehát valami más néven lenne ez a parancs? Mellékeltem a forrást is. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2015
Az ANSEL és ANSELH regiszter itt nincs itt az ADCON1 PCFG3: PCFG0 bitjeivel tudod állítani, hogy melyik láb analóg illetve digitális. A CxCON meg gondolom a komparátor beállító, de ahogy én a doksiból néztem ebben nincs komparátor.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2015
Köszönöm. Most meg olyan hibát ír ki , hogy :
Idézet: „75 305 Inconsistent type” Erre a sorra : Idézet: „const unsigned char httpHeader[] = "HTTP/1.1 200 OK\nContent-type: "; // HTTP header” Ezt miért?
Csak const char ha jól emlékszem konstans karaktertömböt csa charral lehet tárolni(nem biztos).
Üdv,
16f887 kontrollerben melyik időzítőt használjam a három közül ha nagypontosságú freki mérést szeretnék elérni? (TMR0,TMR1,TMR2) Eddig a TMR0 át használtam, de mindig más értéket kapok hiába mérem ugyanazt a frekit. Előre is kösz!
Talán a CCP használata a legkézenfekvőbb, az a Timer1-et használja. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2015
Ha mindig más és jelentős az eltérés, akkor ott szoftver és/vagy programszervezési hiba van ( vagy a bemenő freki változik!) !
szerk.: szimulációval sok mindenre rá lehet jönni ! A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2015
Egy egyszerű óra programmal próbálkoznék. A terve az, hogy 32,768 kHz-es kvarcról menne a Timer1 amiből másodpercenként lenne megszakítás, de maga a PIC a saját belső oszcillátorról menne. Az adatlapban úgy olvastam, hogy van erre lehetőség. Jelenleg csak az RC0-án van egy led, ami másodpercenként BTG-vel állapotot vált, hogy lássam megy-e. A gond az, hogy annyira lassan jut el az első felvillanásig, hogy arra gondolok az egész pic erről a 32,768 kHz-es kvarcról megy. Lehet valamit rosszul állítottam be? A kvarc az RA4-5 lábára van kötve kondikkal.
PCON állítása hiányzik, bár lehet, hogy az indulási értéke jó. A
sor nem jó a megszakítási rutinban, helyette a
vagy
kellene. A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2015
Igen, a Return egy maradvány még szubrutin korából. De gondot nem okozott még, nem volt bekapcsolva egy órát.
Mi az a PCON? nem találtam ilyet az adatlapban. PIC18F14K22 adatlap
Hogy miről jár ellenőrizheted, ha teszel egy led villogtatót a főprogramba időzítéssel. Ha csak az első elindulás lassú (bár nem tudjuk mi az a lassú), lehet lassan rezeg fel az oszcillátor (kvarc és kondi függvénye is).
Sziasztok!
Csináltam egy 18lf14k50 el egy bootloader panlet. Ezen Link en lévő módon van megcsinálva. Ez működik is de annyira sok mindent kell állítganti minden egyes íráskor és nagyon lassan is írja meg. Van a 2.6 vagy a 2.9 Microchip HID Bootloader ezek nem kérdezgetnek mindig meg mindent és gyorsak is, de itt meg az a probléma ha beletöltöm az ő firmware -üket, akkor minden jó felismeri hogy: "attached". De ha írom a kis progimat az már semmit sem csinál. Elvileg ugyanabban a mappában a source code-nál van a hozzá tartozó linker script. Mi lehet a baj? A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2015
A HID bootloaderhez nem elég a megfelelő linker script használata, át kell helyezni a RESET és az interrupt vektorokat is 0x1000 eltolással.
A dokumentáció szerint elvileg így kell megadni:
Jaledit használata esetén menüből is megadható ugyanez (Tools/Environment Options menü JAL lapján). De régen volt, nagyon homályosak az emlékeim... A JAL fordító és HID bootloader összeházasításakor nálam nem volt teljes az élvezet, így csak lebeszélni tudlak róla! Volt olyan program, ami működött, de volt olyan, ami csak látszólag működött, valójában nem azt csinálta, amit kellett volna (szervo vezérlés). Ha PICkit2-vel égettem ugyanezt a programot (de bootloader használata nélkül újrafordítva), akkor viszont kifogástalanul működött. Természetesen 3,3 V-on (is) működő PICkit kellett hozzá... A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2015
Sziasztok!
Van egy PIC16f877a - m és egy ENC28j60 -as ethernet modulom , szeretném összekötni őket és egy webszervert tenni a picre. Találtam egy "elvileg kész" megoldást , amit be is égettem a mikrovezérlőmbe , de mikor pingelném azt írja , hogy a célállomás nem elérhető. Az enc modulon , az utp ledjei világítanak ha össze van kötve a pc-vel.(Az enc egy az egybe megy a pc háló kártyába) A kapcsolási rajzot és a forrást mellékeltem. Hex fájl és a forrás itt Valaki esetleg ötlet ?
Mplab 8.92- t használok. És eddig csak ebben amit fentebb az oldalról szedtem tudok beletenni úgy hex-file-t hogy el is indul. Amit mondtál most ebben a kis programban is tapasztaltam, nem néztem át hogy miért, de ha simán égettem a tmr ekkel való késleltetés ment. A bootloader-ből pedig nem. De amit akkor kérdeznék: milyen boootloader-t használja a 18lf14k50 emhez? Amihez minden megvan és jól is működik és pl a 2.6a vagy a 2.9a val gyorsan és jól meg tudom írni. Ezzel ami most van, bajom az is hogy leválaszt gombokat nyomogat, még a 2.6a meg a 2.9 ezeket automatikusan csinálná. azért erőltetném ezt gyorsan mert vissza kell adnom mostmár a pk2-t, de nem akarok programozás1 nélkül maradni addig is
Egy ötlet: Ha a PC kártyája esetleg nem tudja az auto MDI-X-et, akkor vagy UTP cross-kábel kell (a szokásos patch kábel helyett), vagy egy routerbe csatlakoztasd a kártyát és a az ENC28J60-at!
MPLAB 8.x és C18 fordító esetén sikeresen használtam a HID bootloadert (a gyári HID bootlader HEX-en apróbb javításokat kellett eszközölnöm, mert pl. a BORV nem volt bekapcsolva!).
Cikk: USB-UART átalakító PIC18F14K50 mikrovezérlővel (Ne tévesszen meg a cím! Nem csak erre lehet használni, hanem fejlesztőkártyaként is...) Terjedelmesebb tananyag: A PICCOLO projekt JAL nyelvű fejlesztéshez célszerűbb egy olcsó PICkit klónt beszerezni...
Nem fejlesztek benne. Csak nekem ez még új aztán próbálkoztam mindenhonnan. Megvan a Microchip össze elérhető bootloader-je. És fel is ismeri a gép is hogy 18f14k50 Bootloader. És a a Microchip 2.6 HID Bootloader is felimeri meg a 2.9a is. (persze akkor nem ugyanez a firmware van benne) . De valamit sztem lehagyok mert az én programom ha beleírom annak nyoma sincs hogy menne. Nem tudom mit ronthatok el. Ennyi van összesen a projektben most.
Na igen! Amit te szerkesztettél is kipróbáltam pár órája. És itt is ki kell húzni sajnos. De ebben sem ment a program. Ez ami most van bootloader ez automatikusan újra csatlakozik. Bele is írom meg sikeres is a verify de el nem indul semmi.
Így is próbáltam , ugyan az a jelenség .
A mellékelt programot próbáld meg betölteni HID bootloaderrel! (A C port lábait "villogtatja")
Sajnos nem csinál semmi. Mi lehet a baj? Nem! bocsánat megy! Azzal amit te javasolsz. De ezt mindig le kell választani
Nem tudom, hogy jól értelek-e, de "leválasztani" azért kell, mert az MCLR lábat használjuk annak jelzésére, hogy bootloader módba akarunk-e lépni (ezt a Microchip találta ki a Low Pin Count USB Starter KIT-hez, a korlátozott lábszám miatt). Ha föl tudsz tenni a kártyára egy kapcsolót, vagy bontó nyomógombot, ami megszakítja a tápfeszültséget, akkor sokkal kényelmesebb...
További hír: a te programod is működik: az újonnan létrehozott üres projekthez hozzáadtam az általad feltöltött main.c és a rm18F14K50.lkr állományokat. Igen, a linker állományt is hozzá kell adni a projekthez, különben nem azt fogja használni, hanem az alapértelmezettet, ami bootloaderhaz nem jó.
Igen ez így van és hülye is vagyok mert ezzel a bootloaderrel megy az én programom is. Szóval lehet mostmár totál hülye vagyok, de van olyan bootloader hogy amit nem kell kihúzni az usb ből mert meg van oldva szoftveresen. De inkább belinkelem azt az egészet. Ennélh ha a software-ben nyomok egy restet-et akkor leválaszt de aztán vissaz is áll nem kell kihúzni.
Ezzel úgy működik, hogy bedugom gombnyomás nélkül és akkor "attached". Aztán beleírom és ha leresetelem akkor a windows kiadja a leválasztó hangót majd ahogy lefutott a zöld csík hogy leválasztotta aztán újra attached. De kipróbáltam ha leveszem az USB-ról és adok neki tápot, akkor sem megy.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |