Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nekem bejön a kicsi képre kattintva, de kimásoltam a linket: Bővebben: Link
Én inkább valami TO-247-es tokosat választanék (pl. IRFP90N20D). A kapcsolás nem nagyon érzékeny a FET típusára (mondjuk a laposabb a Id-Ugs karakterisztika jobb). A vízhűtés megoldása nem egyszerű, a kapcsolás szerintem meg túlságosan is az. Itt egy másik megoldás, talán egy fokkal jobb.
Vagy ez. A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2015
Egyelőre próbaképp csak 2 FET-el építettem meg, egy régi procihűtőre szereltem a FET-eket, a 300W-os verziót valami brutális méretű CPU hűtőre gondoltam tenni, pl: Bővebben: Link
Megpróbálom majd a IRFP90N20D-et, az kapható, köszönöm a tippet! kadarist: Igen, vázlat, azért írtam le azoknak az alkatrészeknek az értékeit, amik nincsenek rajta (ezt egy fórum hozzászólásban írta le: Bővebben: Link ) A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2015
(Ube-Uki)×Ivent.=P(W)
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2015
Üdv!
Szükségem lenne valamiféle technikára, amivel néhány km távolságra tudok küldeni adatokat. Elég kb. 1KB/sec sebesség is (persze ha több, az sem baj ). GSM-en kívül mi lehet erre alkalmas?
Az UBNT-nek vannak nagyon megbízható cuccai.
Szia! Bárhogy erőlködöm nem bírom kihagyni: Bővebben: Link
Hát nem rossz Csak be kell tanítani, hogy érkezéskor betegye a kártyát a slot-ba
Jók-jók, de ha jól látom, 400€-tól kezdődnek.
Vagy rosszul látom?
Azért ez eléggé ágyúval verébre dolog. 1 km nem olyan nagy távolság, próbálkozhatnál rádiós modulokkal. Van saját topikja is, nem is egy. Talán ott bővebben lehetne tájékozódnod.
Pl.: Bővebben: Link
Pont ma cseréltünk le egy Nanobridge linket, mert az elmúlt fél évben már vagy négyszer lefagyott. Meguntuk...
Üdv!
Mekkora áramfelvétele lehet egy ilyen panelnek? Egy normális specifikációt hol találok hozzá?
Kimaradt a link, bocsánat.
Bővebben: Link
Üdv!
GSM adásban maximum 2W a kimenő teljesítmény, 5V-ról megy, szóval ebből már tudsz számolni kis ráhagyással. Bővebben: Link Amúgy meg: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2015
Sziasztok kamerához lehet használni UTP VAGY KOAXIÁLIS KÁBELT?
a koaxiális kábelen lehet vinni 12v?
Milyen kameráról van szó? Igen, lehet 12 V-ot vinni koaxiális kábelen, csak az a kérdés, mekkora teljesítmény kell a kimeneti oldalon.
Köszönöm!
Látható a NYÁK lapon egy SDA és egy SCL pin. Ha ezekre I2C-vel kötök egy MCU-t, akkor azon keresztül ugyanúgy AT parancsokkal vezérelhetem, mint UART-on?
Az első linken azt írják, hogy nem lehet I2C-n keresztül elérni hiába van ott a kivezetés.
Helo!
Új vagyok itt, és a következőben szeretnèk segítsèget kèrni: Egy olyan kapcsolást keresek, amelynek segítsègèvel egy hètköznapi (pl.: TL 071) műveleti erősítő kimeneti feszültsègeèt fel lehet 2000 V p-p -re (-1000 V - +1000 V) erősíteni (pl.: egy komplementer tranzisztorpárral, de bármely más megoldás is megfelelő). Ha tudnátok segíteni azt nagyon megköszönnèm.
Üdv!
Egy gyorsulásmérő akkor is mér gyorsulást, ha áll, pl. le van téve egy asztalra? A gravitációs gyorsulásra értem. ha leteszek egy 3 tengelyes gyorsulásmérőt vízszintes helyzetben valahova, ahonnan nem esik, akkor két tengelyen 0m/s2, a harmadikon pedig 9,81m/s2 értéket mér? A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2015
A gyorsulásmérő csak akkor ad ki jelet ha gyorsulva mozog. Tehát a nevéhez híven a gyorsulást méri.
És mivel tudom mérni, hogy merre hat a gravitációs erő?
Az űrben magnetométerrel mérik. Ha csak az észak-dél irány érdekel akkor erre van speciális IC is. Van is róla egy cikk itt a Hobbielektronikán. Esetleg még nézz utána a lineáris HALL szenzorok működési elvének.
Az észak-déli irány alatt iránytű IC-t értesz?
Nincs valami, ami esetleg eredő gyorsulást ad, ha máshogy nem megy?
Üdv!
A telefonokban használt gyorsulásmérő méri a gravitációs gyorsulást is. Ebből kifolyólag valószínűleg a többi is. A magnetometer (iránytű) a mágnesesmező irányát méri, azzal nem tudod a gravitációs gyorsulást mérni.
Helyesbítek, a 3 tengelyes gyorsulásmérők tudják ezt.
Kicsit most belekeveredtem.
Akkor az álló helyzetben lévő gyorsulásmérő is mutatja a nehézségi gyorsulást?
Sziasztok!
Egy kapcsolós potméter általában hány A-t kapcsolhat? Nekem olyan 7A kellene. Maga a potméter teljesítménye nem számottevő, mert csak vezérlés lesz. A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2015
Csak párszáz mA kapcsolására alkalmasak. Hét amper kapcsolására már meg kell válogatni egy dedikált kapcsolót is.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2015
Igen, amennyiben 3 tengelyt (3-Axis Accelerometer) tud érzékelni. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |