Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Sziasztok! Autórádió tápellátottsága függhet (nem a fejegységben lévő) biztosítéktól?
Általában szokott lenni még a biztosítéktáblában a rádiónak biztosíték lenni.
Nem kapcsol be?
A régi jó volt,aztán az új fejegységet bekötöttem,nem működött.Visszaraktam a régit,de nem kapcsolt be.Találtam a biztosítéktáblában egy hibásat,kicseréltem,de mostmár csak halványan világít(a régi).Lehetséges hogy több biztosíték is hibás, azért nem kap elég áramot?
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy van egy SAL VB 2200-as rádióm semmi extrára nem kell nekem csak, hogy szóljon halkan a rádió, na pont ez a baj, hogy nem szól, a hiba az, hogy egy helyben áll az autó akkor tökéletesen működik nem számít, hogy indítom leállítom. A gond akkor van ha elindulok olyankor a rádiónál mint ha a elmenne a magas frekvencia és egyszer csak, mint ha eldobná az adót és sistergés, ha megnyomom a programhely gombját újra tökéletes pár másodpercig aztán ugyan ez. Az hogy mikor megy egy teljesen véletlenszerű próbáltam más kocsiban ugyan ez a hiba, a többi funkciója működik.
Szedd szét forraszd át, különösen a tunerjét.Lehet csak a mozgásra előjön valami kontakt hiba. Ha több autóban próbáltad, akkor a rádió rossz valószínűleg.
Sziasztok! Olyan gondom lenne, hogy egy renault thaliában gyári philips cd-s rádióm, ha leveszem a gyujtást és úgy hallgatom egy idő után elkezd hangosodni magától a vol xx nem emelkedik csak felhangosodik, ha leveszem 0-ra a hangerőt akkor is szól. Ha kikapcsolom, majd be egy darabig jó aztán változó időnként kezdi előről. Az autó forumán is felettem a kérdést, hogy mi lehet. Valaki azt válaszolta, hogy: "Nekem is volt ilyen gondom. A megoldás vagy az, hogy a sebesség arányos hangerő erősödés funkciót kikapcsolod vagy be kell építeni a rádióállás árambetáp és a sebesség jelvezeték közé egy ellenállást "
Kikapcsoltam a sebességfüggő hangerőt így jó, de nekem hiányzik a sebességfüggő hangerő. Sajnos a illető nem tudja, hogy mekkora ellenállás, ezért az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mekkora ellenállással próbálkozzak/ próbálkozhatok, hogy ne károsodjon semmi? Esetleg valaki tudja hogy melyik két vezeték közé kell az ellenállás? Előre is köszönöm a választ!
Helló! Megmértem az összes hangszórót ahogy mondtad mindegyik jó! Külön külön is rákötöttem őket de semmi! Lehet a fejegységben ment ki valami? Válaszod előre is köszönöm!
Te is szedd szét a rádiót , nézd meg nagyítóval, a végfokozat lábai szeretnek forrasztási hibásak lenni.
A forrasztási hiba nem hiszem mert eddig nem volt baja! Egyszer csak elkezdett elmenni a hang mintha összeérintenél két vezetéket és némaság! csinálta párszor azután végleg elment a hang! Az erősítő viszont kap jelet az szól rendesen!
Eddig nem volt baja, viszont most van. Nézd csak át a forrasztásokat!
A forrasztási hibának mik a tünetei?
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2015
Nem forrasztási hiba! A fégfok szó szerint ketté van törve! :O ( a fekete rész) ez ugye cserés?
Ha az kettétörött, akkor a hangszórókat ismét, és részletesebben átnézném, minden vezetéket a testhez is, nem csak egymáshoz.
Sziasztok! Adott egy opel zafira, aminek CAR300 típusú fejegysége van, azt szeretném kiműteni, mivel nem megy csak az egyik hangszóró, de csak 10% hangerőn kb. (a gazdája szerint) Szerintem a hátsó csatlakozó mozdulhatott ki. Nos az volna a kérdésem, hogy ha kiveszem a fejegységet akkor ELM327 OBD scannerel ki tudom valahogy olvasni a rádió kódját?
Illetve a tulajdonos szeretne zenét játsztani a telefonjáról, ezért a végerősítőjének a bemenetjére szeretnék forrasztani egy 3,5 mm-es stereo jack-et kábelen keresztül A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2015
Én vagyok újra, voltam az illetőnél, kiderült hogy CDR 500-as rádiója van, elhoztam haza, de csak nem ad ki hangot, egy szó erejéig hangosan ment a cd meg előtte zúgott az FM (nemvolt berakva anterna). A hangerő állító potméterre gyanakszom, ez olyan típusu, hogy körbe forog, illetve van egy beépített kapcsoló benne. Az a kérdés, hogyan lehet kimérni az ilyen potmétert?
Ezek szerint ez nem potméter, hanem jeladó. És mivel nem a hang útjában van, csak vezérli az előfokot, ezért nem lehet ez a hiba oka, ha nem szól az egyik oldal.
Ha megszólalt hangosan, akkor lehet, hogy forrasztási hiba, körberepedt a forrszem, ezt nézd meg! Simán nem forraszthatsz a végfok elé egy jack-et. Mi fogja állítani a hangerőt?
Nem fogok jack-et rakni, már lemondtam róla, a telefonról lehetett volna állítani (csupán esztétikai okok miatt nem forrasztok kábelt. FM modulator a megoldás)
Szerintem csak ez a "jeladó okozza a hibát", ment a zene egy olyan 5 percet, vezetés közben és utána elhallgatot, most meg teljesen más értékeket mutat a műszer: a másik sor van rövidzárba, hiába tekerem semmi, az előző sor amelyik a múltkor volt rövidzárba semmilyen értéket nem mutat. U.i: átforraszottam minden lábát eredménytelenül A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2015
Mint írtam, nincs a jeladónak olyan hibája, amitől szól, vagy nem szól az egyik oldal, ez mindkettőt szabályozza. A forrasztási hibát se itt keresd, hanem az analóg jel útjában, egészen a végfokig, majd a kivezetésekig.
Szétszedtem a rádiót, és nem találok sehol látható hibát
Most, hogy újra elolvastam amit írtál...szóval úgy adták, hogy csak egy hangszóró szólt, az is csak halkan? Én meg úgy értettem, hogy egy nem szólt, vagy meg-meg szólalt, a többi jó...
Taperold le a végfok IC-t, hogy búgnak-e a hangszórók? Ha kikeresed az IC típusát, akkor akár adhatsz is próbára egy letekert potin keresztül valami forrást a bemenetekre...
Találtam egy pár információt Bővebben: Link Bővebben: Link Megmértem merőműszerrel, a preamp IC és ez a bemenetválasztónak kinéző kütyü tápja 8V körüli, tehát a tápot megkapják. A hangszórókból egyáltalán nem jön ki semmilyen alap brúgás, leszedtem a végerősítő leszorítókengyelét, egy nagy STMicroelectronics logo található, és konkértan ez az ic: Bővebben: Link Nemtud senki hozzá egy adatlapot?
Igen megtaláltam már én is, megmértem a lábakat, a Stby 4,5V ot kap a mute 1V ot. A mute vonalra köthetek 5V-ot, hogy megvizsgáljam jó-e az erősítő?
Bocsánat, nemjól értelmeztem, a stby 4,5V ot kap, tehát standby-n van az erősítő. Azt nem tudom, hogy amiatt talán mert nincs bekötve antenna, de szerintem nem a végfokkal lehet a baj, mert egyszer elindult a CD része, most pedig hiába pörgeti be nem ad hangot.
Azt szoktam megnézni, a végfok bemenetein megvan e a hang, a kimeneteken megvan-e a kb fele táp. Ha a bemeneten nincs hang , akkor a végfok még lehet jó, ha a kimeneteken nem 0V vagy fele táp van , akkor 98%-ban végfokcserés.Esetleg ha a rádió nem indul be , és van a végfoknak diag kimenete érdemes a kimeneteket ohm mérővel megnézni testhez, táphoz.Ha nagy eltérés van, ill. nem fordított diódákat mérsz, szintén esélyes a végfok csere.
Sziasztok!
Van egy SONY XR C700RDS típusú autórádióm amit nem tudok bekapcsolni. Tápellátás után csak SOURCE gomb világít rajta és folyamatos kijelző világítás mellett az időt mutatja. Minimális beállításokba beenged a SHIFT gomb lenyomásával. Ott fényerőt, háttérszínt, időt és lejátszással kapcsolatos beállításokat tudok változtatni. Ha kazettát belerakok, lejátssza. Akkor minden rendben, de rádió üzemmódot nem tudok rajta behozni. Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm!
sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy van e valakinek egy rajza egy pioneer fejegység (qc-c1475n) csatlakozójának lábkiosztásához, mert sajna nincs csatlakozó de 3000-et nem feltétlen adnék érte, inkább beforrasztgatom az iso csati vezetékeit. A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2015
Bővebben: Link talán ez segít.
Google barát sokat segit de ezzel nem jutottam semmire, a kivezetések érdekelnek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |