Fórum témák
» Több friss téma |
Letöltöd az adatlapot, abban benne van. Bővebben: Link
Jó így könnyű, mert tudjuk, hogy mit kell keresni.
De ha ez egy alaplapon van több száz másik alkatrésszel együtt, akkor hogyan tudom megállapítani, hogy az micsoda?
Ebben az adatlapban a második oldalon ott van a jelölés jelentése. Más gyártóknál a végén szokott lenni.
Ez rendben is van, adatlap alapján könnyen be lehet azonosítani, de fordítva hogyan?
Az érdekelne, hogy hogyan találjátok meg, hogy mi az pusztán a kód alapján. Itt van pl. ez: A9TAB. Ez mi? Ugyanolyan 5 lábú chip mint amit feljebb linkeltem. Erről hogyan lehet kideríteni, hogy micsoda?
Szia!
Keresni kell! például ezek között: Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Ha több eszköz van azonos kóddal, akkor figyelembe kell venni az áramköri környezetet, és a tokozást. Megkeresni az adatlapot, és túlnyomó részben meg lehet állapítani, hogy adott alkatrész valami, vagy megy valahová. De előfordul, hogy UFO (azonosíthatatlan repülő tárgy...) A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
Ránézésre "késleltető művonal" de nem találtam infót róla.
Köszi a WinImage segített, sajnos hibás a floppy 4%-ig hibát írt majd kikapcsoltam.
Megmarad emléknek a kis 2MB-os floppy, megy a retro cuccokhoz
Köszönöm, én sem találtam semmit róla.
Az biztosan nem, túl sok lába van. Inkább hazai gyártmányú tokozott céláramkör a régmúltból - akár tranzisztorokkal felépítve. Gyártott hasonlókat a Remix, HIKI, BHG.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
Meglehet, bár nincsen sok jelentősége, azért volt a tipp. A múzeumban jól mutat
HIKI vastagréteg integrált áramkörnek tűnnek, a Rádiótechnikában talán volt is ismertetés, a hetvenes évek közepe felé.
Igen képzeld el, azért mert egy dióda kódját nem ismerem, attól még egy panelt meg tudok javítani, meg kicserélni benne egy alkatrészt ha kapok segítséget a beazonosításra. Amúgy meg rossz vezérlővel nem adom ki!
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
Forgalomban volt még 2.88 Mb -os floppy is...
Idézet: Nincs tul sok laba, ha azok TAP-ek. Nekem van 14 labu muvonalam, 10ns kimenetekkel. Osszesen 100ns a kesleltetese. Regi MFM Winchester kontroller digitalis adat/ora szeparatoraban hasznaltak pl. De teny, hogy a fenykeprol nekem is a Terta kocka jutott eszembe elsore. „Az biztosan nem, túl sok lába van.”
Igen, emlékszem azokra! 14 lábú hex inverter lábaira voltak forrasztgatva pici induktivitások és úgy kiöntve, hogy ne látsszon mi is az...
Ez szikraköz. Hol laksz? Adj postacímet, levélben küldök, nekem van pár darab. De ha rövidre zárva van szikra, akkor ide már kisebb feszültség jut, mint kellene!
Máshol lehet a hiba. A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2015
Engem jobban érdekelne a származása . Ha tényleg rendőrautóból való.
Itt kapható.
Nem csak rendőrautóba való, minden megkülönböztető hang- illetve fényjelzést használó autóba. Lehetett akár egy mezőgazdasági felvezetőautóba is beépítve (az ami például aratáskor megy az aratógépek előtt).
MC1391P ic hez kellene valami leirás, mire használható fel. Köszönöm a fáradozást .
A google megmutatta volna, ha rákeresel. tessék az adatlapja!
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2015
Eleg lett volna a szoveg az adatlap nelkul.
Sziasztok!
Sikerült szereznem egy ilyen voltmérőt, de nem igazán értek hozzá. Egyenáromú vagy váltóáramú (a bal alsó sarkában lévő jel alapján szerintem az utóbbi)? Hogyan tudnám letesztelni, hogy jó-e? Multiméterrel megmértem az ellenállását, de szakadást mutatott.
Ez váltóáramú feszültségmérő. Valószínűleg azért nem tudsz mérni rajta semmit, mert igen nagy belső ellenállású műszerről van szó. Ha a multi szakadást mutatott, próbáld bedugni a 230 V-ba, elvileg addig fel is kell majd mennie. Arra azért figyelj, nehogy megrázzon az áram!
Valószínűleg; nyekk. Ehhez tartozna egy 'előtét ellenállás', ami vékony huzalból van készítve egy (bakelit; egyéb) lapra. Valaki már kipróbálta anélkül. Javítható (újratekercselés/régi javítása, ha csak szakadt), ha van affinitásod hozzá. Utána persze 'hitelesíteni' kell, egy másik műszerrel.
Azé' egy ilyennek az ellenállását (ha van) ki lehet multival mérni.
Van nem is kevés olyan műszer, ahol az alapműszer mellett eleve a házban benne van az előtét/sönt. Tehát, mivel 500 V-os méréshatárra van skálázva, simán lehet több MOhm is az előtét. Azt ugye nem tudjuk, milyen méréshatárban mért gerleimarci illetve mennyire ért hozzá.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |