Fórum témák
» Több friss téma |
Itt van egy kép az előtétről, meg magáról az egész műszerről.
Bővebben: Link
Ez nem olyan, mint amilyen a képen is szerepel. Itt pl. található műszer és alapműszer is. Nagyon könnyen lehet, hogy a műszeren belül van az előtét. Manapság ez a gyakoribb. Pl.: HEStore. Ilyet már vettem, nem kell semmit trükközni vele, benne van a sönt. A hátoldalán van két csatlakozási pont és kész.
Autómata méréshatáros multiméterem van, ami több Mohm-ig is tudt mérni
Ez a mákszemnyi információ hiányzott. Ha szakadás, nyugodtan bedughatod a 230 V-ba, nagy bajt nem tudsz vele csinálni, max. nem mutat semmit.
És te mit javasolsz?
Ha szakadást mérsz rajta, szét kell szedni és meg kell keresni a szakadás okát, ennyi. Fogj egy trafót 30-40V AC feszültséggel és annak a szekunderére dugd rá legfeljebb, attól is egyértlemeáen látszódni fog, hogy működik-e, vagy sem.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2015
Mégis szétszedtem. Van benne 3 ellenállás. Akkor a tekercset mérjem?
Ne! Az ellenállásmérés túl nagy áramot folyathat át a tekercsen, ami az alapműszert tönkreteheti.
Az ellenállások értékét nézd meg, próbáld visszarajzolni a kapcsolást. A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2015
Bemenet1->24k->20k->20k->tekercs->bement2
A tekercs nem 'hajszálból' van, de nézd meg előbb a kötési pontokat. Mérd meg az ellenállásokat. Ha jók, megméred a tekercset.Egy 1.5V-os, vagy 9V-os elemű műszer nem hajt át akkora áramot, hogy az tegye tönkre. De légy "óvatos", tégy a műszerrel sorba 1-2kOhm-ot.
![]()
2x1,5v-on működik a műszer. Megmértem ellenállásokat: jó. Rámértem a tekercsre: szakadt. Nagy valószíbűséggel vizet kapott, mert rozsdás a belsejében a vas.
Innen szép a győzelem!
Az a ~1,5 a körülbelüli pontossága %-ban.
Akkor megy papírnehezéknek
![]()
Amúgy is ha 230V -al kíserletezek, akkor is leválasztó trafó(+autótrafó)val
![]()
Szerintem meg nagyon mutatós a háza! Tegyél bele egy Arduniót, + léptetőmotor, kis progi és máris működni fog. Ne add fel !
![]()
Az arduinót a bluetooth-os rc autóm elkészülte óta félreraktam, most csöves erősítőt építek.
Sziasztok!
Nem tudom hol tehettem volna fel ezt a kérdést, én ezt a témát találtam a legalkalmasabbnak. Van egy régi, elhagyott transzformátorház. Ott találtam "ezeket" és nem tudom mik lehetnek. A szöveg németül van, de se a fordítóval, se keresővel nem lettem okosabb. Kis fekete műanyag pálcák. Valaki tudja esetleg?
Hello!
50 HGI középrudak (közepes méretű), alul zárt, egyoldalasan besliccelt, bevágott, vagy hasonló. Ennyit tudtam segíteni ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2015
Értem. Köszönöm!
![]() Jó volna tudni mire használták. Még ezeket is ott találtam. Ezek a kör alakú lyukas korongok pedig ebben a csőben voltak. Valaki felismeri?
A henger lehet hogy valami nagy áramú biztosíték lehetett. (Úgy tudom, hogy a belsejében homok szokott lenni.)
Ha nagyon kell nekem is van vagy 10 darab ilyen.
![]()
Nem kötöttem 230V-ra, csak megmértem, de szakadt a tekercs. Megpróbálom visszavinni oda, ahonnan jött. Ha nem sikerül, akkor lesz egy "ablakos dobozom".
![]()
Az legalább szépen szól! + jól néz ki, ha ízlésesen van megcsinálva. Színes ledek, stb...
![]()
Remélem is hogy szépen fog szólni
![]()
Hello!
MM74C48 IC-t mivel lehetne helyetesíteni.Ez egy 7-szegmenses kijelző meghajtó.
Közös katódos kijelző meghajtó. Nagyon ritkán előforduló típus ezért nem is gyártják manapság. Kérdés, hogy miben van?
Szia, Pld itt kaphatsz 2db-ot 8€-ért.
Egy bemenetválasztóban csatolom a kapcsolást a választ előre is köszönöm.
Mivel a kapcsolásban a tápfeszültség +5V, a 74C48 helyettesíthető 74HC48 vagy 74HCT48 -cal. Ezek igen ritka típusok.
- Ha a kijelzőt közös andódosra cseréled, a gyakoribb 74C47, 74HC47, 74HCT47, 74HC247 típusokat lehetne használni. - A deklóder bemenetét egy CD4042 hajtja meg, közös katódos kijelzővel a 74LS48 vagy 7448, közös anódos kijelzővel a 74LS47, 74LS247 vagy 7447 is használható. Esetleg egy 74C08, 74HC08, 74HCT08 négy kapuját (bemeneteiket összekötve) elválasztónak felhasználni. A LT bemenet meghajtására mindenképen fel kell használni egy elválasztó CMOS kaput. - A kapcsolást és a panelt áttervezne a CD4511 -et is fel lehet használni. Az utolsó ötlet: - Az öt tok helyett egy kb. 20-28 lábú kontrollert lehetne felhasználni, amivel még pl. az infra távirányító kezelése is lehetővé válik. A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |