Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   198 / 281
(#) Anakin007 válasza Ktulu hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

A 7 ohm az 1.2V-os ágban totál normális, inkább nézd meg azokat az ic-ket,k amikre megy az az 1.2V és azoknál egyenként nézd végig az ellenállások mindkét oldalán a test felé menő ellenállást. Lehet, hogy zárlatos egy ic, ami 10ohm-on keresztül kapja a villanyt és emiatt nem látod a valódi zárlatot. Alapos légy, a hidak pl. egynél több becsatlakozási ponton kapnak 1 ill 1.2V-ot.
(#) Anakin007 hozzászólása Júl 22, 2015 /

Sziasztok!

Küzdök hobbiból már egy hp pavilon dv 9780-al, inteles szutyok. Az előző kollegához hasonlóan, 1.2V-os táphiba volt, ami ellőtt egy csomó mindent, köztük a déli hidat is. Chip csere megvolt, zárlat nincs sehol, ám bekapcsoláskor kb. 2 sec v. annyi se idő múlva kikapcsol. Az 1, 1.2, 3, 5 stb villanyok mindenütt megjelennek, ahol kell, de mégis letilt. Stby ok. Szerintetek merre tovább? Mitől kapcsolhat még ki? Egyenlőre az északi híd gyanús, ott pl. csak olyan 0.7V körüli feszt mérek 1 pillanatra az 1V helyén. Ha pl. lekötöm róla a tápokat és feltehetőleg semmi más gond nincs, akkor kéne azért mennie? Túláram v. túlhevülésen túl még mitől kapcsolhat ki?
(#) Near válasza Anakin007 hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Északi híd hiba. Elindul leáll, elindul leáll hiba arra utal. Semmire se reagál? PL amikor bekapcsolod nyomogasd az f10 et vagy az esc et hátha nem kapcsol ki és tudsz feszeket mérni.
Jobb esetben BGA rosszabb esetben chip en belüli hiba van.
Ha nem reagál a zárlat védelem indul el mert a bios nem kap infót valamelyik eszköztől ami általában szintén az ÉH ra vezethető vissza.
3 Ugyan ilyen után mondhatom, hogy típus hiba. :/
(#) Anakin007 válasza Near hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Ettől féltem, hogy ez lesz. Köszi az infót, bill.-t nem nyomogattam, mert szinte boritékolható az éh a dh után, plusz 1-2 stab IC kivételével minden gatya lett eddig ami 1.2V-on volt.
Köszi még1x!
(#) Ktulu válasza Anakin007 hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

A legkisebb ellenállás 50 Ohm körül van táp ágban.
Holnap kipróbálom, igaz nincs pont olyan FETem.
Ha úgy kapcsolom be, hogy az 1.2V jumpert nem kötöm vissza, tehát semmi sem fogja megkapni, (csak hogy ellenőrizzem meg van-e) elszállhat valami nélküle?
Én is attól félek, hogy sokminden meghalt. (ÉH, DH, proci is 1.2V -on van)

Köszi.
(#) Anakin007 válasza Ktulu hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Ha a táp kicsatoló köre után van, akkor nem, viszont tutira le fog kapcsolni, szvsz villanyokat méregetni nem fogsz tudni így.
(#) Near válasza Anakin007 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Kérdés, hogy mitől ment gajra az 1.2v os ág. Ha túláram miatt akkor kukázd a lapot mert minden szálhatott rajta. Nekem táp hiba nélkül is feküdt már ki ugyan így éh ugyan ilyen szériás laptopba. Most pl kettőm van. Egy ami ugyan így mint neked kikapcsol totális éh hibával meg egy totâl zárlatos amitől tilt a töltő zárlat védelemmel. Zárlatot megkerülve éh hiba ki be kapcsol....A harmadikba éh csere után vissza tért az élet az már nincs nálam. (nem én cseréltem ismerősöm nincs hozzá eszközöm.)
(#) Ktulu válasza Anakin007 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Kipróbáltam, beindul.
Csak olyan FET-em van, aminek a Qg 22 nC, 8.7 helyett. Ezzel lehet még bajok lesznek.

A másik gondom, hogy az északi híd hűtése egyben van a CPUval, és olyan puha silpad volt rajta, ami tonkrement, kidobtam. Viszont most pasztával sem igazán éri el a kicsi réz hűtőlapot, csak ha megnyomom.
Mit lehet ide használni?
(#) cupika97 válasza Ktulu hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

(#) zoli0078 válasza Near hozzászólására (») Júl 28, 2015 /

Szia,

Sikerült kicsit foglalkoznom a dologgal sorban kiszedtem a zárlatosnak vélt körben lévő alkatrészeket, kifforasztva mindegyik jónak volt mérhető így maradt a BGA IC. Az IC-t levetettem és visszaforrasztásra kerültek az alkatrészek (kivéve a BGA IC mert ebből újat szeretnék majd belerakatni) és így már nincs zárlat. Most már csak atz új IC-t kell beszerezni és belerakni és talán jó lesz a szerkezet.

Köszi a segítséget.
(#) zoli0078 válasza didyman hozzászólására (») Júl 28, 2015 /

Szia,

Két SO8-as FET volt a körben amik közül az egyiken mértem zárlatot. Biztosra szerettem volna menni és kiforrasztva is rámértem és így már nem volt zárlatos de ahogy az alaplapon a pedekre rámértem még mindig meg volt a zárlat. Mint ahogy az előbb írtam a BGA IC leszedése után szünt meg a zárlat.

Köszi a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2015
(#) pont hozzászólása Júl 28, 2015 /

Üdvözlet! Asus X51RL-AP229 bekapcsoláskor mintha elindulna, "megkerregteti" a dvd-t indítja a HDD-t majd az megáll, ventilátor működik, de teljesen sötét a képernyő végig, semmilyen hang nincs. A szervizben telefonos elmondás alapján azt mondták minimum 30 000 mert alaplapos. Hol tudnék venni hozzá alaplapot? Köszönöm.
(#) Near válasza pont hozzászólására (») Júl 28, 2015 /

Ha bármi előjel nélkül adta fel valószínűleg bga hibás. Komplett új alaplapot nehéz lesz találni. Keress egy embert aki tud reflowozni ha az nem oldja meg reballozni. BGA hiba nagy valószínűséggel.
(#) Near hozzászólása Júl 31, 2015 /

Sziasztok ismét itt vagyok. Korábban írtam egy zárlatos HP alaplapról. Sikerült a zárlatot likvidálni. A zárlatot az egyik sata csatlakozó mögött lévő 8 lábú fet okozta. A négy közül egy. A lap így már veszi a töltést de más életjelet továbbra sem ad.
Mivel lenne érdemes folytatni a hiba keresést?
Előre is köszönöm.
Ja még valami a lap ugyan tölt de az akkut jelző led nem világít az előlapon csak a csatlakozó led je világít. Azt, hogy tölti egy másik gépben próbáltam ki.
(#) teszti válasza Near hozzászólására (») Júl 31, 2015 /

Szia!

Hogyan találtad meg, hogy ez volt zárlatos?
(#) Near válasza teszti hozzászólására (») Júl 31, 2015 /

Ma neki estem multiméterrel Először neki estem a melegedő alkatrészekbek. Amikor a fethez értem a g és s láb valamint a g és d láb stb között totális zárlat volt. Mivel a g a kapcsoló rész és nem lenne szabad 0 ohm ellenállással átvezetnie gondoltam kiveszem. Azonnal megjött a töltés. Tippre azt mondanám valahol még vagy zárlat van vagy szakadás.
Köszönöm válaszod.
(#) Ktulu válasza Near hozzászólására (») Júl 31, 2015 /

A rajzon feltűntetik, hogy milyen tápok vannak jelen S5 (standby-kikapcsolt) állapotban. Azokon menj végig a tápcsatlakozónál kezdve amíg rátalálsz a hibásra.
Ezután ha nincs más gond, beindul.
Ha nem, akkor az S0 (bekapcsolt) tápkörben folytatod.
Rajz nélkül csak sötétben tapogatózól.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2015
(#) Near válasza Ktulu hozzászólására (») Júl 31, 2015 /

HP DV9652eg hez kéne nem tudom, hogy van-e hozzá de rá google zok.
(#) Ktulu válasza Near hozzászólására (») Júl 31, 2015 /

9700-hoz találtam: Bővebben: Link

Az alaplap típusára keress rá. (valahol rajta írja)
(#) Near válasza Ktulu hozzászólására (») Aug 2, 2015 /

Nos végig kerestem mindent. Sajnos menthetetlen. Az összes mérési ponton 16 voltot mérek.....Ezt nagy valószínűséggel semmi sem éle túl. Egyedül a töltés ok minden más valószínűleg halott a lapon. :/
(#) ybanez hozzászólása Aug 4, 2015 /

Hello Guruk!
Szegény Dell 5010-emről lenne szó: míg nem üzemel, csak a töltő van bédugva, addig tölti az akksit. Amint bekapcsolom, töltés LED kialszik, Wincucc betölt: "csatlakoztatva, nem töltődik" . BIOSban Charger behavior aktív. 2 fajta töltővel, 90 és 150W-ossal is ezt míveli.
Nálam okosabb tud erre indokot?
Előre is köszönet az építő kommentekért!
(#) Chipmunk1960 válasza ybanez hozzászólására (») Aug 5, 2015 / 1

Szia, Itt találod a töltésvezérlő áramkörét. Az AC/DC átkapcsoló, ill. töltés kimeneteket, és vezérlő FET-eet kellene kimérni.
(#) ybanez válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Szia!
Köszönetem. Ez vajh mind a kis csatlakozós segédpanelen van, vagy az alaplapra is jutott belőle? Bocs, de nálam kicsit olvashatatlanul jelenik meg a kép. Azért megpróbálom behatárolni, így már akkor van sejtésem, mit is keressek!

Szerk: Közben megtaláltam a letöltés gombócot...
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2015
(#) mraulajos hozzászólása Aug 7, 2015 /

Hali!
Nem tudom mennyire vág ide a kérdésem, de laptop - om olyat kezdett csinálni, hogy minden bekapcsolásnál a BIOS t adja be, és mindig nulláról indítja az órát. Természetesen táplálás folyamatosan rajta van.
(#) teszti válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Kimerült az alaplapon lévő gombelem.
(#) mraulajos válasza teszti hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Ezt egyszerűen keressem meg, és cseréljem ki.?
(#) teszti válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Igen. Általában foglalatban van, ezt egyszerű egy újra cserélni. Ha forrasztva van vagy külön csatlakozású, akkor egy kicsivel nehezebb a dolog, de az is megoldható.
Ha szerencséd van akkor az egyik fedél alatt lesz, ha nem találod, akkor lehet, hogy szét kell hozzá szedni a laptopot.
(#) mraulajos válasza teszti hozzászólására (») Aug 9, 2015 /

Hali!
Próbálkoznék az alaplapon lévő elem cserével, le is bontottam a könnyen bontható hátsó borítást, de nem látok ott elemet. Jobban járok, ha beviszem egy szervizbe?
ASUS X51R
(#) teszti válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 9, 2015 /

Szia!

Igen, jobban, ha nem szedtél még szét laptopot, akkor ez lesz a jó megoldás.
Sajnos ezt a laptopot teljesen szét kell szedni, mert a burkolat alatt "elrejtve" található az elemfoglalat.
(#) mraulajos válasza teszti hozzászólására (») Aug 9, 2015 /

Köszi!
Láttam a Youtube on egy kisfilmet a szétszerelésről. Nem szoktam visszariadni az ilyesmitől, de ezt inkább nem vállalom be. Mikor beadja a BIOS-t, az alsó sorok között ki is írja, hogy alacsony elem feszültség.
Következő: »»   198 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem