Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   60 / 214
(#) Buvarruha válasza stefanpecsi hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

A következő lépés az, hogy elviszed egy szervízbe!! De most komolyan mi az, hogy mi a túloldala? Nem ismered a túl oldal fogalmát? Vagy azt nem tudod mi az a nyák? Bővebben: Link
(#) stefanpecsi hozzászólása Júl 22, 2015 /

Ha fejreallok mind a rajszeg,akkor is legallabb megtudom,mi a rossz,ha a proci,nem biztos,megveszem hozza,de megallapitom mi a rossz,legfeljebb par honapba is beletelhet.
(#) eyess válasza stefanpecsi hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Idézet:
„A tapbol kijon a 3,3v,az 5v es a 12v,de ha osszekapcsolom az alaplappal,17MB21-1,akkor a 12v lecsokken ,a tobbi marad”

Szerinted ez a táp ez jó ?? Mert szerintem nem .
(#) Buvarruha válasza eyess hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Készenllétben nincs szüksége a 12V-ra. A vestel tápok alapban elindulnak, amikor a main-re dugod leállnak, tehát itt semmit sem jelent, legalább készenlétet kellene jeleznie leddel még akkor is, ha csak a 3.3V megy, de más nem is, az a lap döglött. Amennyire melegednek rajtuk a processzorok ez papírfomra, elég gyakori jelenség, csak a kolega ezt nem képes felfogni.
(#) eyess válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 22, 2015 /

Ezért kavart meg , mert fentebb azt írta , hogy 3,3v meg van az pedig a STB előfeltétele.
(#) Buvarruha válasza eyess hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Esetleg a bottloader-t lehetne frissíteni, hátha észheztér, de ahoz le kell szedni ugye az IC-t programozó kell hozzá, no meg a szoftver, szerintem egyik sem ál rendelkezésére és itt vége is van a történetnek. Azt ugyan próbálta, hogy egy másik szintén rossz lapról átrakta, de az nem valami hatékony megoldás.
(#) eyess válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Hát igen főleg akkor , ha nem is biztos azokban a lépésekben amit csinál .Mert hiába cserélte az alapokat ugyan ahhoz a táphoz , ha maga a táp rossz , és fordítva is igaz . Legalább egy egység le lenne tisztázva , hogy jó , utána lehetne esetleg cserélgetni , de így ez csak halvány próbálgatás , ami vagy bejön vagy nem , vagy esetlegesen egy jó lapot még haza is lehet vágni egy ilyen művelettel.
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2015
(#) stefanpecsi hozzászólása Júl 23, 2015 /

Programozom az van,persze hogy van,PCB 5.0,csak nem tudom mit programozzak vele azt a memoriat tudom csak vele
(#) Buvarruha válasza stefanpecsi hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Egy flash ROM van rajta amit lehetne újraírni, az nem memória. Kutasd fel a netet a TV pontos típusával, ha megvan írd bele, ha írható egyáltalán.
(#) Andr3wJ válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Csak egy EEPROM van rajta az is csak a beállításokat tartalmazza. Kijelző, csatlakozók, tuner stb.

Maga a szoftver a prociban van, elvileg programozható de még soha nem találtam rá programot meg programozót.

Ráadásul már rohadt öreg, én kb 7éve amikor vestelt kezdtem akkor voltak ezek a panelok a kis tv-ben.
(#) Buvarruha válasza Andr3wJ hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Maga a FW egy flash tárolóban van, de nagyobban, olyan tokban mint ami az SSD-ken is van. (40-50MB is lehet egy Fw ezekben). A 8 pines SPI-s valamiben, én úgy vettem észre, hogy a bootloader csücsül, mert anélkül, vagy üressel egyáltalán nem indulnak el, ha csak a beállítások lennének, akkor elindulna és a beállításokat I2C-s IC-ben szokás tárolni, mert nem kell nagy sebesség. A beállításokat meg kituja hol tárolják azon sem lepődnek meg, ha a ugyanott, ahol a firmware-t mivel gyakori a FW hiba és az akkor sérül, ha éppen írja és a tápellátás nem az igazi, vagy maga a flash döglött, de akkor nem lehetne újraírni és egy sima FW frissítés sem működne, pedig szokott. A programozáshoz kellene az MStar debuggere, programozója.

17Mb21-en nincs külön flash csip, csak egy EEprom.

Ez a prockó van benne : Micronas vct493g

Lehet kevered az MB12-MB22-vel. Azon volt külön flashel szerelt de az meg a DTV-hez tartozott.
Az Mstar prociban volt ott is a főprogram.
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2015

Ja igen, a 22-vel kevertem, de még az sem olyan, mint amit mondtam igazad van. Ilyen lapot nem is láttam még, kemény az a DIP tokos IC.

Borzalom ez a lap, ha működik jó, ha nem "kuka".
Vagy én voltam túl béna

Nem te voltál béna, mindegyik borzalom, igazi ipari hulladékok, főleg a tápjaik.
(#) lala0606 hozzászólása Júl 24, 2015 /

Sziasztok, vettem egy 24" lcd tv-t, Canox 241KL, Model,DVB 823810. Az problémám vele hogy a hangja egyenlö egy szokol rádioéval, ez gyárilag hibás vagy konstrukcios hiba, valaki tudna esetleg valamit mondani rola, esetleg valami doksi, semmit se találok a neten hozzá, a manualja se magyar, viszont van magyar menüje. A képe jo, de nem tudom elképzelni, hogy ilyen legyen a hang egy modernebb készüléknek alapbol. Köszönöm elöre is ha tudnátok infokat mondani rola.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2015

RIMG0167.JPG

(#) Buvarruha válasza lala0606 hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Ez valami legalja olcsó izé, mit vársz tőle?
(#) lala0606 válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Helo, tulajdonképpen nem sokat, a képe jó, csak egy kicsit jobb hangot, egy régi PC sztereo hangfalát ráakasztva meglepően jo, csak én a saját hangja miatt kérdeztem hogy ez alapbol ilyen, vagy valami bibi lehet vele? Tudom az ára is kevés volt, (25k Ft,és csak kiprobálva volt,a foliákat is én szedtem le rola), de azért emlitsük meg mellete a led háttért, meg hogy full HD és csak 48W, bár nem tudom mi a külömbség, ez az elsö lcd tv-m, és ennek is örülök ennyiért. Köszi a hsz-t. Azért még várom a többiek hozzászolásait is, bár ezek után sok jora nem számitok. Ha esetleg lenne valakinek bármi doksija rola, szivesen fogadnám, a véleményekkel együtt, (ha negatív akkor is). Köszi.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2015
(#) Buvarruha válasza lala0606 hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Csak nézz rá a hangszóróira, valami kis semmik, ne várj tőle dolbi szörrándot.

Igen láttam, igy kivülröl a rácson keresztül,(nem is az volt az elvárás"ne várj tőle dolbi szörrándot",) de azért egy közép kategoriás laptop is szebben szol, ami arányaiban véve még kisebb,( az enyém egy LENOVO G 575), amiröl most is irok. Esetleg valami javaslatod lenne-e a hangzás javitására? Bele fogok nézni,( garancia ugy sincs rá) akkor megtudom milyen panelek vannak benne, és esetleg nem-e lehetne "tuningolni" egy kicsit rajta. Köszi.

Látom mindíg nem sikerült felfgoni, hogy ezzel nem lehet mit csinálni. Az egyetlen megoldás, hogy külső erősítőt, hangszóró használsz hozzá. A hangja a hangszórók miatt olyan amilyen ez van! Ne szedd szét, ne akard "tuningolni" csak tönkre fogod tenni! Nem is lenne mit "tuningolni" rajta, van benne egy kis D osztályú erősítő IC és kész.

De igen felfogtam, elfogadom, és akkor marad a külsö Pc-s hagfalpár, azzal meglepöen szép a hangja. Köszi az infot.
Üdv minden HE-snak.
(#) eyess válasza lala0606 hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Házi mozi rendszerrel , vagy egy 5.1 rendszerrel jobban jársz.
Egyébként igaza van Buvarruha társadnak.Ugyan mit lehetne várni egy szinte füzetvastagságú tévé hangminőségétől ?? Alig fér el benne némi hangkibocsájtó alkalmatosság .

Megoldás a külső erősítő egységben van .
(#) lala0606 válasza eyess hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Igen én mindezt értem, csak a lenovo-hoz hasonlitottam, de nem kelllett volna. Köszi a választ, de nekem nagyon is megfelel a sztereo Pc-s hangfalakkal is. Azért szerettem volna a saját hangját javitani, hogy ne kelljen külön egységeket ki-be kapcsolgatni (Pc-s sztereo hangfalpár).

Ez érthető, de sajnos ez van. Meg lehet oldani a jobb hangzást kissebb hangszórókkal is, de mint írtad a lenovóból éppen középkategóriás masinád van, amikben már minőségibb darabok is előfordulhatnak. Amúgy van egy 22-es nem is alsókategóriás samsung TV-m, de az is gusztustalanul szól, vagy inkább nyervákol.

A ki be kapcsolás megoldható ez nem hiszem , hogy gond lenne ,Akár még úgy is , hogy a tv bekapcsolásakor kapcsoljon a hangrendszer is .Bár nem tudom mennyire vagy jártas efféle dolgokban.

Ez szerintem csak akkor lehetséges, ha a tv belsö tápjárol hajtom meg a hangfalpárt, nem nagy teljesitményü,( egy kb 15 éves Genius hangfalpárrol van szo) kb 2-3W, viszont szépen szol, nekem ennyi elég minöségre és teljesitményre is.

A játrasság az relativ, viszont már épitettem áramköröket, pl "Alkotó" analog labortápját, "skori"önrezgö tápját (ez hajtja a jlt2 pákámat, kitünöen müködik, ennél csak árnyalatokkal lehet jobb a weller, bár sohasem volt nekem ilyen katogoriáju pákám). Alap müszerezettségem megvan hozzá, több féle DM, egy egy csatornás analog szkop(10MHz), valamint egy tranzisztorteszter(LRC)2*16-os kijelzövel. Nem ilyedek meg a kihivásoktol, söt szeretem, csak idö kérdése.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2015

Nem kell belső tápról pont , de akár működhetne a távirányító jelére is , vagy ha már a belső tápra gondoltál egy relén keresztül is indulhatna a házi mozi szett .De mivel te ragaszkodsz a pc és hangfalpárhoz , hát az is megoldható lenne , talán még az elektronikája el is férne magában a tévében.
(#) hobbyboby válasza lala0606 hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

A belső tápot én nem igazán terhelgetném meg még mindenféle külsődleges dolgokkal.
Annak a Genius számítógépes cuccnak talán nincsen tápja?

Nekem bizony elég sokáig ment a lapos TV-m egy számítógépes hangfalpárral (amin a térhangzást is be lehetett állítani), és azzal sokkal jobb hangja volt (2x 10W), mint a saját, már-már Sokol-rádió jellegű és kategóriájú (állítólag) gyárilag 2x10 W-os deszkaszerű bilihanggal.
Aztán tettem rá egy 2x15 W-os valamit - amelyek egy régi NDK-s RFT sztereo rádió hangfalai, ám bennük (a 4 W-os RFT hangszórók helyett) egy-egy Sony 22 W-os gumimembrános mélynyomóval és a kondenzátoros "hangváltókkal" vágott - valami francia - dóm magyasnyomókkal. Mondhatni - kategóriákat javult a hangminőség és a hangzás!
A hangszórókat pedig lomtalanításkor kidobált, de a régebbi képcsöves sztereo szines TV-kből guberáltam ki!
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2015
Következő: »»   60 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem