Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: „Az enyém nagyobb mint 30cm.” Rossz az aki rosszra gondol! ![]()
Mire gondoltál?
![]()
Én arra a babra!
![]()
Abban mi a rossz?
![]()
Szép ez a rakétás torta. Gratulálok hozzá. Néhány hete volt a nagymamám száz éves. Össze csődült az egész család, voltunk vagy 80-90-en. Amikor a te 100. szülinapod lesz is szívesen megnézném milyen tortát kapsz.
![]()
Addigra átköltözünk a Föld 2.0-ra.
![]()
Kb. megválaszoltad az egyik legnagyobb kérdést, van-e fejlettebb élet más bolygókon. Nincs, mert ezen a szinten (mi jelenlegi szintünk) önmagát semmisíti meg az élet.
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2015
Az élet nem semmisíti meg önmagát, legfeljebb szintet vált. Kevesebb ember több csótány. Ez csak tudományos nagyképűség egyesek részéről, hogy az emberrel kihal a földi élet. Egy frászkarikát. Az ember előtt is volt élet és lesz nélküle is. Saját magunkat tudjuk esetleg kiirtani, bár az értelmét nem látom.
![]()
Azrért ha a Földön nem is lesz élet de az Alfán még lehet. Pjg! Van egy jegyem az Alfa bázisra. Kéred? 1999 Szeptember 09-én indul. Lassan kezdhetsz csomagolni. Alfa bázis
Még építem az időgépet, amivel visszamegyek 1999-be.
![]()
De lehet, hogy a jövőbeli Arnold Schwarzeneggerek igen!
![]()
Akkor viszont jegy sem kell, mert 99-ben még a mainál is élhetőbb volt a föld.
![]()
Na, de ha már készen van az időgépem akkor hova menjek? Görög demokraszia?
![]()
Nekem jó volna itthon is harminc évvel ezelőtt.
![]()
Az sem rossz, de eléggé hiánygazdálkodás volt még akkor. Viszont szép emlékeim vannak ennek ellenére azokból az általános iskolai évekből.
Én a mai fizetésemmel -szám szerinti- mennék vissza abba a korba.
Én meg bevásárolnék elektroncsövekből, és visszajönnék!
![]()
Én megsúgnám magamnak mit, merre, mennyit.
![]()
De nekem nem lenne mit megsúgni!
![]()
Én akkor voltam annyi.
![]()
Nem hiszem. Ahhoz a korhoz az is hozzátartozik, hogy elektronikai alkatrészek beszerezhetősége katasztrofális, sok esetben lehetetlen volt. Ha kellett 10 féle ellenállás, azért Budapestre kellett utazni, és az összes -néhány volt- boltot végigjárni. És öröm, ha 10 féle értéket sikerült találni, olyan kívánság, hogy hány wattos, eszünkbe sem jutott.
Sok szükséges értéket több ellenállás soros vagy párhuzamos összekötésével állítottunk elő. Kondenzátoroknál úgyszintén. Bontás nem volt, akkor nem létezett ennyi gyártott készülék, azokat is javították, 30 évesen mentek kukába. Ehhez képest csoda a mai kínálat, akkor régen elképzelni sem tudtunk volna ilyet.
Nem az én kiskoromba, hanem a hőskori technikák korába mennék!
![]() ![]()
Itt visszább a 30-45 évvel ezelőtti korszakot említgették, én is erre gondoltam.
Pontosabban rendszerváltás előtti (1989-1990) időszakban volt, amit írtam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |