Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Csinált e már valaki vas olajoshordóból grillsütőt? Van egy 60 valahány literes hordóm. Gondoltam kicsit átalakítom. Ötlet kéne. Ilyesmire gondoltam.
Esetleg mehetne bele gáz (villany), meg lávakő. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2015
A kép alapötletnek szerintem nagyon jó. Magán a hordón négy vágás sarokcsiszolóval, két pánt, egy fogantyú. Azt nem tudom, hogy a hordó fala mennyire bírná a hőt, nem kimondottan erre tervezték.
Itt bővebben. Mik a buktatók? Hol érdemes jobbítani?
Túl nagy hő csak a parázs környékén van. Máshol max. 200fok, vagy még annyi sem, mert megégne a hús. A parázsnak meg csinálnék egy tálcát és akkor a hő már nem éri közvetlenül a hordót.
Évente 5x lenne használva. (eleinte) Ha rákapunk van még egy hordó. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2015
Szerintem a hatvan literes hordó lemeze túl vékony. Meg talán kicsi is lenne a belőle készült grill. A képen is inkább kétszáz literes van. Abból van olyan fajta ami elég vastag lemezből készült, az sokáig jó lenne.
Igaz! de ez van. Max. 5-6 főre sütnék benne. Legfeljebb havonta 1x. Nyáron. Ha kiég, GOTO MÉH.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2015
Kár, hogy nem vagy közelebb, adnék egyet.
Kösz szépen. Az udvarom is csak 40m2. Nem sok hely van. Nagyobb lenne építenék kemencét.
Az valóban nem nagy, nálunk csak a tyúkudvar is nagyobb. Akkor marad a kis hordó, próbáld ki. Vagy ha hozzájutsz, csinálj inkább tárcsa sütőt. Az sem foglal sok helyet és nagyon klassz.
Tárcsám van. Ilyen hullámos, csak nincs füle. Bográcsom is.
Akkor ez csak választékbővítés lenne. Arra jó a kis hordó is.
![]()
Nem tudsz keríteni egy busz, vagy teherautófelnit? Tűztérnek eszményi lehet.
Az van téglából. De van a padláson egy bontott mosógépdob is. Sőt tervezem szétbontani a régi mosógépünket is. Candy. Van a garázsban még 4 db Opel Rekord felni is.
Igen, személyautóé is jó. Sőt meg is szerkesztem/hegesztem neked (pontosabban PJG-nek). Nekem is ilyen van
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2015
Megvan a megoldás. 100Ft a TESCO-ban.
![]()
Köszönöm szépen. Van tűzterem. Egy régi krumplihámozó gép dobját vágtam el és hegesztettem neki 3 lábat. Azon szoktunk szalonnát sütni, meg a bogrács alá tüzelni.
Hát szabad ilyet csinálni?
![]()
Bürokrácia mindenhol. (Ez jutott az eszembe).
![]()
Sütöttünk mi húst már tárcsa levelén is (traktor után amivel tárcsáznak azon lévő lemez)
A használtak a legjobbak, csak be kell hegeszteni a felfogatásának a helyét. Nekem is abból van. Jobb mint a grill rács. Délután csinálok egy két képet róla.
Valakinek nincs meg véletlenül az Ezermester c. lap 2002 novemberi száma? A tető az autó felé című cikk érdekelne. Főleg akkor ha méretekről is szó van benne.
Szerintem nekem megvan, emlékszem is a cikkre. Ha nem sürgős, előkeresem majd.
Köszönöm szépen, nem sürgős. Ősszel akarjuk majd összehozni. Azt nem tudod véletlenül, hogy (a neten található, nem teljes cikkben olvastam) építési engedély köteles-e még ma is?
Szomszédba készítünk traktorok után szerszámokat, használjuk is őket plussz többeközt javítjuk a gépeket és építjük is öket
![]()
Köszönöm mester, sok pakolástól mentettél meg.
![]() Ha jól tudom picit könnyítettek az engedélyezésen. Régen még a kerti törpe (szobor mérettől függetlenül ![]()
Sziasztok!
Autóhoz értő embereket szeretnék kérdezni az ügyben, hogy a szervizben azt mondták a kocsinak a motorja azért ad fura hangokat, mert el vannak állítódva a szelepek, és meg kellene próbálni állítani rajtuk. Namost ami nekem nem egyértelmű, hogy a hidrotőke feladata pont az lenne, hogy a szelepeket megfelelően beállítsa és ne kelljen utánállítani őket nem? Ettől függetlenül mégis szükség lehet a szelepek kézi állítására? A hibajelenség, hogy indulásnál 1-2mp-ig fura hangot ad a motor, aztán megszűnik, illetve ha melegen beindítom akkor fura hangja lesz a motornak, ami pár km megtétele után elmúlik. Egy 1000cm3-is Toyota Yarisról (2004) lenne szó. Most lett vásárolva használtan, de elvileg nem volt napi használatban az autó, illetve olajat kb. 1 éve kapott. Az is lehet a baja, hogy sokat állt? Válaszokat köszönöm.
Indítás után néhány másodpercig normális a csattogós hang amíg fel nem ál az olajnyomás
|
Bejelentkezés
Hirdetés |