Fórum témák
» Több friss téma |
Urak!
A pic eepromjába közvetlenül adatot bevinni csak a pickit saját programjával lehet?
Sziasztok
Add meg a link feliratát Erről az oldalról valaki tudna bővebb infót adni? E-mailt már sajnos hiába írok. Köszi A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2015
Sziasztok
Programozható vezérlő Erről az oldalról valaki tudna bővebb infót adni? E-mailt már sajnos hiába írok. Köszi
A PLC és PIC két külön világ, a kérdésed nem ide tartozik.
Ha nem válaszol az emiledre a hirdető, akkor inkább felejtsd el.
Ha megnézted ez egy PIC-es vezérlő.
Az érdekelne hogy valaki épített-e már ilyet vagy hasonlót ?
A kérdésed nem erre vonatkozott. Hasonlót biztosan építettünk sokan, de nem lenne egyszerűbb közvetlenül feltenni a kérdésedet?
Ezer meg ezer hasonlót építettünk már itt. Ez is mint minden más mikrokontrolleres áramkör a mikrovezérlő portjainak vezérlésén múlik. A különbség csupán annyi, hogy mindenféle perifériát használtunk különböző dolgok meghajtására, ez meg csupán reléket kapcsolgat ha jól látom, és egy RS232 illesztővel van kiegészítve a PC-n létrás programozáshoz.
Sziasztok! PIC24H128GP502-ből szeretném kihozni a max teljesítményt (40MIPS) belső órajelből. Kiszámolgattam a beállítási adatokat, viszont nem tudom hogy kell-e feloldó szekvenciát alkalmazni órajel váltásnál, úgy mint periféria áthelyezéskor... Mintha Zsora fórumtárs régebben írt volna valamit az oszci beállításról, de akkor a periféria áthelyezéssel bajlódtam, és nem találom a hozzászólását... Közbek kutatok az infó után, de nem találtam eddig... Előre is köszi!
Megoldódott, tárgytalan! Üdv!
Ha másnak is kellene:
PIC24H Family Reference Manual, Section 7. Oscillator, 30. oldal: Example 7-3: Code Example for Clock Switching
Köszönöm!
Sziasztok.
Ezzel ezen a mikrokontrolleren szeretném az RA5 és RA3 lábakat kimenetként használni azonban ha mindkettő H szintre állítom, elkezdenek felváltva villogni, míg az egyik el nem alszok. Ez mitől lehet, valamit le kellene tiltani ?
A PORT regiszterek helyett használd a LAT regisztereket a kimenet beállítására. Valószínűleg a LED terhelése vagy a utasítások közötti rövid idő miatt a kimeneten nem áll be a logikai magas szint.
Akkor is világítanak mikor L re állítom be őket. De csak ez a két port. AN0 használom analóg jel olvasására.
Kedves Fórumtársak!
Nem olvasom vissza az összes oldalt, mert az lehetetlenül sok. Felteszem inkább a kérdést: van egy kínai LCD-s hangeröszabályozóm, AT89C51 mikrokontrollerrel. Ennek a beállításait szeretném megváltoztatni. Tehát a programot kiolvasni, módosítani, visszaírni. Ezt az égetöt néztem ki: Bővebben: Link Mivel PIC témában abszolút kezdö vagyok, nem tudom mi kell még a történethez. Túl sokat nem szeretnék invesztálni bele. Ami viszont kapásbol felmerül bennem mint kérdés, hogy az USB kommunikációt (olvasás, égetés) milyen program csinálja??? Elöre is köszi!!
Ez nem PIC. Keress egy másik topicot. Egyébként ez így nem fog menni ahogy elgondoltad. Programot módosítani csak forráskódból tudsz, de az olvasó (ha egyáltalán ki lehet belőle olvasni) csak a gépi kódot fogja kiolvasni, tehát kapsz néhány ezer számot és kész.
Egyébiránt én is hasonló projekten dolgozom és egy ilyen vezérlése nem éppen egy totál kezdőnek való.
Köszi.
Hát ez nem jó hír. Akkor az egyedüli megoldás az eladónál való kuncsorgás a forráskódért?
Igen, de ha én lennék az eladó biztos nem adnám ki, szerintem Ő sem fogja, de Te ha valóban totál kezdő vagy, nem valószínű, hogy hozzá tudnál szagolni, más meg nem igen fogja megcsinálni.
Értem. Tehát akkor lényegében kukába a dologgal. Frankó...
Avagy írni egy teljesen új programot, miután visszafejtettem a hardveres csatlakozásokat... A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2015
Maga a hangerőszabályzó IC miféle?
Igen valami ilyesmi. Ha érdekel a pic tanulás, akkor bele lehet fogni, de azt a led villogóval kell kezdeni, különben beletörik a bicskád. Egyébként én most csinálok egyet TDA7813 IC-vel, ha van rá érdeklődés szívesen írok belőle egy rövid cikket.
PGA2311
Bővebben: Link
Köszi, annyira nem érdekel. Az érdekelne hogy átprogramozzam, a többi hidegen hagy....
De lehet eladom a francba. Az új 8 csatornás DAC-omhoz amúgy sem kell... A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2015
Ilyet csináltam már 877-es pik-el, csak távirányító nem volt hozzá. Nem olyan bonyolult dolog vezérelni, de nem kezdésre való az is biztos.
MCP2200 USB-soros átalakítóval van problémám, remélem, nem off itt, ennek is PIC a belseje.
Ezt nem csak virtuális COM portként lehet használni, hanem az I/O lábait is lehet írni/olvasni és elvileg több MCP2200 csatlakoztatható USB-re. DLL fájlon keresztül hívhatók függvények, pl. GetNoOfDevices, ami visszaadja, hogy hány eszköz van csatlakoztatva, SelectDevice() függvénnyel lehet váltani az eszközök között, ahol a paraméter 0, 1, 2, ... lehet. Minden függvény gyönyörűen lefut, a visszatérési értékek is jók, a visszatérési érték szerint megtörténik a váltás az eszközök közt (GetSelectedDevice), de hiába választok ki másikat, valamiért mindig csak az egyik csatlakoztatott eszköz (mindig ugyanaz) hajtja végre a SetPin/ClearPin parancsokat. Ugyanaz a problémám, amit a Microchip fórumán is felvetett valaki már 2 éve, de ott sincs rá válasz. Nem tudom, hogy én rontok el valamit, vagy bugos a dll. Mit lehet tenni?
Szia! Elvileg az összes MCP2200 egy azonosítóval fut. Ha többet használsz, mindegyikhez másik azonosítót kell beégetni, és az inf fájlt is át kell írni ha jól tudom.
Milyen azonosítóra gondolsz? A VID és PID lehet azonos, csatlakoztatáskor automatikusan minden eszköz kap egy egyedi UID azonosítót és ez felel a megkülönböztetésért. Az USB szabvány lehetővé teszi, hogy több azonos típusú eszközt csatlakoztass a buszra. A VID és PID megváltoztatása azért problémás, mert akkor nem fogja felismerni az eszközt az OS.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |