Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   204 / 244
(#) mraulajos válasza Davidd hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Ha a 2400 as tól nagyobbat akarsz itt van, és ezek között még sok a sárga feliratos, (nem tudom ez mond e valamit?) de ez már brutális, és ugyan olyan bevált, mint a kisebb testvérei. Nem hiszek én sem a kapcsüzemű táposokban.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2015
(#) djloui hozzászólása Aug 6, 2015 /

Sziasztok megosztom veletek készülőben lévő középtölcséremet. 6"-os közép lesz benne felette pedig majd a magas, ez egyben egy kivehető előlapja lesz egy 3utas doboznak. Legalább 5dB-t emel az érzékenységen.
(#) Ge Lee válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Az elektronika nem hit kérdése (ahogy más sem). Nekem van saját tervezésű végfokom saját tervezésű kapcsitáppal, és semmivel sem rosszabb, sőt.
(#) Davidd válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Igen ez a vegfok volt az alapterv, csak ritka az az nem latok sohasem eladot. Azt meselik hogy még többet is tud mint a proline 3000. Nekem nagyon tetszik, viszont az lesz hogy beszerzek majd meg egy ta2400ast valahonnan. Utánna jön a drágábbik része, 2 olyan hangszóró ami elviseli ezt a mondhatni nagy teljesítményt.
(#) mraulajos válasza Davidd hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Idézet:
„beszerzek majd meg egy ta2400ast valahonnan”

Lehet még azt találni. 3200 as is volt DJ börzén nem olyan rég. Egyébként én egy 2400 ast Kézdivásárhelyről vettem. Azóta is használom, úgy hozták el alkalmi fuvarba. Szerintem, - most, - ezektől nem kell jobb/megbízhatóbb végfok.
(#) lukacsp válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Igazad van ebben, viszont valószínűleg te úgy méretezted, és úgy csináltad meg azt a kapcsolótápot ahogy kell. A gyártók meg úgy csinálják meg ahogy legnagyobb haszon van a terméken, és még azért viszonylag működik (+ lehetőleg gariidőt kibírja, de ne sokkal többet). A kettő közt nagyon sok különbség van, hadd ne ecseteljem.
Amennyi powersoft, crown, egyéb "nagynevű" kapcsolótápot javítottam azzal el lehetne zárni a Dunát Bősnél.
(#) zotya1983 válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 6, 2015 /

Azt azért említsd meg hogy a hangszórókimeneten ott figyel a 160v ha odacsavarja neki
(#) mraulajos válasza zotya1983 hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Természetesen, - az biztos hogy itt aztán oda kell figyelni, mert ez nyomja ki magából az erőt. Lehet pakolni utána a hangládákat, min. 18" os hangszórókkal.
(#) mraulajos válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Támogatom lukacsp gondolatait, egy kicsit meg előzött, de teljes mértékben egyet értek vele. Amit Te terveztél/csináltál magadnak, az biztos hozza azt amit elvársz.
(#) vipera1997 válasza zotya1983 hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

160V még nem annyira vészes
(#) zotya1983 válasza lukacsp hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Így vettem meg,mert sajnos beletúrtak a védelembe áthidalták és le is égett az smps természetesen szakemberrel visszaállíttattam a gyári állapotot,azóta kopp kopp semmi baja
(#) Davidd válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Szia! Nekem Romaniaban kell beszereznem; mar csak a velemenyetekre vagyok kivancsi mit szoltok ha ugy alakitom ki a mely reszleget, hogy egy egy ta2400as hidba egy egy hangszorora hogscoopban. Szerintetek jo megoldas vagy felejtos? Mivel nem tervezek meg tobb subot az a 2 hid azert csak tudna valamit, elmeleti sikon ez jol menne, csak ha valakinek volt mar hidalva ez a vegfok akkor ossza meg a tapasztalatat hogy mehet-e a dolog. En nem tudtam hidba hasznalni, mert a salpa50100nak a hid az teljes megoles lenne.
(#) sound.man válasza Davidd hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Nem tolod clipbe nem lesz annak semmi baja.
(#) mraulajos válasza Davidd hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

A 2400 ast nyugodtan hidalhatod, csak adjad hozzá a megfeleő méretű ládákat, mert az nyomja ki magából a 1600 - 1800 W ot. Papírja szerint 2000W 8 ohm on, de valószínű Te is tudod.
(#) Davidd válasza sound.man hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

De tuti megölnè a somogyit.
@mraulajos: Tudom nagyon jól, hangszórót beszerezni lesz nehèz ès drága. Most lehet elöszőr utánfutòt kellene vegyek, hogy a meglèvő cuccom tudjam hordani, ès utanna komoly beruházás. Köszönöm az informáciokat!
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2015
(#) mraulajos válasza Davidd hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Érdekesség képen, én egy t.amp 2400 ast Kézdivásáhelyi eladótól vettem. Alkalmi fuvarral lett elhozva békés megyébe.
(#) zotya1983 válasza Davidd hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Milyen típusok a Somogyi hangszórók?Csak azért kérdezem mert 2 hogscoop ládában pa 50100 bőven elég egy nagy kultúrházba és nagyot durrant Ezt láttam személyesen és ott csak 450w rms el lett tolva.A ta 2400al óvatosan ha hidalod.Bár ha nem égeted clipbe elfog az menni szépen.
(#) vipera1997 válasza zotya1983 hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Az 50100 és a 40100 jól sikerült becsüld meg a többi a "selejt" kategória, de kilehet fogni némely normálisat is de nagyon ritka
(#) Davidd válasza zotya1983 hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Szia! Igen salpa 50100 aim vannak hogscoopban. Így is nagyon kihajtja a salpa50100asokat az a 600W is. Szerintem egész éjszakás bulit nem bírná ki hiddal hajtva, clip nelkül sem. Gyárilag is csak "1000W van ráhazudva'' Szerintem kicsi a hűtése is akkora teljesítményhez. Nekem az "új szériás" van az-az a szürke membrános.
(#) zotya1983 válasza Davidd hozzászólására (») Aug 7, 2015 /

Nem akarom elhinni hogy kevesled Lényeg hogy 600w nál többet nagyon ne is várj tőle,és úgy 98 dB nél meg is áll...De bírja hosszan is a til cséve miatt ,de az is lehet hogy alu nem emlékszem már rá pontosan.
(#) Davidd válasza zotya1983 hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Igazából wattmániában is szenvedek, meg én mindig használom szobában is, úgy hogy jól dübögjön, és mikor meg megyek hangosítani keveslem a mélyet, vagy nem is hogy keves hanem kevesebb pedig 600w ból ennyi dB-t kihozni nem könnyű. Ezért lett hog, előnyök hátrányok. Tény és való hogy clip ig hajtott t.amp al nagyon jól elvan a kis somogyi.
(#) Kovidivi válasza Davidd hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

(#) Davidd válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Igen tudom, sőt el is olvastam már. Itt a wattmániát akkor kicsit ecsetelem hogy ez nállam hogy is van. Ugyebár rendelkezem 4 darab 15"mely+1,75"magas sugárzóval ellátott topokkal és van 2 darab hogscoop mélysugárzóm. Mivel a mélyek méretei az (szerintem) átlaghoz képest hatalmasak. 600-650W rms-el hajtva darabonként szólnak, meg kell hagyni ebben a kategóriában ennyi Wattal hajtva tényleg nem semmi. A topok darabja kb olyan 430W rms/darab-al vannak hajtva, és 120Hz-en alulról vágva. Az az kick tartomány+közép+magas. Ha már ott vannak azok a nagy mélyeim, az emberek ne csak a méretétől essenek fenékre, hanem mikor azt tudom mondani hogy 1700W rms darabja és azt megszólaltatom, azért az már valami lenne. 600-1700 között tudom pár dB különbség van (maximum 4-5dB darabonként). Viszont ekkora lépéshez rengeteget kell befektetni, értsd az ilyen hangszórók megvásárolására például. Ekkora teljesítménnyel rendelkező hangszórók csak komoly hangosításokban található és neves cégek gyártják, mint pl a nexo rs18 ban lévő B&C hangszórók. Másik ládát most nem fogok azért csinálni hogy kisebb legyen, mert tuti nem fog úgy szólni, na meg mivel én építettem a rengeteg munka vele, nagyon hozzámnőtt. 100 szónak is egy a vége előszőr megpróbalom a szállításomat biztosítani, az az egy utánfutó kerül megvásárolásra, eddig ezt határoztam el, mert hogy én 2 duplasubot hozzak össze nincs keret, pedig abba mehetne kisebb teljesítményű hangszórók de az másik láda, másik erősítő, ha már megvannak a hogjaim akkor használjam ki őket.
Elnézést a sok offért.
(#) Kovidivi válasza Davidd hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Ez mind szép, de akkor azt írd, hogy decibel mániás vagy, vagy hangnyomás mániás!
Ha wattmániás lennél, akkor lenne egy 20KW-os erősítőd, meg hozzá egy 40dB-es hangszóród, aminek a tekercse alkar vastagságú huzalból van megtekerve, és akkorát szól, mint egy szobai szubláda. Na akkor lennél Wattmániás!
És legyél tekintettel a szomszédokra is! Régen én is clip-ig hajtottam az erősítőt, a hangnyomás is rendben volt, igaz, csukott ablakkal, mégis hallották a szomszédok is. Aztán szépen alábbhagyott ez a szenvedélyem, és inkább engem zavar, ha valaki pukkogtatja a 2.1-es hangrendszerét. Mondhatjuk úgy is, hogy visszakapja az ember azt, amit másnak adott A halláskárosodásról még nem is beszéltem, ha már írod, hogy szobában is hallgatod a hangcuccaid.
Autóba összehozok még egy normális hangrendszert, amit szolidan hallgatok, és kész.
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2015
(#) sound.man válasza Davidd hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Amúgy ha csinálnál még 2 mélyet úgy bőven nagyobbat nyomna, mint ha hidalnál.
(#) zotya1983 válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

Kikérem magamnak,nem vagyok dB és watt mániás!-Akkor miért hallassz nagyot?-Mit?
(#) Davidd válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 8, 2015 /

A zenehallgatás természetesen nem maximumon történik, mert mikor régebben 1x-2x ugy megküldtem megrepedt a holkerben a festék a másik szobában. Szóval csak épp negyedik kitekerve a subot hajtó t.amp(14ig) a topokat hatjó pedig 8 ig és olyan -12dB és 0dB közötti kivezérlést kapnak, viszont ezeken a hangszórókon azért ez is már dübög. Tényleg dB mániás vagyok, sajnos a kocsimba megmérni még nem tudtam, de van egy duplasubom hátul (25cm jbl). Csukott ablak/ajtó nállam nem jó játék, mert szemmel láthatóan görbiti az ajtónak az üveges részét. Halláskárosodás lehet játszik, inkább az a helyzet hogy megszoktam a nagy hangerőt és nem tünik hangosnak. Na szerintem ezt lezárhatjuk mielőtt offolásért kapnánk. Szomszédok meg mindig szólnak..mert mondjuk a kicsi fél magában a szobában mert csak a mély bugás halltaszik meg minden...
(#) andras99 hozzászólása Aug 12, 2015 /

Sziasztok!
Sokat szenvedtem az utóbbi időben, milyen kisebb keverőt vásároljak, de még mindig nem tudom. Igazából a keretet egyre lejjeb viszem, az elvárásaimból is lejjebb adok, elvégre 100eFt-tól már ott a kis Behringer X Air 12. Mostani kérdésem, milyenek ezek a régebbi Behringerek, konkrétan UB1204FX-PRO. Jobbak, rosszabbak mint az új Xenyx-ek? Van esetleg valami típushibájuk? Mennyire tartósak?
(#) steelbird válasza andras99 hozzászólására (») Aug 13, 2015 /

Zajosak, a potik recsegnek egy idő után...
Idézet:
„Mennyire tartósak”
Őszintén? Semennyire.
Milyen célra kell és hány csatornásat keresel?
A "kisebb" keverő elég tág fogalom.
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2015
(#) andras99 válasza steelbird hozzászólására (») Aug 13, 2015 /

Igazából egy Behri XENYX1202FX-et cserélnék le, tudásban hasonlót keresek, fő szempont hogy legyen rajta szimmetrikus kimenet. Olyan 30-50eFt a jelenlegi keret. Fő szempont még hogy lehetőleg belső tápos legyen, vagy ha külső, valami normális tápcsatlakozója legyen. Kisebb, néhány mikrofonos rendezvényekre kéne, nem lenne olyan sűrűn használva. Szívem szerint megvenném valamelyik Soundcraftot, (pl. EFX8, Signature 10) de annyiért már kapok egy egyszerűbb digit. pultot. (Behri XR12, Soundcraft Ui12) Következő project az Ui16, igazából a mellé kéne valami kis kicsi egyszerű analóg.
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2015
Következő: »»   204 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem