Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Az SC EPM 8 -asa 85 körül van, az nem elég?
Illetve lejjebb adok az elvárásaimból, nem kell effekt, csak szimmetrikus kimenet, normális tápcsati és 50 alatt maradjon.
![]()
Illetve egy újabb kérdés: Szeretnék összeállítani egy kisebb rendszert kis rendezvényekre, értem ez alatt hogy két kis 8" aktív láda + egy 12" aktív sub (csak akkor vinném ha épp szükséges). Nem szeretném cipelni a nagy ládákat + végfokracket ha csak néhány mikrofont meg egy kis zenét kell hangosítani. Két rendszert szemeltem ki:
- egyik: 2db the box PA108A és 1db the box pro Achat 112 Sub A - másik: 2db dB Technologies Cromo 8+ és 1db dB Technologies Sub 12D Kérdésem, van annyival jobb a dB szett, hogy megérje a felárat, vagy inkább maradjak a the boxnál? A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2015
Szerintem a dB -ben nem fogsz csalódni, ha van rá keret, inkább abba ruházz be.
Ezeknek a dB-knek amúgy milyen hangjuk van? Mert azt tudom, hogy a kis the box PA108A nagyon jól szól az árához képest. Esetleg van róla valakinek mérése?
Mérés nincs, de a 10-es változatot nagy megelégedéssel használjuk és nem sokkal rosszabb mint a 10"-os RCF amiből szintén használunk 6 db-ot.
Értem. Azt még megkérdezhetem mennyire van "olasz hangja"? Inkább az amerikai hangú ládákat kedvelem, pl. JBL-eket.
Olasz??? Frekvenciagörbét berakhattál volna...
Melyik JBL-t?
![]() ![]() ![]()
Jogos a felvetés, természetesen nem a gagyikra gondoltam, bár még azoknak is megvan az a szép csilingelésük.(JBL line arrayt még nem hallottam) Találtam mérést a dB Cromo 12+-ról összehasonlítva egy RCF-fel. Szerintetek hihetőnek tűnik?
![]()
Az RCF-nek fülre hasonló hangja van valóban, magasba huz kissé, a cromot annyira nem füleltem még de az tény, hogy van a 10"-osban is kis mélyemelésre utaló hang, szubjektíven legalábbis, annyira nem néztük milyen lyukak vannak benne főleg monitornak, kiegészítő ládának, konferencia jellegü dolgokra használtuk. Persze kérdéses az is hogy mérték
![]()
RCF ART szériát hallottam már, megvan a jellegzetes hangjuk, nem rosszak. De elég ijesztő ennek a dB-nek a mérése.
![]()
Na így már azért nem veszem olyan komolyan a mérési eredményeket
![]()
Milyen válasz van ott? A második linken akusztikai alapfogalmak vannak csak leirva. Az első linken meg megint egy szépen hangzó de nem korrekt mérést látunk, soha ismétlem soha! nem mérünk semmilyen hangrendszert úgy, hogy melléje odatesszük a másikat is...ráadásul itt se megfelelő az akusztikai környezet... Ezekkel az eszközökkel még mérni is lehetne, de itt csak az volt a cél hogy mutasssuk be mennyivel jobb a JBL mint az ALTO. A JBL EON sorozatáért nincsenek megveszve (ezekért a kisebbekért pláne) azok akik dolgoznak is ezekkel
![]()
Ja a JBL-nél a 600-as 500-as sorozatot a PRX MRX re értettem
![]()
Első linknél egy egy összehasonlító mérés látható, nem pedig vita arról hogy a JBl jó-e vagy sem, vagy ki mit használ!
A második linken sajnálom hogy a Fletcher-Munson görbét nem tudod olvasni!
Én tudom
![]() ![]() ![]()
Több hangosság szinten is mutatja az emberi fül freki átvitelét, érzékenységét nem csak 90 dB-en.
Az milyen mértékegység hogy hangerő?
Akkor ugy kérdezem mekkora hangosság mértéknél szoktunk zenét hallgatni kb? Mert 90 phon körül elég jól kisimul a görbe ha jól látom
![]() ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2015
Ha már megnéztem a megosztó portálon az összehasonlító vizsgálatot akkor megnéztem többet is, elég tanulságos sajnos elég kevés az objektív teszt majdnem mindig lehet sejteni ki lesz a jobb
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2015
Ha nem túl nagy kérés, esetleg meg tudnád mérni?
![]() ui.: Most jut eszembe, amíg még működött a hangosítók fóruma, valaki mérte onnan, de sajnos nem mentettem le... ![]() Szerk.: Méret, súly alapján kinéztem a Cromo 8+-okhoz a dB 12D subot, de nem írnak róla túl jókat. Nem tudom higgyek-e az értékeléseknek vagy sem? ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2015
Javítás: nem SUB 15D-re gondoltam, hanem 05D-re.
Megtaláltam az ideális pultot számomra, Yamaha MG10XU. Vélemény róla? Megér ennyit? Illetve a kompresszora milyen, mondjuk beszéd esetén mennyire használható?
Sziasztok!
Szerintetek a damping factor mennyire számít egy erősítőnél? Mert ugye ha rákötünk egy hangszórót meg egy kábelt akkor ez az egész mese megváltozik...
Szia. Köss össze két -mondjuk mélyhangszórót, párhuzamosan. Pöccintsd meg az egyik membránját, majd nézd meg a másik hangszórót mi történik vele, elvileg meg fog mozdulni. Na ezt az energiát az erősítőnek le kell tudnia csillapítani. Majd nézd meg ezutánkösd a hangszórókat ugyan így egy erősítő kimenetére, legyen bekapcsolva, lehalkítva. A hangszórók maradjanak párhuzamosak. Pöccintsd meg az egyiket. Akkor jó, ha nem mozdul meg a másik, hiába pöccintgeted.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |