Fórum témák
» Több friss téma |
Ha ténylegesen 0 az áramfelvétele, akkor kimehetett a biztosíték, vagy a táp panelen van egyéb hiba. Nem szedtem szét ilyen, nem vagyok teljesen képben, hogy áll össze. Lehetséges, hogy egy panel minden, akkor csak a táp részével kell foglalkozni. Lehet akár a bekapcsológomb hibája is.
A Canon meg a Coolpix, hogy jött össze A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2015
Akkor megpróbálom szétszedni,meglátjuk,mi van belül... Canon/Coolpix,közben leesett,hogy miért írtad... Köszi a választ!
Ja és azt még hozzáteszem, hogy videózni szépen lehet!
házilag meg lehet csinálni? Vagy valamit fellehet használni másra?
Sziasztok szép napot sajnos meg adta magát a kamerám egy kis agfaPhoto compact102 lenne szó és segítséget szeretnék kérni és aki el vállalná a javítását reális áron. elem csatlakozókra rá mértem zárlatot jelez a műszer. tegnap még üzemelt rendesen üdv lali
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2015
Hali!
Képen látható SONY tip. fényképezőgépen az LCD kijelző szalagkábelének mi a bontási folyamata?
Pontos típust is irhattál volna, meg közelebbi kép sem ártott volna. Csak egy tipp. Fekete cuccost felhajlitani, aztán kihúzni a kábelt. De ez nem biztos, mert nem látni nagyitva sem.
Köszi, úgy történt ahogy írtad, sikerült.
Sziasztok!
Van egy Sony Cyber-shot DSC-W55 digitális fényképezőgépem. Le lett ejtve. Bekapcsoláskor az optika kijön, majd vissza is megy. Közben azt írja ki, hogy memória működés, azután hogy kapcsoljam ki, majd vissza. Menüt elérem és a fényképeket. Mi lehet a probléma? A válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni: van egy egyszerű,régi,de nagyon szeretett Fujifilm Finepix A400-as gépünk. A héten egy hegyitúra alkalmával sikerült a gépet beleejteni egy jéghideg hegyi patakba,természetesen ezután nem működött,le is mondtunk róla.... A gépet ezután 2 napig nem használtuk,hátha kiszárad és csodák csodájára beindult,de sajnos részfunkciók nem működtek. Ezután további szárítás és 1 nap múlva tökéletesen működött minden,azóta is jó. Kérdésem: van egy órás barátom,aki apró csavarhúzóval szétszedné,hogy rendesen száradjon ki és ne legyenek később korrodálódások,érintkezési problémák. Szétszedéskor nincs-e valamiféle tömítés,stb.--mint pl.egy profibb vízálló óra elemcseréjénél--,ami sérülhet???? Azaz a szétszedéssel,kiszárítással nem csinálunk-e több bajt,amit nem tudunk helyrehozni,mert pl.a tömítést -ha van- tönkretettük és nem tudjuk pótolni??? Köszönöm a választ. A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2015
Üdvözletem
Ha tudnátok segíteni a kérdésem: Két ultrakompakt gépet javítottam házilag,az egyikben a ccd-t cseréltem,a másikban a ccd maradt,és a komplett optikát cseréltem.Összerakáskor mindkettő pontosan ugyanazt,és ugyanúgy csinálja,,vagyis csak makró módban áll be a fókuszra,ott viszont 15cm-végtelenig.Autómata alap állásban nem áll be a fókusz.Gondolom után kell állítani,valahogy,,,,tehát kézileg kell,,vagy szoftveresen? Meg esetleg kb hol?Kép az egyik bontott objektívről.Esetleg a lencse fölött a fehér horony? Köszönöm
nekem egy lumix TZ3 márkájú kamerám van, melynek futás közben tört be a kijelzője.
Össze kell kalibrálni az optikát az alaplappal. Sok gyártó úgy oldja meg a végtelen fókuszt, hogy egy fix pozícióba áll be az optika, ami minden optikánál kicsit más (és a kis eltérések is sokat számítanak). Tehát hiába van rendben a szenzorsíkod, kell a gyári szervizszoftver, hogy rendesen működjön. Ezért nem szeretek kompaktokat javítani, mert nem lehet tudni, melyik típus igényel kalibrálást... Amit tudok, hogy a Samsung ES6x, 7x, Panasonic TZ3 és környéke, Fujifilm J37/40 nem igényel. Canonok az eddigi tapasztalataim szerint igen, kivéve S100, meg akkor gondolom 105 és 110 sem.
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2015
Ebayen kapsz hozzá párezerért kijelzőt, jó kis gép az Szétszedni nem nehéz, a kijelzőt cserélni 10 perc.
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2015
Szisztok!
Van egy Canon Powershot S2is gépem. Mostanában előfordul, hogy feltöltött akkuknál kiírja, hogy cseréljen akkumlátort. Először azt hittem az akkuk nem jók, ezért raktam bele rendes ceruzaelemet, de ugyanez a probléma jelentkezett. Kicseréltem benne a gombelemet is, változás nem történt. A képeket viszont engedi nézni, akkor is, amikor akkucserére kér. Ha többször kiveszem-beteszem az akkukat/elemeket egy idő után elindul és akár több száz képet is lehet vele csinálni. Neten olvastam, hogy ez nem egyedi hiba ezeknél a gépeknél, de megoldást nem írtak rá sehol. Ha esetleg van ötletetek megköszönném.
A gép elemtartójában lévő összes érintkezőt tisztítsd/polírozd/csiszold át, valószínűleg szennyeződés vagy oxidréteg borítja ezeket.
Köszönöm, megpróbálom. Erre mért nem gondoltam, nem tudom.
Üdv. Egyik kollégámnak van egy (én nemtudom a típusát) nikon fényképezője, azt mondja hogy az elkészített képek csíkosak... De ha videóz, akkor a videó felvétele nem csíkos...
Találkozott már valaki ilyen hibával?
Hali!
Hozzám került egy JX500-as kis fényképezőgép. Mindent csinál, csak nem mutat a képernyő, csak nagyon halványan. A képernyő világítás jó, mert teljesen hófehér, és a gépet forgatva látszik rajta nagyon gyenge kép. Javítható e?
Idézet: „Szétszedni nem nehéz, a kijelzőt cserélni 10 perc.” Láttál volna egy Fujifilm Finepixet! Egy tönkrement példányból alig tudtam kimenteni az LCD-t, mert "Y" sliccű csavarokkal volt összerakva! Mivel nem működött már a gép, konkrétan "konzerv" technikával szedtem szét! (Nincs ahhoz a speciális csavarhoz csavarhúzóm.) A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2015
Üdvözletem
Van egy Samsung WB250F fényképezőgép amin a menüválasztó gomb nem reagál semmire az utolsó pozícióban maradt igaz azon sem reagál csak az érintő képernyő működik abban a pozícióban.Filmezni lehet vele de nem exponál.MIt lehet tenni vele.Gondolom csak szervíz.
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni abban, hogy van egy Fujufilm Finepix S9600-as gépem és miközben tölötem fel a képeket usb kábelal le ejtetem a gépet és a gépben belül az usb dugasznál letört az a rész amibe a kábelt kell dugni, hogyan tudnam megcsinálni vagy csináltatni?? A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2015
Elég rossz minőségű a kép, nem látszik rajta hogy mennyire sérült a csatlakozó.
Három lehetőség van: 1.) Elviszed szervizbe, ahol jó pénzért cserélik a csatit, vagy a teljes panelt. 2.) Keresel valakit, aki (kedvező áron) vállalja a csaticserét 3.) Te magad cseréled ha van hozzá anyagod, eszközöd, ügyességed
Sziasztok!
Ven egy Fujifilm S7000-es gépem. Már régóta problémám vele, hogy a 4db AAA-s elemből/akkuból (mind1 neki...) mindig csak az egyiket, de azt totálisan lemeríti, teljesen kivégzí, míg a másik 3-at nem bántja. Értem ezt úgy, hogy a gépet hiába teszem fiókba, nem használom, akkor is pár nap/hét múlva előveszem és már nem kapcsol be, mert lemerült az az egy elem/aksi. Mindig a soros 4 elem közül azt meríti így le, amelyik a negatív végén van. Képtelen vagyok rájönni a problémára. Elég hirtelen kezdte ezt produkálni, úgy vettem észre, hogy feltöltött aksikat belerakván ellőttem vele kb 5 képet, majd kikapcsolt (lemerült aksi jelzés). Azóta új elemekkel próbáltam méregettem, így derítettem ki, hogy mi a folyamat (fentiek). Nem rég kicseréltem egy rossz gépet (típus azonos természetesen) donornak használva a gép nagyobbik részét: azaz a fő panelt kompletten, mert a táp arra csatlakozik, ott láttam valami stabilizátort, szóval erre gyanakodtam, hogy ott vmi nem ok. A régi panelen égést nem láttam. A gép most is működik, pont mint szétszedés előtt, de a hiba nem változott sajnos. 3 napja beleraktam 4 új varta elemet és a folyamat elindult újra, 3 elem jelenleg 1,46V és a negatív végén pedig 1,4V van. De korábbi tapasztalataim szerint ez 1-2 hét múlva lemegy teljesen 0-ra. Van e tippetek hogy ez mi a fene lehet? Ilyennel én még nem találkoztam és már jó rég küzdök a dologgal. Igazából már félre is raktam a gépet, nem érdekelt, de most azért vettem elő újra, mert ajándéknak szánom...nám
Egy feszültség megy a gépbe be? Mármint a 4*1,5V, vagy van valamelyik külön is bekötve? Ha igen mire, mert az lesz rossz? Ha csak egyben van bekötve akkor az akku tartóban van valami rövidzárlat, terhelés.
Igen egy feszültség. Mind a 4 elem sorban van és ennyi. Szétszedve is láttam ezt.
Nagyon nem hinném a zárlatot sem. Erre is gyanakodtam és megnéztem, nem találtam erre utaló jelet. Köszönöm a tippeket!! (ismételten mértem: 3x1,48V és 1,39V a merülőben lévő; a másik 3 biztos kicsit regenerálódott mert több ideje pihentek már...) A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2015
sziasztok!
Van egy SONY Cyber-shot fényképezőgépem, bekapcsoláskor az LCD kijelzője fekete marad, egyébként minden beállítási lehetőség működik rajta, a régi képeket vissza lehet nézni és az objektíve is ki-be mozog. Szerintetek mi lehet a hibája?
Készít képet? Valószínű, hogy megszakadt az objektívben a blende kábel és nem nyitja ki, vagy szűk marad. Erős fényben sem mutatja?
Fekete képet készít és erős fényben sem mutat semmit.
Ha az objektív kijön, akkor kinyílik a védő előtte, de ez nem jelenti, hogy a blende, vagy zár működne. Nézd meg mit látsz elölről, nem a szokásos objektívtükröződés, hanem egy fekete lap lesz. Ha látsz egy vékony vonalat rajta, van esély, hogy napba, vagy egy komoly bliccel villantva lesz egy csíkod a képen. Akkor az érzékelő jó, az objektív pedig szalagkábel cserére szorul.
Esetleg egy kép az elejéről, valamint a pontos típus. |
Bejelentkezés
Hirdetés |