Fórum témák
» Több friss téma |
Meg van már,köszönöm.letöltöttem.Megnéztem, mingyárt kirakom,hogy mire jutottam.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2015
Szia, szerintem vedd ki az elegett R151 ellenallast, es hagyd beken. A gubancot mashol kell keresned. Kezd azzal, hogy vegigmered a tapfeszultsegeket. Ha megvan mind, merd meg a vegfok ic labain a feszultsegeket. Utana jelentkezz ujbol es ird le mit es hol mertel. Udv.
Szia.Vettem egy új,pontos multimétert.Melyik lábakra mérjek rá?
Üdv.Kicsit megkéstem,de itt vagyok,és leírnám,hogy mit mértem.
a negatív szálat végig az első lábon(bal oldalról) mértem. IC:STK2028 STEREO POWER AMPLIFIER A 16 láb: 1:Negatív 2:36.3 3:-01.1 4:-38.9 5:-02.3 6:-01.1 7:-39.1 8:-01.1 9:-01.1 10:-39.3 11:-01.1 12:-02.3 13:-38.9 14:-01.1 15:36.2 16:0 Tehát a kimeneti hiba IC hibája? Minden segítséget előre is köszönök. Üdv. Márton. A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2015
Szia. Hogy te minek az alapjan dontottel ugy, hogy az 1. labhoz kepest mered le a feszultsegeket, talan meg te magad sem tudod. Mindent a testhez kepest merunk. Akar azt is mondhatnam, hogy ismeteld meg a mereseket, de ugy, hogy a fekete merozsinor a testen van, de nem mondom. Eleg, ha a kimeneti labakon mert feszultsegbol levonjuk az 1. lab feszultseget, es maris megvan a 0 Volt. Tehat a kimeneten levo rele meg kell(ene) huzzon. En talaltam olyan hibas relet, ami az egyik lab es az erintezo kozott volt szakadt - azt hittem eldobom az agyamat, amikor rajottem. Rele csere es tokeletesen mukodott. Ajanlom neked is, hogy vizsgald meg a relet.
Szia.hol talalom a relet?elore is koszi.(korabban csatoltam kepet)
Szia. Egyszerubb a helyzeted, a sm-t nezegetve, latom, hogy nincs is rele a kimeneten, egy egyszeru on-off kapcsolo van. Ezt vizslasd meg, ha nincs mivel kicserelni, zard rovidre a labait. Nem gondoltam volna, hogy a Technics kihagyja a hangfalvedelmet. Ha akarsz bele epiteni, a kapcsolo helyere beteheted a relet.
Szia. Ne szorakozz, ott van az elolapon, a fulhallgato csatlakozo es a hangszinszabalyzo basszus potmetere kozott. Irja folotte "speakers on-off".
Üdv kollégák!
Ezt mivel tudom helyettesíteni vagy kiváltani? 2SA995 (SI-P DUAL 100V 0.05A 0.4W 100M)
Nekem is van elfekvőben egy Technics erősítőm, STK hibás majd megkeresem.
STK2048II járhat bele, de a 2000 években még nem volt net így nem tudtam beazonosítani.
Sziasztok!
Van itt nálam egy Technics SU-V505 erősítő ami bizonytalan a bekapcsoláskor. A Computer Drive panelen kiszeretném cserélni a kondikat, mert ESR mérővel szerintem gyanusak. 3,3µF/25V; 10µF/16V; 100µF/6,3V; 100uf/16V biploáris Milyen fajta kondenzátorra érdemes kicserélni? Eredeti alkatrészt sajnos nem találok. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2015
Szia!
Válaszd a Nippon Chemicon KZH és KY-szériáját. A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2015
Köszönöm! Szétnézek hol lehet beszerezni.
Üdv.
Bővebben: Link. De biztosan máshol is kapható.
Sziasztok Kellemes karácsonyi ünnepeket !! Kéréssel fordulnék hozzátok.Ma szereztem egy Technics sa-gx200 -as receivert.Ocsmány módon kiszakitották belölle a végfok modult, és nem tudom milyen valo bele kerestem a neten de nem találtam rajzot hozzá,igy azt se tudom hogy svi-vagy rsn modul való bele.Ha valakinek meg volna a rajza ennek a készüléknek és megtenné hogy feltölti nagyon sokat segitene.Köszönöm elöre is.Üdvözlettel:saca
Szia. Ingyenes rajzot en sem talaltam a neten, csak 5 dollarost. A fenykepeken SVI3102 vegfok szerepel. Nem tudom, hogy beszerezheto-e es ha igen, megeri-e. Udv.
Köszönöm a választ. Időközbe megtaláltam milyen modul való bele RSN3502B lehet kapni 6500ft szerintem megéri megcsinálni.
Szép jó reggelt minden fórumozónak!
Először is csak annyi, hogy nem vagyok rutinos fórumozó, szóval ha rossz helyen teszem fel a kérdésem azért előre is bocsi! Akkor a kérdés. Miért gerjed-búg a trafó? Nemrég vásároltam egy Technics SU-A800MK2 erősítőt miután bekerült a helyére búgó hangot fedeztem fel a trafó felől, reggelente mikor csend és nyugalom van tisztán lehet hallani. Itt jegyezném meg, hogy nem állandó a búgás, van amikor zéró semmi, van, hogy halkan szinte alig halható, de van olyan is amikor felerősödik, majd halkul aztán egyszer csak abba marad. Bekapcsolt állapotban is halható, de a hangfalakra nem megy ki a búgás.Tudna ebben nekem segíteni valaki? Bármilyen ötlet, felvetés! Előre is köszönöm! Üdv, Dunyha80
Szia, nezd meg a trafot leszorito csavarokat, meg azt, hogy az erosito egyenes helyen, mind a 4 laban alljon. Udv.
Helló mindenkinek!
Nyitottam egy új témát hát ha így előbb jutok értékes válaszokhoz. Adott egy Technics SU-A800Mk2 erősítő amit nemrég vásároltam, a gondom az lenne, hogy búg a trafó. Reggelente mikor csend honol a házban tisztán halható, de nem állandó, változó néha erősebben néha halkan de búg, és van, hogy csak néma csend. Bekapcsolt állapotban is halható, de a hangfalak felé semmi, ott nincs búgás. Amúgy ezt leszámítva nincs gondom vele, minden frankó, minden csatorna normálisan működik nincs börrögés, gerjedés, búgás. Próbáltam keresgetni különböző fórumokon hasonló dolgot, de nem igazán találtam egyet kivéve. A leírásban egy SU-A900-as szerepelt, ez is és a sajátom is R magos trafóval szerelt, az emberünk azt írta, hogy az R magos trafók érzékenyek a hálózati hibákra, ami okozhat búgást a trafóban. Mivel érdemes kezdeni? Mit érdemes megnézni? A segítségeteket előre is köszönöm! Üdv Dunyha80
Helló!
A csavarokat már megnéztem, nincs meglazulva. A lábakra nem gondoltam, de toronyban van, szóval van még kettő felette, és alatta is egy. Ami alatta van az egy SA-AX730-as, egy picivel nehezebb próbáljam megcserélni a kettőt, hogy biztosan a talpán álljon? Lámpával bevilágítottam a kettő közé, én úgy látom a talpán van. Amúgy köszönöm a Tippet!
Ha tényleg a trafó zúg, annak általában két oka lehet. Mindkettő gyártási hiba.
- a lemezelés laza (ez esetleg javítható a lemezek megfelelő, utólagos összeszorításával) - a tekercselés laza. Ez nagyobb probléma. Nehezen javítható utólag. Nálunk, a cégnél, régen, amikor még volt elektronikai ipar az országban, minden trafó tekercsét kiöntötték spéci műgyantával, vákuum alatt. A műgyanta bekúszott a tekercs kézé, és garantáltan nem zúgott. Persze a köszörült hiperszil vasak, párba voltak válogatva!
Szia!
Ha a trafó szekunder oldaláról le tudod választani az áramköröket, akkor meg tudod mérni a trafó üresjárási áramát a primer oldalon. Ha ez az áram viszonylag nagy, (50-100-200mA úgy hogy nincs semmi a szekunderen) akkor menetzárlat van benne. Attól búghat rendesen. Akkor is mérd meg, ha nem búg, és akkor is ha éppen búg. Ha van különbség áramban akkor szinte biztos a menetzárlat. Ha nem búg, amikor nincs rajta semmi, és kicsi az üresjárási áram, akkor a trafó jó. Ha csak akkor búg amikor van a kimenetén áramkör, akkor lehet akár egy átvezető, még nem zárlatos kondi is.
Először is köszönöm a gyors válaszokat!
Hát ha más nincs akkor méregetünk, bár ez így jó játék lesz mivel ahogy írtam nem mindig búg. Szóval így egy kicsit macerás lesz de legalább okosabbak leszünk. Még egyszer köszönöm a segítséget, és ha előrébb jutok akkor jelentkezem. Üdv Dunyha80 |
Bejelentkezés
Hirdetés |