Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Elképzelhető, hogy ez az alaplap elem annyira gyenge/lemerült, hogy nem indul be az op.rendszer? Nem indul el a gép. Nem tölt be. A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2015
Szia, Az kizárt, legfeljebb a dátum nem jó, vagy az eszközöket be kell állítani a következő kikapcsolásig, de ha minden az eredeti értékre lett visszaállítva, /HDD, ata, schi...../ akkor be kell hogy bootoljon.
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy pontosan hogyan van bekötve a tápcsatlakozó egy Dell latitude E4300-as laptopban? Sajnos a csatlakozó maga hiányzik, az alaplapon pedig egy hat tüskés csatlakozó van. Van az eredeti csatlakozókban egy érintkező ami a bedugáskor szakad meg? Hogyan köthető be a helyére egy ilyesmi? Válaszotokat köszönöm!
Mérd ki. A testet könnyen megtalálod, a másik két, összekötött forrszem (piros szálak) a +19 V és egy vezeték az adapter adatvezetéke, amire szükség van még. Nincs megszakított/zárt kontaktus, de az adatszálon mindenképpen akar beszélni a töltővel a gép, ennek hiányában nem fog akkut tölteni és a gép teljesítményét korlátozhatja. Így a két érintkezős DC aljzat nem használható. De szerintem ebayről lehet felhajtani ilyen komplett csatit kabátgombokért, keresek is egyet:
Bővebben: Link Lehet, hogy van Kínából ingyenes szállítással, de ekkora postadíjnál én már nem keresgélnék.
Sziasztok,
egy elég érdekes problémám akadt a laptopom hűtőjével, pár héttel ezelőtt megállt, szétszedtem kitakarítottam és jó is lett pár napig, majd megint megállt, újra szétszedtem megnéztem 5v os táppal és működött, mivel nem találtam más hibát összeraktam és ment is pár napig de most megint megállt... Találkozott már valaki hasonló jelenséggel? Bármilyen tippet szivesen fogadok, mert már kifogytam az ötletekből (egyébként egy 3pin-es bldc ventiről van szó)
Sziasztok, erre valakinek valami ötlete?
Bővebben: Link
Helosztok.
Bővebben: Link Szerintetek meg szabad venni? Vagy melegítéses eljárással javított ideig-óráig jó alaplap lehet? A gyárim valószínűleg gpu hibás.
Kérdezz rá, mi itt ezt nem fogjuk tudni megválaszolni.. De ilyenből csak olyat szabad, ami eredeti, javított kivitelű GPU-val és északi híddal (és nem hamis, leszedett, felülgravírozottal) lett javítva. Az összes többi verzió orosz rulett. Megmondom őszintén, ennyi pénzért nem hiszem, hogy akár csak az egyik a két alkatrészből is új lenne.
Helló.
Én is szembesültem hasonló hibával bár nálam nem elektronikai hiba volt. A laptopra 2 év garanciát kaptam, szóval addig nem is szedtem szét. A vásárlás után kb másfél évvel a ventillátor indításkor nem indult el, de ha benyúltam valami kis dologgal meg lehetett indítani. Mire a garancia végére értem már működés közben is megállt. Garanciális javítás szóba sem jöhetett mivel minden nap szükségem volt rá és nem volt mivel pótolni(nagyobb hiba esetén persze visszaküldtem volna). És most térjek rá a lényegre. Két év után szétszedtem és ahogyan az várható volt, tele volt kosszal ami lefogta a ventilátort, ezért nem tudott elindulni. Takaritás után tökéletesen működött, bár azzal tisztábban vagyok, hogy az az idő amit leragadva töltött nem tett jót neki, úgyhogy készenlétben áll egy pót ventillátor. Ellenőrizd, hogy nehezen forog, mert ha igen akkor valószínü, hogy valamit felszedett a tengelyére. Ha nem javítható cserélj ventilátort, szerintem orvosolni fogja a gondjaidat. A laptop egy HP Pavilion G6 1311EQ. A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2015
Szia, Nem feltétlen a ventilátornak árt a túlmelegedés. A ventit szétszedheted, zuhannyal kimoshatod, majd száradás után, egy kis finom olajat spriccelve a csapágyhoz, tiszta új lesz.
A BGA-k, vagy forrasztásai, ill a többrétegű nyák, amire inkább veszélyes lehet, s később meghibásodáshoz vezet-het.
Szia, Igen egy régebbi Fujitsuban. A hőmérő áramköre zakkant meg, ha a vezérlő tranzisztorát kinyitottam, rögtön elindult a venti. Akkor nem volt idő a hiba okát keresgélni, azt mondta a tulaj, nem zavarja, ha fixre kötöm. Azóta folyton megy, viszont biztosan nem fő meg.
köszi a válaszokat, idő közben már a szenzort kihagyva fixre kötöttem, ment is szépen max fordulaton 2 napig aztán megállt, na legalább az már biztos h kuka a venti, már csak azt nem értem h miért áll meg néha, és miért indul újra szétszedés után. BLDC motor révén talán a hall-szenzorokhoz lehet valami köze, főleg h utoljára fordítva indult el. Egyébként tudnátok mondani egy helyet itthon ahol lehet venni olcsón hűtőt, vagy maradjak az ebay-nél?
Szia, Akkor megfőtt az IC-je.
Hello Uraim! (Hölgyek ritkán járnak erre... )
Lláma kérdés, de: Asus G55. Hogyan jutok be a BIOSba ill. Boot menübe? Bekapcsoláskor Esc, F1, F2, F10, F12, Insert, Fn gombócok nyomva ill. sűrűn nyomkodva nem hoztak eredményt. Ez ha jól sejtem, már UEFI-s. Bár oda is be kellene engednie. Nálam okosabb valaki? A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2015
Szia, Itt van.
Hello Mr!
Lehet, nem jól olvasom, de itt is csak azt írják, F2-t kell nyomorgatni, amikor a RoG logo bejön. Nos, én nyomom hamarabb is, később is, de nem. Azonnalvást a Win kis kék csálé ablaka ugrik be. Pedig már indítástól is tartottam nyomva, nyomogattam is élénken, de neeeem.
Szia, Nem ismerem a konkrét típust, előre odaszögezem. De, ha a Biosban engedélyezve van a gyors boot, akkor nem fogja kiírni, hogy mi a bánatra lehet belemászni. De, ha ki tudod csavarni pld a DVD-t, vagy a winyót, egyből érezni fogja, hogy nem klappol a beállítás, s felajánlja, hogyan rakd rendbe. / Vagyis a belépési módot, de ez lehet még pld a memória is/
A Win8 alapértelmezés szerint nem kikapcsol, hanem készenlétben, hibernálásban van, onnét ébred "bekapcsoláskor". Start menüből indítsd újra s ekkor az F2-vel be kell tudj lépni.
GREAT! Ott a pont!
Tehát hiába a hw gombbal állítottam le, ez nem állt le. Hiába az van beállítva az energiagazdálkodásban. Redmond elmehet a sunyiba, miért akarja jobban tudni, mit akarok? Így már mehet fel a Linux, **moderálva***! Köszönetem! A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2015
Hello Mindenki!
Segítségeteket szeretném kérni, mégpedig egy ACER Extensa 5620 lapos kapcsán. Hiba jelenség: időnként Kék halál. Namost én a vga-ra gondolok (ATI Mobility Radeon HD2400XT) mivel kizárólag akkor jelentkezik ha valami olyan progi fut ami 3D-s. Normál alkalmazások futtatásakor hetekig sem jelentkezik, ha megy valami 3D-s akkor biztosan 10-20percen belül. Régebben ha ilyet láttam első mozdulatra kitisztítottam a hűtést és ok lett. (Lehet közben meg lett kicsit főzve??) Most hiába tisztogatom nem nagyon javul. AIDA szerint ilyenkor 69C fok a proci meg csak 54C pedig közös a borda. Ja és persze a hűtő venti majd' elszáll ilyenkor. Gondolatom az, hogy esetleg levenni a hűtőbordát a bga-ról és újra pasztázni/hővezető lapkázni. Kérdésem: hogyan és mivel szoktátok csinálni? (Csak azért nem mertem még hozzáfogni, mert napi használatban van és per pillanat ez az egy gépem van itthon, és nem szeretném ha napokig állna......) Előre is köszi.
Jó estét!
Egy Fujitsu Siemens lapossal volna egy olyan probléma, hogy néhány napja hozta ki haver a szervízből, két napig működött, majd egy olyan üzenet várta a következő bekapcsolásnál, hogy a rendszer nem tölthető be. A windows telepítő meg azt írja, hogy nincs telepített merevlemez a gépben, holott a biosban ott van. Sata vinyó, 40 GB. Most akkor halott a HDD?
A 69 fok nem is sok még. A BGA haldoklik úgyis, jobb esetben a hordozó és a NYÁK között, de valószínűbb a szokásos nyavaja a hordozó és a chip között. Annyit azért nézz meg, hogy a hőcső jó-e, mert a magok közötti eltérés azért nem éppen kicsi, de ez lehet sok más ok miatt is, meg azért, mert a GPU valószínűleg csak egy gap pad révén látja a bordát, az meg nem vezet olyan jól, mint maga a réz. Ha az egyik végét melegíted, a másikon szinte azonnal forrónak kell lennie.
Milyen telepítő? Hirens bootlemezen van smartudm meg hdtune, az megmondja, ha baja van.
Háát nem sok jót ígér....
De most már biztos, hogy leveszem a bordát meglátom mi lesz. Vagy hagyjam a francba (ilyet lehet írni?) az egészet aztán ha végleg behal akkor kuka?
Üdv!
Win XP Professional 2001-es verzió a telepítőlemez. Közben kiderítettem, hogy azért nem látja a telepítő a vinyót mert nincs benne SATA driver, vagy támogatás. Majd win7-el fogom kipróbálni, mármint win7 telepítővel. Azt viszont még mindig homály fedi, hogy miért nem tölthető be a régebben feltelepített windows 7.
Sziasztok!
Egy Lenovo G510-es laptoppal lenne gondom. A gép nem volt bekapcsolva kb 5 napon keresztül. Mikor bekapcsoltam ment úgy 30 percet, majd leállt. Később visszakapcsoltam de megint leállt egy pár múlva. Utána már ha be akarom kapcsolni semmi, csak felpörög a venti de aztán le áll egyből. Még egy furcsasága van, hogy ha az aksit kikapcsolt állapotban tölteni akarom akkor a töltést jelző led villog. Van esetleg ötlete valakinek, hogy mi történhetett vele?
Próbáld aksi nélkül. Akkor mi a helyzet?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |