Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Vagy megrajzolod a logódat, és elmented képként (jpg) ezt megnyitod paintba és már vághatod kedvedre. Utána ismét elmented fehér háttérrel a logódat. és használod az Extras/Scanned copy funkciót, amivel méretre tudod állítani a már kész képedet.
Ez is egy lehetőség.
Köszi! Igazából az a célom hogy Photoshopban készítettem egy egsyszerű logót az SL ben körberajzoltam és ennek a méretét szeretném váltogatni hogy ráférjel különbező méretű nyákokra.
Sziasztok.
SL6 beállítom hogy honnan töltse be a makrót és következő SL6 megnyitásakor nem nyitja meg onnan. Ez mitől lehet ?
Két megoldás van, ha jól sejtem:
1. meg kell venni az eredeti programot (ez tipikusan a törött programok hibája) 2. oda kell másolni a makró könyvtárat ahol keresi
Egy kényelmetlen sajátossággal találtam magam szembe, a "component" funkciót használva. Elkészítettem egy paneltervet, ahol az alkatrészoldali felirat zömét a componens lista adatai adják. Eddig nem is lenne baj, de az én panelgyártási forrásom csak negatív képből tud dolgozni.
Itt jön a gond, mert a felirati réteget nem lehet negálni, de leszakítani sem lehet az alkatrészekről mert akkor eltűnnek. Így nem tudom rézrétegre sem áthelyezni. Esetleg még azt megtehetném, hogy minden pozíciót és értéket a megadó ablakában áthelyezek egy nem használt rézrétegre (azok negálhatóak), de ez óriási munka egy 15x20 cm-es panelnél. Más ötlet?
Pdf be kimented és , azt invertálod (én gimp el szoktam csinálni )
PDF-et hogyan lehet invertálni "hivatalosan". Ha külső grafikus programokat használnék hozzá, akkor azok oda vissza konverziói vagy meghagyják, vagy nem a méretarányt.
Egyszerűen ,a gimp ben két kattintás,ha az alap méret A/4 és nem állítasz rajta az akkora is marad .De nemigaz hogy ezt Gulasoft nem tudja
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2015
Köszönöm a javaslatot, de ha már egyéb program, akkor az nem a GIMP lenne nálam.
Nem hivatalos és külső program is, de én az Adobe Illustratort használom ilyen célra, ha csak PDF állomány áll rendelkezésre. Méretarány tartó, mert nem pixelgrafikusan, hanem vektorosan kezeli a program a rajzokat.
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni egy nyák megtervezéséhez. Sokadjára nekiláttam megtervezni a nyákot de valahogy mindig elakadtam és arra jutottam hogy lehet, hogy rosszul kezdem el. Hogyan kellene az alkatrészeket elhelyezzem hogy az esztétikailag is jól nézzen ki illetve ti hogyan szoktátok elkezdeni az alkatrészeket berakni a helyükre? Az IC től induljak vagy a jel bemenetről? Ezt a Active DI boxot szeretném megcsinálni:
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2015
Szia! Véleményem szerint nem igazán van kitüntetett sorrend. Sok év nyáktervezési gyakorlat, és tapasztalat kell az ideális és esztétikus elrendezéshez. De hogy ne csak a semmit beszéljem, azt javaslom, hogy a lényegesebb alkatrészeket rakd fel a bemenettől haladva, úgy, hogy megközelítőleg a helyükön legyenek. Megrajzolod a vezetősávokat, közben felkerülnek az apróságok is, majd sok-sok átrendezéssel kialakítod a végleges formát.
Egy jó és esztétikus nyák a profiknak is csak ritkán sikerül elsőre.
Ilyen esetben inkább a késztermék felől indulnék ki. Kb. milyen dobozt szeretnék, csatlakozók, kapcsolók, elemek elhelyezkedése hogyan legyen. Ez ad egy kb. nyákméretet, ezen próbálgatom elhelyezni az alkatrészeket, főleg a kritikusabbakat ( pl. elko mérete, magassága). Néha még 3D mórickarajzot is csinálok ( a mellékletben pl. a különböző magasságú alkatrészek miatt). Ez már kialakít egy elrendezést a nyákra, ehhez próbálom passzítani az alkatrészeket. Először minden alkatrészt létrehozok az üres nyákon, és úgy tologatom, keresve a helyüket. Így legalább nem szokott kimaradni egy sem, és mindig látom mennyi van még hátra.
Köszi a tanácsokat! Az autorute funkció mennyire használható egyébként?
Használható szerintem elég jól,de nem sok értelmét látom.
Hm...oké holnap nekiállok még egyszer papírral ceruzával aztán meglátjuk.
Szia !
Felteszel egy kérdést nyáktervező topikban, majd azt írod, jó akkor nekiállok papírral meg ceruzával. Érdekes kapcsolat
Tanácsot szeretnék kérni! Hogyan tudok kétoldalas panelnél, melynek az alkatrész oldala teli földfólia minden egyes furat körül egy 3mm átmérőjű "rézmentes" területet létrehozni? Azért lenne erre szükség, hogy az alkatrészek lábai ne érintkezzenek a földfóliával.
Ha valami ilyesmire gondoltál, olvasgasd tovább.
Szerintem minden alkatrész forrpontot kétoldalasra kell állítani. Ha így beállítod, hogy 0,3 mm-re legyen a teliföld akkor mindkét oldalt úgy fogja csinálni.
Ktamas66 linkje, és az utána lévő néhány hozzászólás ad egy korrekt megoldást.
Nekem most egy másik megközelítés jutott eszembe, amihez semmit nem kell csinálni, ha minden lyukhoz akarod ezt az üres karikát. A "solder" maszkkal is éppen a kívánt eredményt lehet elérni, ha tükrözöd, és invertálod (ez két pipa a nyomtatási ablakban). Nem kell kétoldalas panel sem hozzá. Sőt, ha bizonyos lábakat mégis benne akarsz hagyni a fedett rézrétegben, akkor arról könnyedén leveszed a maszkot, és máris nincs (üres karika a kívánt helyen). Egyet nem tudsz ezzel a megoldással megcsinálni, mégpedig a forr szemtől eltérő méretű karikákat (kivéve a maszk elkerülő távolságát, de az globális paraméter). pl. ha eltérő méretűek a forr szemek, akkor a soldermaszk is eltérő méretű lesz.
Igen először papírra vetem vázlatszerűen aztán persze a programmal folytatnám. Nekem így könnyebben megy persze lehet ha nagyobb gyakorlatom lesz a program használatában egyből ott kezdem majd a projektet.
Egy viszonylag egyszerűbb projektbe fogtam, és végül is ez lett az első nyák tervem. Ha valaki esetleg átnézné hogy nem követtem e el hibákat benne megköszönném.
Mic Pre
Szia! Szerintem az opa137-nek is kell táp.
Igen! Igazad lehet! Nem tudom a kapcsolási rajzon miért nincs jelölve. A diódákat is sikerült kihagynom belőle, hamarosan pótolom azt is.
Szia !
Nem feltétlen kell jelöli a tápot, találsz ilyent is olyant is.
Megcsináltam a változtatásokat. Beleraktam a diódákat illetve tápot is kapott az opa137.
Alapvető hibákat vétesz huzalozáskor
Elkezdtem pirossal bekarikázni a nekem nem tetsző részeket, de mikor már tiszta piros volt az egész, abbahagytam. Inkább sorolom a globális aggályaimat.
Engem a kötések helyessége most egyáltalán nem foglalkoztatott, de maga a tervezési gondolatmenet, és a vonalvezetés erősen eltér a szerintem elfogadhatótól. - Egy ilyen összetettségű kapcsolásban ne legyenek IC lábak közti vezetékek. - Csak különösen indokolt esetben forgasd 45°-ba az alkatrészeket. - Sok esetben egy átkötés jobb megoldás mint egy bonyolult kacskaringókból álló vezetősáv. - A hangtechnikai áramkörök speciális hozzáállást igényelnek. Ha jól emlékszem ez valami mikrofon cucc, tehát vélhetően jelentős erősítése van, ami zajt és gerjedést okozhat, ezt kimondottan nem célszerű kuszasággal tovább vadítani. - Nálam jól bevált a "felfűzés" módszere. Ez egy középen futó egyértelmű gnd sávot jelent, illetve az IC tápjának bekötését, majd e köré lehet építeni a többit. |
Bejelentkezés
Hirdetés |