Fórum témák
» Több friss téma |
Hülyültem. Őis tudja... : )
Mekkora kondi? Barna-zöld-zöld.
Mekkora? Kicsi. Te mondtad, hogy smd. A szinkód az értéket adja meg, nem a méretet .
Ha barna-zöld-zöld, akkor 1.5uF
Ha fordítva, akkor 550pF Szerintem inkább az utóbbi a reális érték ebben a méretben. A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2015
Szia !
Ellenállás lesz az. A hőérzékelővel van párhuzamosan. A hőérzékelőt változtatták a gyártás során. Csak az új gyártású betétekre tették, a régin nem volt. Ez főleg az eszköz érzékelős állomásoknál fontos, mivel van olyan Weller páka, amiben 2db hőérzékelő található.(Erre utal a sima 5 ,illetve 6v. 7 eres szilikonkábel is) Remélem tudtam segíteni.
Melyik weller pákában van két hőérzékelő?
Érdekes, én nem tudtam rajta ellenállást mérni. És miért rontanák el a platina szenzor karakterisztikáját?
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2015
Ha jól emlékszem az LR-80, vagy 82-ben.
Már rég javítottam ilyet...
Jó kérdés.
De mivel nem láttam még melf, vagy micromelf kondit, sok választás nincs. Persze tévedhetek is.
Szerintem az nem egy második hőszenzor.. A német a 7-es lábra azt mondja: codierungstift - azaz "kódoló" láb, átkötés. Akkor van ott rövidzár, ha a betét 80W-os.
Ilyen megközelítésben sensor - azaz érzékelő: miatta "érzi" az állomás, hogy a betét mekkora teljesítményű. Nem láttam még ilyet, de ez az én véleményem.
Megnéztem a szóban forgó LR-82fűtőbetétet, tényleg rövidzár.
De valami speciális rövidzár lehet, mert eldugták a fűtőbetétbe, elpazarolva rá plusz két szál hőálló vezetéket
Ennek a rövidzárnak a feladata, hogy csak akkor működik az állomás, ha a forrasztópáka csatlakoztatva van. A németek ezt a megoldást előszeretettel alkalmazzák forrasztóállomásokban és hegesztőgépekben. Tisztelettel: Jani
A rövidzár akkor is elég lenne a dugóban, nem kellene a vezeték "segítségével" csatlakoztatni ... !
Sziasztok!
Én nem értek hozzá, de a WD1 állomás a leírása szerint felismeri a páka típusát. Nem lehet köze annak az alkatrésznek ahhoz?
Ebben igazad van, mert nem fogalmaztam teljesen érthetően. Weller VECP 20 állomásban használhatunk más teljesítményű betétet is, és ekkor a felismerésben van szerepe. Semmit nem bíznak a véletlenre. Azt mondja a kollégám, hogy csak a dugóba beépített rövidzárból már többször volt probléma és ezért módosították így a kábelt.
kissi. Ez neked is szólt, mert nem tudtam egyszerre két helyre elküldeni a választ. A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2015
Üdv!
A munkahelyemen WMD3 -at használok A WSP 80 barna vezetékének szakadása adhat E04 üzenetet? (2.csatorna triac hiba). Válaszokat előre is köszönöm. Joe001
Simán okozhat ilyen hibaüzenetet.
Köszi gondoltam rá, mivel másik csatornában, megjavítva már nem produkálta. Azért kérdeztem, hogy feleslegesen ne bontsam az állomást. (Elég tréfásan forrasztott, míg a forrasztást néztem, lehűlt, visszanéztem kb jó. Tipikus helyen szakadt meg a szárnál, a törésgátló tövében...)
Sziasztok!
Tervezek venni egy wsp80-as pákát viszont állomást hozzá nagyon drágán találok csak így szeretnék én magam tervezni hozzá egyet mikrovezérlővel hőfok kijelzéssel stb. ezzel nincs is gond. Kérdésem, hogy honnan tudnék hozzá beszerezni csatlakozót amihez majd a páka csatlakozik? Illetve itt fentebb írtátok, hogy van olyan páka amiben 2db hőérzékelő van, a wsp 80 is ilyen? Ha igen akkor miért is van benne 2 szenzor? Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv!
Csatlakozó nem biztos, hogy egyszerű lesz. Én a farnell-től rendeltem menetes DIN csatlakozót és hozzá tartozó aljzatot (ezt találtam a legjobb alternatívának). A WSP80-ban csak egy darab szenzor van. Ha bármi plusz infóra van szükséged, keress meg nyugodtan.
Szia! Itt is kapható. Az elsőnél ha 6 lábú a csatlakozód kell fúrni egy lukat, amúgy itt jó helyen van a megvezető sín. A másodiknál a megvezető sín helyét kiszokták fúrni, mert arrébb esik. Link1, Link2.
Szerk.: Vagy pedig van ilyen is: Link3. Ja storm-nak szántam az üzenetet. A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2015
-Üdv.
Egy velleres kérdésem lenne Kaptam egy MP127es pákát . illetve van egy WMCPEC trafóm/ez álltható hőfoszabályzós/ össze tudom kapcsolni valahogy a kettőt, vagy keresek egy másik trafót? Esetleg megtudjátok mondani ehhez a trafóhoz milyen páka való? Ha eseleg valakinek van eladó trafója vagy páka a WMPEC hez érdekelne vagy cserélhetünk, vagy van egy fölös Tcp-s pákám cserébe Köszönöm Zoli
Nem baj, ez is jó megoldás lehet, ha gyárilag van hozzá kábel. Sajnos én, csak kábel nélkül tudtam szerezni jóárasítva régebben, így egyértelmű volt a csatlakozó + aljzat vásárlás.
Sziasztok!
Kaptam ma egy Weller 24V-os TCP-S pákát tép nélkül. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen tápot kellene hozzá készitenem?
Értem. Tehát semmi vezérlés stb. Csak ekkora trafó jó, vagy jó nagyobb is?
Van egy toroidom, kb 100VA. Az elég lesz neki.
Nincs kissebb, de majd veszek egy nyáktrafót.
Szia!
Beüzemeltem a trafót... 23,4VAC... Az mennyire normális, hogy kb fél percenként kattog? Ha "fűt" 22VAC körülire esik a feszültség, ha nem fűt akkor vissza ugrik 23,4VAC-ra.
Rendben, akkor nem aggódok. A 7-es pákahegy általános célokra megfelelő? Vagy nincs valami táblázat véletlen?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |