Fórum témák
» Több friss téma |
Ne aggódj,szerintem senki nem érti.Abszolult kaotikusak a szólásai.Követem elejitől fogva.Nem tudjuk mit mutat,mert a beállításokat nem árulja el,szkóp beállítások,mit mér,terhelve terheletlenül,egyáltalán hogy mit látunk,vagy mit kéne látnunk.Egyébként egy gyári alapkapcsolást építget,de csak ő ért hozzá.Ha valamivel felturbózná,buffer,túláram védelem,már is ott lennénk cimpota,laci cikkénél.Én még semmi extrát nem láttam a kapcsolásában,nem tudom ő mit lát?A segédtáp ilyen fokú megkavarása teljesen értelmetlen én csak egy ellenálattal indítom,a többit a segédtáp el intézi mert az ic tudja mennyi a határ,persze a segédtápnál ott a zener.
![]() A dolgokhoz szelíd alázattal kell közelíteni... itt valami egész más van...
Igen ezt sejtem,de még nem jöttem rá,pedig próbálom.
Tudom, már jó pár éve is ajánlottam de sosem lett túl népszerű.
![]() Lomexben is csak azért annyi mert valami kamionról lepottyant áru lehetett egyébként az LNK olcsóbb az Alin és szerencsére SMD is.
A kérdés: Hogyhogy olyan szép az áramjel?...de már megadtam a választ.
Idézet: „Én még semmi extrát nem láttam a kapcsolásában,nem tudom ő mit lát?” Azt, hogy nem 100-300W , hanem 600-800W-os és közzé lesz téve és ZVS! ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2015
Az a baj, hogy túl korán dobtam be a rajzot, még nincsenek mérési eredmények...
Na akkor építkezzünk. Indul a hétfő...
![]()
Cimopata cikkében lévő kapcsolás, és a cikkemben lévő kapcsolás is ugyanerre képes. A cikkben lévő információ pedig bőven elég a módosítás elvégzéséhez.
Tudom azt hiszed, hogy feltaláltad a spanyolviaszt, de marhára nem! A ZVS-t is legalább százszor hangoztattad, és néhány botvacsinált szkópképre hivatkozol. A trafón pedig a hagyományos szigszalagot most felejtsd el! (lásd kép) Ezerszer elmondtuk már miért nem jó.
Ebből már megint komoly "anyázás" és topic "fagyasztás" néz ki
![]()
Nálam az, standby trafókhoz tökéletes (stabil fesz, rövidzár védelem). Az ára azért annyi mert kifutó tétel, ott vannak helyette a nagyobb teljesítményű 26x darabok. Vettem is belőle régebben egy marékkal, de lehet hogy veszek majd még egyel. Kész trafó is van hozzá 500Ft körül különféle feszekre, ha lényeges a leválasztás.
Azért olyan az áramjel mert rezonál a táp, de attól az még nem ZVS. Ami abból látszik az a ZCS állapot.
És a műterhelés drótját el lehet már hegeszteni vele?
![]()
most gúnyolódsz?
Belinkelnéd, vagy felraknád a rajzát?
Skori oldala, megteszem én neked
Miért van az, hogy ha Ge Lee vagy én állíotk valamit, akkor rögtön linket követlesz (lusta vagy egy google keresést futtatni, vagy akár a témában keresni), de ha mi kérünk tőled részletesebb dokumentációt, vagy kérdezünk valami, akkor legyintesz egyet és egy szóval elintézed? (pl ZVS hajtogatása)
mobilról vagyok...
Csakhogy ez nem ZVS...
Ha odaírnánk, mint te, attól az lenne?
![]()
Nem értelek benneteket! Mire jó ez a vitatkozás? Transztyuszeres valójában semmit nem kérdez, csak közöl. Valószínű, tud mindent és nem is igazán kiváncsi másnak a véleményére. Már van szkóp mérőfeje is. Megígérte, hogy felteszi a kütyüjét. Ami ilyen, olyan, stb. És ő nem fog titkolózni. Meg ír cikket. Majd megbíráljuk. Szóval, türelem...
Arra jó, hátha meggondolom magam, esetleg begurulok és elhúzok a nagyok közül. Most nem fog összejönni...
Építő jellegű kritikákra mindig vevő vagyok(ld. kondi bekötés). ![]()
Elárulom, így néz ki egy korrekt ZVS táp terhelve(Uds):
Miért gúnyolódnék? Csak poénkodtam. Nekem tetszik ahogy a drótról leváló csepp futkos az asztalomon.
Ezzel a félhíd kérdéssel egyébként úgy vagyok, hogy vagy kell egy nagyon egyszerű és olcsó áramkör mint pl az az önrezgő, vagy valami spéci, de azt már akkor nem IR21xx-el csinálnám. Most pl. egy Co hegesztőm épül 120A-re, egyelőre félhídban. Aztán ha nem lesz jó akkor híd lesz belőle. Persze azzal sincs baj amit csinálsz, csak nekem az valahogy nem szimpi, nem is igazán tudom hogy miért.
Mai tevékenységem. 90Vdc-ről kísérleteztem, hiába, fel kell eleveníteni a dolgokat.
Légrés: Teszkós zacskó! Látszik is a képen. Nem vicc, az A4-es papír sok volt... @Ge Lee: El fog férni az oldalon egy komolyabb táp, ami után építhető és megvan a nyákterv, trafó tekerés, stb...és nem túl drága és spéci. ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2015
Nem gondolnám, mert ritkán szoktam másolni.
Persze hogy elfér, de ami ebben a felépítésben spéci az mondjuk egy TEA1713, egy tokban van minden, kismillió féle védelem plusz hajtja a PFC-t is. Ha lehet hinni az alinak akkor az ára alig több mint 2 dodo.
Indul a kedd. Éles 230V-ról majd. Egyelőre leválasztó...Voltok mind dc.
Egyelőre analógba megy, melegszenek is a fetek. ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2015
Éles 230V-ról...Ugs.
Közel sem az igazi, persze gyári 1/10-es mérőfejem még nincs ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2015
Valamit összehoztam: I(Pri)
Alsó fér Ugs: 2us/DIV, 2V/DIV
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |