Fórum témák
» Több friss téma |
Az a gyártó... C, ZC, SC, ???
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2015
Abból 4 változat is van. A tied melyik? Képet rakhatnál fel róla.
Üdv!
itt esetleg
A vége panelcsere lett.
Tudna segíteni esetleg valaki abban, hogy hol javítják? (Saunier Duval Semia F24 vezérlőpanel) Köszönöm A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2015
Köszi DoDo a hibakód az ,hogy nincs gyújtás ,de a valóság,hogy van szikra de nem nyit a gáz szelep..Gyerek korom óta ez a hobbim reménykedtem,hogy megtalálom a hibás alkatrészt de nem..Nagyon köszönöm a segítséget!
Szivesen. Arra a vezérlőre, ami a képen van nem jellemző ez a hiba.Ez a fekvő paneles euroline. Az állóra jellemző az a hibajelenség amit fentebb írtál. Az álló paneles euroline, minden szerelő tudja,hogy ha 60fokhoz tartozó led villog a hibajelzővel az gyújtási hiba, de ilyenkor nagyon sok esetben van szikra, csak a g.szelepet nem nyitja.A hiba gyorsan orvosolható, fentebbi linken. Az otthoni javítást inkább nem ajánlanám,mivel csak gázkészülék. Ujpesten javították nekem is, meglehetett várni, van próbapad , letesztelve kaptam vissza... hibátlan. Persze magyarok vagyunk, mindenhez értünk,na meg nehogy már lehúzzanak, egy olyan alkatrész cseréje miatt, ami 2 forint. A tanulság : az autószerelő meg a jól irányzott kalapács ütés esete.
DoDo én nem akarok mindenhez érteni! Pedig nagyon Magyar vagyok! A lényeg,hogy 2002 től telókat javítok bga kat forrasztok ki és be van türelmem ehhez és imádom csinálni ez a hobbim!
De sajnos van egy két olyan szerelő,aki a hibát mindig panelcserével orvosolja! Ami nem is baj nekik is meg kell élni de azért vannak határok! 60e egy panelért nekem picit ... Köszönöm a segítséget kiérződött belőle a segíteni akarás! Minden jót neked!
utóirat DoDo nak ! ha sikerülne megjavítani megbeszéltem vele,hogy ő fogja beszerelni és leellenőrizni!
Azért szorult belém némi felelősségtudat.. Minden jót neked!
Köszönöm Toro neked is! Holnap átkondizom! Trafód van eladó hozzá? Elutalom holnap!
Uraim!
Lenne egy kérdésem, igaz nem gázkazán, és nem is elektronika, hanem gázbojler. Van egy régi Fég gázbojlerem, szeretném megnézni az anódját, hogy milyen állapotban lehet. A felső hasított hollandert le tudtam szedni, de tovább nem nagyon akar mozdulni. Meg tudná valaki mondani, hogy hogyan lehet/érdemes kiszerelni?
Nem tudom, segít-e: Bővebben: Link
Tisztelt résztvevők! Esetleg meg tudják mondani Vaillant VUW 240 2/3-on hol találom a lekapcsolt "biztonsági hőmérséklet-határolót". A szerelési utasítás szerint, ha villog a bekapcsolást jelző zöld LED-em, ez a gond. Előre is köszönöm
Ebben a készülékben nincsen ilyen. A hőmérséklet érzékelő szenzorból veszi a jelet.
Ami lehetséges az a füstgáz érzékelő lehet. ha kéményes. https://www.dropbox.com/s/n2z1btfdgh41i5b/vaillant_vu240_hu__2-3.pdf?dl=0 A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2015
Köszönöm, de sajnos a villanybojlernél egy kicsit más a helyzet.
Ott az egész alaplapot le kell venni, ahhoz, hogy az anódhoz hozzáférjen az ember.
Nagyon köszönöm.
Én is csak ezt a dokumentációt találtam aminek a 36. oldalán szerepel a következő: Idézet: . „"1 a LED nem világít bekapcsolt főkapcsolónál: meghibásodott biztosító vagy nincs rendben az áramellátás a LED villog: lekapcsolt a biztonsági hőmérséklet-határoló"” Ebből gondoltam, hogy valami mégis lehet, hiába nem látom. Köszönöm a megerősítést.
Hát bizony, ez már a b...hatod kategória, ezzel már felesleges küzdeni.
Ugyanis az anód -annak a szürke tetejét látod a kis csavarral- elég passzentosan illeszkedik az ő csövében. Ebbe a keskeny résbe berakódik a vízkő és tökéletesen rögzíti az anódot. A megoldás az lett volna, ha minden évben kiveszed az anódot és gondosan megtisztogatod...
Sziasztok. Olyan gondom volna,hogy van egy Buderus kazánom,tegnap elakartam inditani,de nem ad őrlángot. A ventilátor beindul benne,de semmi más nem történik.
Ventilátor és őrláng? Milyen csodakészülék az?
Nekem is van egy Buderus kazánom, abban is csak a ventilátor indul el, ha azt akarom, hogy melegítsen akkor fát kellek bele rakni és begyújtani! Igaz ez egy faelgázosító kazán!
Félretéve a viccet jó lenne valami pontos típust írni, mert ez így semmit nem mond!
nem digitális,de ma volt szerelő és azt mondta panelhibás mert nem reagál a reset gombra se semmi másra.
Tudom hogy nem digitális, de hibakódokat akkor is ad... egyébként presszosztát hiba szokott lenni.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2015
köszi a segítséghet valószínű alaplap hibás lesz,mert a szerelő elvileg megnézett minden mást. Abban tudsz esetleg segíteni,hogy hol találok szerelőt az alaplaphoz?
Szia! A doksija amiben mindent megtalálsz ha érdekel a berendezésed működése és használati leírása stb. . A hibajelzések alábbi változataira érdemes odafigyelni. A szerelő akire Te gondolsz az elektroműszerész lenne, mert, hogy a kazánszerelő nem javíthat panelt. Talán másik szerelőnek is meg kellene nézni ezt a készüléket nehogy mégse panelhiba legyen, mert az nagyon zsebbenyúlós javítás lesz a perifériás hibák javításához képest.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |