Fórum témák
» Több friss téma |
Nem akarom szétbontani cellákra, kompletten akarom használni DC-DC konverterrel.
Köszönöm, kihajtottam a tápot vele, probléma nélkül ment, egy mérnökinformatikus azt mondta, hogy a laptop tápszabályozásával van baj. Tápot szétszedtem, kimértem, minden meg van ahol kell, kondik rendben.
Lenne még egy általánis kérdésem: valaki találkozott mostanában egyutas egyenirányítással tápegységben? Egyik ismerősöm tápja feladta, a fesz stab ic-nél elakad a dolog, Sony Viao tápban 1 teljesítmény dióda van a pufferkondi elött. Ez csak nekem furcsa?
Igen, úgy lehet.
Helló
Van egy univerzális laptop tápegységem, a 230V os oldalában megégett az ic (fotón piros téglalap..), ha esetleg valakinek lenne ilyen kivitelű töltője és esetleg lefotózná nekem a belsejét, azt megköszönném!! Előre is köszönöm! Sniper A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2015
Üdv Mesterek!
Lenne egy videó BGA hibás Medion MD96630 laptopm. Vállalná é valaki a javítását, és mennyiért. Köszönöm a figyelmet !
Sajnos nem a te kérdésedre válasz, mindenkitől kérdezném. A nyákon látható elégett IC száma az U1. Az U minek a rövidítése?
Sziasztok! Került hozzám egy ASUS X51RL laptop, ledek világítanak, bekapcsol, de a ventilátor nem mindig indul el,kijelző sötét, alvó módot jelez. Szerintetek van esély az élesztésre, valami tipp ?? Processzor hiba lehet ?? Válaszokat megköszönöm !
Szia, Sajnos elég kicsi az esélye, ha van is rajta jelölés, nem igazán beazonosítható. Sok esetben direkt leköszörülik..... Ha sikerül beazonosítani, s odavaló, nem biztos, hogy kapsz. Pár €-ért kapható kínai oldalon hasonló töltő, kár az időt pocsékolni rá. Üdv: Mike
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2015
Én is erre tippeltem, mivel nem egy konkrét alkatrész, hanem több minden van beleépítve.
Szia, Ha a proci el kezd melegedni, akkor már valami életjelet produkál. Első körben a tápfeszeket ellenőrizni, valamit az É-D híd szintén kezd-e melegedni. Akkor már valami villany folyik benne, legfeljebb a dolgát nem tudja.....
Helló
eredetileg volt rajta szám, de a fél ic elégett, és nem tudom mi volt a szám pontosan, azért kellene.. már egy ideje nálam van. gondoltam megpróbálom hátha.. mostanában sok helyen látok ilyet, piacon.. stb.. hátha van valakinek... 4 csavar az egész..
Köszönöm a válaszodat! Amiket írtál azok negálják a helyüket, de minden változatlan! Ne hajlandó alvóból felébredni !!! Valószínű az alaplap megadta magát !
Legyen szerencséd!
Ha a memóriát kiveszed, és a gép/biosz elindul, akkor általában "lecsipogja" a hiányát. Ha idáig eljutsz, az már jó hír, de volt, hogy procicsere megoldotta a problémám.
Kis segítséget kérnék, mert félig elfogyott a tudomány, és nem tudom innét hogyan tovább.
A jelenség, a fiam Toshiba A300 laptopján jelentkezett, hogy egyszer csak indulásnál a vin7 kék-hullává vált indításkor. Csökkentett módban még elindult, de később már így sem. Vin telepítőnek a memóriatesztje hardverhibát jelzet. Nos, kettő 2 Gb modul van benne, kipróbáltam egyesével, de nem indul így sem. De annyi kiderült, hogy nem a memókkal van valószínűleg baj, hanem az egyik slotja mint nem élne. Bármelyik memóriát teszem oda és csak oda, akkor egyáltalán nem indul, mert nem látja - mintha nem is lenne benne. Atomjaira szétszedtem, hátha lesz valami változás, megpuceválva szépen összeraktam, de nem változott semmi. Ha csak egy és illetve egyesével tesztelem a működő slotban a memóriákat akkor hibátlannak látja a teszter. Amikor csökkentett módban indítanám, picit látszik, hogy épp belefagy a betöltésbe, ekkor hallatszik egy tekercs ciripelése belsejéből. Mintha valami épp elindulna de nem tud, mert sok áramot kíván. Mivel laptop, kicsit körülményes a felderítése.
Üdv! Csak próba! Nekem is volt már kék halál, amit hibás videokártya okozott, bár ezt a hibaüzenetben jelezte !Viszont a memória gondok nekem is így jelentkeztek és a videokártya csere után elindult! Próbáld meg !
Üdv. Köszi, sajnos nincs cseredarabom bele. így nehéz lesz, hacsak, nem létezik olyan, hogy elindul nélküle is. Gondolván arra, hogy ha az északi hídra csatlakozik a külső RGB monitor csatlakozója. Így lehetséges volna a pci - videókártya nélküli képalkotás külső monitoron. Bár nem jó jel, hogy az egyik memória slot ami közvetlenül az északi hídba(GM945) torkollik döglöttnek mutatkozik.
Kaptam javításra egy acer travelmate 2490 notit, igaz nem ezzel a hibával, hanem csak sima újratelepítés kell neki. Ezzel nincs is gond. Ami feltűnt, és számomra furcsa, hogy a kijelzője valamiért csak 1024*768ba hajlandó menni az 1280*800 helyett. Már rögtön indulásnál is, biosba is, meg úgy egész végig ez a felbontásba megy csak. Előéletéről nem tudok sajna. A kérdésem, hogy valami hardverhiba lehet, vagy pedig csak elállítottak valamit? Esetleg, csak kábel mozdulhatott e el, és ezért érzékeli így?
Én is arra gondoltam, de már biosba rögtön indulás után is ilyen a képe, ezért vetettem el. Biosba meg nem találtam opciót, az állíthatóságra.
Az annyira nem fontos hogy a BIOS-ban milyen a felbontás. A windows a lényeg.
Ott is fixen 1024*768 Feljebb se tudom tenni, mert nem engedi, ez a max. Driver fent, gyári oldalról. Ill annyi, hogy a maradék helyen, el van húzva a kép lefele. olyan mint ha az utolsó pixelsort elnyújtanánk a maradék 32 pixelen. De ez csak lefele van.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2015
Printscreennél csak az 1024*768as képet csinálja, ezért lefotóztam.
Nem lehet, hogy be van allitva clone mod es mondjuk valami fix felbontasu maradt benne?
Szerintem is driver egyebkent.
Torolj le minden drivert, és rakd újra. Amugy lehet ez gpu hiba is, meg lcd hiba is.
Teljesen új telepítés. A kijelzőre ezt írja: Digital képernyőpanel (1024x768)
Nem lehet, hogy csak egyszerűen felhúztad a tálca méretét mint ahogy én csináltam most: lásd kép.
Nem, mert ha leviszem az egeret, látszik hogy nyújtja az egeret az utolsó pár pixelen. Mintha azt a pár pixelt bemásolná lefele folyamatosan.
Most nézem, ebből van 15" is. Lehet, annak a vga biosát tette rá valaki?? A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |