Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   202 / 281
(#) moltam válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 23, 2015 /

Nem akarom szétbontani cellákra, kompletten akarom használni DC-DC konverterrel.
(#) gazspe válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Szept 24, 2015 /

Köszönöm, kihajtottam a tápot vele, probléma nélkül ment, egy mérnökinformatikus azt mondta, hogy a laptop tápszabályozásával van baj. Tápot szétszedtem, kimértem, minden meg van ahol kell, kondik rendben.
Lenne még egy általánis kérdésem: valaki találkozott mostanában egyutas egyenirányítással tápegységben? Egyik ismerősöm tápja feladta, a fesz stab ic-nél elakad a dolog, Sony Viao tápban 1 teljesítmény dióda van a pufferkondi elött. Ez csak nekem furcsa?
(#) Chipmunk1960 válasza moltam hozzászólására (») Szept 24, 2015 /

Igen, úgy lehet.
(#) sniper hozzászólása Okt 7, 2015 /

Helló

Van egy univerzális laptop tápegységem, a 230V os oldalában megégett az ic (fotón piros téglalap..), ha esetleg valakinek lenne ilyen kivitelű töltője és esetleg lefotózná nekem a belsejét, azt megköszönném!!

Előre is köszönöm!

Sniper
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2015
(#) stevepapa hozzászólása Okt 7, 2015 /

Üdv Mesterek!

Lenne egy videó BGA hibás Medion MD96630 laptopm. Vállalná é valaki a javítását, és mennyiért. Köszönöm a figyelmet !
(#) teszti válasza sniper hozzászólására (») Okt 7, 2015 /

Sajnos nem a te kérdésedre válasz, mindenkitől kérdezném. A nyákon látható elégett IC száma az U1. Az U minek a rövidítése?
(#) sunside válasza teszti hozzászólására (») Okt 7, 2015 /

Lehet pl.: UNIT, de ez nem 100%
(#) Pacso hozzászólása Okt 7, 2015 /

Sziasztok! Került hozzám egy ASUS X51RL laptop, ledek világítanak, bekapcsol, de a ventilátor nem mindig indul el,kijelző sötét, alvó módot jelez. Szerintetek van esély az élesztésre, valami tipp ?? Processzor hiba lehet ?? Válaszokat megköszönöm !
(#) Chipmunk1960 válasza sniper hozzászólására (») Okt 8, 2015 /

Szia, Sajnos elég kicsi az esélye, ha van is rajta jelölés, nem igazán beazonosítható. Sok esetben direkt leköszörülik..... Ha sikerül beazonosítani, s odavaló, nem biztos, hogy kapsz. Pár €-ért kapható kínai oldalon hasonló töltő, kár az időt pocsékolni rá. Üdv: Mike
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2015
(#) Chipmunk1960 válasza sunside hozzászólására (») Okt 8, 2015 /

Én is erre tippeltem, mivel nem egy konkrét alkatrész, hanem több minden van beleépítve.
(#) Chipmunk1960 válasza Pacso hozzászólására (») Okt 8, 2015 /

Szia, Ha a proci el kezd melegedni, akkor már valami életjelet produkál. Első körben a tápfeszeket ellenőrizni, valamit az É-D híd szintén kezd-e melegedni. Akkor már valami villany folyik benne, legfeljebb a dolgát nem tudja.....
(#) sniper válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 8, 2015 /

Helló

eredetileg volt rajta szám, de a fél ic elégett, és nem tudom mi volt a szám pontosan, azért kellene..
már egy ideje nálam van. gondoltam megpróbálom hátha.. mostanában sok helyen látok ilyet, piacon.. stb.. hátha van valakinek... 4 csavar az egész..
(#) Pacso válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 9, 2015 /

Köszönöm a válaszodat! Amiket írtál azok negálják a helyüket, de minden változatlan! Ne hajlandó alvóból felébredni !!! Valószínű az alaplap megadta magát !
(#) Chipmunk1960 válasza sniper hozzászólására (») Okt 9, 2015 /

Legyen szerencséd!
(#) Chipmunk1960 válasza Pacso hozzászólására (») Okt 9, 2015 /

Ha a memóriát kiveszed, és a gép/biosz elindul, akkor általában "lecsipogja" a hiányát. Ha idáig eljutsz, az már jó hír, de volt, hogy procicsere megoldotta a problémám.
(#) dokidoki hozzászólása Okt 9, 2015 /

Kis segítséget kérnék, mert félig elfogyott a tudomány, és nem tudom innét hogyan tovább.
A jelenség, a fiam Toshiba A300 laptopján jelentkezett, hogy egyszer csak indulásnál a vin7 kék-hullává vált indításkor. Csökkentett módban még elindult, de később már így sem. Vin telepítőnek a memóriatesztje hardverhibát jelzet. Nos, kettő 2 Gb modul van benne, kipróbáltam egyesével, de nem indul így sem. De annyi kiderült, hogy nem a memókkal van valószínűleg baj, hanem az egyik slotja mint nem élne. Bármelyik memóriát teszem oda és csak oda, akkor egyáltalán nem indul, mert nem látja - mintha nem is lenne benne. Atomjaira szétszedtem, hátha lesz valami változás, megpuceválva szépen összeraktam, de nem változott semmi. Ha csak egy és illetve egyesével tesztelem a működő slotban a memóriákat akkor hibátlannak látja a teszter. Amikor csökkentett módban indítanám, picit látszik, hogy épp belefagy a betöltésbe, ekkor hallatszik egy tekercs ciripelése belsejéből. Mintha valami épp elindulna de nem tud, mert sok áramot kíván. Mivel laptop, kicsit körülményes a felderítése.
(#) Pacso válasza dokidoki hozzászólására (») Okt 10, 2015 /

Üdv! Csak próba! Nekem is volt már kék halál, amit hibás videokártya okozott, bár ezt a hibaüzenetben jelezte !Viszont a memória gondok nekem is így jelentkeztek és a videokártya csere után elindult! Próbáld meg !
(#) dokidoki válasza Pacso hozzászólására (») Okt 10, 2015 /

Üdv. Köszi, sajnos nincs cseredarabom bele. így nehéz lesz, hacsak, nem létezik olyan, hogy elindul nélküle is. Gondolván arra, hogy ha az északi hídra csatlakozik a külső RGB monitor csatlakozója. Így lehetséges volna a pci - videókártya nélküli képalkotás külső monitoron. Bár nem jó jel, hogy az egyik memória slot ami közvetlenül az északi hídba(GM945) torkollik döglöttnek mutatkozik.
(#) Gabó hozzászólása Okt 11, 2015 /

Kaptam javításra egy acer travelmate 2490 notit, igaz nem ezzel a hibával, hanem csak sima újratelepítés kell neki. Ezzel nincs is gond. Ami feltűnt, és számomra furcsa, hogy a kijelzője valamiért csak 1024*768ba hajlandó menni az 1280*800 helyett. Már rögtön indulásnál is, biosba is, meg úgy egész végig ez a felbontásba megy csak. Előéletéről nem tudok sajna. A kérdésem, hogy valami hardverhiba lehet, vagy pedig csak elállítottak valamit? Esetleg, csak kábel mozdulhatott e el, és ezért érzékeli így?
(#) cupika97 válasza Gabó hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Grafikus driver okoz ilyen hibát.
(#) Gabó válasza cupika97 hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Én is arra gondoltam, de már biosba rögtön indulás után is ilyen a képe, ezért vetettem el. Biosba meg nem találtam opciót, az állíthatóságra.

Az annyira nem fontos hogy a BIOS-ban milyen a felbontás. A windows a lényeg.

Ott is fixen 1024*768 Feljebb se tudom tenni, mert nem engedi, ez a max. Driver fent, gyári oldalról. Ill annyi, hogy a maradék helyen, el van húzva a kép lefele. olyan mint ha az utolsó pixelsort elnyújtanánk a maradék 32 pixelen. De ez csak lefele van.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2015

Nyomj egy printscreent légyszives.

Printscreennél csak az 1024*768as képet csinálja, ezért lefotóztam.
(#) bbalazs_ válasza Gabó hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Nem lehet, hogy be van allitva clone mod es mondjuk valami fix felbontasu maradt benne?
Szerintem is driver egyebkent.

Torolj le minden drivert, és rakd újra. Amugy lehet ez gpu hiba is, meg lcd hiba is.

Teljesen új telepítés. A kijelzőre ezt írja: Digital képernyőpanel (1024x768)
(#) sunside válasza Gabó hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Nem lehet, hogy csak egyszerűen felhúztad a tálca méretét mint ahogy én csináltam most: lásd kép.

szét.jpg

(#) Gabó válasza sunside hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Nem, mert ha leviszem az egeret, látszik hogy nyújtja az egeret az utolsó pár pixelen. Mintha azt a pár pixelt bemásolná lefele folyamatosan.
Most nézem, ebből van 15" is. Lehet, annak a vga biosát tette rá valaki??
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2015
Következő: »»   202 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem