Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
5, 6, 7, 8... mindegy, a makrók átjárhatóak. De én annak idején Alkotó egyik rajzának képét betettem háttérnek, a rácsméretet a rajzzal megegyezőre állítottam, és addig állítottam a rajz méretét, amíg a rácsok a lehető legjobban fedték egymást -teljes fedést nem tudtam sehogy elérni- és szépen körberajzoltam.
Google-en rákeresel és átrajzolod. Én anno órákat dúrtam mire találtam, de végül lett. Nem olyan nehéz ez, csak tudni kell keresni. Ne ragadj le egy alkatrész névnél. Ez nem egy rettentő nehéz alkatrész, amit ne tudnál megrajzolni. Tessék már kicsit kreatívabbnak lenni! És ezt úgy mindenkinek aki makrót kér! Ebből már volt nem egy vita... De a legjárhatóbb út: tudod mit akarsz építeni, megveszed az alkatrészeket, és berajzolod. Attól pontosabb makrót úgysem sem fog adni semmi semmi! És olyanra rajzolod, amilyen Neked tetszik.
Megoldottam... Rátettem egy négyzetrácsos papirra, átszúrtam a lábaival a papirt, tolómérővel pedig kiméregettem.
Na látod, az lett mit mondtam! Ha van alkatrész kéznél, attól egyszerűbben nem tudsz makrózni!
Ha csak a lábtávolság kell, akkor meg van 1 perc alatt, ha művészkedni akarsz és stilizálni akarod az alkatrészt, az meg már csak rajtad múlik mennyi fáradságot szánsz rá.
Már csak 1 alkatrész méreteire lenne szükségem... De azt a hestore topikban tettem fel...
Mond mi kell?! linkeld ide.
Itt van egy jack makró, mentsd ki, ha megfelel. volt jobb is, de elveszett a fájl sajna... Canampos topikban ott van a kép az egész erősítővel. De tényleg legyél kicsit önállóbb, mert a túlzott makró kéregetést nem nagyon szeretik... Szakadj el a HEstorrtól, nem csak ott keress doksit. Említett jack aljzat is ezer féle néven létezik és kis keresgélés és találékonyság árán hamar akad is, amit már nem nehéz ártajzolni!
Nem akarok semmiféle vitát kirobbantani. Nem szoktam makrót kéregetni. Ha tudom megcsinálom, ha nem akkor keresek alternativát. Azért lenne szükségem a méreteire, mert ha nem fér bele a házikóba, akkor nem veszem meg feleslegesen. Előbb tervezek, aztán vásárolok.
Alkotó rajzaiban láttam csonkolt forrszemeket. Milyen módszerrel lehet ilyeneket készíteni?
Most akarok először panelt tervezni de mintha a ponthely és a mm vonal nem lenne szinkronba. Vagy csak én bénázok? Valakinek van ötlete?
Feltehetőleg számos egyéb kérdés is utadba próbál még állni, ezért javaslom a téma fejlécének sárga részében lévő kis ismertető átolvasását. Azt remélem, minden kérdésedre választ találsz benne.
Előre két apróságot kiemelnék. A paneltervezés a legritkább esetben történik forr-pontokkal és őket összekötő vezetősávokkal. Ettől lényegesen hatékonyabb módszer az alkatrészek használata, amiknek szintén vannak forrpontjai, de van egyéb paramétere/tulajdonsága is. Ilyen alkatrészek sokasága eleve megvan a programban, hozzá lehet még tölteni egy csomót a gyártó oldaláról, és az én kedvencem a saját definiálású alkatrészek használata is járható út. Az alkatrész forr-pontjainak egyike biztosan a beállított raszterpontok valamelyikére kerül. Ezt fixen nem lehet kikapcsolni (ideiglenesen ki lehet ha a CTRL gombot nyomva tartod mozgatás közben). Azért van így, mert nem célszerű kikapcsolni, sőt még túlzottan finom rasztert sem célszerű beállítani.
Most próbálkozok vele először csak eddig manuálisan alkoholos filccel csináltam.
Olvasd el amit a sárga részben lévő linken találsz, igyekeztem sok mindent beleírni. Bővebben: Link
Amit szeretnél a rácsra tenni azt jelöld ki, és nyomd meg a felső vízszintes menüben a
"Snap to Grid" ikont.
Sziasztok!
Kaptam egy 5.8gHz wifi antenna tervet, de nem értek a Sprint-Layouthoz. Csinálna nekem valaki ebből egy fotózáshoz alkalmas fekete fehér pdf dokumentumot? Köszönöm szépen!
Szia !
Mindkét nézetben. Üdv,
Sziasztok!
5.0 verzióban van valami lehetőség az alkatrész nevek ("Name" tulajdonság, pl. R1, R2.. C1, C2.. stb) feltüntetésére valamelyik nyomtatási/exportálási képen? Én úgy látom nincs, csak akkor jelenik meg ha az egeret fölé visszük, de hátha.. Előre is köszönöm!
Ez a funkció (véleményem szerint), csak a panelon való tájékozódást segíti, nem kapcsolódik a nyomtatható rétegekhez.
A feliratot külön létre kell hozni, amire direkt van két réteg (1-1 mindkét oldalnak). Ezeket általában "S"-el jelölik (S1 és S2 formában. A felirati rétegen bármi lehet, nem csak szöveg. Kihasználható a program összes írási/rajzolási lehetősége. De azért legyél mértékletes, esetenként a kevesebb a több.
Köszönöm válaszod!
Én is idáig jutottam, akkor ezek szerint "csak" így lehet ezt megoldani.
A 6-os verzió, ebből a szempontból (is) másmilyen. Ott már van egy komponens lista, ami külön listaként is létezik, és a felirati rétegen is megjelenik (vagy akár más rétegeken), illetve igény szerint állítgatható a megjelenés.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, hogy ilyen forrpontot hogy lehet készíteni, vagy hogy kell hozzárendelni a " Ground plane" részhez?
Szia!
A jobb felső sarokban kis kérdőjeles ikon (properties) rákattintasz, majd kijelölöd a forr szemet és a listában kipipálod a "Thermal pad" előtti négyzetet.
Köszönöm, és Pl: egy IC lábánál, ahol a 10 lábból csak egy kell, ott hogy lehet ezt megcsinálni, vagy a láb alá kell egy pad és azt rendelni a termál padhoz?
Igen. Én így szoktam. Lerakod az alkatrész és külön ráteszel egyet és abból csinálsz Thermal pad-et.
Ez is megoldás lehet, de van "hivatalos" megoldás is. Az alkatrész lábait szét lehet választani, és akkor már egyesével is lehet jelölni őket.
A téma fejlécében van egy leírás tőlem, amiben erről olvashatsz. Legyél körültekintő a teleföld használatával. Sok esetben inkább káros. |
Bejelentkezés
Hirdetés |