Fórum témák
» Több friss téma |
Nagyon köszönöm a segítséget. Megkísérlem.
Sziasztok!
Ezt szeretném megépíteni de nem nagyon tudtam kihámozni, hogy mit is tud ez a szerkezet! Valaki tudna segíteni? Bővebben: Link Köszönöm.
Nincs a FET gate-jén lehúzó ellenállás, azt mindenféleképpen pótolni kellene. Egyébként egy több csatornás világítás dimmelő, DC feszültségű izzókhoz, vagy LED-hez, aminek soros ellenállás korlátozza az áramát. A FET miatt nagyobb terhelést is bír. Mondjuk 20W-os szpotlámpához tudom elképzelni.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2015
Szia!
A címe szerint : futó fények és fényhatások. Led-es dimmer. Üdv.: Feri
Köszi!
Valami effektekről is ír de a videót nem tudom megnézni. Meg miket lehet a nyomógombokkal állítani?
A csatornák fényerejét külön-külön. A gombokkal pedig a menüben lehet navigálni.
Idézet: „Nincs a FET gate-jén lehúzó ellenállás” Gondolom ha az Atmega húzza le v fel akkor értelme se lenne..
És mikor resetben van az atmega, akkor mi történik? Pl. POR...
Vagy amíg inicializálja a kimenetet, addig? A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2015
Valaki megtudja nézni a videót róla? Nekem nem megy.
A fetek helyett jó a BUZ11? Abból van itthon egy pár darab. A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2015
Kit érdekel mit mutat reset közben... az atmegaban vannak védődiódák a tápok felé..
A felesleges alkatrészeket a piacgazdaságban ki szokás hagyni mert feleslegesek. Növelik az árat, nagy a helyigényük, stb
Power on reset. Amíg fel nem áll a táp, minden láb magas impedanciás, ha ránézel, már attól bekapcsolnak a LED-ek.
Na és..? ez egy ilyen áramkörnél NEM hátrány..
A fetek helyett jó a BUZ11? Abból van itthon egy pár darab.
Oké. Kinek mi az igény szintje. Pl. éjszaka hangulatvilagitás, minden lámpa minimális fény erőn, szinte alig pislákol. Erre jön egy áramszünet, majd amikor visszajön az áram, mind a 8 csatorna teljes fényerővel egyszerre felvillan. Spóroltunk 3x8 Ft-ot...
FET jobb lenne BUZ helyett. Kevesebb veszteség. Szinte a legolcsóbb FET is megteszi, pl, AO3400-zal 2A-t is simán kapcsolsz, SOT-23 tokban. A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2015
Akkor ez csak annyit tud, hogy a nyolc kimeneten külön külön kehet állítani a fényerőt?
Semmi effekt? A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2015
FET helyett jobb egy FET?
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2015
Az effektekről fogalmam sincs, nem tudok oroszul.
Szívesen. Talán a fordító többet tud mondani. A BUZ meg jó lesz!
Üdv!
Nem tudom milyen frekin dolgozik és mekkora teljesítményt akarsz majd vele kapcsolni, de a 10kOhm-os gate ellenállások túl nagyok! Nagyobb áramfelvétel esetén meg fognak halni a FET-ek, vagy legalábbis izzani fognak, mert nem tudnak elég gyorsan nyitni-zárni. A 10k után be kell raknod egy "totem pole" meghajtót és akkor jó lesz. Ha csak egy pár LED-et akarsz mindegyik kimenetre rakni, akkor meg teljesen felesleges a FET, akár melyik 1A-t elbíró tranyó is jó oda. A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2015
Talán elég oda sima soros 47ohm, az AVR 30-40mA-rel hajtja meg a FET-et, a PWM frekvenciája meg ha 8 bites, előosztás nélkül 16MHz-el 62,5Khz lehet, ez elég lassú ahhoz, hogy 47 ohm elég legyen.
Nem tudom, nekem (igaz PIC és nem AVR) 10bit/20kHz-en a 100Ohm nem volt jó. 2db tranyó totem pole-ban megoldotta. A 24V/80W-os pákát melegedés nélkül elbírja.
Lenne 1 samsung synchmaster 710v tipusú monitorm ami gondolt 1et és pukkant.Szétszedtem és 1 alkatrész megsemmisült a táp részén.Ennek a beazonosításában szeretnék segítséget kérni.Előre is köszönöm!
Szervusztok
Tudnátok nekem ajánlani egy csendes max 300ford/perc 10Nm-es kis dc motort, amit lehetne szabályozni álló helyzettől a max fordulatig? Folyamatos 1-2h üzemre kellene. Ill. ennek szabályozásához szeretnék még kérni kapcsolást ill. ártól függően érdekelne kész szabályzó egység is. köszönöm szépen A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2015
Keress egy tönkrement akksis, akksisfúrót. Azokban van ekkora és még nagyobb nyomatékú is, benne a kész fordulatszám szabályzó.
Üdv mindenkinek.Van egy 15-lábu ic-m elvileg ic.Nem tudom,egy 5.1-es erősítő részéből vettem ki.
SIA9942U TAB229K Ezek vannak rá irva.Kiváncsi volnék hogy mennyibe kerűl egy ijen,és mi a neve.
pont: köszönöm szépen
Üdv.
Segítség kellene az alábbi alkatrészhez, hogy mi ez a két kék téglalap egymás mellett, ami rá van irva: M100600623 653 u15 J 1KV RO |
Bejelentkezés
Hirdetés |