Fórum témák
» Több friss téma |
Csak egy lehetőség volt a kép alapján, de ezek szerint tényleg más a gond.
Ez a vga bios van rajta: Intel V1377
Ez ,eg a sima bios: V3,60
Intel vagy Nvidia kártya van benne? Mert nem mindegy hogy milyen drivert raksz fel.
Intel VGA és chipset. Intel driverrel. Szerintem az nvidia fel se menne De viszont másik vga biost nem találok. Elvileg 945GM Express Chipset Family van benne.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2015
Törölj le mindent, és ezt próbáld meg.
Kijelzőt ugye nem tudsz próbaképpen rajta kicserélni?
Sajna ez esélytelen. Megnéztem külső monitorral, ott jó, állítható is a felbontás. Nekem az a gyanúm, hogy rossz vga bios van feltéve. Rá erőltette a 15" biosát, és ezért érzékeli 15"nak. Holnap még belenézek, hátha az alaplapi vezeték van elmozdulva, ha az se, így marad A gazdája is így adta, veszteni nem veszít...
Köszi a segítséget
Nem, nem ez a helyzet. A VGA BIOS-nak nincs köze a felbontáshoz, amit a panel tud, ezt a DDC-n keresztül közli a panel. Intelnél amúgy az illesztőprogram hoz magával BIOS frissítést, ha szükséges, és így csak az Intel saját BIOS-a kerülhet a VGA-ra. Jelen esetben, a kábel tűnik gyanúsnak elsőre, illetve az LCD panelen az elektronika.
Üdv! Kaptam egy Asus Z8100 laptopot, olyan hibával, hogy nem kapcsol be. Nos, eddig annyit sikerült kiderítenem, hogy sem akkuval, sem pedig nélküle is fenn áll a hiba. Megnyomom a bekapcsoló gombot, a ventilátorok felpörögnek, a power led is felvillan, majd szinte azonnal leáll, s a led is kialszik. Ha nyomva tartom a bekapcs gombot akkor folyamatosan ismétli a jelenséget. Mi okozhatja ezt a problémát?
Altalaban valami zarlat vagy tularam. Tehat amikor az adott hibas periferiara kerulne a bekapcsolasban a sor, az lehuzza a tapot erosen, attol resetel es ujraindul.
Döglött memória, vagy annak a hiánya is okoz hasonlót.
Üdv! Memória jó, másik laposban kipróbáltam.
Üdv! Minden periféria jó, kipróbáltuk másik laptopban. Az ismerősöm aki adta, azt mondta h a recsegő hangszórókat akarta kipucolni, s ehhez sajnos az alaplapot is ki kellett műtenie. Lehet, hogy akkor vágott haza valamit. Majd átnézem nagyítóval. Egyébként lehetséges az hogy sikerül megjavítani, vagy inkább kuka az alaplap?
Jó reggelt! Éjjel sikerült megjavítanom az Asust, most is erről írok. A processzor foglalat nem zárt rendesen, ezt orvosolnom kellett egy másik foglalattal, s így működik.
Gratulálok ügyes vagy. Ezt a hibát távjavítással senki nem találta volna ki.
Sziasztok.Szép napot.Kis segítségre lenne szükségem,hátha valaki találkozott már ezzel a jelenséggel.A probléma leírása:Lenovo G505-ös laptop.AMD.Bekapcsolásnál tesztek lefutnak rendben,de a kijelzőn csak a bal felső sarokban jelenik meg a kurzor és nem lép tovább.Majd kb 3-4 mp után újraindul a kijelző és ugyanezt ismétli.Memória letesztelve és mindent lekötve az alaplapról is ugyanezt produkálja.
Az nem lehet.A bios-nak alapban be kellene jönnie.Még a bios-ig sem jut el és nem tölt semmit.Valamint akkor kiírná.Csak a kis vízszintes kurzor van a bal felső sarokban,de az sem villog és újra meg újra ki-be kapcsol a kijelző.Már próbáltam akksiról is,mert azt is tölti rendesen,de semmi változás.
A biosba be tudsz lépni? (DEL, F2, ESC)
Idézet: „Bekapcsolásnál tesztek lefutnak rendben” Ha biosig se jut el, honnan tudod, hogy lefutnak??
Onnan,hogy a merevlemez,dvd...stb a szokásos tesztet futtatja,valamint memória nélkül egyből sípol.Ha sd-t rakok bele,azt is olvassa.Valamint a pendrive-ot is.Tehát a tesztek lefutnak.
Vedd ki a vinyót, és próbáld úgy. Találkoztam már olyannal, hogy a vinyó meghalt, és az általad leírt helyen megállt a gép, mint a szög.
Amikor a tesztek lefutnak, az azt jelenti, hogy a BIOS mar regen elindult. A BIOS a ROM-ba van egetve (es onnan masolja at a RAM-ba a futtatashoz). Miutan minden lefutott, akkor akarna bootolni valahonnan, de nem tud (valoszinuleg eszkozt sem talal, ezert nem missing operational systemmel ter vissza).
Mar persze ha jol ertettem es a teszt lefutasa szoveges infot jelent a kepernyon. Ha egyaltalan semmi sem jelenik meg a kepernyon (csak a tesztet ugy ertetted, hogy venti elindul, hdd elindul, ledek felvillannak, esetleg csippan is) akkor is elindulhatott a BIOS mar. A kurzor azt jelenti, hogy a videokartyat mar inicializalta. Es azt a BIOS teszi.
Csak a memóriát raktam vissza pont ezért és minden más le lett kötve az alaplapról.Akkor is ezt csinálja.
Igen,ezért nem értem,hogy miért produkálja a többi nagy semmit.
Még arra gondolok,hogy a biost próbálták frissíteni és nem sikerült...de akkor meg ennyi.
Ja, hogy úgy került hozzád, hogy az előéletéről 0 fogalmad van??
|
Bejelentkezés
Hirdetés |